Buffy Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Irys, to bury, śliczny kocurek. Ma około 7 miesięcy. W Schronisku w Opolu przebywa od lutego-marca br. Szczęście uśmiechnęło się do niego pod koniec kwietnia i znalazł nowy dom. Niestety, po dwóch tygodniach,kocurek wrócił z adopcji. Możemy się tylko domyślać, jak bardzo przeżywa ten powrót. Miałyśmy już taki przykład po powrocie Borka i Stefanka. Irys jest bardzo kochany. Chociaż w pierwszej chwili chciałby uciec, czując głaszczącą go rękę, sam później o głaski się dopomina. Bardzo prosimy o dobry dom dla Iryska, który - podobnie jak w przypadku Stefanka - da mu tyle czasu, miłości i cierpliwości, ile będzie potrzebował. Gdyby ktoś chciał nam pomóc, to prosimy o kontakt: patrycjakwiatkowska@poczta.onet.pl Quote
Kinya Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Biedactwo:-( Ale jest taki kochany i śliczny, że na pewno znajdzie jeszcze domek. Na zawsze :) Quote
dzikus Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Irysku, zyczę Ci znlezienia szybciutko domku...takiego najwspanialszego na świecie. Quote
Buffy Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 Isabel napisał(a):Biedactwo... Dlaczego go oddano? Starszy pan, który go adoptował, niestety, nie miał dość cierpliwości, aby dać Iryskowi więcej czasu, niż taki kot "po przejściach" potrzebuje. Podobno na siłę chciał skądś wyciągnąć ukrytego Irysa, a ten go ugryzł. A dzisiaj Patrycja mi przekazała, że Irys jest zamknięty w klatce na kwarantannie i dosłownie dziczeje. :( Boimy się bardzo, że stracimy go, jak szybko nie znajdzie domu. Quote
Charly Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 biedny Irysek. Mam nadzieje ze trafi na normalny domek. Nie znam sie na kotach, ale to ze ugryzl czujac sie niepewnie- to przeciez normalne. Biedny kotek. Dobrze ze wrocil z tej adopcji, ale zle ze nie ma domku. Quote
dzikus Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Jak dla mnie to normalne zachowanie.... wystaczy wczuć się w to co czuje kot nagle znajdujący się w nowych warunkach. NIe wie, czego oczekiwać, wszystko jest nowe, pachnie inaczej ... każdy z nas byłby czujny i na dystans. Quote
Isabel Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Domek pilnie potrzebny, bo koteczek nam zdziczeje!!! Quote
Buffy Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 Domek bardzo pilnie poszukiwany. /Dziękujemy za podnoszenie - dostęp do dogo mam co parę dni i nie wiem, jak jest tego przyczyna./ Quote
dzikus Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Haniu nie tylko Ty masz problemy, ja zanim mogę coś wpisać, naklnę się tak, że aż wstyd :oops: Quote
Isabel Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Ja rzadko mam problemy z dogo, więc chociaż podnosić będę Iryska Quote
dzikus Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Podnosic Iryska będę do skutku. Mam nadzieję, a raczej wierze w to, że nie potrwa to zbyt długo :kciuki: Quote
dzikus Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 I w tym wąteczku super wiadomości :multi::multi::multi::multi::multi: Irys wrócił do domu. :multi: Jak się bowiem okazało, Starszy Pan oddał go na obserwację, kiedy niefortunnie chciał wyciągnąć skądś przerażonego Irysa, a ten długo nie myśląc, chwycił go ząbkami. Starszy Pan już wie, jak postępować z takim strachulcem i myślę, że teraz wszystko pomyślnie się ułoży. Powodzenia słodziaku :) Quote
Buffy Posted May 21, 2008 Author Posted May 21, 2008 My również bardzo się cieszymy z takiego obrotu sprawy. Mam nadzieję, że teraz wszystko pomyślnie dla nich się ułoży. :) Quote
Recommended Posts