ZUZANNA11 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Dopiero teraz tu zajrzałam...:angryy: Nie ma słowa, które to określa, ale chyba trzeba znależć bo takie tragiedie zdarzają się coraz częściej...:mad: :mad: :mad: Quote
Erazm Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Myślę, że można by było zorganizować jakąś akcję na rzecz kilku podobnych schronisk, trzeba tylko sprawdzic dokładnie co oznacza sformułowanie że nie potrzeba zgody Quote
baffi2 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 sacred PIRANHA,, Martaa2 - to osoby działające w zamojskim 'schronisku'. I kilka wątków tamtejszych psów: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107184 http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=92001 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109011 Quote
emilia2280 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Betel, dziéki za plakaty na maila- podrukujé jutro wszystkie 3 rodzaje. CZy mam je wyslac tylko do Terhenetar do Zamoscia, czy do kogos jeszcze? Isadora, wydukowalam 350 kopii Twojej petycji i wysylam jutro do Terhenetar. Quote
Donvitow Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Ten weeckend mam zajęty/ praca/ jak do przyszłego się nic nie zmieni pakujemy karmę do samochodów i do Zamościa ?/ sliczny wycackany rynek i starówka/. Jak przyjedzie policja to i Polsat i TvN. Może długi weeckend dogomaniacy spędzą w Zamościu ? Te foty powalają. TOZ-y to skostniała urzędnicza pozostałość PRL-u. Można pominąć.Powiatowy nadzór weterynaryjny ożywia się jak coś próbuje się zmienić na lepsze i blokuje. Ręce opadają. Telewizja i doniesienie do prokuratury. Czy w całym zamościu nie ma człowieka który by nastawił karku i nieco się wystawił w obronie zwierząt, i ma więcej niż 16 lat ? Quote
ARKA Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Czy pamietacie o tym aby słać do wojewodzkiego weta, do wiadomosci, przy słaniu do wojewody??!!! Quote
ARKA Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Prosba czy mozecie jutro podzwonic po gminach i dowiedziec sie ile w 2007 roku, kazda z nich oddala psow do Zamoscia?? Argos nie ma tych danych i nie bedzie mial:shake: wyłapane z gmin 2006 Biłgoraj m. Hrubieszów m. Hrubieszów w. Józefów Komarów-Osada Krasnobród Łabunie Łukowa Miączyn Mircze Nielisz Radecznica Sitno Stary Zamość Sułów Szczebrzeszyn Tarnogród Tomaszów Lub. m. Trzeszczany Tyszowce Uchanie Werbkowice Zamość w. Zwierzyniec A jakie gminy doszly jeszcze? napewno Stalowa Wola.. Quote
emilia2280 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Jak ktos poda mi wszystkie nr tel. to mogé dzwonic do tych gmin jutro na przerwie na lunch. Ile zdázé tyle zdázé, reszté mogé pojutrze, albo ktos inny moze sprawdzic te, których jutro nie zdázé. Quote
Donvitow Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Jezu. Ale mordownia. My mamy 5 gmin i 60 psów . Quote
maciaszek Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 [quote name='Donvitow']Jezu. Ale mordownia. My mamy 5 gmin i 60 psów . A na tym spisie. Wymiękam. Jadę z bejsbolem. Niki lidka vel pirania i coś czy ty jesteś " pojebana" czy "najebana". Ty sobie flirty odstawiasz na watkach a "dupy"dajesz totalnie w odniesieniu do psów.:angryy:" Donvitov, a Ty troszkę nie przesadzasz??? :mad: Nie przeginaj chłopie! Z Twojego wpisu wynika, że nie masz zielonego pojęcia o działalności Niki i innych dziewczyn w temacie pomocy zamojskim psom... I jeszcze jedno: a nie pomyślałeś, że może dziewczyny z jakiegoś powodu się tu nie ujawniają? I nie jest to bynajmniej obojętność w stosunku do tego, co dzieje się w tym schronisku... Tak myślę! Quote
Donvitow Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 To kpina. Czy ty nie widzisz maciaszek fotek tych psów. I nikt nie robił nic w tym zakresie nic więcej. Pieprzy głodne kawałki na wątku7 szharpka. . Nie ma usprawidliwienia,. Quote
maciaszek Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Zapewniam Cię Donvitov, że Niki (i nie tylko ona) nie raz pisała o tym, co się tam dzieje i jak wyglądają psy z tego schronu. Wiem co mówię, bo byłam na większości wątków zamojskich psiaków (w większości szkieletów :( ). Co do braku działania w tym temacie, nie będę tego oceniać, bo nie ma mnie tam, nie siedzę w tym temacie, nie wiem co i ile mogły dziewczyny zdziałać, na ile były w stanie przebić się z czymkolwiek. Nie wiem, więc ani nie mówię, że źle, ani że dobrze... Quote
ARKA Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 maciaszek napisał(a):Zapewniam Cię Donvitov, że Niki (i nie tylko ona) nie raz pisała o tym, co się tam dzieje i jak wyglądają psy z tego schronu. Wiem co mówię, bo byłam na większości wątków zamojskich psiaków (w większości szkieletów :( ). . Ty bylas a kto jeszcze!!?? :roll: Quote
