Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dajcie znać, czy mozna pieska przytransportować jak najbliżej Poronina. Bo ja teraz nie jestem bardzo mobilna, poki nie skoncze sesji. Ale siostra powiedziala, ze zaopiekuje sie psiakiem, tylko ja musze mu zapewnic jedzonko i weterynarza. Piesek bedzie miał tam tak dobrze, jak nasz mały FIFEK :eviltong:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

dostałam dzisiaj maila ze zdjeciami od asystenta P.Poseł Muchy-
jest tez odpowiedz Inspekcji Wet. -gdzie piszą m.innymi o" zmianach org.dotyczących umów z wolontariatem" które mają poprawic syt. zwierzat.
miejmy nadzieje ze to poczatek zmian na lepsze
a to ze strony internetowej P.Poseł:"
Nie jest jednak zasadne obarczanie całą odpowiedzialnością kierownika schroniska; wydaje się że w ramach możliwości, które zostały mu stworzone robi wiele. Duże zaniedbania są po stronie lekarza weterynarii czy Urzędu Miejskiego w Zamościu. Schronisko na swoje utrzymanie otrzymuje dwukrotnie mniej pieniędzy niż np. schronisko w Lublinie, w którym przebywa taka sama liczba psów.
Wizyta w schronisku była przygnębiająca i pozwoli w większym stopniu przygotować się do pracy nad ustawą o ochronie zwierząt." - trzymamy za słowo!

Posted

ja też dostałam taka odpowiedz, ale nie zgadzam się.
teraz jest tam w miare dobrze jesli chodzi np o wyglad boksów, ale choroby sa i personel bez żadnych kwalifikacji dalej jest.
A ten stek klamst zawarty w raporcie inspekcji jest po prostu zenujący.

Karma jest w wystarczającej ilości, ale czy ktos sprawdził co jest w tej karmie, zrobił analizę??:angryy:

Preparaty przeciw pchelne i p robacze są podawane regularnie, bo tak napisano w książce leczenia. To skąd 3 zabrane przeze mnie psy i 2 hotelowe leczące się w naszym gabinecie psy miały masę pcheł, tasiemce i glisty??:angryy:

Dlaczego żaden kontrolujący lekarz weterynarii nie zauważył, że psy mają choroby skóry, a jesli zauwazyl to dlaczego nie ma tego w raporcie??:angryy:

Dlaczego nikt nie zauważa że psów jest mniej i nie docieka gdzie się podziały te najgorsze??:angryy:

I dlaczego wszyscy dają się przekonać kierownikowi, że te psy to w takim stanie trafiły do schroniska, a nie on je tak załatwił??:angryy:

Posted

kasiatatry napisał(a):
Zabieram malucha na DT :) tylko dom tymczasowy bedzie u mnie w domu w Poroninie/k Zakopanego. Kiedy jedziecie po pieski?

Maluszek zostaje w Zamościu. Spróbuję miejscowo zorganizować transport

Posted

[quote name='jogi']ja też dostałam taka odpowiedz, ale nie zgadzam się.
teraz jest tam w miare dobrze jesli chodzi np o wyglad boksów, ale choroby sa i personel bez żadnych kwalifikacji dalej jest.
A ten stek klamst zawarty w raporcie inspekcji jest po prostu zenujący.

Karma jest w wystarczającej ilości, ale czy ktos sprawdził co jest w tej karmie, zrobił analizę??:angryy:

Preparaty przeciw pchelne i p robacze są podawane regularnie, bo tak napisano w książce leczenia. To skąd 3 zabrane przeze mnie psy i 2 hotelowe leczące się w naszym gabinecie psy miały masę pcheł, tasiemce i glisty??:angryy:

Dlaczego żaden kontrolujący lekarz weterynarii nie zauważył, że psy mają choroby skóry, a jesli zauwazyl to dlaczego nie ma tego w raporcie??:angryy:

Dlaczego nikt nie zauważa że psów jest mniej i nie docieka gdzie się podziały te najgorsze??:angryy:

I dlaczego wszyscy dają się przekonać kierownikowi, że te psy to w takim stanie trafiły do schroniska, a nie on je tak załatwił??:angryy:

To jeszcze nie wiesz,że prawie każdemu pow. insp. wet mozna postawić zarzut poświadczania nieprwady w dokumentach ( art.271 kk); Oni są ślepi, głusi i niemi gdy trzeba napisać i stwierdzić prawdę. Prawie każdy z nich dzierga ": na boku maly intersik i chce miec życie lekkie, łatwe i przyjemne i nie zawracać sobie dupy parszywymi, chorymi i umierającymi z glodu i pragnienia kundlami, czy idiotycznymi wymysłami durnych milośników ziwrząt! O ni są ponad to ! ALE DO CZASU !! DO CZASU!
Nowa ustawa w przygotowaniu i synekurki się skończą!
EMIR

Posted

kasiatatry napisał(a):
Zabieram malucha na DT :) tylko dom tymczasowy bedzie u mnie w domu w Poroninie/k Zakopanego. Kiedy jedziecie po pieski?

ja jadę w przyszłym tygodniu na 95%

Posted

ayla1 napisał(a):
ja jadę w przyszłym tygodniu na 95%

To zabierzesz tez tego maluszka dla mnie? tego z lysymi uszkami? Ja juz ustaliłam z siostra :) Bo ja nie jestem w domu tak często, ale w wakacje bede kursować miedzy warszawa a zakopanem. Ty jesteś z krakowa?

Posted

emir napisał(a):
To jeszcze nie wiesz,że prawie każdemu pow. insp. wet mozna postawić zarzut poświadczania nieprwady w dokumentach ( art.271 kk); Oni są ślepi, głusi i niemi gdy trzeba napisać i stwierdzić prawdę. Prawie każdy z nich dzierga ": na boku maly intersik i chce miec życie lekkie, łatwe i przyjemne i nie zawracać sobie dupy parszywymi, chorymi i umierającymi z glodu i pragnienia kundlami, czy idiotycznymi wymysłami durnych milośników ziwrząt! O ni są ponad to ! ALE DO CZASU !! DO CZASU!
Nowa ustawa w przygotowaniu i synekurki się skończą!
EMIR

Ale bekna za to.. wrzy we mnie normlanie.. :mad::mad:Studiuje germanistyke, ale myślę nad weterynaria.. i w przyszłym roku znowu zdaje mature ;) z biologii i chemii :)

Posted

Emir masz racje.
Powiatowi to w głównej mierze dziadki, dla których pies czy kot to gówno:angryy:
Ich czas powinien sie skończyć, bo kalają ten zawód.
A interesiki kręcą niemalże wszyscy:angryy:

Posted

jogi napisał(a):
Emir masz racje.
Powiatowi to w głównej mierze dziadki, dla których pies czy kot to gówno:angryy:
Ich czas powinien sie skończyć, bo kalają ten zawód.
A interesiki kręcą niemalże wszyscy:angryy:

Dzisjaj tv pokazywal swietny przyklad z Olsztyna. Wlasciel rzezni pobil lek.wet. kontrolujaca rzeznie. Jak sie okazuje to nie pierwsze jego chamskie wyskoki do lekarzy, nie chcieli tam poprostu kontrolowac, odchodzili.

Wrecz zarzucono powiatwej powiazania z wlascielem rzezi bo ona oswiadczyla,ze jej nic na ten temat nie wiadomo...

Guest Elżbieta481
Posted

Jak się czyta o schronisku w Zamości to normalnie aż boli nadany dziś na Animalu reportaż o schronisku w Londynie.Nie ma sprawiedliwości!Na sam remont wydano 120 tys funtów.Sama bym się chętnie tam wprowadziła..Boksy?To saloniki,w każdym telewizor i video.Bo psy spędzają po kilka miesięcy i moga się czuć samotne!Boże oni nie widzieli Zamościa,Krzyczek..Ściany kolorowe na zielono pomalowane..Jedzenia trudno sobie wyobrazić ile..
Lekarz,fryzjer..
Elżbieta

Posted

waldi481 napisał(a):
Jak się czyta o schronisku w Zamości to normalnie aż boli nadany dziś na Animalu reportaż o schronisku w Londynie.Nie ma sprawiedliwości!Na sam remont wydano 120 tys funtów.Sama bym się chętnie tam wprowadziła..Boksy?To saloniki,w każdym telewizor i video.Bo psy spędzają po kilka miesięcy i moga się czuć samotne!Boże oni nie widzieli Zamościa,Krzyczek..Ściany kolorowe na zielono pomalowane..Jedzenia trudno sobie wyobrazić ile..
Lekarz,fryzjer..
Elżbieta

To już właściwie luksus, a w Zamosciu przydałaby sie chociaż namiastka Gaju - Raju. Patrzę na usmiechnięte pysie zabranych psów, ktore jeszcze niedawno marniały w zamojskich boksach i nie moge sie nadziwic. Jednak mozna.

Posted

W zamosciu/ krzyczkach przydaliby sie inni kierownicy.. Tu chodzi o mentalnosc ludzi. W Polsce, z tego co widze wszyscy patrzą, żeby sobie napchac kieszenie publicznymi pieniędzmi, albo dosadniej NASZYMI PIENIEDZMI!! To są pieniądze z naszych podatków! Znam osoby, którym odprowadzają 40% podatku i to są takie kwoty, że jedno schronisko funkcjonowałoby całkiem nieźle przez cały rok!

Boże, widzisz, a nie grzmisz..

Guest Elżbieta481
Posted

Nie ma sprawiedliwości ludzkiej nie widzę i Boskiej niestety.
E

Posted

[quote name='waldi481']Jak się czyta o schronisku w Zamości to normalnie aż boli nadany dziś na Animalu reportaż o schronisku w Londynie.Nie ma sprawiedliwości!Na sam remont wydano 120 tys funtów.Sama bym się chętnie tam wprowadziła..Boksy?To saloniki,w każdym telewizor i video.Bo psy spędzają po kilka miesięcy i moga się czuć samotne!Boże oni nie widzieli Zamościa,Krzyczek..Ściany kolorowe na zielono pomalowane..Jedzenia trudno sobie wyobrazić ile..
Lekarz,fryzjer..
Elżbieta[/quote]

ty piszesz o schrnisku .....nie pomyliłas z hotelem ..............................u nas tak nigdy nie bedzie ...

Guest Elżbieta481
Posted

Nie,to było schronisko..Londyn..Żeby tak chociaz część z tych tysięcy włożonych w remont dali np.na Zamość..
Sorry,ale mam megadoła po tym reportażu..
E

Posted

Czy nie mowili w tym programie o tym, ze tam -w Londynie "nie daje sie pieskom po prostu wybiegac po okolicy" kiedy tylko im na to przyjdze ochota?
Czy nie mowiono o tym, ze kundli= mieszancow prawie nie ma, bo hodowle sa mocno obostrzone?
Czy pokazywali w tym londynskim luksusowym schronisku stare pieski, trzylapki, pieski bez oka lub z chorobami skory?
Pewnie nie, bo one i tam nie maja specjalnie wielu amatorow, wiec nie czekaja....

Posted

[quote name='kasiatatry']Tu chodzi o mentalnosc ludzi. W Polsce, z tego co widze wszyscy patrzą, żeby sobie napchac kieszenie publicznymi pieniędzmi, albo dosadniej NASZYMI PIENIEDZMI!! [/quote]

200% racji.