Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wellington']A gdzie Kawunia i Alma ?

Tutaj:cool3:
Alma i Kawa kupione w schronisku w Zamościu w ostatnie dni grudnia

Kawa w schronie

Kawa w hoteliku

Alma w schronie

Alma w Dt

• 2 weeks later...
Posted

Otrzymalam dzis odpowiedz :

[FONT=Gill Sans MT]Thank you for your comments. I have asked my opposite number in Zamosc to look into this and respond to me. I have made the Mayor aware and will brief him when we get a response. I will also let you know of the response we receive. Following a response I will discuss with the Mayor if he wishes to pursue it further.[/FONT]

[FONT=Gill Sans MT]Yours sincerely,
Darren Tilley[/FONT]

[FONT=Gill Sans MT]Team Leader - Committee & Mayoral Services[/FONT]

[FONT=Gill Sans MT]Darren Tilley[/FONT]
[FONT=Gill Sans MT]Committee and Mayoral Services[/FONT]
[FONT=Gill Sans MT]Charnwood Borough Council[/FONT]
[FONT=Gill Sans MT]Southfield Road, Loughborough, Leics, LE11 2TX[/FONT]
[FONT=Gill Sans MT]Tel: 01509 634783[/FONT]
[FONT=Gill Sans MT]Fax: 01509 262750[/FONT]
[FONT=Gill Sans MT]E-mail: [/FONT][FONT=Gill Sans MT]darren.tilley@charnwood.gov.uk[/FONT]
[FONT=Gill Sans MT]Web Site: [/FONT][FONT=Gill Sans MT]www.charnwood.gov.uk[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]

Posted

[quote name='wellington']Otrzymalam dzis odpowiedz :

[FONT=Gill Sans MT]Thank you for your comments. I have asked my opposite number in Zamosc to look into this and respond to me. I have made the Mayor aware and will brief him when we get a response. I will also let you know of the response we receive. Following a response I will discuss with the Mayor if he wishes to pursue it further.[/FONT]

[FONT=Gill Sans MT]Yours sincerely,
Darren Tilley[/FONT]

[FONT=Gill Sans MT]Team Leader - Committee & Mayoral Services[/FONT]

[FONT=Gill Sans MT]Darren Tilley[/FONT]
[FONT=Gill Sans MT]Committee and Mayoral Services[/FONT]
[FONT=Gill Sans MT]Charnwood Borough Council[/FONT]
[FONT=Gill Sans MT]Southfield Road, Loughborough, Leics, LE11 2TX[/FONT]
[FONT=Gill Sans MT]Tel: 01509 634783[/FONT]
[FONT=Gill Sans MT]Fax: 01509 262750[/FONT]
[FONT=Gill Sans MT]E-mail: [/FONT][FONT=Gill Sans MT]darren.tilley@charnwood.gov.uk[/FONT]
[FONT=Gill Sans MT]Web Site: [/FONT][FONT=Gill Sans MT]www.charnwood.gov.uk[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]

Hm, mam nadzieję, że może nie skończy się niczym jak zwykle.
Ewa

Posted

Przepraszam za offa, ale dotyczy on też psiaka z zamojskiego schronu:

Bajka, maleńka sunia z zamojskiego schroniska prosi o pomoc w dowiezieniu jej do domku tymczasowego.
W czwartek (28.01) ok. ósmej rano trzeba ją odebrać w Zagórzu koło Sulejówka i dowieźć do Warszawy (Chomiczówka).
Proszę, pomóżcie uratować Bajkę!
Kontakt - Mantis, e-mail - mantis.w@gmail.com lub Tel. 502 027 430

Posted

Fokus, na ktorego juz czeka dom w Warszawie

Emilka zabrana przez dogomaniaczki z Warszwawy jeszcze we wrzesniu.
Emilka spedzila w azmojskim schroniku prawie 2 lata

Zobaczcie jak wyglada teraz:loveu:

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

11.03.2010 - Sąd Rejonowy II Wydział Karny w Zamościu postanowił uchylić zaskarżone w dniu 12.01.2010 przez Fundację EMIR, postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia w sprawie:
1) przywłaszzcenia powierzonego mienia tj. darowizn pieniężnych
tj. o czyn z art. 284.2 kk
2) sfałszownia dokumentów i poświadczania nieprawdy w dokumentacji tj. o czyn z art.
270 1 kk
na podstawie art. 306 1 i§ 2 kpk, art. 329 §.1i2 kpk

to cytat z innego forum

Posted

[quote name='gagata']11.03.2010 - Sąd Rejonowy II Wydział Karny w Zamościu postanowił uchylić zaskarżone w dniu 12.01.2010 przez Fundację EMIR, postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia w sprawie:
1) przywłaszzcenia powierzonego mienia tj. darowizn pieniężnych
tj. o czyn z art. 284.2 kk
2) sfałszownia dokumentów i poświadczania nieprawdy w dokumentacji tj. o czyn z art.
270 1 kk
na podstawie art. 306 1 i§ 2 kpk, art. 329 §.1i2 kpk

to cytat z innego forum
Oznacza to po prostu, że Sad przychylił sie do wniosku Fundacji Emir i cofnął wczesniejszą decyję o niewszczynaniu postepowania. Cała sprawa zaczyna sie na nowo.

• 2 weeks later...
Posted

WitamStrasznie przejęłam się losem jaki spotyka zwierzęta w zamojskim schronisku. Bezduszność i ludzie którym powierzono opiekę nad nimi nie zasługują na miano `człowieka`. 15 maja 2008 r ukazał się artykuł: "domagają się odwołania szefa schroniska dla psów", niestety P. Łachno do dnia dzisiejszego, ma posade zarowno hycla jak i `szefa schroniska`, zas P. Garbuz zwierzchnika tej placówki. W dniu wczorajszym byłam nie do konca na terenie schroniska lecz za jego bramą pracownik stwierdzil, że jest juz po godz. otwarcia i nie ma szans wejscia tam. Przywiozlam ze soba karme która wróciła ze mną spowrotem z powodów oczywistych, chcę żeby psy z tego schroniska zostały nią na pewno nakarmione. Dalej jest tam mało miejsca w porównaniu do liczby zwierząt, a warunki - wiadomo jakie. Należy odnowić tą sprawę i znów poruszyć serca wielu ludzi. Tym razem musi się udać! Trzeba zdjąć ich ze stanowisk i powierzyć opiekę nad tymi stworzeniami osobą kompetentnym i KOCHAJĄCYM zwierzęta nie mozna byc obojętnym na takie cierpienia. Zastanawiam się co mam zrobić by ludzie którzy są odpowiedzialni za to wszystko w końcu ponieśli kare. Zamojskie schronisko przestało kojarzyc sie z gettem lecz miejscem prawdziwego azylu dla skrzywdzonych zwięrząt, którym zostanie dana szansa na lepszy żywot.

Posted

oolka po prostu wróć następnego dnia w godzinach otwarcia...niestety ale w zamościu jak chcesz pomoc musisz się nachodzic i olać nieprzychylność ludzi do twojej chęci pomocy....a co do pewności, że psy zostaną nakarmione ta karmą...cóż najpewniej oddać karme do jakiegoś DT gdzie psiak ze schronu przebywa, albo oddać fundacji która regularnie psy ze schroniska wyciaga...wtedy masz pewnośc ze psy zjedzą ta karmę...do schroniska ja bym karmy nie oddała, ale to tylko i wyłącznie moja opinia...;-)

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
oolka po prostu wróć następnego dnia w godzinach otwarcia...niestety ale w zamościu jak chcesz pomoc musisz się nachodzic i olać nieprzychylność ludzi do twojej chęci pomocy....a co do pewności, że psy zostaną nakarmione ta karmą...cóż najpewniej oddać karme do jakiegoś DT gdzie psiak ze schronu przebywa, albo oddać fundacji która regularnie psy ze schroniska wyciaga...wtedy masz pewnośc ze psy zjedzą ta karmę...do schroniska ja bym karmy nie oddała, ale to tylko i wyłącznie moja opinia...;-)

