Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ARKA napisał(a):
:roll: ja nie wiem po co Wy ratujecie psy jak tam wszystko gra i rzekłabym schronisko "wzorcowe"!:mad::mad::mad:

http://www.radio.lublin.pl/index.php?site=news_details&id=38875

Zamojskie schronisko dla bezpańskich psów spełnia wszystkie wymogi weterynaryjne i sanitarne-wnioski komisji, która skontrolowała placówkę przekazał Tomasz Kossowski - sekretarz Miasta. Zapewnia, że schronisko działa tak jak powinno.

Wszyscy lekarze z komisji zgodnie stwierdzili, ze zwierzęta które trafiają do schroniska nie zawsze są w dobrej kondycji. Bywają wcześniej głodzone i bite. Kontrola schroniska odbyła się po sygnałach mieszkańców i działaczy obrony praw zwierząt o rzekomym głodzeniu czworonogów. Do Prezydenta Zamościa wpłynęło nawet pismo od Stowarzyszenia Obrońców Zwierząt „Arka” z prośbą o zajęcie się tą sprawą. Zdjęcia wychudzonych podopiecznych umieścił w internecie dyrektor schroniska. Według jego planu miało to wstrząsnąć ludźmi i przyspieszyć znalezienie nowych właścicieli dla psów. Zamiast tego pojawiły się skargi.
------------

Ale cyrk!!:evil_lol:

to oczywiście wnioski komisji z Zamościa??:p

No moja Ajsza tez w takim stanie trafiła do schroniska:diabloti: i do tego kierownik umieścił jej zdjęcia w necie, żeby ja ją taką wygłodzoną wypatrzyła, no masakra po prostu:angryy:

No ale kierownik ma dobrą gadkę, sama się przekonałam. A w odwracaniu kota ogonem jest mistrzem.
No a że zalezy mu na tym intratnym hyclowskim zajęciu, to daje z siebie wszytsko, no bo 50 tyś rocznie z nieba samo nie spada

Posted

ARKA napisał(a):
:roll: ja nie wiem po co Wy ratujecie psy jak tam wszystko gra i rzekłabym schronisko "wzorcowe"!:mad::mad::mad:

Zamojskie schronisko dla bezpańskich psów spełnia wszystkie wymogi weterynaryjne i sanitarne-wnioski komisji, która skontrolowała placówkę przekazał Tomasz Kossowski - sekretarz Miasta. Zapewnia, że schronisko działa tak jak powinno.

Wszyscy lekarze z komisji zgodnie stwierdzili, ze zwierzęta które trafiają do schroniska nie zawsze są w dobrej kondycji. Bywają wcześniej głodzone i bite. Kontrola schroniska odbyła się po sygnałach mieszkańców i działaczy obrony praw zwierząt o rzekomym głodzeniu czworonogów. Do Prezydenta Zamościa wpłynęło nawet pismo od Stowarzyszenia Obrońców Zwierząt „Arka” z prośbą o zajęcie się tą sprawą. Zdjęcia wychudzonych podopiecznych umieścił w internecie dyrektor schroniska. Według jego planu miało to wstrząsnąć ludźmi i przyspieszyć znalezienie nowych właścicieli dla psów. Zamiast tego pojawiły się skargi.
------------

nieprawdopodobne :crazyeye:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Nie dziwne wiec, ze schronisko w takim stanie. Jakie miasto i ludzie taki kierownik.

Albo to sztandarowe haselko o biednych dzieciach z DD.
Szkoda mi tych forumowiczow, wiekszosc naladowana agresja i przeciwna innym istotom niz Pan Czlowiek Wladca planety pt. Ziemia.
Juz widze jak ten forumowicz kupuje kilka par butow i zanosi do DD :roll:
Zenujacy poziom tamtego forum.

poprosze o limk do wątku z tymi cytowanymi wypowiedziami;
EMIR

Posted

ladySwallow napisał(a):
No to ja się wypowiem... Jestem z Zamościa, mieszkam w Lublinie, w schronie byłam ok. 2 lat temu... była wtedy bieda, były przepełnione boksy, ale przyznam, że psy nie były tak przeraźliwie wychudzone... Mój kolega brał wtedy dorosłego psa na wieś dla siebie (i wziął ... dwa). Co do wypowiadania się, wiele raczej nie mogę, z racji tego, że sama w schronie nie byłam, a sprawę znam ze zdjęć i opowiadań dziewczyn. Ale jeżeli zajdzie potrzeba, mogę wypowiedziec się o Tinie ( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10129604#post10129604 ), która ze mną mieszkała jakiś czas - widziałam, w jakim była stanie, przy odbieraniu jej rozmawiałam z prowadzącym wetem. Piesa była u mnie tylko parę dni, ale widziałam jej reakcję na jedzenie, na samochody, na podniesiony głos... Więc w tej sprawie służę pomocą.

dziekuję za chęc pomocy - napewno skorzystamy i skontaktujemy się; prosze o podanie nr tel.
EMIR

Posted

ARKA napisał(a):
:shake: przez media bedziemy rozmawiac,TYLKO!!

