Tola Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 gagata napisał(a)::shake::shake::shake:Maleńka benia nie żyje.....:shake: Nie zdołano jej uratować...zabrakło doby...tej,podczas ktorej "opiekunka" się decydowala...:angryy::angryy::angryy: Biedactwo:-(:-(:-( Quote
gagata Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 dorcass napisał(a):chodzi o tą bernardynke co jest w Emir? bo sa informacje o niej , jest w stanie tragicznym, z tego co przeczytalam na ich stronie w aktulanościach:-(Dorcass,Anettta szuka kogos kto zna losy innego benia ze schronu z Lublina ..ponoc niewidomego... Quote
dorcass Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 ja wiem tyle ile przeczytam, niestety.. ale jak gdzies cos trafie to dam znać, bardzo mi przykro że mała nie przetrwała... tyle ludzi ja ratowało, to bardzo smutne:-(:-(:-( a tę kwoke to :mad::mad::mad: Quote
funia Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Trzeba sie za dupę wziąc ,burmistrzowi Zakopanego i zakazać [trzeba na to czasu] Handlu psami na krópówkach.Tam jest tragedia ,górale wogóle nie szanują psów .Nie powiem o owcach bo zaraz mnie trafia jak sobie przypominam.Oni sprzedają szczenieta chore bo wcale ich nie szczepią :shake:Liczy sie tylko kasa:angryy: Współczuję suniom ,one rodzą na okrągło .Zwłaszcza te w typie podhalańczyka, Quote
matrioszka2 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Tak jakoś tu zacichło .... Zróbcie ckliwy banerek schronu ([SIZE=2]jakiś "żebrowany " boksio, czy amstaff ...[SIZE=2] Z dopiskiem, np.:Schronisko, czy mordownia ? Zamość). Nie muszę dodawać, że JA nie potrafię.:cool3: Żeby wieść po Polsce się rozchodziła.Każdy będzie mógł do sygnatury skopiować. Quote
jogi Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 kochana przeciez banerek jest. Ten z mojego podpisu:eviltong: Quote
matrioszka2 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 To se go biere :cool3: I wybacz blondynce. Quote
jogi Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 ciągłe przepychanki między kierownikiem, a ekipą Emira:roll: Quote
matrioszka2 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Ja tego wciąż pojąć nie mogę ...(wiadomo-blondynka) ... Czy jest lepiej, czy bez zmian ? No a rejestracja zwierząt ...Tu nie ma procedur ?Taka tylko wolna amerykanka ?:angryy: I dlaczego nie chcą wolontariatu ? Bo ma oczy ? No chyba wszystkim powinno zależeć:cool3: Bo widzą chore i podgryzane ? Bo sprzątają gówna i wyprowadzają na kilka minut z boksu ? To jest takie bolesne ? Panie kierowniku , może się pan wypowie ... O co tu chodzi ? Quote
Tola Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 W ostatnim numerze PP jest artykuł o wolontariacie. Piszą w nim m.in o niechcianych wolontariuszach. Problem dotyczy to tych schronisk, w których jest cos do ukrycia. U nas jest widac tego sporo, skoro tak bardzo utrudnia się działanie wolontariuszy. Ciekawy tez jest przydział czynnosci; jak przyjezdzają 2 wolontariuszki - jedna z Emir (pełnoletnia od dawna) i druga niezrzeszona( 18 letnia) to zgadnijcie jak to wyglada? Otóz wolontariuszka Emir dostaje polecenie sprzatania boksów i bud, a młoda idzie pomagac szczepić psy. Zaznaczam, ze dziewczyny nie podpisywały umowy jako wolontariuszki Emir, ale jako osoby prywatne... Zresztą wolontariuszki Emir od początku najczęsciej sprzątają. Ewentualny pobyt z psami warunkowany jest posprzątaniem boksów lub wybiegu otwartego. Quote
