Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja dodam od siebie jeszcze jedno,
pan Ł broni się jak może, powie, że szczeniaki wychudzone przywiózł do schronu, ze Ajsza w schronie nie była itp

wkleję zdjęcia Tośki, którą zabrałam z zamościa. w schronisku była 3 lata! zabrałam ją z grzybicą i świerzbem. tak wygląda pies z dobrego schroniska? zdjęcie zrobione dzień po przyjeździe do mnie. Jakie miałaby szanse na znalezienie domu w takim stanie?

a tak juz po miesiącu leczenia. Co dowodzi, że w schronisku nie zrobiono nic przez tyle czasu, żeby psu pomóc.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Zabralam kilka dni temu szczeniaka ze schroniska.Szczeniaki w schronisku sa glodne.W miskach mialy karme sucha przeznaczona dla doroslych psow,szczeniak takiej karmy po prostu nie da rady rozgrysc,ten ktorego wzielam byl wyglodzony:shake:tak mi szkoda tych szczeniakow.Prawdopodobnie niedawno schronisko zostalo skontrolowane w celu sprawdzenia dobrostanu zwierzat.I co? Jaki jest ten"dobrostan".Bo jezeli taki jaki widzialam:angryy: moge to nazwac "zlostanem".Ale jak mniemam kontrola wypadla pozytywnie.

• 2 weeks later...
Posted

tak Majka okazała się wyjątkowo agresywna:diabloti:
za pierwszym razem nie udało mi sie jej zabrać...tym razem na siłę wyciagnęta pojechała w kontenerku do hoteliku...opuściła klatke i okazało sie że mi psa podmenili kosmici po drodze bo jak to wlaściciel hotelu napisał "agresja=zero" :loveu:

Posted

to ja jeszcze pokaże zdjęcie grupowe...
Atos - psiak z Zamościa który nie wychodził z budy...szanse w schronie na adopcje pewnie zerowe...
Majka - sunia z Zamoscia która w schronie udawała mega groźną....szanse w schronie na adopcje pewnie zerowe
i Tuptuś - kolega naszych zamojszczak ow z hoteliku (psinka bez oczka)

Posted

[quote name='Jo37']To ostatnie zdjęcie świadczy oczywiście o tym ,że bez sensu jest wyciągać psiaki do DT :diabloti: .
Miałam właśnie to pisać:cool3:
Mam nadzieję, ze te zdjecia spowodują chociaz chwilę zastanowienia u naszych zarządzających shroniskiem, zamojskich przeciwników DT.
Dorzucę do tego towarzystwa jeszcze Fionkę - dziką sunię, która od szczeniaka była w schronisku bez szans na nowy dom.
Po pobycie w domu tymczasowym u Marleny :) jest gotowa do adopcji.

Posted

Dnia 3.08.2009 roku ,bylismy w schronie z Tolą i Tz .Leyla tez była bo zabierała Atosa i Majke .

W boksach ogólnych ,tam gdzie powinny przebywać psy zdrowe był piesek chory z zaawansowanymi zmianami w i na pysku .Pies cierpiał strasznie ,smród rozkładającego sie ciała roztaczał sie wokoło .On lezał biedny i mordke wspierał na kraweżniku .
poinformowalismy o tym obsługę i asystenta schroniska ,pracownik sadząc po minie dopiero zobaczył ,ze z psem jest zle .:crazyeye:

pies miał być zaraz przewieziony do weta .
Jak dowiedzieliśmy sie na drugi dzień ,piesek został uspiony .

To jest kolejny przypadek na znieczulicę w tym schronie .Jak można bylo nie zobaczyc ,ze ten piesek był od dawna chory i potrzebował pomocy .Chyba opatrzność kazała nam go zobaczyc ,zeby skrócić jego cierpienie :-(
Ile jeszcze tego będzie ......ręce opadaja

Zdjecie nie oddaje tego stanu ,ale to ten piesek:-(

• 4 weeks later...
Posted

Tyle razy prosiłem o spokój i nic. Nie było mnie troche czasu a to co się tu wyprawia jest poprostu śmieszne.

