Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

No więc nikt was nie słuchał i zaczełyscie wojnę.... efekt? Jest jeszcze lepiej wywalili was ze schronu. Teraz na pewno pomozecie jeszcze więcej. Jak nie było wojny mogłyście tam przynajmniej pracować. Robiłyście nie to co miałyście jak mówicie, ale przynajmniej mogłyście tam byc.

Posted

[quote name='Isadora7']

No własnie a jaki jest ten sposób? Juz odpowiadam - sposobem opisywania jest np:

• pisanie długopisem
  • pisanie komputerowo
  • pisanie na tablicy
  • pisanie jak kura pazurem
Prośba abyś niewłasciwe skreśliła, bo każdy zapewne ciekawy jak się kogoś opisuje w ten sposób. Uprzedzajac pytanie - sołtysa z Wąchocka opisuje się jak kura pazurem.

quote]

No i oczywiście Isadora nie zrozumiała o co mi chodzi....:shake:
Nie chodzi mi o środki piśmiennicze, druk ani gryzmoły tylko słowa za pomocą których OPISUJE się człowieka. Radzę ci zajrzec do słownika, bo słowo opsywanie ma wiele znaczen. TEN sposób to obrazliwe teksty skierowane do ludzi z Zamościa. Obruszacie sie jak ktoś o was pisze a same innych obrazacie.

Posted

Ja to Paula zastanawiam się, o czym Ty mówisz... Bo tak: nie było wojny - dziewczyny ledwo co mogły robić; zaczęły wojnę - dostały się do schronu; sprawa przycichła - wywalili je. Dla mnie to wybitne działanie tylko na pokaz ze strony osób decyzyjnych w schronisku. Dodam, że ja ani do Emiru nie należę, ani przed Emirem ze schroniska psów osobiście nie wyciągałam, ale poniekąd brałam udział w ich ratowaniu.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Ja to Paula zastanawiam się, o czym Ty mówisz... Bo tak: nie było wojny - dziewczyny ledwo co mogły robić; zaczęły wojnę - dostały się do schronu; sprawa przycichła - wywalili je. Dla mnie to wybitne działanie tylko na pokaz ze strony osób decyzyjnych w schronisku. Dodam, że ja ani do Emiru nie należę, ani przed Emirem ze schroniska psów osobiście nie wyciągałam, ale poniekąd brałam udział w ich ratowaniu.

No nie wiem z tego co tu piszecie wynika ze stale macie konflikty z kierownictwem.

Posted

Paula - nie "wy", bo mnie tam nie ma. Ale faktem jest, że proponowałam pomoc w ramach akcji zbierania kasy na schronisko, dzwoniłam do kierownika bezpośrednio w lutym/marcu i kierownik nie tylko nie wyraził chęci pomocy, ale nawet zainteresowania czy przyzwolenia.
W poprzednie wakacje byłam również w schronisku w sprawie psa w typie husky - pracownik nie dość, że zrobił łaskę, że nas w ogóle wpuścił (były godziny otwarcia), to jeszcze nawet nie wiedział, gdzie psa szukać i czy w ogóle taki tutaj był.

To są moje zarzuty - ja ufam tylko temu, co widziałam i z czym miałam do czynienia, jak z tymi sprawami oraz jedną nieszczęsną sunią, długo leczoną fizycznie w Lublinie, a pewnie jeszcze dłużej psychicznie przez właścicieli.

Posted

sacrum napisał(a):
Nie rozumiem też chęci sterylizacji. Najlepiej wszystie wysterylizujmy.... Nie wiem jednak po co skoro psy nie siedzą z sukami w jednych boksach. Jeden chce wysterylizowanego psa, drugi nie.
.
F.

Sacrum,jestem w szoku.....Toż nie Ciebie chca sterylizować/kastrowac tylko psy w schronisku....Ktoz śmialby podnieśc rękę na Sacrum....

A jesli nie wiesz,czemu sie powinno sterylizowac schroniskowe biedy, to przejdz sie po tym schronie, policz te nieszczesne i zwierzeta i...zacznij mnozyc.....A potem przypomnij sobie, jakie środki miasto przeznacza na schron i jak szybko tych srodkow zabraknie....Jeśli i to Cie niczego nie nauczy,to pomysl o zmianie pracy
Może własnie weżmiesz sie za gotowanie i pranie w swoim domu,przynajmniej Twoje Profanum mialoby jakis pozytek z Twojej dzilalaności, bo zwierzrta to juz chyba nie....:shake:

Posted

[quote name='Paula045'][quote name='Isadora7']

No własnie a jaki jest ten sposób? Juz odpowiadam - sposobem opisywania jest np:

• pisanie długopisem
  • pisanie komputerowo
  • pisanie na tablicy
  • pisanie jak kura pazurem

Prośba abyś niewłasciwe skreśliła, bo każdy zapewne ciekawy jak się kogoś opisuje w ten sposób. Uprzedzajac pytanie - sołtysa z Wąchocka opisuje się jak kura pazurem.

quote]

No i oczywiście Isadora nie zrozumiała o co mi chodzi....:shake:
Nie chodzi mi o środki piśmiennicze, druk ani gryzmoły tylko słowa za pomocą których OPISUJE się człowieka. Radzę ci zajrzec do słownika, bo słowo opsywanie ma wiele znaczen. TEN sposób to obrazliwe teksty skierowane do ludzi z Zamościa. Obruszacie sie jak ktoś o was pisze a same innych obrazacie.

