Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja uwielbiam odgłos chrupiących skrzydełek, kurzych łapek i oczywiście obgryzanych gnatów. Skrzydełka i łapki są u nas nazywane czipsami ;)

• Replies 499
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mi sprawia przyjemnosc przygladanie sie psu jak wcina cos ze smakiem :)
i odglos mi nie przeszkadza , niestety mam za maly wybor w rzezniku zeby calkiem przejsc na barfa

Posted

A ja chyba rozpuściłam zbytnio mojego gówniarza. Miałam dziś sporo pracy przy kompie, więc moja rodzicielka zajęła się karmieniem psa. Młode przytargało do mojego pokoju całego korpusa, wskoczyło mi z nim na kolana i domagało się abym trzymała jej mięcho, aby wygodniej jej się obgryzało. Lubi komfort gówniara. :loveu:
Mi taki układ też w sumie nie przeszkadza zważywszy że za pierwszym razem, kiedy dostała gnata to chciała mi rękę urąbać.

• 2 weeks later...
Posted

Gdzie są moi spece od barfa? :cool3:
Dzisiaj pies dostał kości ze schabu, wydawały mi się w miarę miękkie, gryzł je - będzie dobrze, nie?

Poza tym zauważyłam, że pies żąda różnorodności - za często skrzydełka- źle, za często indyk źle, sam sobie spryciarz ten barf ustawia :lol: Ale pięknie za to je szpinak z tuńczykiem i twaróg z algami ;) Kurde, brzmi to lepiej niż menu mojego TŻ ale cóż, książe w domu może być tylko jeden :diabloti:

Posted

[quote name='Patsi']Gdzie są moi spece od barfa? :cool3:
Dzisiaj pies dostał kości ze schabu, wydawały mi się w miarę miękkie, gryzł je - będzie dobrze, nie?

Poza tym zauważyłam, że pies żąda różnorodności - za często skrzydełka- źle, za często indyk źle, sam sobie spryciarz ten barf ustawia :lol: Ale pięknie za to je szpinak z tuńczykiem i twaróg z algami ;) Kurde, brzmi to lepiej niż menu mojego TŻ ale cóż, książe w domu może być tylko jeden :diabloti:[/QUOTE]

moze przenies sie na wątek typowo Barfowy? tam jest wiecej ludzi zaglądających :) tu glownie jest temat by dodawać zdjęcia :D

Posted

Takie cos od nas

Na codzien dostaja cos podobnego do barf w kostkach, znaczy gotowe kompletne mieso z tym co ma byc w formie zamrozonego burgera. No i oczywiscie kosci i surowe mieso :)

Posted

Zostało coś po obgryzieniu tej nogi? Tzn. czy kopyto też zostało skonsumowane?

Moja suka ma obrzydzenie do surowego mięsa, ale taką świeżą nóżka może by nie pogardziła. :lol:

Posted

katik napisał(a):
Zostało coś po obgryzieniu tej nogi? Tzn. czy kopyto też zostało skonsumowane?

Moja suka ma obrzydzenie do surowego mięsa, ale taką świeżą nóżka może by nie pogardziła. :lol:

dopiero po paru dniach zjadly i pazury i zostala sama kosc

Posted

yuki napisał(a):
A najbardziej lubię te piękne podłogi, na których czterołapy zajadają się surowizną :D
I ty mówisz o podłogach???Moje gady,to potrafią wleźć na łóżko!!!(jak jestem sama,to udaję,że nie widzę:)Ale jak mąż łypie,to zganiam:) )U mnie kot,to moze Lilce i Ganji do gęby wleźć jak jedzą i...zero reakcji,ewentualnie się przeniosą gdzie indziej.I gdzie ta teza,że psy na surowiźnie agresji dostają?A!I duża czarne podniebienie ma na dodatek:))

Posted

o ja.. to ja muszę tacie powiedzieć, bo on dla ONka nogi oskórowuje i odcina kopytka, żeby psu dać - a tak to mniej roboty będzie miał :P

co do podłogi - to ja wole później podłogę mopem przelecieć, niż prać dywan/koc/pościel/narzutę...

Posted

marta9494 napisał(a):
I ty mówisz o podłogach???Moje gady,to potrafią wleźć na łóżko!!!(jak jestem sama,to udaję,że nie widzę:)Ale jak mąż łypie,to zganiam:) )U mnie kot,to moze Lilce i Ganji do gęby wleźć jak jedzą i...zero reakcji,ewentualnie się przeniosą gdzie indziej.I gdzie ta teza,że psy na surowiźnie agresji dostają?A!I duża czarne podniebienie ma na dodatek:))

No nie wiedziałaś, że te najagresywniesze to czarne psy :cool3: No moja kocica to suki nie podchodzi jak je, bo ta zaraz zaczyna bulgotać :diabloti: ale krzywdy nie zrobi, po prostu odchodzi. Raz tylko jak kotka była jeszcze mikroskopijna i ukradła kawałek żołądka to w jednej sekundzie znalazła się w paszczy suki i została po prostu tu odrzucona z metr dalej, nic się jej oczywiście nie stało, a potem została cała wylizana przez sucz ;)

• 2 weeks later...
Posted

Yuki, i co dalej? Psinka zjadła kreweteczkę? :)
Moje psisko dostawało same głowy i pancerzyki - znaczy to, co my mu łaskawie zostawiliśmy po wydłubaniu odwłoka ;)
Wedle opinii japońskiej znajomej znajomego ;) oddaliśmy psu to, co najlepsze - same super składniki na włosy, cerę i paznokcie :D ;)

Posted

Zjadła zjadła, tylko na komendę czekała ;) cały talerz zeżarła bo mi nie smakowały. Lubi skubana owoce morza, ale zwykłym śledziem też nie pogardzi :)

• 2 months later...