W ramach wyjaśnień. Wątek zostanie otwarty po gruntownym oczyszczeniu, gdy emocje opadną. I po raz ostatni proszę o spokój i kulturę.

• 2 weeks later...
Posted

Posprzątałem tu trochę. Wątek otwieram. Ale trzeciego ostrzeżenia i trzeciej szansy już nie będzie, tylko wątek usunę. Sami zastanówcie się czy zależy Wam na przepychankach czy na tym, żeby pomóc tym psom.

Zanim ktokolwiek zacznie pisać w wątklu prosze o ponowne zapoznanie się z REGULAMINEM! Może to pozwoli Wam uniknąć kolejnych kłótni. Los tego wątku jest w Waszych rękach. I od Was zależy czy zostanie usnunięty czy nie. Moja cierpliwość do proszenia o spokój się już skończyła.

Posted

[quote name='funia']Uff jak tu miło,witam :eviltong:[/quote]
I miejmy nadzieję, że tak zostanie :razz:

[quote name='Donvitow']Anashar- a może o to chodzi kierownikowi schronu i jego świcie.[/quote]
A to mnie już nie interesuje. Przy następnych kłótniach nie będę już taki cierpliwy. A jeżeli jemu o to chodzi to Wy nie reagujcie na zaczepki i po problemie ;)

Posted

[quote name='Anashar']I miejmy nadzieję, że tak zostanie :razz:

A to mnie już nie interesuje. Przy następnych kłótniach nie będę już taki cierpliwy. A jeżeli jemu o to chodzi to Wy nie reagujcie na zaczepki i po problemie ;)[/quote]

Sądze że właśnie to powinno. Może byś rozumiał/a/ jak byś z przybytku pana sacrum przywiózł/ozła/ osiem psow na skraju zagłady biologicznej, chorych,zapchlonych,zarobaczonych, kupkających srutą. A tego samego dnia kolejne kilka z ktorych jeden konający w zbiorowym boksie/ natychmiast uśpiony przez weta/ przyjechalo do Warszawy/.
Myślę że jest zasadnicza różnica- wolontariuszki tego schroniska / dyskryminowane przez kierownika i personel schroniska a jego kierownik z zalogowana rodziną czy znajomymi.
Pozdrawiam i gratulacje z poczucia dobrze spełnionego obowiązku.

Posted

Donvitow napisał(a):
Sądze że właśnie to powinno. Może byś rozumiał/a/ jak byś z przybytku pana sacrum przywiózł/ozła/ osiem psow na skraju zagłady biologicznej, chorych,zapchlonych,zarobaczonych, kupkających srutą. A tego samego dnia kolejne kilka z ktorych jeden konający w zbiorowym boksie/ natychmiast uśpiony przez weta/ przyjechalo do Warszawy/.
Myślę że jest zasadnicza różnica- wolontariuszki tego schroniska / dyskryminowane przez kierownika i personel schroniska a jego kierownik z zalogowana rodziną czy znajomymi.
Pozdrawiam i gratulacje z poczucia dobrze spełnionego obowiązku.

w 100% sie z tobą zgadzam Donvitow,

Jedno to spokój na watku ,a drugie to fakty za którymi stały cierpiące zwierzęta ,więc trudno czasami nie zareagować na bzdury i prowokacje jakie wypisywali .Dotyczyło mnie to bezpośrednio ,więc trudno sie dziwić :roll:

funia napisał(a):
Uff jak tu miło,witam :eviltong:

Chodziło mi ,nie o to ze wyczyszczone ,tylko o to ,ze znowu mozna wejśc na ten watek i w razie potrzeby napisać:roll:

• 2 weeks later...
Posted

26.09 z Madalleną wyjechały do Warszawy z zamojskiego schronu
Emilka

Bibi

Księżniczka TAFI

[FONT=Verdana]Georgre Clooney[/FONT]

Karmelek zostal w DT w Zamosciu (ma juz dom)

• 2 weeks later...