Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ARKA']:angryy::angryy::angryy: Powiem tak: jesli ktos widzial tego psa, przeciez mu zrobil zdjecie i NIC nie zrobil aby MU pomoc to jest takim samym ZWYRODNIALCEM jak kierownik schroniska!:angryy::angryy::angryy::angryy:

ja robiłam zdjęcie, takich psiaków jest mnówstwo, było mnóstwo...

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

To ja jeszcze dodam, nikt nie pilnuje czy wszystkie psy jedza , nie ma tez nikogo noca w schronie.
Bardzo prosze Zamosc odwagi, nie ma czego sie bac , wasze opinie bardzo duzo wnosza , najwyzszy czas to zmienic.

Posted

[quote name='Terhenetar']ja robiłam zdjęcie, takich psiaków jest mnówstwo, było mnóstwo...

Bylo, kiedy??

Jak widzi sie w TAKIM STANIE PSY wzywa sie POLICJE-ona ma takie same UPRAWNIENIA, wynikajace z ustawy o ochronie zwierzat, jak organizacje i powiatowy lek.wet!
Zacznijcie czytac USTAWE o ochronie zwierzat ze ZROZUMIENIEM i dzialajce SKUTECZNIE!!

Posted

[quote name='Terhenetar']Najgorsze jest to, że były kontrole i nie stwierdzono nic "nadzwyczajnego", m.in tego roku odwiedziła schron psia straż z Lublina...

A co Wy rozumu nie macie, nie macie instynktu samozachowawczego??
PO CO wam straz dla zwierzat??!! JEST POLICJA I MA TAKIE SAME UPRAWNIENIA tylko, ze TRZEBA SAMEMU znac ustawe o ochronie zwierzat i POLICJI podsunac pod nos,wrazie gdy nie znaja swoich uprawnien wynikajcych z ustawy, te zapisy!!

Posted

mariee napisał(a):
, nie ma tez nikogo noca w schronie.

:roll: a co to za argumnet?? Moje psy w nocy spia a niby schroniskowe niepowinny?? Nie bardzo rozumiem.:roll:

Posted

ARKA napisał(a):

:roll: a co to za argumnet?? Moje psy w nocy spia a niby schroniskowe niepowinny?? Nie bardzo rozumiem.:roll:

to schronisko nie dom-schronisko nie powinno zostawac bez nadzoru przynajmniej jednej osoby-ani w nocy ani w dzień-ale to Zamośc więc nie ma żadnych argumentów.

Posted

oktawia6 napisał(a):
to schronisko nie dom-schronisko nie powinno zostawac bez nadzoru przynajmniej jednej osoby-ani w nocy ani w dzień-ale to Zamośc więc nie ma żadnych argumentów.

:roll:zarty sobie robisz czy co? Jak Ty spisz i psy, to Twoj TZ czuwa?:crazyeye:
Ile schronisk w Polsce ma dyzury 24-godzinne?? SKAD schroniska maja miec kase na nadzor 24-cztero gdzinnny?? REALIA, oktawia, a nie widzimisie!!Niestety.
Jak w Polsce bedze lista oczekujacych na psy do adopcji to mozmy mowic o luksusach a poki co, zwierzate konaja na naszych oczach wiec co tu mowic,teraz, o ochronie ich 24-cztero godzinnej. Niesamaczny zart!??

Posted

Przestancie proszę obwiniac nas za stan psów w zamojskim schronie; myslę ze wine ponoszą oganizacje, ktore powinny czuwac i rzetelnie kontrolowac schronisko i stan psów.
Jak mozliwe są kontrole, które nie zauwazają takiego stanu psów?

Posted

Organizacje nie są wszechwiedzące Martaa:shake: Muszą się od kogoś dowiedzieć i tym kimś są ludzie na miejscu i wolontariusze.
Jak coś się dzieje nie czekać tylko zgłaszać.
Prosty przyklad.
Gdybym wiedziała, że tam jest tak poważna sytuacja, to wzięłabym Marlona natychmiastnawet do siebie. A tak go już nie ma:shake:

Jak lokalne działania nie przynoszą efektu, to zgłasza się wyżej.

Jak mnie we Wrocku powiatowy olał, to poszłam do Wojewódzkiego i się poskarżyłam. Następnego dnia powiatowy sam znalazł do mnie kontakt i umówił się na spotkanie.

Posted

Jogi, ale Marcie chyba chodzi o to, ze ludzie z organizacji tam byli, widzieli to samo, co Ty i zamojscy wolontariusze, i uznali, że wszystko jest w porządku!!!
A zdecydowanie nie jest!!!

Posted

agusiazet napisał(a):
zamojscy wolontariusze i uznali, że wszystko jest w porządku!!!
A zdecydowanie nie jest!!!

Niikt tak nigdy nie uznał

Piszecie wolontariusze, marzeniem moim jest wolontariat, wiem o 3 ech-skutecznych, niezaleznych osobach, pomagajacych w miare możliwosci-oto cały wolontariat, reszta to wycieczki krajoznawcze

Posted

ARKA napisał(a):
Ile schronisk w Polsce ma dyzury 24-godzinne?? SKAD schroniska maja miec kase na nadzor 24-cztero gdzinnny??Jak w Polsce bedze lista oczekujacych na psy do adopcji to mozmy mowic o luksusach a poki co, zwierzate konaja na naszych oczach wiec co tu mowic,teraz, o ochronie ich 24-cztero godzinnej.

no to, żenikt nie pilnuje 24g na dobę, to akurat najmniejszy problem tego schroniska.
a TOZ wie o tym, co się dzieje w schronisku???
jest tam w ogóle jakiś oddział??

Posted

Z TOZ'em sytuacja wygląda następująco, miałam spotkanie z Panem, oferowałam współpracę, okazałao się, ze zamojski TOZ to zaledwie 3ech inspektorów, którzy zamiast zajać się tym co trzeba, pomagają pani prezes, czyli żonie pana prezydenta, w utrzymaniu farmy("krówki, świnki"), Pan stwierdził, że w kręgu jego zainteresowań są ptaki, a mnie jak interesuje schroniksko to żebym działała, że "potrzebi są młodzi-chętni ludzie". Do TOZ'u mało kto chce należeć bo tzreba płacić składki, i nie mozę istnieć nawet biuro". Miało być zebranie, obiecał się skontaktować, ale cisza od tamtego czasu, czyli od ok pół roku. Nie pytajcie co zrobiłam po tej rozmowie...