Rybka. Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 Suczydło moje kochane.... gdzie Twój domek? Quote
Tiger Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Zanalazłam w końcu .............:) Śliczna jest !!!!! Raczej dobry domek na dworku bym jej szukała , z fajną , duża budą i ogrodem ....... Mam duży worek karmy Hillsa orala , dla moich psów okazały się za duże chrupki , powinno byc ok 7 kg - przywiozę jakoś jutro Rybko , tylko napisz mi Twój nowy adres na PW :) Quote
anielica Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Śliczna jest, no nie? :loveu::loveu::loveu: Zaraz wstawię zdjęcia na allegro. Co do "moskiewskiego", to ja zasugerowałam Rybce taki tytuł.... Przynajmniej trochę, z wyglądu, określa sunię wśród takiej rzeszy psów na dogo... Miejmy nadzieję, że zostanie tak łagodna, jak jest i wyrośnie na miłą przytulankę, żadne niefajne cechy przodków się nie odezwą... A ciotka Tigerowa niech koniecznie w odwiedziny jedzie do Sabci :cool3: Z DUżOM KOśCIOM :eviltong: Quote
anielica Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Dodałam fotki na allegro i usunęłam z tytułu "moskiewskiego", a napisałam, że jest duża i "misiowata" - zobaczymy... Quote
Rybka. Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 Może tak lepiej. Chyba lepiej ją ogłaszać jako milusią sunię niż rasopodobną... tym bardziej, że jest podobna do rasy uważanej za niebezpieczną. A to sama słodycz jest :) Quote
anielica Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Co tam Słodycz porabia??? Gryzak już zgryziony, czy będzie jeszcze na dwa dni :evil_lol:? Quote
Rybka. Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 Jeszcze jest. Saba to jednak nie jest typ pożeracza ekspresowego. Ona się delektuje :) Teraz śpi. Quote
Saba Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Wrzuciłam foty na forum Kynologia bo niektórym dogo nie działa. Quote
Rybka. Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 Dzięki :) Dogo w ogóle coś szwankuje... posty się zapisują nie po kolei :( Quote
anielica Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Dobranoc Saba, ciocia anielica cię całuje we włochatą mordę :eviltong: Quote
anielica Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 I jeszcze dałam Sabę na Eurocity: http://psy.euroanimal.eu/glowna.php?nr=14293 Quote
Rybka. Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 po porannym spacerku przypomina się Saba... Quote
anielica Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 No a co tam u Was słychać, dziewczyny? Są postępy w chodzeniu na smyczce? Quote
KWL Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 anielica napisał(a):Śliczna jest, no nie? :loveu::loveu::loveu: Zaraz wstawię zdjęcia na allegro. Co do "moskiewskiego", to ja zasugerowałam Rybce taki tytuł.... Przynajmniej trochę, z wyglądu, określa sunię wśród takiej rzeszy psów na dogo... Miejmy nadzieję, że zostanie tak łagodna, jak jest i wyrośnie na miłą przytulankę, żadne niefajne cechy przodków się nie odezwą... A ciotka Tigerowa niech koniecznie w odwiedziny jedzie do Sabci :cool3: Z DUżOM KOśCIOM :eviltong: Jakie znowu niefajne ? :mad: Moskiewski stróżujący to rasa powstała z połączenia owczarka kaukaskiego i bernardyna. I niech ktoś mi powie że owczarki kaukaskie nie są fajne :diabloti: Dla mnie to wspaniała rasa :-) Moskiewski jest oficjalnie nie uznawany i jest jak mi się wydaje pewien problem z stabilnością tej rasy. Quote
Umka Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Maleństwo wskakuj po fajny domek i mądrych kochających właścicieli. Fajnie by było żeby w Lublinie coś sie znalazło można by było odwiedzać te piękności:) Może ogłoszenia w anonsach? Quote
anielica Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 KWL napisał(a):Jakie znowu niefajne ? :mad: No "niefajne", bo uznane za groźne, i chyba nie bez powodu, prawda? Ja bym się np. nie podjęła wychowania kaukaza, za mientka jestem. I zdaję sobie sprawę, że wielu jest takich jak ja, tylko że też wielu z nich nie zdaje sobie sprawy z wielkości odpowiedzialności... Niech taki człowiek zostawi np. malucha z psem, a maluch zapragnie pogłaskać go podczas jedzenia... (Saba warczała na Rybkę...). Głupota ludzka, jak wiemy, granic nie ma... Każdy pies, rasa, ma w sobie to "coś", tylko człowiek nie zawsze umie to "coś" wzmocnić, aby i on i psisko szczęśliwie żyli... Chodziło mi właśnie ooooooooottoooooooo :oops: Quote
Saba Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 anielica napisał(a):No "niefajne", bo uznane za groźne, i chyba nie bez powodu, prawda? Owszem powód jest ale nie wiem czy nie ma więcej pogryzień przez jamniki :diabloti: Często ludzie kupuję te "agresywne rasy" i specjalnie nakręcają na agresję chociaż pies jest łagodny. Quote
anielica Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Sabcia jest cudna i łagodna, i znajdzie NAJLEPSZY DOMEK! Quote
KWL Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 :evil_lol: Akurat owczarek kaukaski nie jest rasą agresywną, natomiast owszem niebezpieczną. Bardzo proste - pogryzienie przez jamnika żadko ma takie skutki jak przez kaua. Kaukaz atakuje tylko raz. Skutecznie. Ale to nie znaczy że jest zły. Jest taki aby optymalnie wykonywać swoją pracę - chronić stado. I w tym jest świetny. Natomiast nie jest przytulanką. Bo nie ma być. Quote
Recommended Posts