ARKA Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 kasiatatry napisał(a): A to wszystko wina naszego rzadu! :shake: a to rząd rozmnaza psy czy MY, 'miłosnicy zwierząt"?? Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Rząd jaki jest każdy widzi,ale w tym przypadku to nie jest jego wina.Winne są zacofanie,ciemnota,przesądy.. Elżbieta Quote
ARKA Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Faktem jest,ze zle zapisy w ustawie pozwolily wzbogacic sie hyclom i komercji KOSZTEM biednych, bezdomnych psow!! Quote
kasiatatry Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 waldi481 napisał(a):Rząd jaki jest każdy widzi,ale w tym przypadku to nie jest jego wina.Winne są zacofanie,ciemnota,przesądy.. Elżbieta a czy ludzi skazuje się za okrucienstwo nad zwierzetami? Za zaniedbanie? o to mi chodzi.. Czy zamyka sie tych, którzy wyrzucaja psy, albo tych, którzy są winni za to co się dzieje w zamosciu albo w krzyczkach? przeciez to nieludzkie i za to powinni ludzie przed sadem odpowiedziec? Czytalam ostatnio, ze w jakiejs wiosce mezczyzni kastrowali swinie bez znieczulenia!! No jak tak mozna? Mnie chodzi o to, ze powinny byc ustawy i ich egzekwowanie! Quote
ARKA Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 [quote name='Terhenetar']I jeszcze na dodatek taki miotek... A tak wyglada sznaucerka dzisiaj, w "raju' zamojskim, na 'witaminkach"!!!:angryy::angryy::angryy: Quote
halbina Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 :placz::placz::placz: a co z maluchami? :placz::placz::placz: Quote
ARKA Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 halbina napisał(a)::placz::placz::placz: a co z maluchami? :placz::placz::placz: A jak myslisz?? Podobno je suka zagryzla. Jesli to zorbila,to wiedziala co robi, ze ona zada im lzejszą smierc niz umieranie powolne. Quote
halbina Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 chce się zacząć zabijać... ten swój gatunek... :angryy: Quote
Helga&Ares Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 http://img253.imageshack.us/img253/6533/zamoscsznaucerka3ig6.jpg :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: co z nią? czego potrzebuje? mam sentyment do sznupków..........:placz: Quote
Helga&Ares Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 ARKA napisał(a):A jak myslisz?? Podobno je suka zagryzla. Jesli to zorbila,to wiedziala co robi, ze ona zada im lzejszą smierc niz umieranie powolne. :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: brak słów................ Quote
ARKA Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 [quote name='Helga&Ares']http://img253.imageshack.us/img253/6533/zamoscsznaucerka3ig6.jpg :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: co z nią? mam sentyment do sznupków..........:placz: JEST w schronisku-to zdjecie DZISIEJSZE jest!!! Quote
Helga&Ares Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 [quote name='ARKA']JEST w schronisku-to zdjecie DZISIEJSZE jest!!! szkoda, że nie w Gaju................. chyba się w niej zakochałam! :placz: Quote
kasiatatry Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 i własnie o to mi chodziło.. dobrze, ze bede miec w wakacje troche czasu.. Zapytam mojego Andrzeja co z tym mozna zrobic.. :mad::mad::mad: Quote
jogi Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 no szlag mnie trafi na miejscu:angryy: Inspekcja dalej nie widzi uchybień?? Leczone są odświerzbiane, odpchlane i ogólnie sielsko anielsko tam jest:diabloti: Quote
ayla1 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 a kierownik mi mówił że na szczeniaki od sznaucerki jest już rezerwacja-teraz wiem już gdzie....:angryy::angryy::angryy: Quote
ayla1 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 jezuu,teraz to ja już nie wiem który jest pierwszej potrzeby,pewnie wiecie jaka to masakra dla psychiki wyciągać 2,3 psy jak wszystkie chcą wyjść..:-(:-( kasiatatry ma rację częściowo,za krzywdę zwierzaków odpowiadają wadliwe przepisy=rząd+ludzie,którzy w związku z tym czują się bezkarnie.to taki łańcuszek. najbardziej jednak jest winna ludzka głupota. Quote