Również radzę zajrzeć do słownika języka polskiego jakby była wątpliwość. A przede wszystkim polecam naukę czytania ze zrozumieniem, również własnych tekstów. Sama piszesz

bo słowo opsywanie ma wiele znaczen.

Logicznie myślący zatem może pod to podstawić KAŻDE znaczenie. Proste. I prośba zacytuj tutaj obraźliwy tekst. Bo pisanie prawdy to jedno a obrażanie to drugie. Jak nie kminisz to polecam słownik,

Posted

Żeby tak trochę wyprostować tę gorącą dyskusję :mad:, proponuję Pauli i Sacrum (PANU Sacrum) chwilę refleksji nad pytaniem : jaki interes ma kierownictwo i pracownicy zamojskiego schroniska, by odsunąć od jego bram wolontariuszy ?

P.S. Wszystkich wolontariuszy i mecenasów zamojskiego schroniska pozdrawiam i ściskam .Z Wami można iść na każdą wojnę ! Nie poddawajcie się!

Paula, czasem trudno coś wywalczyć, czasem nie wystarczy tłumaczyć i przekonywać... Czasem trzeba pier.....ć pięścią w stół, by dotarło.A jeśli nie dociera ... to ja bym chciaż krwi napsuła.Żeby nie było draniom za łatwo.

Posted

[quote name='funia']No co tu tak cicho:crazyeye:[/quote]
boimy sie:diabloti:
a tak na poważnie byłam dzis w schronisku jak pan bog przykazal czyli w godzinach otwarcia i znalazłam sunie do wyciagniecia na cito...jesli jej nie zabierzemy to bedzie to co z Kamą...albo i gorzej:shake:
jutro wstawie foty (jak zmienie komputer)

Posted

[quote name='sacrum']Dlaczego umowy z wolontariuszami Emiru zostały rozwiązane? Powodem chyba nie był brak serca do zwierząt i chęć pomocy. Dlaczego dwie wolontariuszki odeszły z fundacji?
Zainteresowanmym polecam sprawdzić DLACZEGO.[/quote]
Najpierw to polecam sacrum sprawdzić informatorów, którzy przekazują takie wieści, a dopiero potem pisać i pytać i to dużymi literami.
Domyślam się, ze chodzi o 2 wolontariuszki, które świadczenia wolontariackie w schronisku wykonywały razem z wolontariuszkami Emira; [B]otóż zadna z nich nie mogła odejsc z Fundacji, bo nigdy do niej nie należały![/B]
Jedna z nich nalezy do Stowarzyszenie Aza, a druga to uczennica, która chciała byc wolontariuszka i poprosiła o pomoc.
Ot i to wszystko.

Posted

[quote name='matrioszka2']

Paula, czasem trudno coś wywalczyć, czasem nie wystarczy tłumaczyć i przekonywać... Czasem trzeba pier.....ć pięścią w stół, by dotarło.A jeśli nie dociera ... to ja bym chciaż krwi napsuła.Żeby nie było draniom za łatwo.[/quote]

niestety to prawda. ale i człowiek sobie samemu przy tym krwi napsuje. ale warto:roll:

Posted

No dobrze, jeszcze raz przejrzałam wątek i ponownie bardzo grzecznie pytam Sacrum i Lalę......Gdzie sa te foty, które świadczą o dobrostanie zwierząt z zamojskiego schronu? Poza obrażaniem się i obrażaniem innych, nie wykazaliście nigdzie,że ludzie żle piszący o tym schronie nie maja racji....Mało tego - nie widać tez z Waszej strony żadnej chęci ulżenia pomocy zwierzętom pozostającym jakoby pod Wasza opieką....Po cóż więc tu weszliście?

Paola, nie zawsze i nie wszystko da sie zamieść pod dywan...czasem tego brudu jest za duzo i dywan bywa za krótki...Popatrz, jak długo usiłowano dogadywać sie z właścicielem "schronu" w Olkuszu....Dogadac sie można tylko tam,gdzie obu stronom zależy na wspolnym celu..W Zamościu niestety tego nie ma...

