YoungLADY Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 do tego wątku są w pierwszym poście:eviltong: Quote
jogi Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 ARKA napisał(a)::roll: ja nie wiem po co Wy ratujecie psy jak tam wszystko gra i rzekłabym schronisko "wzorcowe"!:mad::mad::mad: http://www.radio.lublin.pl/index.php?site=news_details&id=38875 Zamojskie schronisko dla bezpańskich psów spełnia wszystkie wymogi weterynaryjne i sanitarne-wnioski komisji, która skontrolowała placówkę przekazał Tomasz Kossowski - sekretarz Miasta. Zapewnia, że schronisko działa tak jak powinno. Wszyscy lekarze z komisji zgodnie stwierdzili, ze zwierzęta które trafiają do schroniska nie zawsze są w dobrej kondycji. Bywają wcześniej głodzone i bite. Kontrola schroniska odbyła się po sygnałach mieszkańców i działaczy obrony praw zwierząt o rzekomym głodzeniu czworonogów. Do Prezydenta Zamościa wpłynęło nawet pismo od Stowarzyszenia Obrońców Zwierząt „Arka” z prośbą o zajęcie się tą sprawą. Zdjęcia wychudzonych podopiecznych umieścił w internecie dyrektor schroniska. Według jego planu miało to wstrząsnąć ludźmi i przyspieszyć znalezienie nowych właścicieli dla psów. Zamiast tego pojawiły się skargi. ------------ Ale cyrk!!:evil_lol: to oczywiście wnioski komisji z Zamościa??:p No moja Ajsza tez w takim stanie trafiła do schroniska:diabloti: i do tego kierownik umieścił jej zdjęcia w necie, żeby ja ją taką wygłodzoną wypatrzyła, no masakra po prostu:angryy: No ale kierownik ma dobrą gadkę, sama się przekonałam. A w odwracaniu kota ogonem jest mistrzem. No a że zalezy mu na tym intratnym hyclowskim zajęciu, to daje z siebie wszytsko, no bo 50 tyś rocznie z nieba samo nie spada Quote
amee Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 ARKA napisał(a)::roll: ja nie wiem po co Wy ratujecie psy jak tam wszystko gra i rzekłabym schronisko "wzorcowe"!:mad::mad::mad: http://www.radio.lublin.pl/index.php?site=news_details&id=38875 Zamojskie schronisko dla bezpańskich psów spełnia wszystkie wymogi weterynaryjne i sanitarne-wnioski komisji, która skontrolowała placówkę przekazał Tomasz Kossowski - sekretarz Miasta. Zapewnia, że schronisko działa tak jak powinno. Wszyscy lekarze z komisji zgodnie stwierdzili, ze zwierzęta które trafiają do schroniska nie zawsze są w dobrej kondycji. Bywają wcześniej głodzone i bite. Kontrola schroniska odbyła się po sygnałach mieszkańców i działaczy obrony praw zwierząt o rzekomym głodzeniu czworonogów. Do Prezydenta Zamościa wpłynęło nawet pismo od Stowarzyszenia Obrońców Zwierząt „Arka” z prośbą o zajęcie się tą sprawą. Zdjęcia wychudzonych podopiecznych umieścił w internecie dyrektor schroniska. Według jego planu miało to wstrząsnąć ludźmi i przyspieszyć znalezienie nowych właścicieli dla psów. Zamiast tego pojawiły się skargi. ------------ Ale cyrk!!:evil_lol: nieprawdopodobne :crazyeye: Quote
emir Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Ulka18 napisał(a):Nie dziwne wiec, ze schronisko w takim stanie. Jakie miasto i ludzie taki kierownik. Albo to sztandarowe haselko o biednych dzieciach z DD. Szkoda mi tych forumowiczow, wiekszosc naladowana agresja i przeciwna innym istotom niz Pan Czlowiek Wladca planety pt. Ziemia. Juz widze jak ten forumowicz kupuje kilka par butow i zanosi do DD :roll: Zenujacy poziom tamtego forum. poprosze o limk do wątku z tymi cytowanymi wypowiedziami; EMIR Quote
emir Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 ladySwallow napisał(a):No to ja się wypowiem... Jestem z Zamościa, mieszkam w Lublinie, w schronie byłam ok. 2 lat temu... była wtedy bieda, były przepełnione boksy, ale przyznam, że psy nie były tak przeraźliwie wychudzone... Mój kolega brał wtedy dorosłego psa na wieś dla siebie (i wziął ... dwa). Co do wypowiadania się, wiele raczej nie mogę, z racji tego, że sama w schronie nie byłam, a sprawę znam ze zdjęć i opowiadań dziewczyn. Ale jeżeli zajdzie potrzeba, mogę wypowiedziec się o Tinie ( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10129604#post10129604 ), która ze mną mieszkała jakiś czas - widziałam, w jakim była stanie, przy odbieraniu jej rozmawiałam z prowadzącym wetem. Piesa była u mnie tylko parę dni, ale widziałam jej reakcję na jedzenie, na samochody, na podniesiony głos... Więc w tej sprawie służę pomocą. dziekuję za chęc pomocy - napewno skorzystamy i skontaktujemy się; prosze o podanie nr tel. EMIR Quote
emir Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 ARKA napisał(a)::shake: przez media bedziemy rozmawiac,TYLKO!! Zażądaj od weta, żeby na pismie potwierdził ( wg niego) dobry stan boksera - wtedy mam w ręku dowód poświadczenia nieprawdy ( art. 271 kk - kaka od 3 mcy do 5 lat) + jeszcze kolejne jego wyczyny ( raporty z kontrli) to podstawa do zlożenia p-ko niemu zawiadomienia o popelnieu przestępstwa EMIR Quote
Murka Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 "Zdjęcia wychudzonych podopiecznych umieścił w internecie dyrektor schroniska. Według jego planu miało to wstrząsnąć ludźmi i przyspieszyć znalezienie nowych właścicieli dla psów." Wymiękam. Quote
Terhenetar Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Paranoja! Schronisko pozornie spełnia wymogi-teraz-bo jak inaczej kierownik ma się bronić, pozamatac brudy pod dywan nie jest trudno, gdzie te wszystkie wygłodzone psy(w tym szczeniaki)!!?? Z przepełnionych boksów zrobiły się niedopełnione! Dlaczego robienie zdjęć szkieletom z boksów jest dla niego tak wnerwiające!? Quote
emir Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 ARKA napisał(a):Dzieki medar to jest drugi wątek Rudego, pierwszy jest ukryty.:shake: Ale zdjecie Rudego jest;) poproszę o wszystkie mozliwe zdjęcia psów , o których tu pioszecie - na maila fundacj: emir2 @ interia.pl lub fundacja.emir@ neostrada.pl EMIR Quote
Terhenetar Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 ayla1 napisał(a):w następny weekend wyciągam 2 psy stamtąd.ktoś wie w jakich godzinach ta umieralnia funkcjonuje?czy wydają psy bez problemu? oficjalnie pon-pt 8.00-16.00, ale napisane jest na siatce w schronie 8.00-14.00, wydawali psy bez problemu, ciekawe jak jest teraz... Quote
ANETTTA Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='emir']Zażądaj od weta, żeby na pismie potwierdził ( wg niego) dobry stan boksera - wtedy mam w ręku dowód poświadczenia nieprawdy ( art. 271 kk - kaka od 3 mcy do 5 lat) + jeszcze kolejne jego wyczyny ( raporty z kontrli) to podstawa do zlożenia p-ko niemu zawiadomienia o popelnieu przestępstwa EMIR EMIR tu w tym dupiatym kraju potrzeba klonów EMIRa ..................aby tym wszystkim brednią pisanym i morderstwom katowaniem sprostac dzieki za zainteresowanie sie ta mordownią Quote
Terhenetar Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 jak widać, dużo picia, dużo pożywnego jedzenia, cieplutko w zimie na słomie...:shake: w 2 tyg ten szczeniak stał się szkielecikiem...nie było sensu pytać czy został adoptowany... Quote
ARKA Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 :angryy::angryy::angryy: przeciez to psy "z interwencji kierownika" i jego zdjecia!!:mad::mad::mad: Quote
emir Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='Terhenetar']Jest możliwość wejścia, ale psy do adopcji, którym można robić zdjęcia i umieszczać w necie wybiera kierownik-taka została wprowadzona zasada...:watpliwy: tę zasadę może on sobie w d...ę wepchnąć!!! schron jest publiczną placówką ogólnie dostępną i w godzinach otwarcia każdy ma prawo wejśc, fotografować i pytać ( podst. prawna|: ustawa o dostępie do inf. publicznej z dn. 6.09.2001 ( Dz. U 112 poz. 1198 z 2001 EMIR Quote
emir Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Witokret napisał(a):Filmik porozsyłany do wszystkich znajomych i nie tylko... trzeba ludziom pokazać jak "pieseczki"... mają dobrze w wielu polskich schroniskach :angryy: Świadomość to pierwszy stopień do jakichkolwiek zmian. Kobitki - dobra robota ! prosze o film; wstawimy na strone fundacji w dziale: Okrucieństwo w schroniskach" EMIR Quote
emir Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='ARKA']:roll: ja nie wiem po co Wy ratujecie psy jak tam wszystko gra i rzekłabym schronisko "wzorcowe"!:mad::mad::mad: http://www.radio.lublin.pl/index.php?site=news_details&id=38875 Zamojskie schronisko dla bezpańskich psów spełnia wszystkie wymogi weterynaryjne i sanitarne-wnioski komisji, która skontrolowała placówkę przekazał Tomasz Kossowski - sekretarz Miasta. Zapewnia, że schronisko działa tak jak powinno. Wszyscy lekarze z komisji zgodnie stwierdzili, ze zwierzęta które trafiają do schroniska nie zawsze są w dobrej kondycji. Bywają wcześniej głodzone i bite. Kontrola schroniska odbyła się po sygnałach mieszkańców i działaczy obrony praw zwierząt o rzekomym głodzeniu czworonogów. Do Prezydenta Zamościa wpłynęło nawet pismo od Stowarzyszenia Obrońców Zwierząt „Arka” z prośbą o zajęcie się tą sprawą. Zdjęcia wychudzonych podopiecznych umieścił w internecie dyrektor schroniska. Według jego planu miało to wstrząsnąć ludźmi i przyspieszyć znalezienie nowych właścicieli dla psów. Zamiast tego pojawiły się skargi. ------------ Ale cyrk!!:evil_lol: nędzny kutasina walczy o kasę i broni swojej zachłannej doopy !! tylko kopara i gnoja zrównać z ziemią !! EMIR Quote
Terhenetar Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 W zoo jest źle, nie wiedziałam, oczywiście dałam się nabrać tym co jest na zewnątrz, macie rację-Ryba psuje się od głowy!!! Quote
GoniaP Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='ARKA']http://pl.youtube.com/watch?v=rKSWwRykZJQ FILM Wstrząsający jest ten film. Ciupa czeka na sprawców psiego koszmaru! Quote
Terhenetar Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 w ramach dygresji :TAKIE HEREZJE DZIEJĄ SIĘ W ZOO!!! temu biedakowi udało się uciec! Quote
Terhenetar Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Koty jedzone żywcem, kurczaki zamrażane żywcem w workach foliowych!!! Quote
emir Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='GoniaP']Wstrząsający jest ten film. Ciupa czeka na sprawców psiego koszmaru! wysyłajcie proszę ten film na maile wszystkich urzędników i do wszystkich urzędów, które dostarczają psy do Zamościa; do wojewody i do woj.lek.wet.;proszę też o poprzenoszenie linka do filmu na inne fora EMIR Quote
Recommended Posts