Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zielony']Witam serdecznie.
Suczka jest bardzo spokojna mimo tak rozległch ran. Bez problemów daje się smarować. Część jej ciała goi się powoli i widać to wyraźnie, a apetyt jej dopisuje. Stan psychiczny psa jest zadawalający.Jestem pielęgniarzem zwierzat w schronisku toruńskim.

http://www.schronisko.infocomp.pl

Zielony , jak bardzo rozległe są rany suni? Dotyczą tylko głowy?

Posted

wilczyca napisał(a):
o matko, aż słów brak na takich zwyrodnialców :angryy: czy można im założyć sprawę o znęcanie ??

Można a nawet trzeba - pytanie brzmi: czy znani są sprawcy tego bestialstwa? ( jeśli tak, to można ich oskarżyć - wyrok pewnie dostaną w " zawiasach", ale w "papierach" będą mieli "zamieszane" i chociaż o to warto zawalczyć - co niektórzy ich znajomi się dowiedzą i może pomyślą "przed"). Jeśli ktoś ma namiary na sprawców, poproszę o dane na priv.

Posted

Agata69 napisał(a):
Zielony , jak bardzo rozległe są rany suni? Dotyczą tylko głowy?

Witam serdecznie.
Rany dotyczą prawie całej głowy łącznie z uszami, lewej części klatki piersiowej, lewego uda łącznie z łapką, oraz przedniej lewej całej łapy. W mojej 15 letniej pracy z psami nie miałem do czynienia z tak rozległymi poparzeniami. Ale suczka zadziwia swojm spokojem, lecz kiedy ją zabierałem z lecznicy miała kaganiec, który natychmiast jej zdjąłem. Jak wspomniałem apetyt dopisuje i została odrobaczona, bo pozostała jej część sierści pozostawia wiele dożyczenia. Naszczęście nie widać żadnych objawów, które wskazywały by na to , że ma urazy wewnętrzne.

Posted

[quote name='asiaf1']Wątek ten zakładam na prośbę mojej znajomej, która wypatrzyła tę sunie w schronisku.
Sunia ma na imię Diana.
Mimo, że nie ma jeszcze 2 lat jej życie to pasmo nieprzerwanych cierpień.
Diana mieszkała w rodzinie gdzie brakowało wszystkiego, ale zawsze były pieniądze na alkohol.
Czasami nic nie jadła przez kilka dni, bo pijani właściciele zapominali ją nakarmić.
Dla zabawy przypalali ją papierosami.
Podczas jednej z alkoholowych libacji postanowili się zabawić-polali sunie wódka i podpalili.
Tylko dzięki temu, że przerażona sunia wybiegła na ulicę ocaliła swoje życie.
Jeden z przechodniów zobaczył żywa pochodnię i rzucił na nią swoją kurtkę.
Suknia została odwieziona do schroniskowego szpitaliku gdzie dochodzi do zdrowia.
Pomimo tego, co przeszła nadal kocha ludzi.
Sunia jest bardzo delikatna i nie wiadomo czy sobie poradzi z innymi psami kiedy zostanie przeniesiona do normalnego boksu Sunia ma niewiele czasu na znalezienie domu.
Czy ktoś pokocha tą kruchą, malutką istotkę i pokaże jej, że od ludzi może dostać miłość a nie tylko kopniaki, bicie i cierpienie?

Istnieje możliwość umieszczenia Diany w jednej z warszawskich klinik gdzie będzie pod fachowa opieką wspaniałych lekarzy.
Niestety ja mam na utrzymaniu kilka psiaków, które tez szukają domu i nie jestem w stanie wziąć na siebie ciężaru opłat za leczenie suni.

http://i56.photobucket.com/albums/g178/asiaf1/szukaja%20domu/IMG_2370.jpg

http://i56.photobucket.com/albums/g178/asiaf1/szukaja%20domu/IMG_2377.jpg

http://i56.photobucket.com/albums/g178/asiaf1/szukaja%20domu/IMG_2369.jpg

k..rwa mac:angryy::angryy::angryy:od czasów Krzyczek nic mnie tak dogłębnie nie wyprowadziło z nerw by się tak w......rwic

zgłoście to proszę! ja byłam świadkiem niejednokrotnie przeciwko opiekunom/sadystom-złożyc zeznania na piśmie, zebrac świadków

Posted

[quote name='misiek-kurczak']Myślę, że jeśli chodzi o finansowanie leczenia, operacji i rehabilitacji, to po określeniu kosztów jesteśmy w stanie podjąć pozytywną decyzję. Częściowo jeden probem byłby z głowy. Ważne żeby znać chociaż częściowe koszty.

Jednak są dwa warunki do spełnienia:

1 Suczka musi trafić w dobre ręce nie do schronu.

2 Leczenie jej tylko w sprawdzonej klinice czyli tam gdzie był GRATIS

Pozdrawiamy

misiek i kurczak, no i cygański.

Misiek - zawsze podniesiesz człowieka na duchu!!!:loveu::loveu::loveu::loveu:

A moze by tak tych pijaczków polac i podpalić....tak mi się marzy:shake:

Domek tzmcyasowz potrzebny najlepiej z ok. W-wy, żeby sunię wzięli na leczenie tam gdzie był Gratisek!!!!!

Posted

ja mam 6 psów:roll:w mieszkaniu

Czy wystawic coś na bazarkach? Misiaczkowa pyta-dla sunieczki-ma łądne ciuszki dziecięce.

Zamówiłam banery proszę bierzcie je do podpisów! jeśli będziecie mieli z tym problem-bo podobno są z tym kłopoty piszczcie do moda on to zrobi:

500x100

250x100

100x100
__