Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ARKA napisał(a):
No energie to ona ma! Moze jaks krew boksia w niej plynie,tak wiercipięta jest??
Skoczna, roześmiana, taplająca się w kałuży, podskakująca na wszystkich czterech, gryząca po rękach, przytulająca się, wpatrzona w Donvitowa - rozrabiara :loveu:
A Pręgus chował się z początku za portkami Donvitowa, potem wylazł i do mnie po pieszczoty :loveu:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Była jeszcze jedna rotka, z bardzo chorymi oczami, niedużą raną na łapie, zupełnie zrezygnowana, nie reagowała na nic, leżała w budzie, można ją było zobaczyć dopiero po wejściu do środka budynku

Posted

Erazm napisał(a):
Była jeszcze jedna rotka, z bardzo chorymi oczami, niedużą raną na łapie, zupełnie zrezygnowana, nie reagowała na nic, leżała w budzie, można ją było zobaczyć dopiero po wejściu do środka budynku

boszeeee, nie wiedzialam:-(

Posted

Arka cytuje twoj post Juz jest raport inspekcji weterynaryjnej, dostane go na dniach, pocztą.

A to rocia-dziewczeta zlozcie jej wątek;-)
Tez nie przypuszczalam, widzac ją, ze rocia ale jednak jak zdjecia swoje poprzegladalam to to jest poprostu zachudzona rocia:shake:

co to za beniowe nieszczescie obok

Posted

[quote name='ANETTTA']Arka cytuje twoj post Juz jest raport inspekcji weterynaryjnej, dostane go na dniach, pocztą.

A to rocia-dziewczeta zlozcie jej wątek;-)
Tez nie przypuszczalam, widzac ją, ze rocia ale jednak jak zdjecia swoje poprzegladalam to to jest poprostu zachudzona rocia:shake:

co to za beniowe nieszczescie obok

Ja, zadnego benia nie zauwazylam, no chyba ze tez mały jak rocia.

Posted

GoniaP napisał(a):
Jej, i taki strasznie chudy :-(

:-( wiesz co Goniu, ze ja teraz widze na zdjeciach, bardziej, jakie te psy sa chude, coraz wiecej i wiecej chudych.

My przeciez bylismy dwa tygodnie po rozpoczeciu "akcji' wiec juz troche psy zaczeli karmic..wiec??

Posted

GoniaP napisał(a):
Skoczna, roześmiana, taplająca się w kałuży, podskakująca na wszystkich czterech, gryząca po rękach, przytulająca się, wpatrzona w Donvitowa - rozrabiara :loveu:
A Pręgus chował się z początku za portkami Donvitowa, potem wylazł i do mnie po pieszczoty :loveu:

Zaraaa, no to gdzie jest Lusia:mad::mad::mad:-rozmnozyliscie ją w tempie ekspresowym?? :angryy::evil_lol: U Was czy u Emir jest Luśka??

:roll:A jak zobaczylismy z Donowito pregusa to mowimy-o chart:crazyeye::roll:
Ja mowie, to chyba whippet. A potem jak zobaczylam go z drugiej strony, od srodka ciagu, to szok!:placz:

Posted

ARKA napisał(a):
:-( wiesz co Goniu, ze ja teraz widze na zdjeciach, bardziej, jakie te psy sa chude, coraz wiecej i wiecej chudych.

My przeciez bylismy dwa tygodnie po rozpoczeciu "akcji' wiec juz troche psy zaczeli karmic..wiec??

No właśnie...
Teraz w miarę ciepło, ładna pogoda... Ale nie wyobrażam sobie tego schronu w zimie :shake:
U nas w Wlkp jest parę w miarę "wzorcowych " schronisk. Przynajmniej 3...
U nas nie ma tak chudych i smutnych psów. Chore są, a i owszem, ale zawsze leczone.
W ogóle nie ma porównania z tymi zdjęciami z Zamościa.

Tak sobie myślę, że nawet jeśli stawka na utrzymanie psa jest żenująco niska, to przecież zaradne schronisko zawsze znajdzie jedzenie... Można zrozumieć brak kasy na sterylki i leczenie, ale nie ma wytłumaczenia na brak wyżywienia :shake:

Posted

GoniaP napisał(a):
.

Tak sobie myślę, że nawet jeśli stawka na utrzymanie psa jest żenująco niska, to przecież zaradne schronisko zawsze znajdzie jedzenie... Można zrozumieć brak kasy na sterylki i leczenie, ale nie ma wytłumaczenia na brak wyżywienia :shake:

Gonia. Ja oceniam(ze statystyk), ze Zamosc ma swoich psow ok no 90-100 a kasy na nie, ktos tu chyba pisal, 150 tysiecy.

Skierniewickie ma tez ok. 100 psow i kasy 100 tysiecy i psy wygladaj dobrze, sa leczone...

Ale jak Zamosc zgarnia z gmin drugie tyle i wiecej psow TO KASY braknie!!

A p.Kierownik nie ma podstawowej wiedzy o psach, bedac 10 lat kierownikiem!
"opieka' to: zarcie-sruta z czyms tam i sloma jak w chlewie na wsi.
Kociarnia to..sloma!!
Pomieszczenie dla zwierzat pourazowych to zimne pomieszczenie przed wejsciem do kociarni.
No poprostu brak czlowieka z sercem dla zwierzat!!
A jak mowila p.Dzialakowa: nie musisz kochac zwierząt ale JE SZANUJ bo dzieki nim masz prace!!!

SLEPEGO MIOTU SIE NIE USYPIA!!:angryy::angryy::angryy: Ja bylam przekonana, ze usypiaja, ze zostawiają jednego szczeniaka suce, tak jakos mi zdjecia ciagle smigaly z jednym szczeniaczkiem a tu widze! SUKI ze szczenietami, wszystkimi i kierwonik sam powiedzial ze nie usypiaja:mad::mad::mad:

Acha, jest sznaucerka(chyba) duza, czarna, z 4 maluchami, na kwarantannie-dziewczeta z Zamoscia macie moze jej zdjecie??:placz:

Posted

Czy potrzeba coś tam sklecić na kompie. Może filmik z tymi psiakami do adopcji???? Czy plakaty??? jesli tak, piszci na priwa , bo na Dogo ciężko mi sie dostać.Pozdrowienia

Posted

betel napisał(a):
Czy potrzeba coś tam sklecić na kompie. Może filmik z tymi psiakami do adopcji???? Czy plakaty??? jesli tak, piszci na priwa , bo na Dogo ciężko mi sie dostać.Pozdrowienia

Dzieki betel, napewno bedziemy Cie dręczyc, ale za chwile, jakąś ;)

Posted

ARKA napisał(a):
jest sznaucerka(chyba) duza, czarna, z 4 maluchami, na kwarantannie-dziewczeta z Zamoscia macie moze jej zdjecie??:placz:

ktos ma ją zabrac razem ze szczeniakami, zobaczymy...

Posted

gosiaczek&mobil napisał(a):
potrzebujemy jak najwięcej informacji o rottkach w zamościu: zdjęcia, stare/młode, płec, czy zgadza się z innymi psami/sukami....cokolwiek

Byla sunia mix rottka - mloda i drugi rottek - ze zmianami na pysku ( pies/suka) nie wychodzil z budy; Agnieszka z fundacji Rottka dostałam od nas info i już się skontaktowała ze schronem w ich sprawie
EMIR

Posted

Psy dochodzą do siebie. Łatka chora w lecznicy ale dzisiaj lepiej. Reszta objada się . Lusia jest u nas. To super wesołek. Groźna pręguska? harcica? super pieszczocha.

Posted

:-( Nie daje mi spokoju ten staruszek.

Luzem po schronisku chodzi pare psow, czy on tez nie moze chodzic sobie po schronisku-miec swoja bude, godna starosc a nie byc skotłowany przez mlode psy? Ubabrany w gownie, niezdarny stary poprostu pies.:-( Czy jemu szacunek sie nie nalezy a tylko takie upodlenie, walka o przetrwanie gdzie nie ma zadnych szans?

Ten kierownik musi odejsc z tego schroniska! :angryy:

Posted

:placz::placz::placz: ten pies ma podobno 17 lat i oddal go niedawno wlasciel. Niech skonczy tak jak ten pies, teraz ma!!!:angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='ARKA']:placz::placz::placz: ten pies ma podobno 17 lat i oddal go niedawno wlasciel. Niech skonczy tak jak ten pies, teraz ma!!!:angryy::angryy::angryy:

Nóż w kieszeni się otwiera. Od razu mi się przypomina Marlon:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108019

cały czas myśle o tym biedaku, był załatwiony dom, dopinany był transport. Marlon zniknął. Nikt nic nie wie. A tu kolejna biedna starowina :-(:-(:-(.

Jego pożalsięboże pana wysłac do jednego z pokazywanych w mediach domu starców