Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moi drodzy w niedzielę wraz z Dobermann Hilfe byli Ci z Teresuchenfreunde.dei p.Astrid opowiedziałam,że przez ODi mam problemy z uzyskaniem kontaktu z DT Dianki.Astrid była bardzo zawiedziona i myślałam ,że jest w stanie o tym zapomnieć skoro ja Jej z tym nie mogę już pomóc.Wczoraj ze sobą telefonowałyśmy i Ona mówi ,że chce za wszelką cenę z Wami tj.z Rodziną z tymczasu nawiązać kontakt,ponieważ w międzyczasie znalazł się wspaniały dom stały.Proszę UMOZLIWIJSCIE to dając SZANSE Diance.Proszę o kontakt,jeśkl jest obawa to ja tylko prześlę dalej i Dobermann Hilfe może Wam potwierdzić o wiarygodności tej osoby.Sprawa CITO

Posted

Egoizm,wlasnae ambicje to sa motorem zlego,a na tym tylko cierpia zwierzeta.Czesto takie zjawisko glupoty obserwuje i to gdzie ,posrod "milosniczek zwierzat"
Lepiej zeby zwierze "przesiedzialo za kratami wiezienia"niz znalazlo opieke medyczna i nowy domek?????????????jest to dla mnie nie do zroumienia .Widze ,ze to niektorym nie chodzi o dobro zwierzecia tylko o swoje EGO:mad::mad::mad::mad:

Posted

nie bardzo rozumiem o co chodzi? Podałam na priva mail do dziewczyn i z tego co wiem to kontakt został już nawiązany.
Istnieje tylko problem sprawdzenia dS bo w ciemno sunia raczej nie pojedzie.

Posted

xxxx52 napisał(a):
asiaf-to sie juz pogubilam ,czy piesek ma dom w Polsce czy dom w Niemczech?

z tego co wiem to oprócz tej propozycji zgłosiła się jeszce jedna Pani z Niemiec, która ma byc niedługo w odwiedzinach u rodziny w Polsce. Ma 2 sunie. Na ale oczywiście to nie jest pewne i domek trzeba sprawdzić.

Posted

Na bieżąco czytam wątek suni, ale także już się pogubiłam...
Zgadzam się z xxxx52, że sprawdzenie domku w Niemczech jest bardzo skąplikowane a trzeba przecież zrobić wszystko, żeby sunię wyrwać zza krat... Wystarczająco się nacierpiała..
asiaf1 czy mogłabyś powiedzieć jak ta sytuacja wygląda? Chyba nie tylko ja sie pogubiłam :-(

Posted

malgooska napisał(a):
Na bieżąco czytam wątek suni, ale także już się pogubiłam...
Zgadzam się z xxxx52, że sprawdzenie domku w Niemczech jest bardzo skąplikowane a trzeba przecież zrobić wszystko, żeby sunię wyrwać zza krat... Wystarczająco się nacierpiała..
asiaf1 czy mogłabyś powiedzieć jak ta sytuacja wygląda? Chyba nie tylko ja sie pogubiłam :-(

ona jest w domu tymczasowym

Posted

Kiedy ja adoptowałam Bandiego do Niemiec prosiłam o pomoc Tundrę. Tundra załatwiła mi sprawdzenie domu a także nawiązała kontakt z organizacją, która miała przejąć opiekę nad psem gdyby jednak wynikły jakieś problemy.
Tak zabezpieczonego psa mogłam spokojnie wysłać .

Posted

wanda szostek napisał(a):
Kiedy ja adoptowałam Bandiego do Niemiec prosiłam o pomoc Tundrę. Tundra załatwiła mi sprawdzenie domu a także nawiązała kontakt z organizacją, która miała przejąć opiekę nad psem gdyby jednak wynikły jakieś problemy.
Tak zabezpieczonego psa mogłam spokojnie wysłać .

Oczywiście, że to jest możliwe i nawet niezwykle ważne, żeby sprawdzić gdzie pies trafi. Sama osobiście nigdy w życiu nie oddałabym do adopcji psa w nieznane.
Asiaf1 dziękuję za odpowiedż. A jak stoi sytuacja z domkami stałymi? O ile dobrze wyczytałam to są dwa: w Polsce i w Niemczech tak?