maciaszek Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 ARKA napisał(a):Ty bylas a kto jeszcze!!?? :roll:Nie pamiętam, ale wchodziło tam na pewno jeszcze z kilka osób... Quote
Donvitow Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Maciaszek ty si ę w glowę walnij. Foty i staN SCHRONU TO NATYCHMIASTOWE ZGŁOSZENIE DO PROKURATYRY\. Quote
ARKA Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 maciaszek dajmy temu spokoj bo to teraz jest bez sensu. Sami chcielismy oplaci leczenie psa z miska-mial watek-tak kreccili wszyscy ze pies zniknal niby nagle! a potem cudownie ozdrowial-napewno mial tez swierzbowca!!! napewno!! Mial jechac do kliniki w Lublinie!! Watek potem byl ukryty... Moze modzi odnajda ten watek i go znow podwieszą?? Quote
Terhenetar Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Byłyśmy z Jogi w schronie, okrutnie długa rozmowa z kierownikiem. Poczekamy na jej wypowiedź i postanowienia. Mamy zdjęcia, mimo zakazu. Nie rozumiem waszych ataków, gdyby nie dziewczyny to sytuacja w schronie byłaby o stokroć gorsza. Działania w takiej kwestii przez osoby niedoświadczone trwają dłużej,a teraz nawet nie ma komu się wypowiedzieć w kwestii schronu. Ja mogę niewiele w pojedynkę. Nie pogarszajcie sytuacji przez obrażanie tych, którzy dawali z siebie ile mogli. Quote
ULKA12 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Dziewczyny z Zamościa trzymajcie się i nie zniechęcajcie się. Tym psom trzeba pomóc i już. Quote
maciaszek Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 [quote name='Donvitow']Maciaszek ty si ę w glowę walnij. Foty i staN SCHRONU TO NATYCHMIASTOWE ZGŁOSZENIE DO PROKURATYRY\. jIKA JESTEŚCIEZaczynam mieć wrażenie, że coś chyba dziś wypiłeś i stąd agresja (przesadna!) i problemy z klawiaturą. Myślę, że na trzeźwo nie przedstawiałbyś się w takim świetle... Nie wiem co chciałeś mi napisać w ostatnim zdaniu, ale szczerze mówiąc niezbyt mnie to w tej chwili interesuje, bo w ten sposób (Twój) rozmawiać nie będę i nie pozwolę się obrażać. [quote name='Terhenetar']Nie rozumiem waszych ataków, gdyby nie dziewczyny to sytuacja w schronie byłaby o stokroć gorsza. Działania w takiej kwestii przez osoby niedoświadczone trwają dłużej,a teraz nawet nie ma komu się wypowiedzieć w kwestii schronu. Ja mogę niewiele w pojedynkę. Nie pogarszajcie sytuacji przez obrażanie tych, którzy dawali z siebie ile mogli.Terhenetar, dziękuję za Twój post. Przez chwilę miałam wrażenie, że jestem sama i nawiedzona. Rozumiem, że sprawa wygląda jak wygląda. Ale mam pytanie: ilu z Was skontaktowało się (teraz, gdy sprawa nabrała rozgłosu) osobiście z którąkolwiek z dziewczyn działających w tym schronie i spytało jak to wygląda, co się działo przez te wszystkie miesiące, dlaczego część rzeczy była ukrywana, dlaczego działania wyglądały tak, a nie inaczej? Nie chcę zaczynać tu niepotrzebnej dyskusji, ale nie pozwolę też na obrażanie osób, które choć może nie zrobiły wszystkiego (tylko czy mogły?), to zrobiły dla wielu zamojskich (i nie tylko) zwierząt bardzo wiele! Może angażuję się też dlatego, że sama niejednokrotnie stałam między młotem a kowadłem jeśli chodzi o katowicki schron - co pokazać, co napisać, a czego nie. Quote
ARKA Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 maciaszek, ten watek nie jest dyskusyjny,stricte, i niech pozostanie bardziej merytoryczno-informacyjny, OK?? [SIZE=1]ps. a swoje przemyslenia i personalne wycieczki(do donovite) zostaw dla siebie. Quote
emilia2280 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Zamiast kontynuowac wzajemne oskarzanie, kto zrobil cos a kto nie, skupmy sié na WSPÓLNEJ walce z tym dziadostwem. Im prédzej z tym sié uporamy, tym lepiej- masé innych dziadowskich schronów czeka na nas... Te psy nie majá czasu na nasze zbédne dyskusje. Kto moze do jutra do 13.30 znalezc telefony do urzédów gmin na liscie podanej przez Arké? Bédé dzwonic pytajác o te dane, ale ktos musi mi pomóc z szukaniem numerów. Quote
maggie1971 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 emilia2280 napisał(a):Zamiast kontynuowac wzajemne oskarzanie, kto zrobil cos a kto nie, skupmy sié na WSPÓLNEJ walce z tym dziadostwem. Im prédzej z tym sié uporamy, tym lepiej- masé innych dziadowskich schronów czeka na nas... Te psy nie majá czasu na nasze zbédne dyskusje. Kto moze do jutra do 13.30 znalezc telefony do urzédów gmin na liscie podanej przez Arké? Bédé dzwonic pytajác o te dane, ale ktos musi mi pomóc z szukaniem numerów. Ja zaraz poszukam Quote
Recommended Posts