Do schroniska ja rowniez karmy oddawac nie chcę, dogadałam się z EMIREM i pozostane tam wolontariuszką bo na wolontariat w schronisku z tego co się dowiadywałam to nie mam na co liczyc, kierownik szybko mnie spławił:shake:. Masz racje wiem że nie bedzie łatwo ale ja po prostu nie moge spać ze swiadomoscia co tam się dzieje. Jutro mam zamiar odwiedzic te biedne zwierzęta, byc moze uda mi się zrobić jakies zdj. A jeśli jutro mi się nie uda to będę próbowała aż do skutku.

Posted

oolka napisał(a):
Do schroniska ja rowniez karmy oddawac nie chcę, dogadałam się z EMIREM i pozostane tam wolontariuszką bo na wolontariat w schronisku z tego co się dowiadywałam to nie mam na co liczyc, kierownik szybko mnie spławił:shake:. Masz racje wiem że nie bedzie łatwo ale ja po prostu nie moge spać ze swiadomoscia co tam się dzieje. Jutro mam zamiar odwiedzic te biedne zwierzęta, byc moze uda mi się zrobić jakies zdj. A jeśli jutro mi się nie uda to będę próbowała aż do skutku.

masz racje ,zrob te zdjecia i wyslijcie je do do prezydenta miasta zamoscia,miast partnerskich i gdzie sie tylko da.
prezydentowi tez mozna przypomniec ,ze w razie braku interwencji z jego strony,sprawa zostanie przekazana do tych ktorym on podlega
gdyby jeszcze dziewczyny z Emira zrobily cos w tym stylu ze swojej strony-maja wieksza sile przebicia jako organizacja-moze ktos zaczolby sie bac o swoj stolek:angryy:
czym wiecej zamieszania i czestego zamieszania tym predzej ktos bedzie musial zareagowac,oni lubia swoje cieple posadki na ktorych nic nie robia
czy jacys znani ludzie sa zwiazani z fundacja Emir? jesli tak to postarajcie sie im tez podeslac te zdjecia

Posted

GANDHI powiedzial -The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated!
wielkosc narodu i jego rozwoj moralny moze byc oceniony przez sposob w jaki zawierzeta sa traktowane
no to ci wszyscy na stolkach razem z prezydentem Zamoscia jesli pozwala na tak prymitywne sytuacje by mialy pod jego nosem miejsce, powinni sie gdzies w trzecim swiecie zalapac na posadki a nie w srodku Europy siedziec.:angryy:wstyd przed swiatem:shake:

Posted

To wszystko musi się w końcu zakończyć, wierze w to że znajdą się dziesiątki osób które się w to również zaangażują i pomogą, zwierzęta nie potrafią mówić, wiec musimy przemówić za nich i zakończyć tę męczarnie . Masz rację IVV wielki wstyd przed światem ale to mnie nie martwi tak bardzo, martwi mnie zachowanie wielu ludzi, jesteśmy na tym świecie nie po to by wszystko obracało się wokół pieniędzy, są rzeczy ważniejsze. Zrobię tak jak mówisz z tymi zdjęciami, trzeba szybko działać.

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
wszystko ładnie pięknie ...tylko że Emir nie ma żadnej nowej wolontariuszki...

Pan który odebrał mój telefon, obiecał że oddzwoni i umówi się ze mną na spotkanie w sprawie tego czym mam się zajmować. Od środy nikt nie telefonował, poczekam do poniedziałku i osobiście udam się na ul.Spadek. Dzisiaj rozmawiałam z kierownikiem schroniska oczywiście ten tłumaczy się że wszystko jest tam w jak najlepszym porządku. Stwierdził iż fundacje takie jak EMIR działają na szkodę zwierząt...heh :angryy:Czytałam różne wasze opinie i w 100% się z nimi zgadzam, kierownik skutecznie znalazł odpowiedz na wszelkie nurtujące mnie pytania, oczywiście z korzyścią dla siebie. Nóż w kieszeni sie otwierał podczas rozmowy z nim. eh co za człowiek...