ARKA Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 ayla1 napisał(a):Witam, Dziewczyny macie jakieś fotki ze schronu?Jak wygląda sytuacja? jak myślicie od czego moze być takie wygryzienie na tyłku? to moja zamojska krówka leczona na nużyce.kobieta która ja miała brać się wycofała... A zeskrobina zbadana ze skory? Moze trzeba ja znow porzadnie odrobaczyc, a moze jakies grzybiczno-gronkowcowe zmiany, uczuleniowe?:shake: Ona byla kastrowana tak, moze tez byc pokastracyjne(uczulenie na leki usypiajace) i minie.... Quote
Panca Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 moze miec to co moj Fryzio z zamojskiego schroniska czyli gronkowca i grzyby ktorych nazwy nie pomne tego paskudztwa nie da sie wyleczyc ino zaleczyc:roll: Quote
sacred PIRANHA Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Kolia zrobilam zdjecia owczarkowi o którym pisalam...rozmawialam z sasiadami, psiak kręci sie w okolicy okolo 2 miesięcy...teraz przebywal caly czas w otwartym ogrodku moich sasiadow (moja Abi miala cieczke i chyba wybral sobie ich ogrodek za punkt obserwacyjny)...niedawno zmarla im ich ukochana sunia, zrobilo im sie go szkoda i zaczeli go dokarmiac...i wyglada na to ze zostal...sasiedzi nie chca na razie zadnego psa, zastanawiali sie nad odwiezieniem go do schroniska ale wyperswadowalam im to...dzis chwile z nimi porozmawialam i obejrzalam go dokladnie... to pies, ma posiwialy pyszczek, mial potwornie zaropiale oczy i uszy ale sasiadka przecierala mu rumiankiem i teraz sa oki...generalnie jest brudny i ma duzo pchel (dzis zapuscilam mu frontline) to typowy ladny owczarek szkocki... bardzo duzo czasu spedza z wnuczka sasiadki, w stosunku do ludzi jest absolutnie lagodny, mnie sie troszke obawia (przeganialam go jak wychodzilam z Abi na spacer),ale nie wykazuje zadnej agresji nawet jak grzebalam mu po uszach:) )... siada, daje lapke i glos w stosunku do kota sasiadow jest obojetny, psy obserwuje z daleka ale nie podchodzi...nie reagowal na zaczepki mojego Tima ktory wsciekal sie za plotem jak widzial ze zajmuje sie innym psem;) moze uda sie znalezc mu domek...nie chcialabym odwozic go do schronu...:( Quote
Kolia Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Włożę do na forum collie, mogłabyś mi podać jakiś numer kontaktowy? Quote
sacred PIRANHA Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 wyslalam PW; mysle, ze najlepiej bedzie podawac numer do mnie:) mam jeszcze takie fotki, moze dodaj... tak wogole to boi sie troche fleszu od aparatu...w pewnym momencie juz mial dosc sesji i zaczal szukac pomocy u sasiadek, popiskiwal i przytulal sie do nich...jakby chcual powiedziec nie oddawajcie mnie, zatrzymajcie mnie...prawie sie poryczalam... Quote
sacred PIRANHA Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 z gory przepraszam ze zasmiecam watek ale ten psiak jest tez zamojski a jak mu nie pomoge to będziemy ogladac jego fotki zza krat schroniska:( Quote
Kolia Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Zamieściłam go na forum collie - jutro zrobię zbiorowe allegro dla collaków to go tam wrzucę :) Matko aktualnie jedenaście collie czeka na dom... a dziennie przybywa ok. 2 do adopcji! Musze przyznać, że nie nawidze wakacji! Quote
emilia2280 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Lo matko, a czemu chcá sié pozbyc takiej piéknej kolijki? Quote
maciaszek Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 emilia2280 napisał(a):Lo matko, a czemu chcá sié pozbyc takiej piéknej kolijki?To nie jest ich pies. Przybłąkał się gdy Abi od sacred PIRANHA miała cieczkę i zaczął pomieszkiwać u tych ludzi. Ale oni nie chcą go zatrzymać... Quote
emilia2280 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Dziéki, wlasnie doczytalam na poprzedniej stronie. Taki piékny kolak musial sié zgubic, choc one sá b. mádre- sama mam takiego u mamy w szczecinie. Zobaczé na forum collie, czy go ktos adoptuje... EDIT: Nie widzé go na forum collie na dogo. Kolia, o jakim forum collie mówilas, ze go wstawisz? Quote
Kolia Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 To jest forum collie: http://www.collie.intertel.net.pl/forum/index.php Quote
emilia2280 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Zapisalam sié na forum. A teraz sorrki za offa: HEEEEEEEELPPPP!!! Parwoglobulina do ratowania zycia psiego dziecka potrzebna!!!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10459301#post10459301 Quote
Tola Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Zajrzyjcie proszę, moze ktos moze pomóc :-( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10483412#post10483412 Quote
ULKA12 Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Właściwy pies na właściwym miejscu:loveu: Prawie go nie poznałam:crazyeye: Quote
jogi Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 czy ta babcia ma domek:crazyeye: Nie poznalam jej, jaka piekna się zrobila:loveu: Quote
Terhenetar Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Aż ciężko uwierzyć, że to ten sam-przestraszony, zgnębiony- pies! Ludzie, działacie cuda...:-o Staruszko, kto cię tak na nogi postawił!? Quote
Donvitow Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112835&page=18 :lol: Quote
Donvitow Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10487029#post10487029 :lol: Quote
Tola Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Terhenetar napisał(a):Aż ciężko uwierzyć, że to ten sam-przestraszony, zgnębiony- pies! Ludzie, działacie cuda...:-o Staruszko, kto cię tak na nogi postawił!? Faktycznie cuda:crazyeye: Sunia w czasie podrozy do Warszawy wygladała tak żłe, ze obawialismy sie najgorszego... A tu proszę; całkiem nowa psinka:loveu: Quote
Kolia Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Tola, czy ta sunia w typie collie jest nadal w schronie? Chłopak zainteresoway jej adopcją nagle zniknął z forum i się nie odzywa :/ Szukam suni tymczasu, ale muszę wiedzieć, czy to nadal aktualne? Czy ktoś ewentualnie miałby możliwość dowozu suczki do DT? Quote
Tola Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Kolia napisał(a):Tola, czy ta sunia w typie collie jest nadal w schronie? Chłopak zainteresoway jej adopcją nagle zniknął z forum i się nie odzywa :/ Szukam suni tymczasu, ale muszę wiedzieć, czy to nadal aktualne? Czy ktoś ewentualnie miałby możliwość dowozu suczki do DT? Suni nie ma juz w schronisku, ma juz dom. Quote
Kolia Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Ależ się cieszę!!!! Dziękuję za tę cudowną informację! Quote
emilia2280 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Tola napisał(a):Suni nie ma juz w schronisku, ma juz dom. Tylko spytam zanim zaczné sié cieszyc albo nie- to byla adopcja schroniskowa czy dogomaniacka? Quote
Recommended Posts