Terhenetar Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 ayla1 napisał(a):a kierownik mi mówił że na szczeniaki od sznaucerki jest już rezerwacja-teraz wiem już gdzie....:angryy::angryy::angryy: ja też dałam się nabrać!:angryy: Quote
ayla1 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 kasiatatry napisał(a):i własnie o to mi chodziło.. dobrze, ze bede miec w wakacje troche czasu.. Zapytam mojego Andrzeja co z tym mozna zrobic.. :mad::mad::mad: weź któregoś na tymczas-tak jak my-i w tym czasie spróbuj go wyleczyć i znaleźć mu dom.to kropla w morzu potrzeb,ale ja wychodzę z założenia,ze warto się starać choćby dla ratowania jednego życia. dla takiego psa to dar od losu.to szansa na przeżycie.całkowita odmiana jego smutnej historii. nie ma nic cudowniejszego niż obserwować jak zmienia się z dnia na dzień. z najsmutniejszego stworzonka na świecie ,staje się tym najszczęśliwszym. i on o tym wie,że go ratujesz.będzie Ci wdzięczny do końca życia. i nigdy Cię nie zapomni. Quote
ARKA Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 ayla1 napisał(a):a kierownik mi mówił że na szczeniaki od sznaucerki jest już rezerwacja-teraz wiem już gdzie....:angryy: :angryy: wiesz, chyba ze ciemnogrodzkim zwyczajem 4 tygodniowe szczeniaki opylili gdzies na targu??!! Chociaz jak jedna z dziewczyn ostatnio byla, to jeden szczeniaczek ledwo trzymal sie na nogach!!! Bo to 'polskie ciemnogrodzkie i 'milosierne' podejscie do zwierzat jest wlasnie. Nie uspimy slepego miotu-nie zabijemy-niech wyzdychaja jesli juz, same, ale my nie mordercy, zycie poczete chronimy:angryy::angryy::angryy: Psy zle odzywiane-sruta i pewnie jakies flaki zwierzece-zero miesa w miesie, zero bialka, tłuszczy itd., suka po porodzie wyniszczona sama, zle odzywiona pzniej, to jak moze wykarmic szczenieta??? :placz: Niech on juz zejdzie mi z oczu:angryy::angryy::angryy: Tego pana "misja' w schronisku dobiegla chyba juz konca... Quote
kasiatatry Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 ayla1 napisał(a):weź któregoś na tymczas-tak jak my-i w tym czasie spróbuj go wyleczyć i znaleźć mu dom.to kropla w morzu potrzeb,ale ja wychodzę z założenia,ze warto się starać choćby dla ratowania jednego życia. dla takiego psa to dar od losu.to szansa na przeżycie.całkowita odmiana jego smutnej historii. nie ma nic cudowniejszego niż obserwować jak zmienia się z dnia na dzień. z najsmutniejszego stworzonka na świecie ,staje się tym najszczęśliwszym. i on o tym wie,że go ratujesz.będzie Ci wdzięczny do końca życia. i nigdy Cię nie zapomni. Mieszkam w wynajętym mieszkaniu, ale moze mogłabym jakiegoś mniejszego psiaka zabrac na tymczas.. Macie jakiegos malego pieska? Oczywiscie poki co mam u siebie tez kota, ale kot tolerancyjny, wiec jak psiak tez bedzie to ok. Quote
Terhenetar Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Jest niejedno cudne maleństwo-ale jedno szczenię schorowane okrutnie...warto mu pomóc, czarna sarenka, zaraz wyszukam fotkę Quote
Terhenetar Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 to czarne maleństwo ma teraz wyłysiałe uszka i ogon, kaszle jak gruźlik, niedawno leciała ropa z nosa, jutro będą aktualne zdjęcia bo to jest z maja Quote
ayla1 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 [quote name='Terhenetar']to czarne maleństwo ma teraz wyłysiałe uszka i ogon, kaszle jak gruźlik, niedawno leciała ropa z nosa, jutro będą aktualne zdjęcia bo to jest z maja a to są te co teraz luzem sobie latają?jeden jak lisek a drugi czarny wilczek? Quote
emilia2280 Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 [quote name='Terhenetar']to czarne maleństwo ma teraz wyłysiałe uszka i ogon, kaszle jak gruźlik, niedawno leciała ropa z nosa, jutro będą aktualne zdjęcia bo to jest z maja To malenstwo wymaga natychmiastowego leczenia. Kasiatatry, moglabys wziác tego malucha? Masz tá fotké malenstwa Terh? EDIT: juz widzé fotki- nie edytowaly mi sie wczesniej. Quote
Recommended Posts