LadyS Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Nie przypominam sobie,żebym była z panią na "ty". Tutaj chciałabym zauważyć, że na forum jest zwyczaj mówienia sobie na "ty" Quote
sacred PIRANHA Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 ladyS lala85 o tym nie wie ponieważ jest nowa na forum i zresztą jak sama napisała nie zamierza więcej komentować...więc podejrzewam ze ta liczba 2 posty juz tak zostanie:cool3: Quote
sacred PIRANHA Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='lala85'] Teraz mogą Państwo pisać co Wam się podoba, nie zamierzam tego ponownie komentować, gdyż nie muszę udowadniać sobie na forum, że jestem lepsza niż "reszta". Pozdrawiam :) również pozdrawiam:lol: Quote
Marlena:) Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Użytkownik Sacrum zdenerwował się, bo wstrętna Dogomania ujawnić prawdę chce, ciagle więc rozmyśla co tu robić ma jak ma sie wybronić i co napisać ahh:eek:.. Aż w pewnym momencie nachodzi pomoc - TAK! w obronie 'świętości' staje lala i.. I mówi : mów mi Pani,bo nie jesteśmy na Ty:2gunfire: !!! I teraz jak lwy walczą dwie bestie Boje sie:smhair2:! I wszyscy uciekają, nie wiedzą jak i gdzie:nerwy:!! A teraz Isadoro pochwalic musze Cie, za 'Zamojskie Newsy', powaliły mnie:shiny:! :hand: Quote
Isadora7 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='Marlena:)']Użytkownik Sacrum zdenerwował się, bo wstrętna Dogomania ujawnić prawdę chce, ciagle więc rozmyśla co tu robić ma jak ma sie wybronić i co napisać ahh:eek:.. Aż w pewnym momencie nachodzi pomoc - TAK! w obronie 'świętości' staje lala i.. I mówi : mów mi Pani,bo nie jesteśmy na Ty:2gunfire: !!! I teraz jak lwy walczą dwie bestie Boje sie:smhair2:! I wszyscy uciekają, nie wiedzą jak i gdzie:nerwy:!! A teraz Isadoro pochwalic musze Cie, za 'Zamojskie Newsy', powaliły mnie:shiny:! :hand: Przepraszam czy mogę ten śliczny wierszyk wykorzystać w kolejnym numerze Zamojskich Niusów? :p Quote
funia Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Marlena ty przy Wokalu rozwijasz talenty ,czy od zawsze je posiadałaś :razz: Quote
ANETTTA Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 ona jest zabójcza ...ale tak trzymaj kobitko !!!! Quote
a.piurek Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='lala85'] Teraz mogą Państwo pisać co Wam się podoba, nie zamierzam tego ponownie komentować, gdyż nie muszę udowadniać sobie na forum, że jestem lepsza niż "reszta". Gratuluję lali samouwielbienia, rozumiem że kiedy musi z kimś mądrym porozmawiać - przemawia do siebie:evil_lol: Dodatkowo bardzo smutne jest jednak to, że Lala potrzebuje wizyty u okulisty, bo bywając w tym schronisku trudno było nie zobaczyć w jakim stanie są zwirzęta. Poza tym bardzo chcę być gorsze i jeszcze bardziej chcę być tą "resztą" o której pisze Lala. I Boże chroń mnie przed byciem leszą od kogokolwiek. Gagato i Isadoro - kocham was!!! Zobowiązuje się zasponsorować Lali " prenumeratę " Zamojskich Newsów" Quote
Torusia Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Marlena super wierszyk,bardzo mi się podoba,zdolna jesteś :lol: Quote
Soema Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Jakie cuda się tu dzieją :loveu: ale miałam zaległości.. Jeśli Biszkopt był zadbanym szczeniakiem i Alfa z Sigmą też to....:mdleje: dobijcie mnie ... a kto mi zasponsoruje prenumeratę?:oops: Quote
Isadora7 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Proponuję na maskotkę dla scroniska zamojskiego - lalkę. Wygląda zupełnie jak te "dobrze odżywione" psiaki z tego schronu.. Quote
Marlena:) Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Wierszyk jak najbardziej do użycia :evil_lol: Wokal podpowiadał, tylko on wyśpiewał to ładniej:cool3:.. hahaha,lalka boooossskkaa :loveu::loveu::diabloti: Quote
matrioszka2 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 "Zamiast układać wierszyki zróbcie cos pożytecznego. " No właśnie - dla odmiany układamy sobie wierszyki. Jakaś rozrywka się należy "dobrym ludziom". Nie jesteśmy ani dobre, ani złe - jesteśmy na właściwym miejscu.Po prostu. A Ty - panie Sacrum ? Quote
