Cimi Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 U mnie więcej było warzyw, a podroby to był dodatek na zachęte :) I papeczka wyglądała tak :) : Quote
prittstick08 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 ja zawze mieszam podroby z warzywami. Inaczej papka by nie została nawet polizana. A i tak juz po połowie mi ski przegrzebuja nosem i wyjadając tylko te kupki gdzie wyczuja wiecej podrobow. Ale to nie taka łatwa sprawa, mama tez jest sprytna i zarownp warzywa jak i podroby zmieliła przez maszynke do miesa:D Quote
Charly Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 Ela i Luna napisał(a)::-D "mamlesz" i ślinisz te warzywka dla psa? :megagrin: Wiem o co Ci chodzi. Takie kąski od pani zawsze lepiej smakują. Tylko fajnie to napisałaś. Wiecie co - dzięki Waszym postom zrozumiałam, że mam całkiem normalnego psa! ;) Bo ja już czasami myślałam że trafił mi się jakiś niezidentyfikowany przypadek. P.S Charly - może mieszaj te warzywa z drobnym mięskiem tak jak ja to robie Lunie (100 g papki warzywnej + ok 500 g mięska lub podrobów) mamlam wszystko co muszę:evil_lol:, ale nic z tego. nie je warzywek. z mieskiem jak mu to pomieszam to nie zje ani jednego ani drugiego. zmieszalam z ryzem, ale wtedy trzepal kaskami tak, ze mialam ryz na scianie. mieso oczywiscie zjadal. mielic jak najbardziej, tylko na razie maszynka do miesa pozostaje poza moimi mozliwosciami. Ale to nic., kieszonki w miesie jak najbardziej sie nadawaja do przemycania warzyw. a propos BARF in motion:evil_lol:. Wlasnie wracam ze spaceru. Jakies zawody wedkarksie sa. Ide sobie ide, a tu rybka aż się prosi by ją wyjąc z wody. Pełno żarcia nawrzucanego przez rybaków pływa po powierzchni, i rybka ładna, gruba min. 30 cm sobie pływa. kucnełam sobie na mostku. nie wiem czy rybka taka pewna siebie, czy nawet cienia nie było. w kazdym razie wyciągnęłam rybkę rękami bez problemu. Dałam Filipowi,zeby sobie zabił:oops:sam swojego BARFa, ale rybka płetwą dała małemu po nosie no i on uciekł:evil_lol:. Wiec wrzuciłam ja spowrotem do wody. Nie wiem sama jak ją zabić, nic nie miałam przy sobie w tym celu..:cool1:, a nie mogłam czekac przeciez az sie udusi:roll:. Ale szkoda- mógł sobie super swieżego BARFa zjeść. Quote
la_pegaza Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Mój starszy zawsze dostawał rybie łby i ogony (karpie, pstrągi i łososie). jak dostał kiedyś cała to zdurniał i zjadł ogon i głowę a resztę zostawił :lol: Quote
Martens Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Serduszka wieprzowe czekają na porcjowanie i zamrożenie:diabloti: Quote
Charly Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 fuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj !!!!!!!!:evil_lol: Quote
AngelsDream Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 http://www.youtube.com/watch?v=L76fK-yarZU Quote
Charly Posted July 30, 2008 Author Posted July 30, 2008 co Bajik tam chlipie? to jakas wątróbka zmielona?:scream7::evilbat: Quote
Charly Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 [quote name='basterowamama']Witam wszystkich bardzo serdecznie. tak sobie poczytuje wszystko co dotyczy BARF-u i staram się podjąc jakś decyzję (i wygrać walkę z drugą połową bo on przeciw po naczytaniu się amerykańskich stron jakie to szkodliwe bo mogą się bakterie w mięsie pojawić i kości rozszczepić). Ale o co innego chciałam spytać, a mianowicie czy ja moge dawać mojej bestii FLAKI??? Takie zwykłe z torebek ze sklepu co to moja (a pewnie i nie tylko) mi czasami mi wciska na obiad???:loveu: ponizej watek o Barfie...troche tego jest, ale zadaj Twoje pytanie:) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6908 Quote
basterowamama Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Dzięki, na razie go wydrukowałam (poszło ze dwie ryzy papieru) i zamierzam przysiąść w weekend. A te flaczki tak mi jakoś przyszły do głowy bo mi właśnie mama zaproponowala na niedzielny obiadek. Zwariowała chyba??? W taki upał??? ale cuż.... Quote
AngelsDream Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10601044#post10601044 - jemy też mięsko :) Quote
Charly Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 rozmowy o zywieniu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6908 Quote
Charly Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 ooooooooooooo!!! ale cudny pies. druga fotka ekstra jest. Jaka dzikosc:crazyeye::evil_lol: Quote
EMT Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 [quote name='Charly']ooooooooooooo!!! ale cudny pies. druga fotka ekstra jest. Jaka dzikosc:crazyeye::evil_lol: Dziękujemy. Notabene,to są dwa wilczarze ;) A dzikość była tylko w stosunku do mięsa. I to koniecznie ubitego i koniecznie w niczym nie przypominającego nic żywego. ;) Quote
Ela i Luna Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 mniam... :lol: a na tym ostatnim zdjęciu to co to za mięsko? Bo wygląda jak gotowana pierś kurczaka... Quote
Charly Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 Ela i Luna napisał(a):mniam... :lol: a na tym ostatnim zdjęciu to co to za mięsko? Bo wygląda jak gotowana pierś kurczaka... :cool1: oo!! oszustwo:mad: oszustwo:mad::evil_lol: Quote
EMT Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Pokornie upraszamy o wybaczenie. Na dowód skruchy i pokory zdjęcie zostało już skorygowane... Wina zostaje odpuszczona dzięki powyższym zdjęciom...? Quote
Charly Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 :evil_lol::evil_lol::loveu: winy zostaly Tobie odpuszczone Quote
EMT Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Szyje indycze są wspaniale mniam... A tu plucka bleeeee Quote
Ela i Luna Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 EMT napisał(a):Pokornie upraszamy o wybaczenie. Na dowód skruchy i pokory zdjęcie zostało już skorygowane... Pytałam tylko z takiego powodu, że ja troszkę bałabym się podac całą ugotowaną pierś kurczaka. To strasznie suche mięso i bałabym się , że Luna mogłaby się nim "zatkac". Quote
EMT Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 [quote name='Ela i Luna']Pytałam tylko z takiego powodu, że ja troszkę bałabym się podac całą ugotowaną pierś kurczaka. To strasznie suche mięso i bałabym się , że Luna mogłaby się nim "zatkac". Trudno to nazwać ugotowanym. Było to raczej podgotowanie/podpiecznie na wyraźne życzenie "klienta". A jak wiadomo,"klient nasz pan"... Quote
PATIszon Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 [quote name='EMT']We LOVE BARF : BARF-Freude am Fressen..:loveu: Rany julek, nie szkoda Ci dywanow?:crazyeye: Ja swojej daje na balkonie. Quote
EMT Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Nic się nie dzieje z dywanami. To co spada wilczarzowi skrzętnie do ostatniego okruszeczka wyzbiera whippet i czystość w pełnej krasie:sg168: To jest BARFowy zestaw dla leniwych..:siara:POLECAM ! Quote
Recommended Posts