Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cześć, mam dylemat, może pomożecie mi go rozwiąząć. W lecie wybieram się do Ameryki Południowej, lot trwa z Madrytu ok 13 godzin + jeszcze muszę się do Madrytu dostać. Nie wiem czy zabrać Dudusia, czy lepiej poszukać mu tutaj hotelu bądz jakiegoś opiekuna (odpłatnie). Dylemat polega głównie na długości podróży.

Posted

Jeżeli to duży pies tzn jego waga przekracza 6-8kg to ja bym nie brał - po co narażać psa na tak wielki stres związany z przygotowaniami, rozłąką i samą podróżą.
Chyba, że to mały piesek, którego możesz wziąć na pokład samolotu.

Posted

No lotu przerywanego do Ameryki Łacińskiej zrobić się nie da, chyba że wyląduję na wyspie na oceanie:razz:, no a pies ma na razie 5 miesięcy i waży 13 kg, więc niestety musiałby jechać w luku bagażowym, stąd zmartwienie, z małym bym się nie zastanawiała.

Posted

na 3 tyg na pewno,z rodzina, hehe, nie ma szans, musialaby ja pierwsze miec, a znajomi, juz pytalam ale kazdy cos ma w planach albo po prostu nie chce, sprawdzam hotele w Krakowie i okolicach, jakas dziewczyna oferuje opieke w Niepolomicach, czy moze ktos slyszal o niej????

Posted

A ja mam takie pytanko co to jest za psiak... bo jak z hodowli nie lepiej poprosić hodowce żeby sie nim na ten czas zaopiekował... dobry hodowca nie powinien odmówić... a co do osób którym ewentualnie bym zostawiła psa pod opiekę najpierw bym ja dokładnie sprawdziła... czy rzeczywiście się będą dobrze psiakiem opiekować...

Posted

Rasa najpiękniejsza na świecie - KUNDEL:cool3:, zdaje sobie sprawę, ze oddawanie pod opiekę obcej osobie jest ryzykowne, no ale niestety ciężko taką osobę sprawdzić, a pozory mylą często :mad:

• 2 years later...
Posted

Podczepię się może pod ten temat - w piątek mam zabukowany wyjazd na Mazury - 2,5 godziny drogi samochodem. Wzięłam3 dni temu ze schroniska "rasowego" psa i podpisałam umowę o obowiązkowej kastracji - termin mamy właśnie na piątek rano :/ Jak czują się psy po wybudzeniu? Może odpocząć kilka godzin i tego samego dnia jechać ze mną, czy lepiej go zostawić komuś pod opieką? Dodam, że pies uwielbia jeździć samochodem i nie jest to dla niego stres. Pomóżcie!