Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ayla1 napisał(a):
Witam,
Dziewczyny macie jakieś fotki ze schronu?Jak wygląda sytuacja?
jak myślicie od czego moze być takie wygryzienie na tyłku?
to moja zamojska krówka leczona na nużyce.kobieta która ja miała brać się wycofała...

A zeskrobina zbadana ze skory? Moze trzeba ja znow porzadnie odrobaczyc, a moze jakies grzybiczno-gronkowcowe zmiany, uczuleniowe?:shake: Ona byla kastrowana tak, moze tez byc pokastracyjne(uczulenie na leki usypiajace) i minie....

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

moze miec to co moj Fryzio z zamojskiego schroniska czyli gronkowca i grzyby ktorych nazwy nie pomne
tego paskudztwa nie da sie wyleczyc ino zaleczyc:roll:

Posted

Kolia zrobilam zdjecia owczarkowi o którym pisalam...rozmawialam z sasiadami, psiak kręci sie w okolicy okolo 2 miesięcy...teraz przebywal caly czas w otwartym ogrodku moich sasiadow (moja Abi miala cieczke i chyba wybral sobie ich ogrodek za punkt obserwacyjny)...niedawno zmarla im ich ukochana sunia, zrobilo im sie go szkoda i zaczeli go dokarmiac...i wyglada na to ze zostal...sasiedzi nie chca na razie zadnego psa, zastanawiali sie nad odwiezieniem go do schroniska ale wyperswadowalam im to...dzis chwile z nimi porozmawialam i obejrzalam go dokladnie...
to pies, ma posiwialy pyszczek, mial potwornie zaropiale oczy i uszy ale sasiadka przecierala mu rumiankiem i teraz sa oki...generalnie jest brudny i ma duzo pchel (dzis zapuscilam mu frontline) to typowy ladny owczarek szkocki...
bardzo duzo czasu spedza z wnuczka sasiadki, w stosunku do ludzi jest absolutnie lagodny, mnie sie troszke obawia (przeganialam go jak wychodzilam z Abi na spacer),ale nie wykazuje zadnej agresji nawet jak grzebalam mu po uszach:) )... siada, daje lapke i glos
w stosunku do kota sasiadow jest obojetny, psy obserwuje z daleka ale nie podchodzi...nie reagowal na zaczepki mojego Tima ktory wsciekal sie za plotem jak widzial ze zajmuje sie innym psem;)

moze uda sie znalezc mu domek...nie chcialabym odwozic go do schronu...:(

Posted

wyslalam PW; mysle, ze najlepiej bedzie podawac numer do mnie:)
mam jeszcze takie fotki, moze dodaj...

tak wogole to boi sie troche fleszu od aparatu...w pewnym momencie juz mial dosc sesji i zaczal szukac pomocy u sasiadek, popiskiwal i przytulal sie do nich...jakby chcual powiedziec nie oddawajcie mnie, zatrzymajcie mnie...prawie sie poryczalam...

Posted

Zamieściłam go na forum collie - jutro zrobię zbiorowe allegro dla collaków to go tam wrzucę :) Matko aktualnie jedenaście collie czeka na dom... a dziennie przybywa ok. 2 do adopcji! Musze przyznać, że nie nawidze wakacji!

Posted

emilia2280 napisał(a):
Lo matko, a czemu chcá sié pozbyc takiej piéknej kolijki?
To nie jest ich pies. Przybłąkał się gdy Abi od sacred PIRANHA miała cieczkę i zaczął pomieszkiwać u tych ludzi. Ale oni nie chcą go zatrzymać...

Posted

Dziéki, wlasnie doczytalam na poprzedniej stronie. Taki piékny kolak musial sié zgubic, choc one sá b. mádre- sama mam takiego u mamy w szczecinie.

Zobaczé na forum collie, czy go ktos adoptuje...

EDIT: Nie widzé go na forum collie na dogo. Kolia, o jakim forum collie mówilas, ze go wstawisz?

Posted

Terhenetar napisał(a):
Aż ciężko uwierzyć, że to ten sam-przestraszony, zgnębiony- pies! Ludzie, działacie cuda...:-o Staruszko, kto cię tak na nogi postawił!?

Faktycznie cuda:crazyeye:
Sunia w czasie podrozy do Warszawy wygladała tak żłe, ze obawialismy sie najgorszego...
A tu proszę; całkiem nowa psinka:loveu:

Posted

Tola, czy ta sunia w typie collie jest nadal w schronie? Chłopak zainteresoway jej adopcją nagle zniknął z forum i się nie odzywa :/ Szukam suni tymczasu, ale muszę wiedzieć, czy to nadal aktualne? Czy ktoś ewentualnie miałby możliwość dowozu suczki do DT?

Posted

Kolia napisał(a):
Tola, czy ta sunia w typie collie jest nadal w schronie? Chłopak zainteresoway jej adopcją nagle zniknął z forum i się nie odzywa :/ Szukam suni tymczasu, ale muszę wiedzieć, czy to nadal aktualne? Czy ktoś ewentualnie miałby możliwość dowozu suczki do DT?

Suni nie ma juz w schronisku, ma juz dom.