Posted

sacrum napisał(a):
Wszystkie zdjęcia proszę Pani umieszczone sa na stronie schroniska. Jesli nadal ma Pani wątpliwości rosze udać się do odowiednich władz i zrobić z nami porządek. Pani potrafi przeciez udowodnić,że jesteśmy ludzmi niekompetentnymi i zakłamanymi.
Prosze lepiej pochwalić za co jezdzicie prywatnymi samochodami. Na kogo piszecie rachunki za paliwo? Czyz nie na fundację? Ja równiez jestem w stanie to udowodnić.
Ja akurat jeżdże PKSem...Nie mam samochodu...Ale jeśli w sprawach fundacji jezdzi sie swoim samochodem, to chyba nic zdroznego,że fundacja zwraca poniesione koszta...Mało tego,jest to nawet zgodne z prawem...

A na zdjęciach schroniska jakos mało Waszych podopiecznych wiec wątpliwości pozostały...

Posted

sacrum napisał(a):
Zwlaszcza jak samochodem zatankowanym na fundacje jezdzi sie do pracy ktora z fundacja nie ma nic wspolnego, wtedy to nie jest zgodne z prawem.
Szkoda strzepic jezyk. jesli ulge przynosi wam oczenianie innych to smialo. Przeciez wiecie wiecej niz kontrole. Zwlaszcza pani samozwancza "inspektor" :).
Serdecznie pozdrawiam.
Ten post powinnam pozostawic bez komentarza,ale prosze sprawdzić znaczenie slowa "oczernianie", bo krytyka oczernianiem nie jest

Posted

sacrum napisał(a):
Zwlaszcza jak samochodem zatankowanym na fundacje jezdzi sie do pracy ktora z fundacja nie ma nic wspolnego, wtedy to nie jest zgodne z prawem.
Szkoda strzepic jezyk. jesli ulge przynosi wam oczenianie innych to smialo. Przeciez wiecie wiecej niz kontrole. Zwlaszcza pani samozwancza "inspektor" :).
Serdecznie pozdrawiam.

No jak do tej pory to ty wiesz najwięcej. Podobnie w kwestii oczerniania innych. Wiem, wiem wszystkiemu są winni Żydzi, Murzyni, Cykliści i Emirowcy.

Posted

sacrum napisał(a):
Wszystkie zdjęcia proszę Pani umieszczone sa na stronie schroniska. Jesli nadal ma Pani wątpliwości rosze udać się do odowiednich władz i zrobić z nami porządek. Pani potrafi przeciez udowodnić,że jesteśmy ludzmi niekompetentnymi i zakłamanymi.
Prosze lepiej pochwalić za co jezdzicie prywatnymi samochodami. Na kogo piszecie rachunki za paliwo? Czyz nie na fundację? Ja równiez jestem w stanie to udowodnić.

jakie wszystkie zdjecia???żadnej z moich trzech zamojskich dziewczynek nie ma na stronie schroniska(roksi,alta luna)

Posted

Tak to jest jak się wszystkich mierzy swoją miarą; trudno wtedy uwierzyc, ze inni mogą bezinteresownie pomagać.
Żal ludzi, którzy poprzez pryzmat ewentualnych korzyści materialnych i własnych frustracji starają się polepszyc sobie samopoczucie dyskredytując innych.
My wszyscy tutaj wiemy, ze chcąc naprawdę pomagać psom trzeba nastawić się na dawanie, a nie na branie.

Posted

funia napisał(a):
Ale żenada Sacrum !!!!!!!

To z twojej strony okropna zawiść i chwyt poniżej krytyki .Jesli ,ktoś z nas bierze rachunek na fundacje jezdząc prywatnym samochodem to po prostu wczesniej pojechał za własne pieniądze niejednokrotnie setki kilometrów,ktore fundacja po prostu mu zwraca na podstawie faktury.Czy jest w tym cos nie normalnego .Uwazasz ,ze wzbogacamy sie tak jak ty na psach?

Obiecuję Ci ,ze informacje które tu opisałeś obciaża pracownika stacji z paliwem .Bo pan ,który sprzedaje paliwo ma to paliwo wlac a nie komentowac do takich jak ty ,kto za co jeżdzi .

Bo nie macie zielonego pojecia o czym piszecie ,zawiść i chciwość przysłania wam normalne widzenie świata

Przecież to można podciągnąć pod Ochronę Danych.

.

Posted

sacrum napisał(a):

Ale żenada Sacrum !!!!!!!

To z twojej strony okropna zawiść i chwyt poniżej krytyki .Jesli ,ktoś z nas bierze rachunek na fundacje jezdząc prywatnym samochodem to po prostu wczesniej pojechał za własne pieniądze niejednokrotnie setki kilometrów,ktore fundacja po prostu mu zwraca na podstawie faktury.Czy jest w tym cos nie normalnego .Uwazasz ,ze wzbogacamy sie tak jak ty na psach?

Obiecuję Ci ,ze informacje które tu opisałeś obciaża pracownika stacji z paliwem .Bo pan ,który sprzedaje paliwo ma to paliwo wlac a nie komentowac do takich jak ty ,kto za co jeżdzi .

Bo nie macie zielonego pojecia o czym piszecie ,zawiść i chciwość przysłania wam normalne widzenie świata