Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ja sie chyba przejade do tego cudownego schroniska w ktorym tylko niektore wolontariuszki tak świetnie pracuja...w ktore dni są wolontariuszki pana kierownika czyli nie Emiru?...normalnie popatrze jak sprzataja gowna i myja miski...bede tam tyle godzin ile trzeba bedzie zeby tylko to zobaczyc...
pan kierownik szukal pretekstu zeby nie podpisac dalej umowy wolontariackiej...wlasnie go sobie wymyslil...gratuluje uporu!
jesli wedlug pana praca wolontariuszy opiera sie na myciu misek to gratuluje rowniez wlasciwego podejscia i jakze wielkiej milosci do psow i checi im pomocy tak zawzięcie wygłąszanej mi rok temu...w pojedynke nie zwojuje pan swiata i nie uratuje nawet jednej trzeciej tych psow ktore juz pan tam ma nie mowiac o tych ktore przybeda...myslalam o ja naiwna ze da sie z panem wspolpracowac...nie da sie najwyrazniej...wniosek jest jeden...i wcale nie chodzi mi o to zeby masa ludzi ktorzy chca pomoc poddala sie tylko dlatego ze jeden czlowiek ma jakiej "ale" co do tej pomocy...

Posted

[quote name='funia']dzisiaj juz głód nie jest taki jak kiedyś pilnuja sie ,choroby skórne są ale w małym stopniu widoczne .Nie to co kiedyś .I co Emir nie zadziałał ??

Dzięki temu ,ze cały czas tam jesteśmy .Kierownik jakoś przestał często w terenie działać ,jest na miejscu .Kto mi powie ,ze to z jego własnej woli :roll:

Przestał zwozić psy z całego świata ,na pewno nie dlatego ,ze chciał ;)

,

Psy wychodza ze schroniska z aktualnym szczepieniem przeciwko wsciekliznie, co w czasach przed wolontariatem było rzadkoscią
Nie ma celowego rozmnazania,chyba ze trafi sie suka z cieczka w boksie u psów (pracownk tego nie widzi) ale "rozbiegająca się i obserwująca swolontariuszka - tak

Posted

roxi przyjechała bez zadnych szczepień,jest zaświadczenie od weta,nie miała szczepień ,miała odmrożone łapki(mam zdjęcia) ,alta ogólnie ok ale to nie dzięki kierownikowi i jego przydupasom,luna ....szkoda słów,wyniki laboratoryjne krwi mówią same za siebie,(mam zdjęcia w jakim stanie była i wpis w ksiażeczce dotyczący jej ogólnego stanu),są zdjęcia zagłodonych szczyli zamojskich i innych psów,kurcze czy oni myślą?

Posted

Ja uważam,że kierownik się wkurzył bo byłyśmy świadkami jak psy się na kwarantannie kopulują i wpisałyśmy to do zeszytu,to taka jego zemsta:angryy:

Posted

Torusia napisał(a):
Ja uważam,że kierownik się wkurzył bo byłyśmy świadkami jak psy się na kwarantannie kopulują i wpisałyśmy to do zeszytu,to taka jego zemsta:angryy:

wlasnie o tym mowie...jestescie tam niewygodne....bo macie oczy do patrzenia i języki do mowienia..a jak ktos ma cos do ukrycia to nie lubi byc "obserwowany":angryy:

Posted

mam prośbę do wszystkich wolontariuszy napiszcie na jakich zasadach możecie być w schronisku co robicie ,czy macie podpisane umowy,jeżeli możecie napisać to proszę piszcie na PW

Posted

ja po prostu zgłosiłam się do kierownika,potem nawiązałam kontakt z panią prezes tozu u nas w miescie (toz zarządza schroniskiem),a potem to już dostałam wolną rękę,mogę przytulać, wyprowadzac ,szukać domów,czesać sprzatac na co akurat jest zapotrzebowanie,a nawet zaproponowano mi możliwość stażu,nie mam zadnej umowy robię to bo chcę ,wszyscy sa zadowoleni że ktokolwiek chce pomagac,pozwolono nam nawet siedzieć ostatnio samym 8 godzin w schronie ,więc robiłysmy co sie dało,wylatałysmy całą bandę i udało nam się wyczesać 2 psiury,czyli po prostu normalne schronisko w którym nie maja nic do ukrycia,dodam ze zapronowano mi ,żebym dorobiła sobie klucze i przyjezdzała kiedy będe miała czas(np.soboty i niedziele),żeby godziny otwarcia schronu były bardziej elastyczne

