Waldek Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 Kubuś, nie chowaj się ...choć właściwie to schowaj się bo dziś siąpi kapuśniaczek ...brrr Quote
Waldek Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 Kubuś złapany, odrobaczony i zbadany, ma około 4 lat i jest przesympatyczny. Podróż w samochodzie zniósł bez problemu, bardzo grzeczny jak na razie. Teraz nie mam czasu pisać więcej...... Quote
Waldek Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 Kubuś nie chce chodzić w szelkach i na smyczy , trezba go wynosić na spacer a potem jak się go postawi na trawniku tak stoi , nie reaguje na szarpnięcia ani na zachęty słowne, co robić ???!!! Quote
Olga132 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Waldku - przyzwyczai sie - to dla niego nowa sytuacja. Pewnie jeszcze nigdy nie miał takiego ustrojstwa na sobie ! Trzymaj go także w domu w szelkach albo w obroży żeby mógł się oswoić Quote
pixie Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Waldek napisał(a):Kubuś złapany, odrobaczony i zbadany, ma około 4 lat i jest przesympatyczny. Podróż w samochodzie zniósł bez problemu, bardzo grzeczny jak na razie. Teraz nie mam czasu pisać więcej...... a to ci nowina:eviltong: z cicha pęk...fik mik...zasadzka i Kubus na piernatach spac bedzie dzis... ciekawe, co on sobie mysli? Quote
Waldek Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 właśnie wróciliśmy z imprezy, Kubuś przez cały dzień nic nie nabrudził w przedpokoju, wyprowadziłem na spacer i o dziwo po kilku szarpnięciach smyczką, zaczął chodzić, zrobił siusiu , duże siusiu i wielką kupę ...obeszlismy blok dookoła i sam wszedł do klatki i do windy....mały szok dla mnie....szybko się uczy .... Quote
Waldek Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 spacerek ranny już bezproblemowy, Kubuś poznał dwa miejscowe pieski i zachował się super...obsiusiał okolicę ...i spokojnie podreptał za mną do klatki schodowej i wsiadł do windy ...widzę, że nie będzie problemu ... ..poza tym rano zrobiłem mu zastrzyk z antybiotyku bo całą noc pokichiwał ...ma infekcję związaną z przeziębieniem ...w ciągu dnia pojedziemy raz jeszcze do lekarza...albo skonsultuję to bez Kubusia...zobaczymy... z kotami jakoś się dogaduje tzn koty są zaskoczone ale nie ma złych reakcji...Kubuś nie jest izolowany ...spał ze mną i z kotami w salonie... Quote
Olga132 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 waldek - dawaj zdjęcia Kubusia z domu i go ogłaszamy !!! Quote
EVA2406 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Bardzo, bardzo się cieszę, że udało się Kubusia złapać i że jest już bezpieczny :lol: Quote
Waldek Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 Kubuś już bardzo chętnie wychodzi na spacer i posłusznie spaceruje na smyczy nie robiąc żadnych problemów. Z kotami się mijają i nie widzę żadnej agresji u Kubusia , czasem tylko warknie jak coś mu nie pasuje. Ogólnie jest lepiej niż myślałem. Jest lekko podziębiony więc dostaje antybiotyk, ale jeszcze dwa -trzy dni powinno być wszystko ok. Na razie zostaje u nas, zobaczymy co dalej. Quote
magda222 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Codziennie odwiedzam wątek Kubusia. Waldku dziękuję,ze znalazl u Ciebie tymczasowy kącik :loveu: Pomogę ogłaszać Kubulka. Quote
Waldek Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 magda222 napisał(a):Codziennie odwiedzam wątek Kubusia. Waldku dziękuję,ze znalazl u Ciebie tymczasowy kącik :loveu: Pomogę ogłaszać Kubulka. Obawiam się , że nie tymczasowy .....:eviltong: ... spełnia wszelkie wymogi psa domowego dobrze reagującego na moje koty, jeszcze żadnego nie zagryzł :evil_lol: Quote
