ayla1 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 :pteraz ma smutne oczka,tylko kiedy odchodzę... skóra już dużo lepsza,niezaogniona,ładne strupki się porobiły,przestała się skrobać jak szalona.kąpałyśmy się leczniczo,w śmierdzącym czymś. boksia wygryza sobie ogon na końcu,nie wiem czemu.. a terierkę spryskuję na razie też czymś;) Quote
jogi Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Moi podopieczni też już są zdrowi. Ajsza pojechała do nowego domku:multi:, a szczeniory jeszcze czekają Quote
ayla1 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 jogi napisał(a):Moi podopieczni też już są zdrowi. Ajsza pojechała do nowego domku:multi:, a szczeniory jeszcze czekają gratuluję sukcesów!!!!:multi::loveu::multi::loveu: jaki może być powód wygryzania do krwi końcówki ogonka? Quote
Erazm Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Depresja poschroniskowa:shake:. Trzeba z mała do weta , zrobić podstawowe badania krwi, podać środki uspokajające, według behawiora oprócz środków, dobre są też fermony( wkład się do kontaktu jak odświeżacz powietrza) Quote
Donvitow Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Erazm napisał(a):Depresja poschroniskowa:shake:. Trzeba z mała do weta , zrobić podstawowe badania krwi, podać środki uspokajające, według behawiora oprócz środków, dobre są też fermony( wkład się do kontaktu jak odświerzacz powietrza) Lub do spryskiwania legowiska. Quote
Terhenetar Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Dziewczyny z Zamościa!!! Potrzebny jest tymczas dla małej, czarnej, ciężarnej suni, nad szczeniakami się zastanowimy! Dajcie znać jak możecie pomóc! Quote
Tola Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='Terhenetar']Dziewczyny z Zamościa!!! Potrzebny jest tymczas dla małej, czarnej, ciężarnej suni, nad szczeniakami się zastanowimy! Dajcie znać jak możecie pomóc! Założyłam suni wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10290487#post10290487 Quote
Mona4 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Umiescilam to ogloszenie na roznych forach i portalach internetowych. Jedno znich jest tutaj. http://www.garnek.pl/harpia39 Quote
emir Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Terhenetar napisał(a):Dziewczyny z Zamościa!!! Potrzebny jest tymczas dla małej, czarnej, ciężarnej suni, nad szczeniakami się zastanowimy! Dajcie znać jak możecie pomóc! Przywieżcie ją , jak będziecie jechac do nas EMIR Quote
ANETTTA Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 macie moze chetnego na sunie benia psie dziecko cudowne http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10297050#post10297050 Quote
ayla1 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Moja Boksia ma dom z ogródkiem i przyzwolenie na spanie w łóżku!!Na Milkę mam chętną,a terierka jedzie jutro do tv. ale co z tego jak kolejna boksia trafiła do ww. umieralni http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112486 pomóżcie miłośnicy bokserów!pozamykać pseudo hodowle!!! Quote
jogi Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 a to nadal chodliwa rasa i mnożą się pseudohofofffcy oj mnożą:angryy: u mnie w kolejce czeka Sonia tez boksia z Zamościa, także nie dam rady pomóc tej bidzie Quote
ayla1 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 jogi napisał(a):a to nadal chodliwa rasa i mnożą się pseudohofofffcy oj mnożą:angryy: u mnie w kolejce czeka Sonia tez boksia z Zamościa, także nie dam rady pomóc tej bidzie a która to boksia?ta pręgowana?może jakiś zamojski wet będzie wiedział kto leczy swoje boksery,bo może gdzieś je leczy.no dobra-raczej nie... ale może właściciel wie.. Uwaga własciciele bokserów z zamościa!skąd macie psy?:razz: Quote
Mona4 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Ach, żeby tak mieć Swojego Pana! By oprzeć pysk na jego kolanach, by leżeć przy nim do góry brzuchem i żeby drapał mnie wtedy za uchem i by dał pić, gdy jestem spragniony, no i odpocząć, kiedy zmęczony. I choć jestem tylko zwykłym pieskiem to serce mam wielkie! Może ktoś mnie zechce!? Quote
ayla1 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 [quote name='jogi']o ta. ona jest jeszcze w schronisku czy ja się dobrze doliczyłam?6 bokserów w ostanim czasie????:crazyeye::crazyeye: Quote
ayla1 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 [quote name='Mona4']Ach, żeby tak mieć Swojego Pana! By oprzeć pysk na jego kolanach, by leżeć przy nim do góry brzuchem i żeby drapał mnie wtedy za uchem i by dał pić, gdy jestem spragniony, no i odpocząć, kiedy zmęczony. I choć jestem tylko zwykłym pieskiem to serce mam wielkie! Może ktoś mnie zechce!? mogę sobie to pozyczyć do plakatów i ulotek?:cool3: mam 15 psiaków pod opieką,na pewno się ucieszą...:loveu: Quote
ayla1 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 [quote name='jogi']o ta. ona jest jeszcze w schronisku nie widziałam tej boksi w schronie... Quote
Tola Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Jest na pewno. Wczoraj dziewczyny ją widziały. Jest i czeka na swoją szansę... Quote
ARKA Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112468 Zaglosujcie w tym miesiacu na schronisko w Łeczycy bo jest tego warte:p Quote
jogi Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 po wyleczeniu nużycy i bakteryjnego zapalenia skóry moja Mimi wygląda tak i jest gotowa do adopcji:cool3: Quote
ayla1 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 o jezu,jakie to śliczne:loveu: jak Pani postępuje z takimi psiakami chorymi ze schroniska bez szczepień ? w jakiej kolejności?najpierw leczenie+odrobaczenie,po 14 dniach zakaźne i potem po ok 10 dniach wścieklizna?czy jakoś inaczej? Quote
jogi Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 po pierwsze nie pani:lol: wybieram priorytety. Najpierw leczenie i odrobaczanie, potem sterylka bezapelacyjnie. Po szczepieniu nie można ciachać przez 3tyg, a skoro w takim miejscu jak schron nie złapały żadnej wirusówki, to znaczy że moga poczekać. zresztą dopuki pies nie jest w pełni zdrowy nie szczepię. Jesli to jest szczeniak to rozpatruję indywidualnie każdy przypadek. A jak dorosły to skupiam się na sterylce, a szczepienia później Quote
Recommended Posts