Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 499
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja zawze mieszam podroby z warzywami. Inaczej papka by nie została nawet polizana. A i tak juz po połowie mi ski przegrzebuja nosem i wyjadając tylko te kupki gdzie wyczuja wiecej podrobow. Ale to nie taka łatwa sprawa, mama tez jest sprytna i zarownp warzywa jak i podroby zmieliła przez maszynke do miesa:D

Posted

Ela i Luna napisał(a):
:-D "mamlesz" i ślinisz te warzywka dla psa? :megagrin:
Wiem o co Ci chodzi. Takie kąski od pani zawsze lepiej smakują. Tylko fajnie to napisałaś.

Wiecie co - dzięki Waszym postom zrozumiałam, że mam całkiem normalnego psa! ;) Bo ja już czasami myślałam że trafił mi się jakiś niezidentyfikowany przypadek.

P.S
Charly - może mieszaj te warzywa z drobnym mięskiem tak jak ja to robie Lunie (100 g papki warzywnej + ok 500 g mięska lub podrobów)

mamlam wszystko co muszę:evil_lol:, ale nic z tego. nie je warzywek. z mieskiem jak mu to pomieszam to nie zje ani jednego ani drugiego. zmieszalam z ryzem, ale wtedy trzepal kaskami tak, ze mialam ryz na scianie. mieso oczywiscie zjadal. mielic jak najbardziej, tylko na razie maszynka do miesa pozostaje poza moimi mozliwosciami. Ale to nic., kieszonki w miesie jak najbardziej sie nadawaja do przemycania warzyw.

a propos BARF in motion:evil_lol:. Wlasnie wracam ze spaceru. Jakies zawody wedkarksie sa. Ide sobie ide, a tu rybka aż się prosi by ją wyjąc z wody. Pełno żarcia nawrzucanego przez rybaków pływa po powierzchni, i rybka ładna, gruba min. 30 cm sobie pływa. kucnełam sobie na mostku. nie wiem czy rybka taka pewna siebie, czy nawet cienia nie było. w kazdym razie wyciągnęłam rybkę rękami bez problemu. Dałam Filipowi,zeby sobie zabił:oops:sam swojego BARFa, ale rybka płetwą dała małemu po nosie no i on uciekł:evil_lol:. Wiec wrzuciłam ja spowrotem do wody. Nie wiem sama jak ją zabić, nic nie miałam przy sobie w tym celu..:cool1:, a nie mogłam czekac przeciez az sie udusi:roll:. Ale szkoda- mógł sobie super swieżego BARFa zjeść.

• 2 months later...
Posted

[quote name='basterowamama']Witam wszystkich bardzo serdecznie.
tak sobie poczytuje wszystko co dotyczy BARF-u i staram się podjąc jakś decyzję (i wygrać walkę z drugą połową bo on przeciw po naczytaniu się amerykańskich stron jakie to szkodliwe bo mogą się bakterie w mięsie pojawić i kości rozszczepić).
Ale o co innego chciałam spytać, a mianowicie czy ja moge dawać mojej bestii FLAKI??? Takie zwykłe z torebek ze sklepu co to moja (a pewnie i nie tylko) mi czasami mi wciska na obiad???:loveu:

ponizej watek o Barfie...troche tego jest, ale zadaj Twoje pytanie:)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6908

Posted

Dzięki, na razie go wydrukowałam (poszło ze dwie ryzy papieru) i zamierzam przysiąść w weekend. A te flaczki tak mi jakoś przyszły do głowy bo mi właśnie mama zaproponowala na niedzielny obiadek. Zwariowała chyba??? W taki upał??? ale cuż....

Posted

[quote name='Charly']ooooooooooooo!!! ale cudny pies. druga fotka ekstra jest. Jaka dzikosc:crazyeye::evil_lol:

Dziękujemy.
Notabene,to są dwa wilczarze ;)

A dzikość była tylko w stosunku do mięsa.
I to koniecznie ubitego i koniecznie w niczym nie przypominającego nic żywego. ;)

Posted

Ela i Luna napisał(a):
mniam... :lol:

a na tym ostatnim zdjęciu to co to za mięsko? Bo wygląda jak gotowana pierś kurczaka...

:cool1: oo!! oszustwo:mad: oszustwo:mad::evil_lol:

Posted

Pokornie upraszamy o wybaczenie.

Na dowód skruchy i pokory zdjęcie zostało już skorygowane...

Wina zostaje odpuszczona dzięki powyższym zdjęciom...?

Posted

EMT napisał(a):
Pokornie upraszamy o wybaczenie.

Na dowód skruchy i pokory zdjęcie zostało już skorygowane...

Pytałam tylko z takiego powodu, że ja troszkę bałabym się podac całą ugotowaną pierś kurczaka. To strasznie suche mięso i bałabym się , że Luna mogłaby się nim "zatkac".

Posted

[quote name='Ela i Luna']Pytałam tylko z takiego powodu, że ja troszkę bałabym się podac całą ugotowaną pierś kurczaka. To strasznie suche mięso i bałabym się , że Luna mogłaby się nim "zatkac".

Trudno to nazwać ugotowanym.
Było to raczej podgotowanie/podpiecznie na wyraźne życzenie "klienta".
A jak wiadomo,"klient nasz pan"...

Posted

Nic się nie dzieje z dywanami.
To co spada wilczarzowi skrzętnie do ostatniego okruszeczka wyzbiera whippet i czystość w pełnej krasie:sg168:
To jest BARFowy zestaw dla leniwych..:siara:POLECAM !