ANETTTA Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Kasiu do dzieła biez boksia napewno cos sie najdzie ....a moze taka mala łaciata sunia mix bernardyna prosi o domek ona tam marnieje .............takie mam inf Quote
ARKA Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 :roll: Kasia chyba nie jest pełnoletnia. Ona sama nie moze decydowac tylko jej Rodzice!!;) Quote
ANETTTA Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 tym bardziej rozmowa rozmowa ..........i moze zakonczona hepy endem http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107470&goto=newpost Quote
ARKA Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 ARKA napisał(a)::roll: a co tak malo jest komentarzy tu: http://www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-55559.html NO??:mad::mad::mad:;) No i przypominam-piszmy o zamojskim schronie, o tym co wiemy, o inteesiku kieownika i co dziennikarka napisala...skomentujcie!!:razz: Quote
ANETTTA Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 pisac pisac podajemy swoj email ale logaowac sie nie potrzeba do dzieła kochani pomoc psiakom potrzebna na cito aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa petycje tez na cito Quote
haank Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Tam ma być przeprowadzona kontrola. Mam nadzieję, że ten koszmar się skończy...:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
betel Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 http://bettel.wrzuta.pl/pliki/pisp4GrYjd/schronisko_w_zamosciu_czy_oboz_zaglady to nie jest niestety filmik , ale kazdy moze otworzyc i obejrzec prezentację:razz: Quote
jogi Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 ta biała w samochodzie to magia. Wklej najpierw zdjęcie jak wyglądała na kwarantannie a potem w jakim stanie wyjeżdzała ze schronu. są na początkowych stronach. I Ajszy też. I tej małej z nużycą juz w domu. A i gdzies na wątku jest zdjęcie psa a miską, on tez powinien sie tam znaleźć Kierownik wszystkim tłumaczy ze one takie tam trafiaja i to musi być widoczne, że to kłamstwo Quote
ARKA Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 jogi napisał(a):ta biała w samochodzie to magia. Wklej najpierw zdjęcie jak wyglądała na kwarantannie a potem w jakim stanie wyjeżdzała ze schronu. są na początkowych stronach. I Ajszy też. I tej małej z nużycą juz w domu. A i gdzies na wątku jest zdjęcie psa a miską, on tez powinien sie tam znaleźć Kierownik wszystkim tłumaczy ze one takie tam trafiaja i to musi być widoczne, że to kłamstwo Ja dostalam zdjecia rodezjanki z jej dt, o ktorej ktos pisze na forum gazet wschodniej...co to tak nią sie kierownik "opiekowal" cytuje: "Sama" trafiła do nas w 2005 roku, 25.09. Była zapchlona i zarobaczona, miała ubytki na końcówkach uszu (zdj. 1) i choroby skórne, nie potrafię powiedziec co to było, dostała cefaseptin i jakies inne leki. Aha, miała też na prawym biodrze sporą gulę (zdj. 4). To było 3 lata temu, więc nie pamiętam diagnoz. . . . Mała była leczona w klinice Multiwet na ul. Gagarina w Warszawie W karcie są wpisy na naszym koncie - xxxxxxx, a ona figuruje pod nazwą "Moki" - tak ją nazwaliśmy wtedy. . . . Moki to była moja ulubiona sunia. Chodziliśmy z nią na spacery i wszyscy patrzyli na nas jak na bandytów, którzy zagłodzili psa. Proszę nie odpuszczać i informować nas na bieżąco. Jeśli możemy się na coś przydzć, to proszę się nie krępować" Quote
Terhenetar Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 jogi napisał(a):są, wychudzone, ale są. Jak tylko coś się wyjaśni z możliwością wejscia, to zrobimy zdjęcia tym wszystkim najbardziej potrzebującym i postaramy sie je powyciągać Jest możliwość wejścia, ale psy do adopcji, którym można robić zdjęcia i umieszczać w necie wybiera kierownik-taka została wprowadzona zasada...:watpliwy: Quote
ARKA Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 medar napisał(a):Rudy - Pies który nosi miski : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34324 W skasowanym/ukrytym wątku sa zdjecia Rudego, po dalszym pobycie w "hospicjum", wygladal gorzej..zmiany skorne postępowały.. Quote
haank Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 :-( Obraz nędzy i rozpaczy !! A co z tą kontrolą. Była w ogóle?? Quote
ARKA Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 haank napisał(a)::-( Obraz nędzy i rozpaczy !! A co z tą kontrolą. Była w ogóle?? :roll: kontrola powiatowego jest od poczatku tygodnia ale dzis pojechal lek.wet. od wojewodzkiego.:roll: Quote
haank Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Kurcze to mam nadzieję, że dzięki temu coś się zmieni. Patrzyłam na fotki tego rudzielca z miseczką i teraz wygląda ślicznie. Ale ile psiaków nie miało tego szczęścia i nie znalazło na czas domku :( :-(:-(:-( Quote
ANETTTA Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 ajcie jakies namiary inf na temat bernardynów ta mix sunia było z nia kiepsko juz jakis czas temu jaki jest jej stan ....................... Quote
matamata Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Wiecie coś o planowanym terminie końca kontroli? Czy raport będzie upubliczniony? Jeśli wojewódzki wet zawiedzie to co dalej? Czy uderzać jeszcze wyżej? Może do Głównego Inspektoratu Weterynaryjnego, do Biura Zdrowia i Ochrony Zwierząt? Sama już nie wiem... Quote
Grinia Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Moze warto by bylo poprosic pomocy u fundacji BB,to est adres: http://www.fondationbrigittebardot.fr/site/homepage.php?Id=2&IdPere=2 Ta fundacja ratuje zwierzeta na calym swiecie. Mozna tam zobaczyc dzialania w innych krajach( miedzy innymi przeciw zabojstwa psow w Egipcie i Kosovie). Mysle ze mozna wyslac do nich list,w ktorym opisac sytuacje w polskich schroniskach, ze polskie wladze sa glusi na te problemy a zwierzeta umieraja z glodu,dolozyc zdjecia... Lepiej napisac nie od prywatnej osoby lecz od fundacji. Oczywiscie to trzeba bedzie pisac w jezyku angielskim. W razie czego moge pomoc z tlumaczeniem. Quote
betel Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Niestety nie moge przerobić prezentacji na prawdziwy filmik , bo program do konwertacji z plików pps na pliki video jest dla mnie niedostępny. Można go kupić , ale niestety jest drogi:shake:. Więc musi zostać jak jest. Popytam jeszcze znajomych informatyków lecz szanse są małe. Ps. Rzadko zaglądam, bo u mnie Dogo pojawia się raz dziennie na chwilkę i znika:mad: Quote
Isadora7 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Całkiem przyzwoity filmik-prezentację (również z podkładem muzycznym) można zrobić w Windows Movie Maker. A to raczej każdy kto ma XPeka ma. Quote
jogi Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 :roll: kontrola powiatowego jest od poczatku tygodnia ale dzis pojechal lek.wet. od wojewodzkiego.:roll: no to zobaczymy co wykażą. Kiedy mają dać odpowiedź?? Quote
ARKA Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 jogi napisał(a):no to zobaczymy co wykażą. Kiedy mają dać odpowiedź?? No bedzie odpowiedz;) Quote
Recommended Posts