Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ta biała w samochodzie to magia.
Wklej najpierw zdjęcie jak wyglądała na kwarantannie a potem w jakim stanie wyjeżdzała ze schronu. są na początkowych stronach. I Ajszy też.
I tej małej z nużycą juz w domu.
A i gdzies na wątku jest zdjęcie psa a miską, on tez powinien sie tam znaleźć
Kierownik wszystkim tłumaczy ze one takie tam trafiaja i to musi być widoczne, że to kłamstwo

Posted

jogi napisał(a):
ta biała w samochodzie to magia.
Wklej najpierw zdjęcie jak wyglądała na kwarantannie a potem w jakim stanie wyjeżdzała ze schronu. są na początkowych stronach. I Ajszy też.
I tej małej z nużycą juz w domu.
A i gdzies na wątku jest zdjęcie psa a miską, on tez powinien sie tam znaleźć
Kierownik wszystkim tłumaczy ze one takie tam trafiaja i to musi być widoczne, że to kłamstwo

Ja dostalam zdjecia rodezjanki z jej dt, o ktorej ktos pisze na forum gazet wschodniej...co to tak nią sie kierownik "opiekowal"
cytuje:

"Sama" trafiła do nas w 2005 roku,
25.09. Była zapchlona i zarobaczona, miała ubytki na końcówkach uszu (zdj.
1) i choroby skórne, nie potrafię powiedziec co to było, dostała cefaseptin
i jakies inne leki. Aha, miała też na prawym biodrze sporą gulę (zdj. 4). To
było 3 lata temu, więc nie pamiętam diagnoz.
.
.
.
Mała była leczona w klinice Multiwet na ul. Gagarina w Warszawie
W karcie są wpisy na naszym koncie - xxxxxxx, a ona figuruje pod nazwą "Moki" - tak ją nazwaliśmy wtedy.

.
.
.
Moki to była moja ulubiona sunia. Chodziliśmy z nią na spacery i wszyscy
patrzyli na nas jak na bandytów, którzy zagłodzili psa. Proszę nie
odpuszczać i informować nas na bieżąco. Jeśli możemy się na coś przydzć, to
proszę się nie krępować"

Posted

jogi napisał(a):
są, wychudzone, ale są.

Jak tylko coś się wyjaśni z możliwością wejscia, to zrobimy zdjęcia tym wszystkim najbardziej potrzebującym i postaramy sie je powyciągać

Jest możliwość wejścia, ale psy do adopcji, którym można robić zdjęcia i umieszczać w necie wybiera kierownik-taka została wprowadzona zasada...:watpliwy:

Posted

haank napisał(a):
:-( Obraz nędzy i rozpaczy !!

A co z tą kontrolą. Była w ogóle??

:roll: kontrola powiatowego jest od poczatku tygodnia ale dzis pojechal lek.wet. od wojewodzkiego.:roll:

Posted

Kurcze to mam nadzieję, że dzięki temu coś się zmieni.
Patrzyłam na fotki tego rudzielca z miseczką i teraz wygląda ślicznie. Ale ile psiaków nie miało tego szczęścia i nie znalazło na czas domku :( :-(:-(:-(

Posted

Wiecie coś o planowanym terminie końca kontroli? Czy raport będzie upubliczniony? Jeśli wojewódzki wet zawiedzie to co dalej? Czy uderzać jeszcze wyżej? Może do Głównego Inspektoratu Weterynaryjnego, do Biura Zdrowia i Ochrony Zwierząt? Sama już nie wiem...

Posted

Moze warto by bylo poprosic pomocy u fundacji BB,to est adres:

http://www.fondationbrigittebardot.fr/site/homepage.php?Id=2&IdPere=2

Ta fundacja ratuje zwierzeta na calym swiecie. Mozna tam zobaczyc dzialania w innych krajach( miedzy innymi przeciw zabojstwa psow w Egipcie i Kosovie). Mysle ze mozna wyslac do nich list,w ktorym opisac sytuacje w polskich schroniskach, ze polskie wladze sa glusi na te problemy a zwierzeta umieraja z glodu,dolozyc zdjecia...
Lepiej napisac nie od prywatnej osoby lecz od fundacji. Oczywiscie to trzeba bedzie pisac w jezyku angielskim. W razie czego moge pomoc z tlumaczeniem.

Posted

Niestety nie moge przerobić prezentacji na prawdziwy filmik , bo program do konwertacji z plików pps na pliki video jest dla mnie niedostępny. Można go kupić , ale niestety jest drogi:shake:. Więc musi zostać jak jest. Popytam jeszcze znajomych informatyków lecz szanse są małe.
Ps. Rzadko zaglądam, bo u mnie Dogo pojawia się raz dziennie na chwilkę i znika:mad:

Posted

:roll: kontrola powiatowego jest od poczatku tygodnia ale dzis pojechal lek.wet. od wojewodzkiego.:roll:

no to zobaczymy co wykażą. Kiedy mają dać odpowiedź??