• 2 weeks later...
Posted

stonka1125 napisał(a):
ja po prostu zgłosiłam się do kierownika,potem nawiązałam kontakt z panią prezes tozu u nas w miescie (toz zarządza schroniskiem),a potem to już dostałam wolną rękę,mogę przytulać, wyprowadzac ,szukać domów,czesać sprzatac na co akurat jest zapotrzebowanie,a nawet zaproponowano mi możliwość stażu,nie mam zadnej umowy robię to bo chcę ,wszyscy sa zadowoleni że ktokolwiek chce pomagac,pozwolono nam nawet siedzieć ostatnio samym 8 godzin w schronie ,więc robiłysmy co sie dało,wylatałysmy całą bandę i udało nam się wyczesać 2 psiury,czyli po prostu normalne schronisko w którym nie maja nic do ukrycia,dodam ze zapronowano mi ,żebym dorobiła sobie klucze i przyjezdzała kiedy będe miała czas(np.soboty i niedziele),żeby godziny otwarcia schronu były bardziej elastyczne

stonka gdzie Ty mieszkasz?:crazyeye:

Posted

w jarocinie,ale tam też nie jest tak wesoło,brakuje ludzi do pracy,kerownik sie zarzyna,zapieprza jak dziki a i tak ciągle jest masa roboty,toz nie ma za duzo kasy,etatowym pracownikiem jest chyba tylko kierownik,reszta to przypadkowi ludzie na stażach,albo odrabiajacy godziny,albo na kontraktach z opieki,tam potrzeba więcej wolontariuszy,a jestem w sumie tylko ja i dwie kolezank,jedna jeździ ze mną w soboty albo niedziele,a druga ogarnia wszystko co papierowe(umowy,jakieś konkurs na granty teraz,bo dla mnie te papierkowe rzeczy to tak jakby po chińsku:oops:),za to w zamościu to jest fajnie,szpitalik pusty bo nie ma chorych psów,wolontariat niepotrzebny bo sami sobie swietnie dają radę z socjalizowaniem psów i w ogóle ze wszystkim,po prostu super schronisko,schronisko zamośc w tej sytuacji powinno być stawiane wszystkim innym za wzór,no i zapomniałam o super wecie ,wypełniony po brzegi empatią ,fantastyczny młody człowiek który nie przejdzie obojętnie obok zwierzęcego cierpienia,no po prostu sielanka tam jest..............k....a coza matoły tam są to nie mogę uwierzyć i tak się pławią w tym samozadowoleniu rzeźnicy jedni:angryy::angryy::angryy:

Posted

asystent do spraw schroniska czyli potocznie kiero ,zabronił mi przebywania w schronisku ,jezeli nie mam zamiaru wybrać pieska ,aha i robić zdjęc i natychmiast opuśćić schronisko bo cmokam i drażnię psy ,O tam już sie gryzły jak pani tam ćmokała ,Ja pytam a inni nie ćmokają ----a on na to ,ze tak jak ja nie ćmokają >K...a komedia ,paranoja ,groteska ,państwo w państwie .Nie wiem jak to nazwać .

weszłam w godzinach otwarcia ,a on pyta jakim prawem otworzyłam bramę zamiast zadzwonić dzwonkiem ??!!!:flaming:
Nie wspomnę ,ze chodził za mną przez całe schronisko krok w krok
Tak wygląda wielka miłość do zwierząt ,poświęcenie .Mając 250 psów i jedną wolontariuszkę raz w tyg.

Gdzie tu normalny człowiek moze ,zrozumieć :shake:

Posted

Aha ,jak pytałam o szczeniaki w sobotę to pracownik szybko zamknął drzwi do szpitalika ,zebym czasem tam nie weszła i nie zamordowała psów bo ja jestem bardzo niepoczytalna wiecie :diabloti:,zwłaszcza jak się wk....ę.
Mogłabym psom krzywdę zrobić i byłby na nich ,ze zeszły z tego świata .....

Posted

Funia on sie nie bał o psy, tylko o siebie:diabloti:
Bo jakbys zobaczyła w jakim stanie sa psy, to wiesz mógł by w palnik zebrać:mad:

Posted

Funia, on Cię probuje psychicznie wykończyć, zebyć powiedziała "dobra, dam sobie spkoj i nie bede sie narzucac".
Ale chyba tego nie zrobisz? :diabloti:

Posted

gagata napisał(a):
A zamojskim zoo opiekuje sie ten sam człowiek, czyli kierownik ze schronu?

Nie, zoo ma dyrektora i schron podlega właśnie jemu:shake:

• 2 weeks later...
Posted

:crazyeye: a co to jest.
Pan Ł wymienia wolontariat na lepszy. Szuka nowych, bardziej uległych i łatwiej sterowalnych:roflt:

Posted

jogi napisał(a):
:crazyeye: a co to jest.
Pan Ł wymienia wolontariat na lepszy. Szuka nowych, bardziej uległych i łatwiej sterowalnych:roflt:

tak właśnie myślę,wszystko ładnie ,pięknie,a gdzie psy??????dlaczego dziewczynki nie przytulaja śmierdzących piesków,dlaczego w ogóle nie wchodzą do piesków,co to za wolontariat,a może alergie mają?nie mogę po prostu,to pan Ł. sobie robi reklame:angryy:

Posted

puściłam to memu TZtowi...zapytał gdzie są psy? ...myslał ze jak mu puszcze filmik o zamojskim schronisku to zobaczy jak boksy wyglądaja:evil_lol:...ale głupi przecież tu nie psy są najważniejsze tylko pan kierownik:diabloti: