Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sunprince napisał(a):
To czekam w takim razie na wersję angielską, bo z tej niewiele rozumiem. :razz:

Hmmm... przetlumaczyc? Czeskiego nie znam, ale hi hi w końcu Trzyniec to też Śląsk, to może dlatego rozumiem ;-)

Mudik - nic nie jest napisane o minimalnym wieku psa, czy to znaczy, że nie ma żadnych ograniczeń, szczeniaki mogą? W końcu logika mówi, że tak, przecież jest początkująca grupa...

Posted

Hiba tak,ale pies musi znac podstawy,tak zrozumiałam. Jutro bedę mieć wersje angielską,
EDIT: na razie zajete sa 3 miejsca w zaawansowanych.

Posted

Mudik napisał(a):
Hiba tak,ale pies musi znac podstawy,tak zrozumiałam. Jutro bedę mieć wersje angielską,

Na stronie piszą, że w poczatkujacej grupie zakladaja znajomosc teoretyczna agility oraz treningu z psem, ale bez doświadczenia praktycznego, np. przewodnik z psem mają za sobą kilka lekcji agility; a trening na seminarium będzie obejmował naukę pojedyńczych przeszkód, motywacji oraz naukę pracy poza torem.
Teoretycznie to taki 5miesięczny szczeniak może być nawet bardziej zaawansowany ;-)

Nic to. Może wyślę zgłoszenie a przy okazji dopytam - daleko nie mamy, a koszt... hmm porażający wprost ;-)

Posted

Wafelek napisał(a):
Hmmm... przetlumaczyc? Czeskiego nie znam, ale hi hi w końcu Trzyniec to też Śląsk, to może dlatego rozumiem ;-)

Mudik - nic nie jest napisane o minimalnym wieku psa, czy to znaczy, że nie ma żadnych ograniczeń, szczeniaki mogą? W końcu logika mówi, że tak, przecież jest początkująca grupa...

Właściwie już napisałaś, co chciałam wiedzieć. ;)
Chcę jechać z Bluesem, bo nie wiem, czy obóz w Horni Suchej wypali (dwóch psów do pociągu niestety nie może wziąć jedna osoba). Ale zobaczymy. :roll:

Posted

Mudik napisał(a):
jakos musze przechowac sucze w Wawie bo wiecej jakmdwa psy pociagiem nie dam rady upchnac(jednego wsadze w klatke jako bagaz)

Hm, a robiłaś już to kiedyś?

Posted

Agility is great & Click for fun Weekend ********************* Date: 15. - 17. 8. 2008 *****************************Place: Training center of Agility&Obedience Club Patron Třinec (CZ) – ZKO Třinec (www.agility-patron.cz************** Instructors: Barča Sajdoková (www.bestmudi.com) Zuska Fišerová (www.foxsite.estranky.cz)***************** Schedule:*********************************************** Friday************* 17 – 18h arrival of participants********************* from 18h entering to the clicker-training agility game********************* Saturday 8-12h training (agility, clicker-training)*****************14-15h theory, video-analysis******************15-19h training (agility, clicker-training) *******************from 20h by interest: video-analysis, watching DVD from World Championship, barbecue******************** Sunday**************8-12h training (agility, clicker-training)*************** from 14h agility competition for all participants**************** Number of entered teams: Max. 12 advanced teams Max. 8 beginners ********Advanced – team, which can do all obstacles, at least simple sequences, or competitors • training will be focused on better handling skills, self-reliant work of dog on obstacles, acceleration and motivation*************Beginner – team with at least basic theoretical knowledge about agility and dog-training, but even with no practical experiences, or with only few agility-lessons • training will be focused on individual obstacle´ training, motivation, work out of the course Clicker-training - parallel with agility training; basic work with clicker, teaching simple and more difficult tricks, using the clicker in agility training**************Price: advanced 400,- CZK (or 16 EUR) beginners 200,- CZK (or 8 EUR)*********************** Payment: Unreturnable deposit 50% to the banc account. IBAN: CZ85 0800 0000 0011 7385 9133, SWIFT: GIBACZPX (please, write the handler´s name to the note). The rest on place. In case the seminar will be not hold or the nb. of participant will be oversteped we give the deposit back.********************** Entry forms: The entry form has to contain the handler´s name, dog´s name and breed, dog´s age, advanced/beginner, short note about the team (how long I train agility, what we can do, what we need to improve, …), contact (e-mail, phone), the symbol of the payment. Entry form with a copy of payment send to: agility@bestmudi.com List of entered teams you can find on www.bestmudi.com**************** Accomodation: It´s possible to sleep in an own tent on training place (cost 30 CZK (or 1 EUR)/person/nigth). WC, shower included, bufet, club room also in the training place.************ Veterinary requirement: Valid vaccination, good health condition of the dog. Universal regulation: Every participant has to respect to clean the training center area. The organisator does not answer for damage made by a dog or a by handler.************** Wklejam wersję angielską wersję . Tak kiedyś tak jechałam,ale chyba wersja z dwoma biletami bezpieczniejsza