Isadora7 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='sacrum']Wy na prawdę nie macie co robić. Siedzicie i czekacie aż ktoś coś napisze by móc odpowiedzieć.Cieszycie się same z własnych wypowiedzi to takie żałosne...Zamiast układać wierszyki zróbcie cos pożytecznego. Dobrzy ludzie nie starają się udowadniać za wszelką cenę,że są dobrzy. Miasto juz nie chce was słuchać, szukacie kogoś by was poparł.EEmirowcy czym bylibyście bez swego "doświadczenia zawodowego" i internetu :) Ooooo dokładnie - dlatego jak widzisz nie mamy nicków: typu sacrum. Mamy takie zwyczajne. Z wypowiedzi cieszymy się oczywiście. Umiejętność cieszenia się jest jednym z dowodów, że jest się Człowiekiem. Tym którzy tego nie potrafią należy współczuć, bo potwierdza iż brakuje im cech ludzkich. . Quote
matrioszka2 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Sacrum, ja pytałam, czy jesteś na właściwym miejscu . Quote
Isadora7 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 sacrum napisał(a):Ja ocenę samego siebie pozostawiam innym ludziom. A ja mam swoje sumienie i rozum i wiem co robię nie muszę pozostawiać do oceny innym. Na przykład na wyborach, kandydaci dają kiełbaski wyborcze, rozdają uśmiechy by inni ludzie ocenili. Mają ludzi w poważaniu, są im potrzebni TYLKO po to aby ich ocenili. I też mówią o sobie że pozostawiają ocenę innym. Kiepsko na tym wychodzimy skoro nie sumienie ważne a powierzchowny obrazek. Jak zakładam suknie z gipiury to nie kładę pod nią barchanowych gaci a jedwabne. Bo ważna jest moja świadomość, a nie co inni na pokaz widzą. Quote
funia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Isadora ,ale Sacrum moze nie wie co to jest gipiura:razz: Quote
Isadora7 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 funia napisał(a):Isadora ,ale Sacrum moze nie wie co to jest gipiura:razz: No to niech pogoogla :) Quote
funia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 sacrum napisał(a):Wy na prawdę nie macie co robić. Siedzicie i czekacie aż ktoś coś napisze by móc odpowiedzieć.Cieszycie się same z własnych wypowiedzi to takie żałosne...Zamiast układać wierszyki zróbcie cos pożytecznego. Dobrzy ludzie nie starają się udowadniać za wszelką cenę,że są dobrzy. Miasto juz nie chce was słuchać, szukacie kogoś by was poparł.EEmirowcy czym bylibyście bez swego "doświadczenia zawodowego" i internetu :) A skąd to Sacrum ma takie wiadomości ,ze miasto nas nie chce ? pamietaj ,ze nad miastem jest jeszcze ktos wyzej i własnie tu zebys sie nie zdziwił :pMamy czarno na białym ,kto do nas przemawia informacje ,puczenia i ten dziwny język ,nieprzyjemnie znajomo mi brzmi:angryy: Quote
funia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 nformacja podstawowa Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Szczecinie od 01.04.2006 r. zaprasza chętnych chcących pomóc zwierzętom do prac w ramach wolontariatu. Proponujemy prace związane z utrzymaniem czystości w szczeniętarni, kociarni, sprzątanie domu kota, prace porządkowe na terenie Schroniska oraz wszelkie prace związane z propagowaniem adopcji zwierząt. Do wyżej wymienionych prac w ramach wolontariatu potrzebnych będzie 6 osób. Chętnych prosimy o kontakt ze Schroniskiem w dniach poniedziałek - piątek od godziny 8.00 do 15.00 Zapraszamy do współpracy na rzecz Szczecińskiego Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt KOGO POTRZEBUJEMY? 1. Ludzi do aktualizacji internetowej strony schroniska. Do wolontariuszy należy regularne sprawdzanie, które psy, koty zostały już adoptowane, aby można usunąć je z bazy. 2. Ludzi znających zwierzęta w schronisku. W ciągu tygodnia w schronisku jest znaczna rotacja zwierząt i Wolontariusze pomagają ludziom przychodzącym do schroniska wybrać zwierzę, doradzają, mogą powiedzieć kilka słów o wybranym zwierzęciu. 