Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam do pani, która przyjeżdża do jamnisia, w sprawie sygnałów jakimi posługiwała sie pani Irena w kontaktach z jamnisiem. Niestety nic konkretnego się nie dowiedziałam.
Oni poprostu razem mieszkali, razem spedzali cały czas - jamniś podobno nawet jadł przy stole - on był niemal całym światem pani Ireny.

Myślę, że pani Irena nie uczyła go konkretnych komend, reakcji na sygnały - rozumieli się intuicyjnie i być może uzywała prostych, znanych nam znaków jak np. klepnięcie w udo w celu przywolania psa.

Pani, z ktorą rozmawiałam podkreslała jego otwartość na człowieka, chęć towarzyszenia, "przylepność" i radosne usposobienie.

Posted

Agnieszka Co. napisał(a):
Wszyscy z jamnisiem wirtualnie spacerują a tak naprawdę to on w życiu na spacerze nie był...

Młody psiak, jamnicze geny ma w nowym domu szybko przywyknie. A domek będzie wierzę w to bardzo. Wiem że to czekanie najgorsze, ale będzie dom.

Posted

Biedny jamniorek. Moja jamnisia w taką pogodę zaszywa sie pod kocykami i non-stop śpi. Mam nadzieję, ze on ma tam coś ciepłego.. W końcu przedstawiciele tej rasy to zmarzlaki :(

Posted

danka1234 napisał(a):
Czy ta sierotka się doczeka domku?

Wierzę że tak im bliżej końca aukcji to przybywa obserwatorów. Jak wszystkim jamolkom. Wierzmy w to że wśród nich jest TEN Z DOMKIEM.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Wierzę że tak im bliżej końca aukcji to przybywa obserwatorów. Jak wszystkim jamolkom. Wierzmy w to że wśród nich jest TEN Z DOMKIEM.

A ja jestem na 100% pewna , ze znajdzie dom. Jeszcze nie spotkalam jamnika, ktory by nie znalazl domu. I jeszcze bedzie sobie naprawde spacerowal, a nie tylko wirtualnie.

Posted

Fortuna napisał(a):
A ja jestem na 100% pewna , ze znajdzie dom. Jeszcze nie spotkalam jamnika, ktory by nie znalazl domu. I jeszcze bedzie sobie naprawde spacerowal, a nie tylko wirtualnie.

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Fortuna, mam nadzieję, że masz rację. :)

Jestem przekonana ze Fortuna ma rację. Widzę na moich aukcjach.