GoniaP Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Tak sobie oglądam te zdjęcia, i się wzruszam... Jak z takich chorych, zalęknionych istotek mogą "się zrobić" takie piękne, uśmiechnięte psy?? No i kurna one są w schronisku, nie na kanapach !!! Quote
Helga&Ares Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 w końcu to Gaj, u nas wszystko jest możliwe! Quote
Tola Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 GoniaP napisał(a):Tak sobie oglądam te zdjęcia, i się wzruszam... Jak z takich chorych, zalęknionych istotek mogą "się zrobić" takie piękne, uśmiechnięte psy?? No i kurna one są w schronisku, nie na kanapach !!! Ja tez oglądam, oglądam i nie mogę nacieszyć oczu i duszy... Zwłaszcza Płatką i Pchełką, bo pamiętam je ze schronu... Dobrze ze im wszystkim udało się. Zazdroszczę tego Gaju - Raju... Quote
ARKA Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 [quote name='Donvitow']Jezu Arka ale trafiłaś niechcący kulą w płot. Dwa lata temu na schronie wisiała wielka tablica. W Gaju jak w Raju. :crazyeye::shake: no to sie wycofuje-moze; Gaj z Gajowym i Sikorkami i psami, zaczarowane miejsce:evil_lol: Quote
Terhenetar Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Tola napisał(a):Ja tez oglądam, oglądam i nie mogę nacieszyć oczu i duszy... Zwłaszcza Płatką i Pchełką, bo pamiętam je ze schronu... Dobrze ze im wszystkim udało się. Zazdroszczę tego Gaju - Raju... Na Polusię patrzę z podziwem, jak ten pies wytrwał od zimy w tym obozowisku:shake: silna, dzielna psina! Może i u nas kiedyś tak będzie:watpliwy: Quote
ayla1 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 a tą maślaną krówkę Nowa Pani zabiera za kilka dni:multi: Quote
ayla1 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 tak myślałam:lol: teraz przyjeżdża do mnie bernardynka z łańcucha po zmarłym właścicielu i jamnisia wyrzucona z autobusu z Ostrowca obydwie http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112040 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112280 ale w związku z tym że udało nam się wydać ostatnio 6 psiaków,wezmę też coś z zamościa ale dopiero w przyszłym tygodniu,ok? Quote
jogi Posted June 16, 2008 Author Posted June 16, 2008 kochana mu się będziemy cieszyć z każdej zabranej bidy. ja teraz jestem na szkoleniu poza domem, ale jak wrócę, też pojadę po kolejne:cool3: Quote
Donvitow Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 [quote name='ayla1']tak myślałam:lol: teraz przyjeżdża do mnie bernardynka z łańcucha po zmarłym właścicielu i jamnisia wyrzucona z autobusu z Ostrowca obydwie http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112040 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112280 ale w związku z tym że udało mi się wydać ostatnio 6 psiaków,wezmę też coś z zamościa ale dopiero w przyszłym tygodniu,ok? Buziaki. Tak dalej:lol: Quote
malagos Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Ayla, jesteś niesamowita!! :evil_lol: :loveu: Gdzie Ty je wszystkie trzymasz?? Ale bardzo się cieszę, ze boksereczka znalazla staly domek!, rewelacja! Quote
ayla1 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 malagos napisał(a):Ayla, jesteś niesamowita!! :evil_lol: :loveu: Gdzie Ty je wszystkie trzymasz?? Ale bardzo się cieszę, ze boksereczka znalazla staly domek!, rewelacja! w hotelu mieszkają,pojedyńcze boksy z budkami,kilka razy dziennie wypuszczane na trawiasty wybieg.jakoś tak się składa że szybko mi się udaje psiaki wydać,może dlatego że wkładam w to całe serce..?:roll: Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 malagos napisał(a):Ayla, jesteś niesamowita!! :evil_lol: :loveu: Gdzie Ty je wszystkie trzymasz?? Ale bardzo się cieszę, ze boksereczka znalazla staly domek!, rewelacja! oprocz tych bid Asia wydaje jeszcze psy z harbutowic ,a w hotelu pomaga mi przy moich bidach i zabranych ze złych warunków przez KTOz. Jest naprawde niesamowita ,a psy ja uwielbiaja.:loveu::lol: Quote