Posted

Są dwa chętne domki, więc nie bardzo wiem w czym problem? Jeden musi być sprawdzony, ale co jest nie tak z tym drugim? Przecież czas działa na niekorzyść tego biednego psiaka. Przyzwyczaja się, po czym zostaje porzucony (przekazany). Nie rozumiem o co tu biega :???:

Posted

[FONT=Arial Black]DIANKA ZNALAZŁA FANTASTYCZNY DOM!!![/FONT]

[FONT=Arial Black] [SIZE=3]
[FONT=Arial][SIZE=4]Jest już w nowym domu, w Toruniu, także będziemy mogły ją odwiedzać bez problemu.
Mieszka z b.miłą Panią i jej dwoma córkami oraz z Fionką-kocicą, z którą się super dogaduje.

Mieszka w bloku, ale zabierana jest na działkę, gdzie może się wybiegać.
Pod koniec miesiąca będzie sterylizowana. Musi mieć stosowane maści na blizny jeszcze, ale poza tym wszystko jest ok.

Straszne było rozstanie z Dianą, bo jest taka kochana, że do dziś na samą myśl o niej łzy same napływają do oczu i wielka pustka w środku, jednak świadomość ze trafiła do naprawdę wspaniałych ludzi poprawia nastrój...

[/FONT] [/FONT]
[FONT=Arial Black][SIZE=3][SIZE=4]CHCIAŁYBYŚMY PODZIĘKOWAĆ WSZYSTKIM ZAANGAŻOWANYM ZA POMOC W SZUKANIU DOMU DLA DIANKI![/FONT]

[FONT=Arial Black][SIZE=3][FONT=Arial][SIZE=3]
Postaramy się niebawem dać jakieś zdjęcia z nowego domu, musi nam tylko podesłać je ta Pani, bo nie chcemy tam iść zbyt szybko, bo Diana też się z nami związała i nie chcemy jej krzywdzić poprzez tak szybkie odwiedziny, a mamy stały kontakt telefoniczny z tą panią.
[/FONT]

JEŚLI MACIE SIŁY TO PROSZĘ WESPRZYJCIE NAS JESZCZE W POSZUKIWANIU DOMU DLA GWIDONA, KTÓREGO TO BIDULA ZNALAZŁYŚMY PRZY ZAJEŹDZIE NA TRASIE SZYBKIEGO RUCHU MIEDZY TORUNIEM A WARSZAWA, WYRZUCONEGO NAJPRAWDOPODOBNIEJ Z SAMOCHODU PRZEZ JAKIŚ KRETYNÓW..

TO JEGO PROFIL: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112488

[/FONT]

Posted

Witam,ciesze sie ,ze jednak Dianka mogla zostac w tym samym miescie gdzie byla na tymczasie.Z pewnoscia ta decyzja zasmuci ta Pania z Niemiec,lecz z innej strony mysle,ze zrozumie iz nie ma nic piekniejszego gdy jest szansa pozostac w kontakcie z tymi,ktorzy przeciez najwiecej dla Dianki zrobili.Ciesze sie z Wami,ze macie taka mozliwosc,bo to przekazywanie zwierzaczka i swiadomosc,ze juz nigdy nie bedziemy mogli poglaskac jest smutna i bardzo bardzo przykra.Pozdrawiam i chetnie chcialabym zobaczyc Dianke za jakis czas na zdjeciu i dowiedziec sie o jej zdroweczku.:multi::multi:

Posted

Rozumiem, ze suni życie jest juz w dobtych rekach i bedzie tylko lepiej? :multi:
To dobrze:)
a czy jest mozliwość pociagnięcia tych ludzi do jakiejs odpowiedzialności? dziewczyny tu stają na glowie zeby pomoc psom a ich wlasciciele pozostaja bezkarni i dopoki to sie nie zmienie tak bedzie zawsze :angryy:

Posted

A pamiętacie tą małą kudłatą suczkę, która jest w schronisku (chyba w okolicach Poznania) i też była poparzona? Ratowała szczeniaki z pożaru. Udało jej się, jednak odniosła obrażenia. Może ten drugi domek jej pomoże?