Posted

Plinka ... dziękuje Ci bardzo. :loveu:
Ale może mi ktoś przetłumaczyć tą czeską walutę?
Ja niby wyliczylam ile to kosztuje, ale nie wierzę, że to jest takie tanie! :roll:

• 1 month later...
Posted

Wafelek napisał(a):
Pewnie - jak dojedziesz do Katowic, to na pewno w punto jakies miejsce sie znajdzie (choc to zalezy, na ile psow.... :))

One oba mogą siedziec w nogach, bylebym miała gdzie wcisnąć Vicową klatkę(jest płaska materiałowa) i mój plecak z namiotem. Już nawet znalazłam pks do Katowic i DOSTAŁAM WOLNE!!!!! JEeeeee:multi::multi::multi:
To jak jedziemy????:loveu::loveu::loveu:

Posted

Mudik napisał(a):
One oba mogą siedziec w nogach, bylebym (...)
To jak jedziemy????:loveu::loveu::loveu:

Well... Aries się jeszcze na kolanach zmieści, więc myślę że damy radę - będzie ciasno, ale jakoś się zmieścimy :-)

Posted

Wafelek napisał(a):
Well... Aries się jeszcze na kolanach zmieści, więc myślę że damy radę - będzie ciasno, ale jakoś się zmieścimy :-)

JUUUUPIIIII:multi::multi::multi::multi::multi::multi: już sie nie mogę doczekać,jutro załatwiam piesom paszporty(czy coś prócz wścieklizny potrzebne do Czech i ile się od Was jedzie na miejsce????

Posted

Mudik napisał(a):
JUUUUPIIIII:multi::multi::multi::multi::multi::multi: już sie nie mogę doczekać,jutro załatwiam piesom paszporty(czy coś prócz wścieklizny potrzebne do Czech i ile się od Was jedzie na miejsce????

Co do paszportów - nie sądzę, żeby coś specjalnego było wymagane, pewnie po prostu zwykłe aktualne szczepienia. Ja przyznaję że przez ten brak granic o tym nieszczęsnym paszporcie po prostu zapominam (żeby go wziąć) :oops: No bo mnie niepotrzebny, a o psie pamiętać - ot, przecież to wycieczka do sąsiedniego miasta... ;-) Od nas to ok.80 km, jedzie się z godzinę do półtorej, + czas na znalezienie tego na miejscu.

Posted

Wafelek napisał(a):
Co do paszportów - nie sądzę, żeby coś specjalnego było wymagane, pewnie po prostu zwykłe aktualne szczepienia. Ja przyznaję że przez ten brak granic o tym nieszczęsnym paszporcie po prostu zapominam (żeby go wziąć) :oops: No bo mnie niepotrzebny, a o psie pamiętać - ot, przecież to wycieczka do sąsiedniego miasta... ;-) Od nas to ok.80 km, jedzie się z godzinę do półtorej, + czas na znalezienie tego na miejscu.

HmmDeli ma wsio aktualne,ale ja nie jestem za szczepieniem reszty poza wścieklizną co roku, więc Vic ma aktualną wściekliznę ale reszta minęła mu w lutym i nie zamierzam go faszerować w tym roku.
Myślę,że się nie doczepią o ile będą sprawdzać cokolwiek( jak znam życie;))