Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dałam ją też na adopcje.org, czeka na publikację!

Baaardzo prosimy o inne ogłoszenia, bo - naprawdę - czasu nie ma wiele.
Po wyjeździe Rybki będzie nam bardzo trudno znaleźć dla niej dt..., więc czasu naprawdę jest mało... !!!

A kto bannerki robi na dogo, bo ja nie na czasie???

Posted

Dzięki za odzew tomcug! Zawsze na posterunku :loveu:
Co się psiakowi stało??? I któremu?

A co do allegro, starałam się jak mogłam, ale chyba zbyt wzruszająco nie wyszło... Uciekam do pracy, bo tyyyyle mam!

Posted

Saba napisał(a):
jaka ona jest cudna, strasznie mi przypomina moją sunię. Moja mała: ma na imie saba...
Zrobię co mogę żeby pomóc.

Też od razu pomyślałam o Twojej Sabie. Dzięki za zainteresowanie ;)

maleństwo szuka domu!!!

Posted

mariee napisał(a):
Zeby tylko nie byla w ciazy!
Bede dzisiaj wieczorem na wizycie pod Lublinem, porozmawiam...moze cos sie znajdzie dla niej.

Cześć mariee! No Rybka ją macała i na macanie nic na razie na ciążę nie wskazuje. Będziemy obserwować, miejmy nadzieję, że już tego jej los oszczędzi. Sterylka będzie, ale chwilkę trzeba ją przyzwyczaić, odrobaczyć, doprowadzić do porządku...

A za zapytanie będziemy wdzięczne :)

Posted

tomcug napisał(a):
Kurczę, wczoraj mój piesio miał niespodziewaną operację (takiego mam weta, że w niedzielę mnie przyjął i zrobił zabieg :lol:), z kasą krucho :oops:. Ale spróbuję coś wyskrobać.

Dzięki piękne tomcug :modla:
Wysłałam numer konta na pw.

Posted

Hej. Sabcia została sama w domku i była baaardzo grzeczna. Jak z kotami to ja nie mam pojęcia ale do psów ciągnie, ogonem merda i podskakuje w miejscu... To jak na mój gust oznacza "chodź się ze mną pobawić" :)
Dzisiaj już sama wyszła z domu, jednak dalej ciągnie za ludźmi i każdego kto siedzi na ławce jusi obskakać i pocałować. Trochę to uciążliwe, tym bardziej, że ja jej jeszcze nie wykąpałam.
Utrzymuje czystość w domu, pierwsze co robi jak wyjdzie to się załatwia. To mało uciążliwy pies, tylko trzeba jej kilku rzeczy nauczyć :)

Posted

Hej Jagienko, baaardzo dziękujemy za ofertę DT :loveu: Cały czas będziemy teraz szukać intensywnie DS, ale jeżeli nic się nie znajdzie w najbliższym czasie, to przynajmniej mamy zapewnione schronienie dla niej jak Rybka wyjedzie - a to już niedługo... Rybka, szukaj tam kota dla Sabci :cool3: Niech obwącha i takie tam...

Sabcia nie wygląda mi na kotożercę, właściwie wygląda jakby była przyjacielem wszystkiego, co żywe, ale ona gabarycik swój ma i jakby się okazało, że koty lubi, ale zjeść, to ma spore szanse...

Posted

Dzięki Nika :)
Włąśnie mnie olśniło, że mam tam konto... hihihihi
Byłam na zakupach. Mam nową obrożę i długą smycz, oprócz tego kupiłam gryzaka w postaci świńskiego ucha... No i Pratel na 20 kg wzięłam, koszt całości 44,90 PLN.
Saba gryzie ucho, a jak chciałam jej założyć obrożę to na mnie nakrzyczała. Skąd ma wiedzieć, że ja w świńskich uszach nie gustuję? Więc czekam aż się nagryzie i idę na spacer. Anielico, pamiętasz córkę sąsiadki? Powiedziała, że będzie z nią wychodzić :)

Posted

Rybka jak wychodzisz z Sabą zawsze miej ze Sobą masę małych smakołyków i zanim ona jeszcze wystartuje do człowieka podsuń jej smakołyk pod nos (nie dawaj!) omiń tego człowieka tak żeby ona szła za smakiem, cały czas ją chwal i jak miniecie go to wtedy daj smakołyk. Suka załapie że jak się pojawia człowiek to nagroda jest u ciebie a nie u niego.
Poza tym NIGDY PRZENIGDY nie może być takiej sytuacji że ona sama sobie do kogoś podejdzie i ten ktoś ją pogłaszcze. Nawet jak ktoś chce się z nią przywitać najpierw skup smakołykiem uwagę suki na sobie, daj jej smakołyk (czasem 2 albo 3 tak żeby nigdy nie wiedziała czy coś jeszcze dostanie czy nie) i dopiero wtedy wydaj jej komendę np "przywitaj" i wtedy ten ktoś może ją pogłaskać.

To jedyny pozytywny sposób na nauczenie jej że do ludzi bez pozwolenia nie można podejść. Oczywiście jest kilka innych sposobów ale sprawią one, że owszem, suka nie podejdzie do człowieka ale tylko dlatego ze będzie się go bała, a tego nikt nie chce.

Więc tak samo będzie musiał pracowac nowy właściciel. Smakołyki muszą byś na KAŻDYM spacerze, inaczej nie ma to sensu.

Posted

Mam smakołyki na spacerze ale i tak ona nie ma jeszcze ze mną kontaktu. Nie zapominaj, że przyjechała wczoraj wieczorem...
Jak próbuję dać jej smakołyk ona nie zwraca na mnie najmniejszej uwagi. Mimo, że wie co mam w ręku. Po prostu przywitanie się z człowiekiem jest dla niej bardziej atrakcyjne...

Posted

Wiesz moja Saba jak tylko załapała że sie nią zajęłam nie odstępowała mnie na krok.

Nie wiem jakie masz smakołyki, weź parówkę, serek żółty. Nie daj jej pełnej porcji karmy normalnie w posiłku żeby była ciut głodna a na spacerze karm ją.

Pamiętaj że łatwiej będzie znaleźć domek jak suka zrobi już jakieś postępy.