Delph Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Czyli rozumiem, że wszystko jedno jaki lekarz itd. byle było otwarte :) Dzięki. Quote
Tosia2 Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 Za najlepszą uważam dr Ratajską.... ale gólnie to dobra lecznica... Quote
Tosia2 Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 No oczywiście prosimy baaaradzo o kolejne, bo Krecik nadal jest tylko na tymczasie... :( Pewnie myśli że ma juz swoje miejsce na świecie, swoich ludzi.... ale niestety jego droga jeszcze się nie skończyła... :( Quote
Isadora7 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Nowe allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=379780839 :cool1: Quote
Tosia2 Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Ekastra !!!! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Delph Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Krecik zaszczepiony na wirusówki, czyli już ma komplet :razz:. Weterynarz powiedział, że trzeba będzie go wykastrować (wcześniej zrobić badania krwi i serca), a przy okazji można by mu usunąć to kleszczopodobne cuś. Nie jest groźne, ale nie powinien sobie tego podrażniać, więc bezpieczniej jest usunąć. Przy okazji oczy mi wyszły jak usłyszałam szacunkowy koszt kastracji... a przecież to taki prosty zabieg, ciach i już ;) Quote
ARKA Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 ;) moze solidarnosc-wiec jajka w cenie;) A tak na powaznie ile powiedzieli za zabieg? Quote
Delph Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Od 400 do 700 :crazyeye: za wszystko, zależnie od wyników badań, bo jak np. wyszłoby, że ma słabe serducho to droższa narkoza. Szczerze mówiąc zmiękłam, bo myślałam, że taka przyjemność koło 150 kosztuje. Quote
ARKA Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: to co to za renomowana klinika sobie az tyle zyczy?:roll: No to ja sie nie dziwie, ze ludzie zwierzat nie kastrują:shake: Ja placilam 150zl, w styczniu( przy okazji innej oparacji)...a normalna cena 250zl. ekg ile-60-80zl, badania krwi tez cos okolo 80zl. A Kręcik chyba przeciez nieduzy piesek jest-ile on wazy? 15-17kg? Quote
Delph Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Na podleśnej Anima. Ale to wychodzi podobnie, bo ja podałam ze wszystkim już, badania wliczone w cenę. Czyli tak czy siak 400 minimum, a do 700 może dobić przy lepszej narkozie... ehh, zabójcza cena, aż strach zapytać ile za suczki, w końcu tam więcej roboty. Trafiłaś idealnie, Krecik 16 kilo waży :lol: Quote
ARKA Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Delph napisał(a):Na podleśnej Anima. Ale to wychodzi podobnie, bo ja podałam ze wszystkim już, badania wliczone w cenę. Czyli tak czy siak 400 minimum, a do 700 może dobić przy lepszej narkozie... ehh, zabójcza cena, aż strach zapytać ile za suczki, w końcu tam więcej roboty. Trafiłaś idealnie, Krecik 16 kilo waży :lol: ;)zaraaaa, a czy on mial juz jakąs narkoze podawną jak mial ten pysio zszywany? No chyba tak! No trafilam z wagą bo mam wage w oczach:evil_lol:- aczkolwiek zdjecia są zludne. Czasami pies w rzeczywistosci jest maly a na zdjeciach wielkolud wychodzi lub tez odwrotnie;) Ten zabieg za 250 zl co pisalam, to narkoza wziewna. Quote
Tosia2 Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 Podleśnw wyjatkowo poważnie podchodzi do zabiegów, badań przed, itd... Moim zdaniem to nieco przesada, poza tym cenę zabiegu musi ustalać fundacja a nie osoba prywatna... Lecznica jest swietna, od dawna sterylizujemy u nich suki i cenowo da sie przełknąć... ;) 700zł to płaciłam za kastrację wielkiego Tosa Inu, w odatku wnętra z głęboko osadzonym jądrem.... :) Quote
Delph Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Nie podważam tego, że anima jest dobra, sama słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii na temat tej lecznicy. Po prostu zdziwiła mnie cena, pewnie w innych lecznicach jest podobnie. A narkozy mają jakieś nowoczesne, chwalili się wziewnymi i bezpiecznymi. O badania sama dopytałam, bo mam bardzo złe wspomnienia ze śmierci mojego dalmatyńczyka, który był usypiany do opatrywania skaleczonej łapy (!! pomysł weterynarza, ja byłam wtedy dzieciakiem i nic nie wiedziałam o takich sprawach !!) i po drugim razie się nie obudził.... A weterynarz jeszcze miał pretensję do mnie i do rodziny, że go nie poinformowaliśmy, iż pies ma słabe serce... Po takich przejściach mam uraz i wolę wydać więcej i zrobić badania :-( Też mnie interesuje czy Krecik miał narkozę do szycia podawaną? Tosia? Bo odkąd u mnie jest, to nie, miał mieć zabieg, ale na szczęście okazał się niepotrzebny, bo ładnie samo się zagoiło. Quote
Izabela124. Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Proszę o nr konta na PW, chcę wpłacic pieniądze z aukcji cegiełkowej Quote
Delph Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Chwalimy się ładnym pyszczkiem, już prawie całkiem zarosło sierścią :lol:: A taki z Krecika pieszczoch jest :loveu:: Quote
ARKA Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 :crazyeye::loveu:Przeeepieknie sie wygoilo!!A Krecik uroczy!:loveu: Quote
Tosia2 Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 Jejku, jaki szczęśliwy Krecik... :loveu: ...aż miło popatrzeć... Szkoda tylko, że nikt póki co o nigo nie dzwoni... :( Quote
mysza 1 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Jak miło patrzeć:loveu: kochany Krecik:loveu: Quote
Delph Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Tosia: Jak nie dzwonią, to ich strata :p Mogą tylko żałować, że nie mają takiego fajnego psa. Krecik jest przytulakiem na maksa, jak coś robię przy kompie to grzecznie leży i tylko czeka, żebym się na niego spojrzała. Jak to zrobię, to od razu ogon wiruje, a jak dam jakikolwiek sygnał, to od razu leci się przytulać. Super psisko, naprawdę przekochany jest :loveu: Quote
Izabela124. Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Na jakie konto mam wpłacic pieniążki na Krecika? Quote
Tosia2 Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 Przepraszam że dopiero teraz.... Konto bankowe fundacji CANIS: PKO BP II O/ Warszawa 96 1020 1026 0000 1602 0102 2938 Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc !!!!!!!! :multi: Krecik generalnie miał niesamowicie dużo szczęścia... Jeszcze "tylko" kochający domek.... Tylko gdzie znajdzie lepszy niż u Delph i jej TZ... To dopiero wyzwanie..... :evil_lol: Quote
Izabela124. Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 [quote name='Tosia2']Przepraszam że dopiero teraz.... Konto bankowe fundacji CANIS: PKO BP II O/ Warszawa 96 1020 1026 0000 1602 0102 2938 Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc !!!!!!!! :multi: Krecik generalnie miał niesamowicie dużo szczęścia... Jeszcze "tylko" kochający domek.... Tylko gdzie znajdzie lepszy niż u Delph i jej TZ... To dopiero wyzwanie..... :evil_lol:Pieniążki już wpłacone;) Quote
Recommended Posts