Tola Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 [quote name='ayla1']ale w związku z tym że udało nam się wydać ostatnio 6 psiaków,wezmę też coś z zamościa ale dopiero w przyszłym tygodniu,ok? Gratuluję tak szybkich adopcji :lol: Świetnie:loveu: Kolejne psiaki z szansą na normalne szczęsliwe życie. Oprócz 2 boksi w schronie czekają na dom dwie sunie, które mają wątki na dogo: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107202 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107470 Quote
kasiatatry Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Dziewczyny jest cos lepiej w zamosciu? Wlasnie dostałam mailem skierowanie na to forum.. Quote
ayla1 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 kasiatatry napisał(a):Dziewczyny jest cos lepiej w zamosciu? Wlasnie dostałam mailem skierowanie na to forum.. ja go zresztą wysłałam:p jest lepiej,dlatego że zaczęto im patrzeć na ręce,zaczął się remont i chipowanie psów.Niestety tych ludzi miłości do psów się nie nauczy... ciągle wywozimy stamtąd jakieś biedaki,dzięki pomocy takich osób jak Pani:loveu: pozdrawiam serdecznie Quote
Terhenetar Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Tyle lepiej, że "teoretycznie" nie przyjmują psów z gmin, także nie ma jeszcze przepełnionych boksów i dawki żywieniowe są w miarę wystarczające dla takiej ilości psiaków. Choroby zakaźne dalej nie są tępione, także psiaki masowo łysieją i marnieją. Wolontariusz na miejscu jest traktowany jak kolejny pracownik. Quote
kasiatatry Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Zaraz zrobie jeszcze jeden przelew na pieski.. Ja myslałam nad tym, ze w wakacje mogłabym być jakims awaryjnym domem t. dla mniejszego pieska, tyle, ze ja mam kocura.. ktory zreszta jest srednio miły.. No ale moze pojedzie na wakacje do domu na wieś sobie pobiegać :) No i musze jeszcze ustalić z właścicielem mieszkania :roll: ale zawsze jak bedzie potrzebna pilna kasa to piszcie. Postaram się może coś wyczarować. jutro będę wystawiać ciuchy i kosmetyki na allegro z przeznaczeniem dla psiaków :p Quote
kasiatatry Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Poszło ;) poki co, tyle moge :( Bo jeszcze inne pieski i kotki sa :( Matko, co to sie dzieje w tej Polsce! A to wszystko wina naszego rzadu! Powinni sie za to zabrać! A te firmy wszystkie powinny rzucic tysiaczkami:mad: Quote
Terhenetar Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Potrzebna jest też dobra wola tych, w których rękach jest los zwierząt. A jeśli ktoś kto kieruje schroniskiem nie stara się o dofinansowania, bo uważa że wszystko gra- to zaczyna się walka z wiatrakami. Quote
ayla1 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 kasiatatry napisał(a):Zaraz zrobie jeszcze jeden przelew na pieski.. Ja myslałam nad tym, ze w wakacje mogłabym być jakims awaryjnym domem t. dla mniejszego pieska, tyle, ze ja mam kocura.. ktory zreszta jest srednio miły.. No ale moze pojedzie na wakacje do domu na wieś sobie pobiegać :) No i musze jeszcze ustalić z właścicielem mieszkania :roll: ale zawsze jak bedzie potrzebna pilna kasa to piszcie. Postaram się może coś wyczarować. jutro będę wystawiać ciuchy i kosmetyki na allegro z przeznaczeniem dla psiaków :p wielkie dzięki w imieniu psim i swoim. Quote
Recommended Posts