sacred PIRANHA Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Tola napisał(a): Piszą w nim m.in o niechcianych wolontariuszach. Problem dotyczy to tych schronisk, w których jest cos do ukrycia. U nas jest widac tego sporo, skoro tak bardzo utrudnia się działanie wolontariuszy. . AMEN po prostu pan kierownik chciałby żeby było jak dawniej...nikt nie przychodzi, nikt sie nie interesuje, nikt nic nie widzi... ludzie na pytanie o schronisko w Zamościu albo wzruszali ramionami bo nie mieli pojęcia że nawet jest albo mówili że jest i ma sie chyba dobrze ...też oczywiście nic o nim nie wiedzieli stąd to "chyba" ... tak było zdecydowanie wygodniej dla kadry tam zarządzającej...problem oczywiście leży głębiej niż sam pan kierownik bo gdyby to była taka płytka sprawa to mielibyśmy juz dawno problem z głowy czyli zmiane pana kierownika...a że to kwestia trudniejsza to musimy sobie nieco poczekać... ja mam czas...młoda jestem i poczekam, pochodze, popisze, fryz zrobie w telewizji wystąpie a co:diabloti: Quote
funia Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 No to dawaj Pirania ,ja też zrobię sobie fryz i tak dalej....:cool3: Quote
matrioszka2 Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Zrób fryz Pirani :evil_lol: Skoro to wszystko nie do przeskoczenia, to tylko zostaje czekanie.Choć nie wszystkie doczekają.Zwierzęta.Widać ofiary muszą być.:shake: Quote
Torusia Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Dzisiaj byłam w schronie,kierownik był miły,jak zapytałam co trzeba zrobić to tylko słomę kazał dołożyć a nie powymieniać i szczerze mówiąc to się dzisiaj opierdalałam,chodziłam sobie, nawet dostałyśmy worek karmy i wszystkie psy na kwarantannie nakarmione.Maniuś bardzo szczęśliwy bo jest już sam ze swoim kolegą a Tabs niestety śpi na mokrej posadzce,a wogle to strasznie jest mokro jak sobie pomyślę,że schronisko jest położone w dole i śnieg stopnieje to będzie jeszcze gorzej:shake: no i sama dzisiaj przemokłam bo w obie strony na piechotę i autobus uciekł i ta wstrętna pogoda. Quote
Tola Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Torusia napisał(a):Tabs niestety śpi na mokrej posadzce,a wogle to strasznie jest mokro jak sobie pomyślę,że schronisko jest położone w dole i śnieg stopnieje to będzie jeszcze gorzej:shake: no i sama dzisiaj przemokłam bo w obie strony na piechotę i autobus uciekł i ta wstrętna pogoda. Moze zdazymy uratowac Tabsa... Aby tylko Fryzia i Tola znalazly domy:roll: Quote
ANETTTA Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 a jak tam ta mała sunia taka mix bernardynka .............. jest jeszcze zyje :-( Quote
funia Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Zobaczę w piątek dam odpowiedz. Jak sie okaże ze jest to co, pakować ją do Ciebie:cool3: Quote
funia Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Bernardynka jest,ale ona wcale nie jest taka mała .Ciekawe czy o ta sama nam chodzi? Quote
Torusia Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Dzisiaj w schronie oczywiście sprzątanie na wybiegu ogólnym,ale lubię tam sprzątać bo mogę poobserwować,Fionka coraz bardziej się przybliża ale nie da się jeszcze pogłaskać chociaż ogólnie jest bardzo wesoła, martwi mnie czarna kudłata bo jest trochę dzika i smutna,a na kwarantannie jest biała wesolutka terierka bardzo pcha się do głaskania Quote
doddy Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Jak się ma sytuacja bullowatych w schronisku? Jest szansa na aktualizację przebywających psów? Quote
funia Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Jest jeden amstaff,bardzo fajny młody pies .Juz długo czeka .... Quote
sacred PIRANHA Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 funiu masz fotki? bo ja mam chętnego na asta...\wyslij mi na maile jesli nie umiesz tutaj wstawic (niki-lidka@tlen.pl) Quote
Recommended Posts