Zażądaj od weta, żeby na pismie potwierdził ( wg niego) dobry stan boksera - wtedy mam w ręku dowód poświadczenia nieprawdy ( art. 271 kk - kaka od 3 mcy do 5 lat) + jeszcze kolejne jego wyczyny ( raporty z kontrli) to podstawa do zlożenia p-ko niemu zawiadomienia o popelnieu przestępstwa
EMIR

Posted

"Zdjęcia wychudzonych podopiecznych umieścił w internecie dyrektor schroniska. Według jego planu miało to wstrząsnąć ludźmi i przyspieszyć znalezienie nowych właścicieli dla psów."

Wymiękam.

Posted

Paranoja! Schronisko pozornie spełnia wymogi-teraz-bo jak inaczej kierownik ma się bronić, pozamatac brudy pod dywan nie jest trudno, gdzie te wszystkie wygłodzone psy(w tym szczeniaki)!!?? Z przepełnionych boksów zrobiły się niedopełnione! Dlaczego robienie zdjęć szkieletom z boksów jest dla niego tak wnerwiające!?

Posted

ARKA napisał(a):
Dzieki medar to jest drugi wątek Rudego, pierwszy jest ukryty.:shake:
Ale zdjecie Rudego jest;)

poproszę o wszystkie mozliwe zdjęcia psów , o których tu pioszecie - na maila fundacj: emir2 @ interia.pl lub fundacja.emir@ neostrada.pl
EMIR

Posted

ayla1 napisał(a):
w następny weekend wyciągam 2 psy stamtąd.ktoś wie w jakich godzinach ta umieralnia funkcjonuje?czy wydają psy bez problemu?

oficjalnie pon-pt 8.00-16.00, ale napisane jest na siatce w schronie 8.00-14.00, wydawali psy bez problemu, ciekawe jak jest teraz...

Posted

[quote name='emir']Zażądaj od weta, żeby na pismie potwierdził ( wg niego) dobry stan boksera - wtedy mam w ręku dowód poświadczenia nieprawdy ( art. 271 kk - kaka od 3 mcy do 5 lat) + jeszcze kolejne jego wyczyny ( raporty z kontrli) to podstawa do zlożenia p-ko niemu zawiadomienia o popelnieu przestępstwa
EMIR

EMIR tu w tym dupiatym kraju potrzeba klonów EMIRa ..................aby tym wszystkim brednią pisanym i morderstwom katowaniem sprostac

dzieki za zainteresowanie sie ta mordownią

Posted

jak widać, dużo picia, dużo pożywnego jedzenia, cieplutko w zimie na słomie...:shake: w 2 tyg ten szczeniak stał się szkielecikiem...nie było sensu pytać czy został adoptowany...

Posted

[quote name='Terhenetar']Jest możliwość wejścia, ale psy do adopcji, którym można robić zdjęcia i umieszczać w necie wybiera kierownik-taka została wprowadzona zasada...:watpliwy:

tę zasadę może on sobie w d...ę wepchnąć!!! schron jest publiczną placówką ogólnie dostępną i w godzinach otwarcia każdy ma prawo wejśc, fotografować i pytać ( podst. prawna|: ustawa o dostępie do inf. publicznej z dn. 6.09.2001 ( Dz. U 112 poz. 1198 z 2001
EMIR

Posted

Witokret napisał(a):
Filmik porozsyłany do wszystkich znajomych i nie tylko... trzeba ludziom pokazać jak "pieseczki"... mają dobrze w wielu polskich schroniskach :angryy: Świadomość to pierwszy stopień do jakichkolwiek zmian.

Kobitki - dobra robota !

prosze o film; wstawimy na strone fundacji w dziale: Okrucieństwo w schroniskach"
EMIR

Posted

[quote name='ARKA']:roll: ja nie wiem po co Wy ratujecie psy jak tam wszystko gra i rzekłabym schronisko "wzorcowe"!:mad::mad::mad:

------------

nędzny kutasina walczy o kasę i broni swojej zachłannej doopy !! tylko kopara i gnoja zrównać z ziemią !!
EMIR

Posted

[quote name='GoniaP']Wstrząsający jest ten film.
Ciupa czeka na sprawców psiego koszmaru!

wysyłajcie proszę ten film na maile wszystkich urzędników i do wszystkich urzędów, które dostarczają psy do Zamościa; do wojewody i do woj.lek.wet.;proszę też o poprzenoszenie linka do filmu na inne fora
EMIR