catalina Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 cześć, mam dylemat, może pomożecie mi go rozwiąząć. W lecie wybieram się do Ameryki Południowej, lot trwa z Madrytu ok 13 godzin + jeszcze muszę się do Madrytu dostać. Nie wiem czy zabrać Dudusia, czy lepiej poszukać mu tutaj hotelu bądz jakiegoś opiekuna (odpłatnie). Dylemat polega głównie na długości podróży. Quote
Patikujek Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Ja bym psa wzięla ze soba ale pod warunkiem że byłby to lot przerywany(z przesiadkami) psu będzie ciężko tyle godzin wytrzymac w samolocie Quote
kostkowicz Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Jeżeli to duży pies tzn jego waga przekracza 6-8kg to ja bym nie brał - po co narażać psa na tak wielki stres związany z przygotowaniami, rozłąką i samą podróżą. Chyba, że to mały piesek, którego możesz wziąć na pokład samolotu. Quote
catalina Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 No lotu przerywanego do Ameryki Łacińskiej zrobić się nie da, chyba że wyląduję na wyspie na oceanie:razz:, no a pies ma na razie 5 miesięcy i waży 13 kg, więc niestety musiałby jechać w luku bagażowym, stąd zmartwienie, z małym bym się nie zastanawiała. Quote
catalina Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 W związku z tym pytanie o stan hoteli w Polsce, a właściwie w okolicach Krakowa. Quote
snikops Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 najlepiej oddaj szczeniaka na przechowanie do rodziny lub znajomych.. tam z pewnością będzie lepiej :) A decyzja należy do Ciebie:p Quote
snikops Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 no to też ważne.. bo jak np. na tydzień to bez sensu.. Quote
catalina Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 na 3 tyg na pewno,z rodzina, hehe, nie ma szans, musialaby ja pierwsze miec, a znajomi, juz pytalam ale kazdy cos ma w planach albo po prostu nie chce, sprawdzam hotele w Krakowie i okolicach, jakas dziewczyna oferuje opieke w Niepolomicach, czy moze ktos slyszal o niej???? Quote
snikops Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 ogólnie to sporo osób jest chętnych do opieki nad zwierzętami więc szybko powinnaś znaleźć ;) Quote
Śnieżynka Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 A ja mam takie pytanko co to jest za psiak... bo jak z hodowli nie lepiej poprosić hodowce żeby sie nim na ten czas zaopiekował... dobry hodowca nie powinien odmówić... a co do osób którym ewentualnie bym zostawiła psa pod opiekę najpierw bym ja dokładnie sprawdziła... czy rzeczywiście się będą dobrze psiakiem opiekować... Quote
catalina Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 Rasa najpiękniejsza na świecie - KUNDEL:cool3:, zdaje sobie sprawę, ze oddawanie pod opiekę obcej osobie jest ryzykowne, no ale niestety ciężko taką osobę sprawdzić, a pozory mylą często :mad: Quote
karrrolaa Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Podczepię się może pod ten temat - w piątek mam zabukowany wyjazd na Mazury - 2,5 godziny drogi samochodem. Wzięłam3 dni temu ze schroniska "rasowego" psa i podpisałam umowę o obowiązkowej kastracji - termin mamy właśnie na piątek rano :/ Jak czują się psy po wybudzeniu? Może odpocząć kilka godzin i tego samego dnia jechać ze mną, czy lepiej go zostawić komuś pod opieką? Dodam, że pies uwielbia jeździć samochodem i nie jest to dla niego stres. Pomóżcie! Quote
Recommended Posts