Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj skonczyło się allegro Złotego, pomimo wyróżnien nie było ofert, nie wiem, czy ktoś zadzwonił, pewnie nie:shake:
Chwilowo mam zablokowane konto na allegro, kazali mi zapłacić 300zł:evil_lol:, niestety mam wazniejsze wydatki, wiec nie moge mu przedłużyć.:shake:

Posted

mysza 1 napisał(a):
Wczoraj skonczyło się allegro Złotego, pomimo wyróżnien nie było ofert, nie wiem, czy ktoś zadzwonił, pewnie nie:shake:
Chwilowo mam zablokowane konto na allegro, kazali mi zapłacić 300zł:evil_lol:, niestety mam wazniejsze wydatki, wiec nie moge mu przedłużyć.:shake:

skąd ja to znam.
Mysza ile było za moje psiaki to Ci oddam bo na razie mam kasę (wzięłam kolejny kredyt na psiaki:evil_lol:)

Posted

asiaf1 napisał(a):
skąd ja to znam.
Mysza ile było za moje psiaki to Ci oddam bo na razie mam kasę (wzięłam kolejny kredyt na psiaki:evil_lol:)

Uspokój się. Twoje były za darmo.:evil_lol:

Posted

On jest dość duży wielkości owczarka niemieckiego .Jest bardzo silny.
Co do wyburzania sklepu to jeszcze nie ma terminu natomiast obok juz w szybkim tempie rosną nowe bloki

Posted

Oki plan jest taki.
1. Nowe zdjęcia, dużo dobrych do podmieniania w Allegro
2. Nowe Allegro, o tekst poproszę Majgę, o wystawienie Isadore7, będzie wyróżnione.
3. Wszystkich poprosimy o ogłoszenia oparte na tekscie Majgi.

W związku z powyższym gdzie jest pies, chciałbym mu te zdjęcia zrobić :-)

Posted

KWL napisał(a):
Oki plan jest taki.
1. Nowe zdjęcia, dużo dobrych do podmieniania w Allegro
2. Nowe Allegro, o tekst poproszę Majgę, o wystawienie Isadore7, będzie wyróżnione.
3. Wszystkich poprosimy o ogłoszenia oparte na tekscie Majgi.

W związku z powyższym gdzie jest pies, chciałbym mu te zdjęcia zrobić :-)

Pies jest w Legionowie

Posted

Doda_ napisał(a):
Pies jest nadal tam w sklepie? ehhh... moze hotelik?

jest to jakieś roziązanie ale ja nie mam kasy, żeby kolejnego brać do hoteliku:shake:.
Na razie tam gdzie jest jest w miarę ok bo moja koleżanka przynosi mu jedzenie i go wyprowadza ale on jest taki silny i spragniony spacerów, że jak ją przeciągnie to dziewczyna ledwo żyje:evil_lol: (a ma problemy z kolanami i kręgosłupem)

Posted

[quote name='asiaf1']jest to jakieś roziązanie ale ja nie mam kasy, żeby kolejnego brać do hoteliku:shake:.
Na razie tam gdzie jest jest w miarę ok bo moja koleżanka przynosi mu jedzenie i go wyprowadza ale on jest taki silny i spragniony spacerów, że jak ją przeciągnie to dziewczyna ledwo żyje:evil_lol: (a ma problemy z kolanami i kręgosłupem)

biedna....... no to dalej szukajmy dt..........

domku gdzie jestes???????????/

Posted

Dziewczyny poprosiłam kogoś ale nie wiem, czy zdoła się wyrobić więc wpisuję prośbę tutaj.
Tekst oczywiście zrobię.
Sama pomogę, na ile się wyrobię, w ogłoszeniach ale jest diabelnie ważna sprawa - pozbieranie do kupy istniejących fotek i pomniejszenie ich oraz powtórne wklejenie ciurkiem na wątek. Uwaga - rozmiar - zdecydowanie mniejsze niż 40kb, format jpq !!!
Większość stron stawia taki wymóg.

Posted

KWL, podobnie jak na drugim wątku, o którym pisałeś, wersja próbna tekstu. Pozostawiam do oceny i sugestii poprawkowych.

ZŁOTY.Wskazówki jego zegara dramatycznie przyspieszyły.Ratunku!

Nie wszystko złoto, co się świeci. Stara to prawda.
Źle wyszedł na nim Midas, a i jak mniej mityczna historia pokazuje,
tam, gdzie wkradała się magia tego kruszcu, zostawał on
skrapiany krwią niewinności.
Drastyczne to fakty ale nie rozmijają się z rzeczywistością.
Złotem powlekana jest kula ziemska o wschodzie słońca.
Złotem mienią się bombki na choince.
Barwą złota potrafi lśnić, prawdziwe lśnić, również psia sierść.
Tym pozytywnym nawiązaniem do psa, konkretnego psa, zaczyna się i póki co, kończy jego historia.
Żywimy nadzieję, że pomożecie Państwo nadać
jej innego wymiaru!!!
Błagamy o prolog pod nazwą "happy end"!!!
Zdajemy sobie sprawę, jak dalego ku temu droga...

Złoty, takie nadajmy mu robocze imię, miał niewiele, naprawdę niewiele, by na jego pyszczku mógł gościć uśmiech i duma ze służby człowiekowi.
Czuł się potrzebny, wiedział, że jego "tu i teraz" ma sens, choć
za swą wierność dostawał ochłapy w dosłownym i przenośnym znaczeniu.
Jako szczeniaczek, wyrwany spod skrzydeł matki, ruszył na podbój
świata. Ten, ograniczył się do terenu sklepu, którego Złoty miał strzec
jak oka w głowie.
Misję swą spełniał doskonale. Od A do Z starał się sprostać powierzonemu mu zadaniu. Ot, sklepowy, a tak naprawdę niczyj, pies.
Mury betonowego boksu były jego jedynym ekranem odbijającym bezsens istnienia, noc dawała złudne poczucie wolności, wtedy opuszczał swe więzienie. Trwało to bite 4 lata.
Najgorsze jest dopiero przed nim, a Złoty nie wie, jaki los chce
mu zgotować człowiek.
Sklep ma zostać zburzony, jego miejsce zajmie blokowisko.
Ten piękny pies również ma zniknąć z dotychczasowego miejsca tyle, że przewidziano dla niego jedną drogę.
Ponieważ jest ufny i spragniony towarzystwa człowieka, pozwoli do siebie podejść i zostać przytulony (o ile w ogóle tak czuły scenariusz można dopuścić) po raz ostatni.
Tym, co zapamięta, nim zamknie oczy na zawsze, będzie widok weterynarza i lekkie ukłucie.
Czy naprawdę tak okrutnie i żałośnie ma się skończyć jego historia?
Czy nie ma szansy ratunku, bo ktoś bezrozumnie kierując się soplem
lodu zamiast serca, zadecydował o życiu Złotego?
Błagamy o litość, o ratunek !!!
On ma przed sobą wiele, naprawdę wiele lat życia, które zdoła spożytkować ku zadowoleniu, szczęściu i dumie swego przyszłego pana.
Czy taki się znajdzie?
Wierzymy, że ktoś włoży blokadę w tryby maszyny, puszczonej w ruch ironią przeznaczenia.

Złoty czeka na wybawcę w Legionowie koło Warszawy.
Osoby, które zechcą, co ważniejsze zdołają pospieszyć Złotemu z pomocą, proszone są o kontakt z Panią Joanną, dzwoniąc na numer 0-601925696 lub pisząc na adres asiaf1@interia.pl.

Jeszcze nie jest za późno...