3. Ludzi do pielęgnacji psów i kotów. Jeśli chodzi o psy zwykle będzie to wyprowadzanie na spacery mniejszych, łagodnych psów (organizowane też będą tzw "masowe" wyprowadzania psów - zbiera się kilku wolontariuszy i wyprowadza się wszystkie psy z boksu na raz) oraz pielęgnacja tych psów (strzyżenie, czesanie, mycie i różnego rodzaju zabiegi pielęgnacyjne bądź lecznicze - od czyszczenia uszu po siedzenie z psem z kroplówką). Wchodzi w grę karmienie szczeniaków lub kociaków. U kotów może być to pielęgnacja lub zabawa. Przy bezpośrednim kontakcie ze zwierzętami wolontariusze muszą mieć aktualne badania lekarskie \skierowania otrzymają w Schronisku\. 4. Ludzi do organizowania adopcji i transportów. Wolontariusze szukają domów dla poszczególnych zwierząt (często szczególnie potrzebujących) - odbywa się to zwykle przez umieszczanie w różnych miejscach ogłoszeń (np. w mediach, w internecie). Wolontariusze podają do siebie kontakt i są w stanie odpowiedzieć na pytania dotyczące zwierząt z ogłoszeń, następnie ustalają ostateczny dom. Jeżeli zachodzi konieczność dowiezienia zwierzaka zdrowego, który w przypadku chwilowej niepełnosprawności fizycznej właściciela nie jest w stanie dowieźć go sam do schroniska,to w miarę możliwości wolontariusze organizują transport. Zwierzak powinien być zabezpieczony przez właściciela. Przekazywanie zwierząt chorych ,będących pod ścisłą kontrolą lek. wet. może odbywać się tylko z adnotacją na zobowiązaniu adopcyjnym. Takim zwierzętom należy dać szansę na nowy dom i indywidualną opiekę. Sytuacja poadopcyjna zwierząt wydanych jako chore wymaga kontroli. Wolontariusze w terminie dwóch tygodni od adopcji powinni sprawdzić warunki bytowania zwierzaka. 5. Ludzi do udziału w akcjach i imprezach schroniska. Schronisko od czasu do czasu organizuje różnego rodzaju akcje i imprezy na rzecz zwierząt. Wolontariusze są współorganizatorami. Domy tymczasowe Wolontariusze często oferują domy tymczasowe dla szczególnie potrzebujących zwierząt, nie dających sobie rady w schronisku (lub szukają takich domów). ZACHĘCAMY RODZINY z dziećmi, które na razie nie mogą mieć swojego zwierzaka a decyzję przesuwają na przyszłość. Jest to dobra lekcja dla dzieci, uwrażliwianie na los braci mniejszych. INFORMACJA DLA OSÓB NIEPEŁNOLETNICH, KTÓRE CHCĄ POMÓC Mimo, że nie przyjmujemy w schronisku wolontariuszy, którzy nie skończyli jeszcze 18 lat, takie osoby też mogą pomóc!!! Nieprzyjmowanie przez nas osób niepełnoletnich wiąże się z tym, że takie osoby nie mogłyby mieć samodzielnie kontaktu ze zwierzętami - musiałby to nadzorować ktoś z dorosłych, a takie działanie mija się z celem, bo równie dobrze ta sama osoba dorosła mogłaby dane czynności wykonać sama. Dla osób niepełnoletnich mamy jednak parę propozycji: Quote
funia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Sacrum oŚcia w gardle stoja wam domy tymczasowe ,czytaj i ucz siĘ !!! Quote
funia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Schronisku dla Zwierząt w Bydgoszczy działa wolontaryjny KLUB PRZYJACIÓŁ SCHRONISKA. Zrzesza on obecnie około 100 wolontariuszy w różnym wieku.:crazyeye::crazyeye: Są to osoby pragnące nieść pomoc naszemu azylowi, a przede wszystkim dawać niezmierzone pokłady miłości zwierzętom oczekującym nowych właścicieli. Pomagając przy sprzątaniu, czesząc zwierzęta i wyprowadzając psy na spacer, wolontariusze stanowią nieocenioną pomoc w socjalizowaniu psów i kotów, ułatwiając ich przyszłą adopcję. Wolontariusze, zaopatrzeni w identyfikatory, wpisują swe przybycie do Schroniska i meldują się u brygadzisty by zorganizować dzień pracy. W czasie roku szkolnego, wolontariusze przychodzą rzadziej, lecz nie zapominają o zwierzętach i zawsze można liczyć na nich przy organizowaniu imprez publicznych na rzecz Schroniska. Najaktywniejsi wolontariusze otrzymują listy pochwalne, wysyłane również do szkół, w których się uczą. Z dumą możemy stwierdzić, że takich wolontariuszy jest około 40. Życzymy WSZYSTKIM schroniskom takich pomocników jak nasi !!! DZIĘKUJEMY WAM, MALI I DUZI POMOCNICY !!! Quote
funia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Wstawiłam to bo u nas zrywa sie umowy z wolontariuszkami ,chcę pokazać jak jest w innych miastach . U nas Na ok.250 psów jest jedna wolontariuszka ,raz w tyg.:cool1: Quote
Recommended Posts