magda222 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Waldek... :crazyeye: Serio?! :crazyeye: Czy Kubuś zostaje u Ciebie?! Powiedz,że tak!!! Powiedz proszę!!! Quote
Waldek Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 magda222 napisał(a):Waldek... :crazyeye: Serio?! :crazyeye: Czy Kubuś zostaje u Ciebie?! Powiedz,że tak!!! Powiedz proszę!!! Kto to może wiedzieć .... poprzeczka dla domku Kubusiowego zawisła bardzo wysoko...;) Quote
EVA2406 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Czułam, że ta historia tak się skończy :evil_lol: Quote
Belula Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 :) Nawet nie wiecie, jak się ucieszyłam, jak o tym się dowiedziałam... :) Tylko jak dla Kubusia, musicie obniżyć temperaturę w domu (pomimo podnoszenia poprzeczki) :evil_lol: Quote
pixie Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Wiedzial komu zaufac! Kubusiu dobrze wybrales..dobry pies... ma nosa...:eviltong: a ze nie poluje na koty,:cool3: coz nie kazdy lubi kroliki:evil_lol: a kurek japonskich nie masz? moze by sie tym zadowolil co by tu wydumac, by sie Kubulek nie nudzil...? Quote
pixie Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 on sie pewnie tak zachowuje, jakby cale zycie z Toba mieszkal... Quote
Waldek Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 [quote name='pixie']on sie pewnie tak zachowuje, jakby cale zycie z Toba mieszkal... a skąd wiesz? :eviltong: przyznam, że jestem zaskoczony, w Markach uciekał , nie dawał się złapać ... w domu : 1. toleruje koty, nie ma konfliktów, już zostaje sam z kotami kiedy wychodzimy (nie ma ofiar) :evil_lol: 2. chętnie spaceruje w szelkach i na smyczy, trzyma się blisko mnie mimo , że ma 8 metrową linkę ..:lol: 3. uwielbia jeździć samochodem na przednim siedzeniu ...:lol: 4. bezproblemowy u lekarza , można go badać bez końca..:lol: 5. wyczyszcza miski kotom z tego co nie zjadły , nie mam strat w karmie..(a koty jego resztki wymiatają) ;) 6. lubi leżeć na kanapie obok mnie, wreszcie mam trochę spokoju od namolnych kocurów :eviltong: 7. na spacerze jest przyjazny dla innych psów i suczek, zero agresji ..:lol: można by tak wymieniać jego zalety bez końca......wad nie stwierdziłem ;) Quote
Waldek Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 magda222 napisał(a):Czyli obaj jesteście szczęśliwi? :p mam nadzieję :eviltong: Dziś Kubuś pozazdrościł kotom ubikacji i w przedpokoju zaczął sikać do kuwetki, oczywiście troszkę to niezgrabnie wyszło i część siusiu umieścił na podłodze ale co tam ...:lol: i wcale nie był to sygnał że chce na spacer....wychodzi 3-4 razy dziennie..normalnie "skociał" czy co?;) Quote
magda222 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Kubuś się po prostu dostosowuje do otoczenia :loveu: Pewnie stara Ci się też przypodobać ;) Quote
Waldek Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Kubuś jest niekłopotliwym pieskiem i jeżeli ktoś by sie zdecydował na jego adopcję to z pewnością miałby świetnego towarzysza spacerów i świetne niekłopotliwe towarzystwo w domu ....tylko kto się zdecyduje....przyznam, że jestem zawalony zwierzakami i jeśli nadarzyłaby się okazja znalezienia bardzo dobrego domku to rozważyłbym możliwość adopcji... Quote
magda222 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Tylko co zrobić z tą wysoko zawieszoną poprzeczką? :razz: Wątpię,żeby znalazł się ktoś kogo Kubulek bardziej by pokochał ;) Quote
Waldek Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 Poprosimy o przeniesienie wątku do działu ze znalezionymi domkami ... Quote
Recommended Posts