jogi Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 Dokładnie Ulka oni ani na psy, ani na dzieci nie dadzą:angryy: Za to ich egoizm i egocentryzm zabija wszystko dookoła. A bezdomne psy nie rosną na drzewach, skądś się wzięły. A wzięły się z bezmyślności ludzi i skoro gmina ma bezmyślnych obywateli to musi ponosić zanich odpowiedzialność. Quote
matamata Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Może jestem złym człowiekiem ale przyznam, że będę mieć dodatkową iskierkę satysfakcji jeśli ten - cytuje -"smród" się rozejdzie na cała Polskę. Uderzające jest to, że oni się nie wstydzą tego co się tam dzieje tylko tego, że ludzie się o tym dowiedzieli. Normalnie dulszczyzna, małomiasteczkowość i hipokryzja aż się wylewa. No i jak mogliście zawiadomic o tym miasta partnerskie?? Quote
LadyS Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 No to ja się wypowiem... Jestem z Zamościa, mieszkam w Lublinie, w schronie byłam ok. 2 lat temu... była wtedy bieda, były przepełnione boksy, ale przyznam, że psy nie były tak przeraźliwie wychudzone... Mój kolega brał wtedy dorosłego psa na wieś dla siebie (i wziął ... dwa). Co do wypowiadania się, wiele raczej nie mogę, z racji tego, że sama w schronie nie byłam, a sprawę znam ze zdjęć i opowiadań dziewczyn. Ale jeżeli zajdzie potrzeba, mogę wypowiedziec się o Tinie ( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10129604#post10129604 ), która ze mną mieszkała jakiś czas - widziałam, w jakim była stanie, przy odbieraniu jej rozmawiałam z prowadzącym wetem. Piesa była u mnie tylko parę dni, ale widziałam jej reakcję na jedzenie, na samochody, na podniesiony głos... Więc w tej sprawie służę pomocą. Quote
Minitaur Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 I żadne bzdurne listy "niebezpiecznych ras" nie byłyby potrzebne. Psy na spacerach nie rzucają się na ludzi. Szału dostają zwykłe kundle. A ich na listach nie ma. I wtedy pitbull mógłby pilnować naszego dziecka w piaskownicy (jak w UK). Zadymiarze i populiści mają tam pole do popisu. To nie tylko ciemnota i zaściankowość. To przede wszystkim od pokoleń przekazywana "miłość" do zwierząt. A największym problemem dla tych ludzi nie jest to, że łamane jest prawo, tylko że przyjedzie TVN i zamiast pokazać jaki to Zamość jest super zajefajny, pokaże schronisko i zepsuje sielankowy wizerunek miasta. Quote
jogi Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 Dziewczyny ciemnoty nie zmienicie, ale na nich jest jedna metoda. Zawstydzenie!!!!!!!! Quote
jogi Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 one opowiedzą Ci trochę szczegółów dlaczego moje odpowiedzi do LadySwollow są przed jej pytaniem???? Quote
LadyS Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Dziewczyny, będę pisała artykuł o schronie na jedną z zamojskich stron netowych - mogę wykorzystac zdjecia z tego watku? I jakiego autora mam podpisać? I czy mogę wykorzystac niektóre wypowiedzi np. Kingi, bo to też bedzie tworzyc dobra całość? Quote
LadyS Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Cos dziwnego sie dzieje z dogo - nikt ze znajomych nie moze otworzyc zlinkowanej strony... Quote
LadyS Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Minitaur napisał(a):Kochana, oni nie wstydzą się, że mają TAKIE schronisko. Oni wstydzą się, że mają schronisko w ogóle. A teraz jeszcze cała Polska dowie się, że je mają. Dla nich wstydem jest pomagać zwierzętom a nie patrzeć w jakich warunkach żyją i jak umierają. Tacy ludzie. Pies ma mieć wodę i może jeść suchy chleb. Wszystko, czego psu do szczęścia potrzeba według ludzi z tamtych stron. Wiem, bo tam żyłem prawie 30 lat. Zgadzam się z Tobą, ale oczywiście są wyjątki, które chcą to jakoś naprawić, zapobiec... Najgorsze, ze jest ich mało, a i tak najczęstszą reakcją jest udawanie, że problemu nie ma :-( Quote
Minitaur Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 jogi napisał(a):Dziewczyny ciemnoty nie zmienicie, ale na nich jest jedna metoda. Zawstydzenie!!!!!!!! Kochana, oni nie wstydzą się, że mają TAKIE schronisko. Oni wstydzą się, że mają schronisko w ogóle. A teraz jeszcze cała Polska dowie się, że je mają. Dla nich wstydem jest pomagać zwierzętom a nie patrzeć w jakich warunkach żyją i jak umierają. Tacy ludzie. Pies ma mieć wodę i może jeść suchy chleb. Wszystko, czego psu do szczęścia potrzeba według ludzi z tamtych stron. Wiem, bo tam żyłem prawie 30 lat. Quote
LadyS Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 okej, postaram sie jakos to tak wplesc, co by nie mial z tym redaktor klopotow... I mam jeszcze pytanie- Jogi, moge pare Twoich cytatow, jako lekarza wet. ze stalowej umiescic w artykule? bez nazwisk i wskazywania, tylko po prostu jako niejako dowody. Quote
matamata Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Ja mam prośbę do ladySwallow - pisząc artykuł wspomnij proszę o tym forum, zacytuj parę opinii, w końcu są opublikowane w necie, więc tym samym publicznie dostepne. Niech mieszkańcy pieknego Zamościa, który na stronie internetowej reklamuje się jako "miasto idealne" wiedzą jakich mają wrażliwych współobywateli. Quote
jogi Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 oczywiście. Pisz kochana, każda forma nagośnienia jest nam potrzebna Quote
matamata Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 O naszym też:) Ale ja miałam na myśli forum z roztoczem w tytule. Niektóre z tych opinii ciekawie obrazują powód dla którego do tej pory wiekszość ludzi przymykała oczy na dramatyczny los tych psów . Quote
Minitaur Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 ladySwallow napisał(a):Zgadzam się z Tobą, ale oczywiście są wyjątki, które chcą to jakoś naprawić, zapobiec... Najgorsze, ze jest ich mało, a i tak najczęstszą reakcją jest udawanie, że problemu nie ma :-( Nas zawsze jest mało. Tylko są takie miejsca w Polsce, że ludzie też widzą i chcą działać, pomagać. A tam nic - czarna dziura. Zero świadomości, zero woli edukacji. "Rozmawialiśmy ze znajomymi często, ale nic nie zrobiliśmy" - najlepiej zostawić, może sam się problem rozwiąże. Ściana wschodnia jeszcze długo pozostanie głucha na nasze wołanie. Chwała wszechmocy za sporadyczne, ale jednak występujące oznaki wolontariatu, co na tym wątku widać. I dla nich wielkie brawa się należą i pokłony :klacz::klacz::klacz: Quote
Basia i Barni Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 niemam czasu czytac całego watku - dziewczyny i co z tym schroniskiem - kontroluje ktos stan tych zwierząt - karmi je ktos - matko jedyna Quote
jogi Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 dziewczyny mówiły, że dziś przyjechały do schronu samochody z jedeniem. Quote
mariee Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Nie wiem kiedy ma byc emitowny reportaz? Jezeli dzisiaj to TVL godz. 18:00 i 21:45 ( Panorama Lubelska), pownien tez byc na TV 2 o godz. 18:00 w programie lokalnym Quote
ewkar Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Oglądałam Panoramę Lubelską.Dziękuję bardzo za taki reportaż.W schronisku zwierzęta żyją jak w niebie.A zdjęcia,które zostały zrobione to zupełnie inne psy. Quote
mariee Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Prosze mi powiedziec, czy bokser na fot.1 to ten sam bokser co na fot.2 ? W panoramie bylo pokazane fot. 2 ,ze Bonus w takim stanie trafil do schronu ( tak wygladal) bo siedzial dlugo w lesie we wnykach. fot 1. fot. 2 Quote
ewkar Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Chciałabym przeczytać o waszych wrażeniach,może ja się mylę. Quote
Tola Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Tez oglądałam. Załamka. Wygląda na to ze w schronisku jest wszystko ok. To ja robiłam to pierwsze zdjecie boksera, wygladał zle, ale nie koszmarnie. Quote
Recommended Posts