Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kochani, napisala do mnie znajoma:

W grudniu zeszłego roku, ktoś go podrzucił na teren mojej pracy. Na początku był bardzo nieufny, dokarmialiśmy go, ale nie wiemy gdzie nocował.
Po jakimś czasie zaczął coraz bardziej ufać mi i ochraniarzom. Ponad miesiąc temu, albo psy go pogryzły, albo zły człowiek zrobił mu krzywdę. Przyszedł do mnie pod biuro, na prawej przedniej łapce miał zdarty płat skóry. Nie mogliśmy go tak zostawić, więc zawiozłam go do szpitala. Rana była paskudna, nawet miałam obawy, że będzie konieczna amputacja.
Był w klinice na Modlińskiej w Vetce, prowadził go lekarz Piotr Konarski. Miał konsultację chirurga ortopedy, nie zostały uszkodzone żadne mięśnie. Obecnie jeszcze trochę kuleje, ale lekarz powiedział, że za jakiś czas to minie. Nazywamy go Buhajek, albo Rudy. Jest bardzo grzecznym psem, przez parę dób, po szpitalu mieszkał u mnie z moimi psami i nie przejawiał żadnej agresji. Ma około 2 lat. W domu wychodził na spacer na smyczy, nic nie niszczył, leżał na swoim miejscu, nie jest łapczywy na jedzenie. Przy zmianie opatrunków sam dawał mi łapkę i spokojnie leżał. W pracy mówią, że jest przyjacielem wszystkich, tutaj sporo jest ludzi i chodzi się wszędzie witać. Teraz leży pod moim biurkiem. Niestety czasami się boi, tak się kuli, ale to też na pewno minie. Obecnie śpi albo w budzie, którą mu zrobiliśmy, albo u ochraniarzy. Jest super pieskiem, bardzo grzecznym, co też może potwierdzić personel Vetki.

Chciałabym mu znaleźć dobry dom, ktoś może mieć naprawdę fajnego pieska.

kontakt do mnie 0602608109 – Magda

przyslala tez zdjecia; na razie dwa, ale bedzie wiecej;

prosze :modla:, pomozcie znalezc mu domek; psiaczek sie marnuje :-(

Posted

maly kasztanek nie jest u mnie (juz by sie nie zmiescil ;), jak przytargalam dzis golebia to tz malo nie zemdlal ;), trzeci pies odpada)
piesek jest u mojej znajomej na terenie firmy; jakos tam mu sie zyje, nie przymiera glodem, ale prawdziwy domek by sie przydal; kasztanek wyglada naprawde bardzo oryginalnie z tym swoim umaszczeniem, moze komus wpadnie w oko :)
pani magda obiecala w przyszlym tygodniu zdjecia wiec podoklejam na poczatku :)

Posted

oto kolejny list od pani magdy:

Dodatkowo dzisiaj mam problem, gdyż dzisiaj w nocy „kasztanek” został zabrany przez sprzątaczkę i jej znajomego,
wieczorem chcę się dowiedzieć dokąd go zabrali, przez telefon nie mogę się z ta Panią dogadać. Podobno będzie miała dobrze, że ten pan mieszka przy Rakowieckiej róg Puławskiej, blisko Morskiego Oka, że będzie z nim chodził tam na spacery. Mimo wszystko chcę koniecznie sprawdzić dom i pana. Jeśli coś mi się nie spodoba, to psa zabiorę z powrotem.

i nastepny :)

Dowiedziałam się, że piesek jest w dobrych rękach, rozmawiałam z panem, który go przygarnął, zrobił na mnie pozytywne wrażenie.
Mam obiecane umówienie się na kawę, i zobaczenie gdzie dokładnie mieszka.
Powiedziałam, że jakby poszło coś nie tak, to pieska ma oddać z powrotem do mnie, nigdzie indziej.

czyli moi drodzy wyglada na to, ze historia szczesliwie sie zakonczyla wlasciwie sama :) :multi:

ale zobaczcie jeszcze jaki z kasztanka pieknotek: