Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Murka napisał(a):
To na pewno ta pani co do mnie wczoraj dzwonila, suczka ktora sobie upatrzyla byla wlasnie na kwarantannie pare dni.
Ciekawe, ze psy bez ukonczenia kwarantanny wydaja :roll:

Murka, podalabys kontakt do tej pani? Jesli to ta pani, co oferowala pomoc w tymczasowaniu itp. moze zgodzilaby sié przechowac przed transportem te 5 suczek przed 3 dni od niedzieli?

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jesli nie ma umowy pisemnej, to w jaki sposob otrzymuje zaplate za psy :crazyeye: z UM Stalowa Wola?

Ulka dobre pytanie. Właśnie o to sie rozchodzi. Czy te psy faktycznie dojeżdzają, kto i za co wystawia faktury.
Skoro w schronisku nie ma ewidencji, żaden pies nie ma numeru, boksy nie sa oznaczone i nie ma umowy to skąd wiadomo, że ten czarny pies, to jest ten sam czarny pies?

Posted

[quote name='Ulka18']Jesli nie ma umowy pisemnej, to w jaki sposob otrzymuje zaplate za psy :crazyeye: z UM Stalowa Wola? Moze daloby sie te psy ze Stalowej przewozic do Mielca?

Ze Stalowej psy kiedyś jeździły do Mielca (potem zdaje się do Kielc), ale coś tam się popsztykali i Kierownik Mielca jest z tego co wiem najużony na Stalową Wolę :roll:

emilia, wysyłam PW.

Posted

Popsztykali się o to, że miasto nie chciało płacić miesięcznie za psy, bo to za drogo wychodziło,
To sobie wymyślili Zamość, gdzie płącą razy i wyzbywają się problemu

Posted

Biłgoraj m.
Urząd Gminy Biłgoraj
0 84 686 15 10 - telefon/fax
23-400 Biłgoraj, Kościuszki 88
Urząd Miasta
0 84 686 96 00
23-400 Biłgoraj, pl. Wolności 16
Hrubieszów m.
Urząd Miasta
0 84 696 23 8222-500 Hrubieszów, mjr. Dobrzańskiego 1

Hrubieszów w.
Urząd Gminy
0 84 696 26 8122-500 Hrubieszów, Prusa 8
Józefów
Urząd Gminy
0 81 828 83 2024-340 Józefów n. Wisłą, Opolska 33f
Komarów-Osada
Urząd Gminy
0 84 615 31 0222-435 Komarów - Osada, Rynek 15
Krasnobród
Urząd Miejski
0 84 660 76 9122-440 Krasnobród, 3 Maja 36
Łabunie
Urząd Gminy
0 84 611 30 1922-437 Łabunie, Zamojska 50
Łukowa
Urząd Gminy
0 84 687 40 0223-412 Łukowa

Miączyn
Urząd Gminy
0 84 618 00 05 - telefon/fax
22-455 Miączyn 107

Posted

Mircze
Urząd Gminy
0 84 651 90 04
22-530 Mircze, Kryłowska 20
Nielisz
Urząd Gminy Nielisz
0 84 631 27 2722-413 Nielisz 279
Radecznica
Urząd Gminy
0 84 681 80 0122-463 Radecznica, Prusa 21
Sitno
Urząd Gminy
0 84 611 23 2722-424 Sitno gm. Sitno 73
Stary Zamość
Urząd Gminy
0 84 616 32 2422-417 Stary Zamość
Sułów
Urząd Gminy
0 84 682 62 0222-448 Sułów 63
Szczebrzeszyn
Urząd Miejski
0 84 682 10 9522-460 Szczebrzeszyn, pl. Kościuszki 1

Tarnogród
Urząd Miejski
0 84 689 71 6123-420 Tarnogród, Kościuszki 5
Tomaszów Lub. m.
Urząd Gminy
0 84 664 30 85 - telefon/fax
22-600 Tomaszów Lubelski, 29 Listopada 9
Urząd Miasta
0 84 664 37 4022-600 Tomaszów Lubelski, Lwowska 57
Trzeszczany
Urząd Gminy
0 84 657 50 5922-554 Trzeszczany Pierwsze 194
Tyszowce
Urząd Miejski
0 84 661 93 0222-630 Tyszowce, 3 Maja 8

Uchanie
Urząd Gminy
0 84 657 72 6622-510 Uchanie, Partyzantów 1
Werbkowice
Urząd Gminy
0 84 657 20 8022-550 Werbkowice, Zamojska 1
Zamość w.
Urząd Gminy Zamość
0 84 639 29 5922-400 Zamość, Peowiaków 92
Zwierzyniec
Urząd Miejski w Zwierzyńcu
0 84 687 20 1122-470 Zwierzyniec gm. Zwierzyniec, Rynek 1

Posted

Rozmawialam z urzedem w Schwäbisch Hall.
Zanotowano uwagi dptyczace tragedi zwierzat w zamojskim schronisku i beda sie zastanawiali jak dyplomatycznie pomoc,gdyz ta partnerska wspolpraca rozwiajala sie b.powoli i byly ogromne trudnosci.teraz uklada sie dobrze dlatego musza zadzailac dyplomatycznie.

Posted

[quote name='Han&Dom']UWAGA!!!

Natomiast faktem jest, że molestowanie Wojewody, żeby nakazał coś gminie, to jak rzucanie grochem o ścianę, prędzej już można monitować Wojewodę, żeby pogonił inspekcję weterynaryjną, żeby robiła co do niej należy, wiem, że inspekcja weterynaryjna najchętniej by zastosowała metodę "spychologii stosowanej", ale w ustawie nie znalazłem innego organu, który miałby czuwać nad stanem zwierząt w schroniskach...

;)Dziekujemy za pelna informacje a o powiazaniach sluzbowych-wojewoda-wojewodzki wiet wiem, dlatego piszemy w pismie GDZIE sasluzby wet a kopia do wojewodzkiego aby wiedzial,ze poszlo do wojewody. Dzieki szczegolnie za info, ze to ma byc SKARGA!!

Posted

jogi napisał(a):
Popsztykali się o to, że miasto nie chciało płacić miesięcznie za psy, bo to za drogo wychodziło,
To sobie wymyślili Zamość, gdzie płącą razy i wyzbywają się problemu

Tak mowil kierownik, przypominam sobie. Ze oni chcieli jednorazowa oplate, a kierownik chcial co miesiac normalnie na utrzymanie tych psow, ktore przyjezdzaja. Chyba nawet byla raz potezna awantura, bo przyjechali odebrac te psy, ktore juz byly w Mielcu, na ktore nie chcieli dalej placic, chcieli je wywiezc do innego miejsca ze stawka 14-dniowa, ale sie kierownik nie zgodzil. O malo do bojki nie doszlo, ale kierownik psow nie oddal.

A moze by red. Michala Olszanskiego z Ekspresu Reporterow uruchomic?
To wielki psiarz, dawno nie robil programu o zwierzetach.

Posted

Lidka Piranha, dzieki za numery tel. do urzédów gmin. Czésc z nich nie dzialala dzis, albo nikt nie odbieral.
Inni kazali dzwonic jutro, bo musza szukac danych po teczkach.
Niemniej, czésc danych posiadam. Jutro postaram sié od rana z pracy juz dzwonic i ustalic reszté.

PS. Slijcie listy, oprócz odpowiedzi z biura posel Muchy, otrzymalam tez odpowiedz z biura posla Palikota, cytujé:

"Witam. Otrzymalismy maile dot. tej sprawy/ w czwartek zaczniemy działać/ łukasz piłasiewicz - asystent ds. prawnych JP"

Posted

Ulka18 napisał(a):
Chyba nawet byla raz potezna awantura, bo przyjechali odebrac te psy, ktore juz byly w Mielcu, na ktore nie chcieli dalej placic, chcieli je wywiezc do innego miejsca ze stawka 14-dniowa, ale sie kierownik nie zgodzil. O malo do bojki nie doszlo, ale kierownik psow nie oddal.

:roll: no bardzo interesujace gdyz nie moglam otrzymac danych telefonicznie..ani nie chcieli nawet powiediec z jakim schroniskiem maja umowę!! :mad:

Zapytalam jak wiec ludzie maja szukac swoje psy jesli nie moga telefonicznie sie dowiedziec gdzie psy sa wywozone??! Trzeba osobiscie udac sie do SM!!!:crazyeye::angryy:
Na moja uwge,ze chyba ludzie w Polsce pracuja w czasie dnia i nie maja czasu chodzic do SM po PUBLICZNĄ informacje-pan rzecznik odpowiedzial-ze przyjal tą uwage do wiadomosci a mieszkancy nie szukają swoich psow!!:crazyeye::angryy: Powiedzialam, ze wiele miast na swoich stronach umieszcza pelna informacje o schronisku, gdzie psy sa wywozone czy tez maja swoje schroniska, informują publicznie, podaja adres, godziny urzedowania itd. schroniska.

Posted

mało tego strażnicy miejscy rozpowszechniają u nas opinię:angryy:, że tych psów po ktore przyjechali nie było. Ze kierownik im lewe faktury wystawiał dlatego zerwali umowę.

Arka ludzie swoje psy szukają i jedni nasi klienci pojechali do
Zamościa po swoją sukę.
Taki jak usłyszalaś u nas w miescie jest stosunek dl zwierzęt

BTW suka była juz w nowym domu, ale nowi opiekunowie zgodzili się ją oddać.

Posted

[quote name='emilia2280']Lidka Piranha, dzieki za numery tel. do urzédów gmin. Czésc z nich nie dzialala dzis, albo nikt nie odbieral.

:evil_lol:moze dzis jakies popularne imieniny są? Powinni urzedowac.;)

Posted

Witam!
Jestem tutaj nowa, po przeczytaniu tego tematu doslownie mna wstrzasnelo!!! Nie wiedziałam, że aż takie rzeczy dzieją się u mnie w miescie :/ Chcialabym w jakis sposob pomoc, ale sama nie wiem co moge zrobic?
Mam pytanie czy ktos wysylal juz listy do interwencji albo uwagi aby zainterweniowali w tej tragicznej sprawie??
Nie pozwolmy tym psiaczkom aby były tak okrutnie traktowane!!!

Posted

Tak , ale w dalszym ciągu żadnego odzewu ze strony starostwa i lekarza wojewódzkiego:mad:. Pewnie od razu wyrzucili do kosza , bo nawet nie dostałam potwierdzenia odbioru, które ustawiłam w opcjach wysyłki. A stronkę internetową mają bardzo poprzadna - pokazane psy SUPER zdrowe , odżywione , ale jest ich tylko 28 i chyba należą do wybrańców:cool1:

Posted

betel napisał(a):
A stronkę internetową mają bardzo poprzadna - pokazane psy SUPER zdrowe , odżywione , ale jest ich tylko 28 i chyba należą do wybrańców:cool1:

Strone prowadzila dogomaniaczka i nie wolno bylo pokazywac "niewygodnych psow". Rudy Pies z miską byl na stronie i byla pozniej afera o psa:cool1:

Posted

[quote name='kasia1177']Witam!
Jestem tutaj nowa, po przeczytaniu tego tematu doslownie mna wstrzasnelo!!! Nie wiedziałam, że aż takie rzeczy dzieją się u mnie w miescie :/ Chcialabym w jakis sposob pomoc, ale sama nie wiem co moge zrobic?
Mam pytanie czy ktos wysylal juz listy do interwencji albo uwagi aby zainterweniowali w tej tragicznej sprawie??
Nie pozwolmy tym psiaczkom aby były tak okrutnie traktowane!!!

Witaj kasia1177.
Przede wszystkim sama napisz do swojego Prezydenta-jest wzor listu.
Mysle,ze kolezanki z Zamoscia wciagna Cie w potrzeby;)

Posted

Ten psiak cos mi wyglada jakis zgarbiony, skrzywiony tyl no i chudy. Czy jemy kosc ze stawu nie wyskoczyla, tył? Moze jakis powypadkowy jest:shake: