majqa Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 ElzaMilicz napisał(a):(...) Majqa my sobie jeszcze pogadamy. :) Obiecanki cacanki.:diabloti: Wrobić mnie w taaaką trasę. Ty chcesz, żeby moje dzieci zapomniały jak wyglądam. No way. :shake: Buziaki Elzuniu i tutu i tamtam!!! ;) Quote
Zosia4 Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Ewalajna - ja bym i w poniedziałek pojechała, tylko mam problem, bo w poniedziałek od 18.30 do wtorku do 13.00 będę bez samochodu. Najwyżej podwiozą mnie na wylotową z Gorzowa i tam na Ciebie zaczekam. Tak czy inaczej nie dam Ci zginąć. Quote
majqa Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Ciekawa jestem wieści z nowego domunia...eh...maleńka, jakie to szczęście, że już nie za kratkami. Quote
Ewelajna Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 Zosia -okij-zobaczymy jak sie uda to podjedziemy pod sam dom.Jeszcze sie zdzwonimy-mam Twój numer tel. Quote
Zosia4 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Zaraz nas okrzyczą i obiją, że znów nie na tym wątku piszemy. Ale co tam - ważne, że my wiemy o co chodzi. Ja też mam Twój numer już zapisany w swojej mądrej księdze kontaktów więc damy radę. No właśnie - a co z sunią, do której wątek należy ??? Wedle wszelkich praw i prawideł jest już chyba u siebie. Quote
Isadora7 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Trzepnęła we mnie ta bezsensowna śmierć. Wstawiłam w dwie aukcje, zaznaczając w tytułach: http://allegro.pl/show_item.php?item=366051193 http://allegro.pl/show_item.php?item=364640379 :-(:-(:-( [SIZE=4]Ale też mam pytanie: za 4 godziny kończy się ta aukcja: http://allegro.pl/item362958966_aukcjai_to_dlugosc_zycia_tej_sunii_pomoz_.html Czy ponawiać? Czy wystarczą te dwie? Ta aukcja była wstawiana akurat przeze mnie u Erazm (akurat walczyłam z allegro o jakąś głupotę). Czekam na informację Quote
Koperek Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Isadora- zostaw proszę, jeśli oczywiście możesz, tą aukcję. Wstawię zaraz fotki, które byś tylko zamieniła, OK?? Bo już nie wiem, którego psa najpierw ratować...:-( Wsadzę Ci foty dobka, który też pójdzie na stracenie, jak go ktoś nie weźmie. Ulv coś kombinuje, ale ileż co można wykombinować, jak nie ma gdzie go zabrać...! Jest bardzo zaniedbany, choroba skóry ewidentnie do wyleczenia, jest grafitowym dobkiem i dlatego z tego co wiem, może mieć alergiczne problemy w przyszłości. Był prawdopodobnie psem stróżującym (Boże- doberman! :() i nikt o niego się nie zatroszczył- zima, nie zima. Jest przełagodnym psem- zero agresji. Tylko wycieńczony i trzeba mu badania zrobić. Reakcja na psy nijaka- tzn. nie jest agresywny, ale z powodu wycieńczenia nie reaguje w żaden sposób. Chociaż troszkę się z małym, dorosłym samcem pobawił, więc na prawdę SUPER PIES! Oczywiście jak to dobek- dla doświadczonych rąk! FOTY ZAMIESZCZĘ W WĄTKU AGI- O DZIADKACH Z 16 :) Quote
Isadora7 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Dobra nie ma sprawy. Aukcja jest na końcówce, ja idę na jakąś wizytę przedadopcyjną akurat jak wrócę to się wezmę. Nie wiem czy nie warto poprosić majqe o tekścik dla dobcia i zrobić mu całkiem nową aukcję. Ja coś wypluta literacko jestem ostatnio. Pomyśl może o takiej wersji. Quote
Koperek Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Ok- super by było!:loveu:DZIĘKUJĘ!!! Poproszę majqę, bo ja to w tekstach kiepski poeta jestem :shake: Już nie wiem, które najpierw ratować- chyba nie ma się co obcyngalać z tekstami, tylko pisać wprost, że do uśpienia! Już i tak nie mają dla nas litości, to dlaczego my mamy się taką prezentować??!!:angryy: Quote
Isadora7 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 o teraz postanowiłam przy tych psiakach dawać zdjęcie Nero, bo mnie Q~~Koperek napisał(a):Ok- super by było!:loveu:DZIĘKUJĘ!!! Poproszę majqę, bo ja to w tekstach kiepski poeta jestem :shake: Już nie wiem, które najpierw ratować- chyba nie ma się co obcyngalać z tekstami, tylko pisać wprost, że do uśpienia! Już i tak nie mają dla nas litości, to dlaczego my mamy się taką prezentować??!!:angryy: Dlatego postanowiłam zaczynać takie aukcje zdjęciem Nero, ta śmierć mnie też kopnęła. Nie rozumiem jak można niestarego, ładnego, zdrowego psa uśpić. Q~~~~ nie rozumiem. Gotowa jestem szlaczek zrobić z takich zdjęć (obym nie musiała). :-( a teksty dobrze jednak dopracować trochę, jak i graficznie. Przećwiczyłam. Również jak korzystam z gościny Erazm na aukcje, jak tam trochę coś podziergam to zaczynają lepiej "biegać". Ale faktycznie przy tych psiakach trzeba pomyśleć (może nawet na czarnym tle pokombinuję) nad aukcją typu: zdjęcie/cia uśpionych i pod tym NASTĘPNY/A W KOLEJCE i pytanko "tak ma być?", "pozwolisz?" i kilka słów: wiek, zdrowie coś tam i zdjęcia takie najlepsze te twoje. Od dobka tak zaczniemy, zrób mu jakieś wiesz przytulniaste za tych krat jak się do łapek pcha czy coś. Zresztą co ja ci będę gadać. :-( Quote
Koperek Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Dobek ma zrobione na trawce- nie był chętny do pozowania, bo chory i umęczony- poza tym siedzi w izolatce, bo go psy w boksie pogryzły- cała doopa w dziurach. Więc foty kiepskie, ale może coś z tego wybierzesz...:roll: Quote
Isadora7 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Koperek napisał(a):Dobek ma zrobione na trawce- nie był chętny do pozowania, bo chory i umęczony- poza tym siedzi w izolatce, bo go psy w boksie pogryzły- cała doopa w dziurach. Więc foty kiepskie, ale może coś z tego wybierzesz...:roll: Dobra pokombinuję coś, nie są złe te zdjęcia, można nawet renderować. Quote
majqa Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Koperek, zrób dobkowi osobny wątek, wstaw wszelkie info i fotki, a tu podaj link. Na ile zdołam pomóc na tyle zdołam. Niestety nie obskoczę tekstowo wszystkich potrzebujących, a PW goni PW. Doby brak i lawina egzaminów, zdać je to się nauczyć, nie ma innej opcji. Nie uwierzę, że nikt nie potrafi sklecić paru chwytających zdań (to uwaga nie do Ciebie Koperek i Boże broń zagonionej Isadory) tyle, że łatwiej założyć wątek i z mety prosić o tekst + porobienie ogłoszeń. Taka pomoc i troska o zwierzę danej osoby to żadna filozofia, a właśnie takie PW dostaję. Przemyślałam sprawę, gdy wypływały mi ze zmęczenia gały przy kompie, gdy robiłam tekst za tekstem i teraz zmieniam filozofię. "Pokaż, co Ty Xińska zrobiłaś dla psa - tekst (który np. nie chwycił), gdzie go poogłaszałaś...etc...dopiero się włączę." Nie sztuka dać się zapiep...., nie sztuka pomagać cudzymi rękoma, głową, czasem. Przegryź się ze stronami do ogłoszeń Koperku i z danym tekstem, rób te ogłoszenia. Nie sposób bym i z tym się obrobiła. Na wątku choćby tej onki masz duży zestaw stron. Oczywiście ogłoszeniowo w miarę czasu pomogę. Quote
majqa Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Koperku, masz wieści, jak się miewa sunia w nowym domku? Quote
Koperek Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Właśnie sobie chciałam spisać strony, gdzie ogloszenia można umieszczać:p Tylko na razie nie nadążam wgrywać fotek, zakladać wątku i wstawiać gdzie potrzeba. Ten mój szatan dobiera się do kastrowanych jajek co chwila- nawet zjeść nic nie mogę, bo trza go pilnować :( A wieści nie mam- zadzwonię trochę później, bo napewno są zmęczeni tą nocną przygodą. Quote
majqa Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 OK. Te stronki są wypróbowane, powinnaś być zadowolona. Jak zrobisz wątek, to ja wieczorkiem, jak wrócę z uczelni wstawię tekst. Daj dobciowi od ręki imię. Buziaki dla odjajczonego.:eviltong: Quote
Isadora7 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Allegro dobeczka: http://allegro.pl/show_item.php?item=367078270 :-( Quote
Koperek Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 No i nie wydziękuję się nigdy w życiu Tobie Isadora!!! :shake: Chociaż tak mogę: DZIĘKUJĘ! Quote
ElzaMilicz Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Luna wskoczyła na auto bez najmniejszych protestów. Pupę trzeba było podeprzeć, bo to kawał kobity. :lol: Drogę zniosła średnio. Ma chorobę lokomocyjną. Czasem obserwowała, z okna, świat, a czasem leżała w legowisku. Kiedy zrobiliśmy przerwę "na rowery" intensywnie wpatrywała się w miejsce, w którym znikaliśmy. Otwierając, to znów zamykająć pysk w skupieniu pilnowała stada. Do rąk opiekunów trafiła o 2-giej w nocy. Trochę zagubiona, ale uśmiechnięta. Kiedy ich zobaczyłam wszelkie wątpliwości co do decyzji Koperka, by właśnie im oddać sunię, zniknęły. Byliśmy przytomni tylko w połowie totez nie ma zdjęć, nawet z komórki. :shake: Luna bedzie miała dużo terenu do obserwacji i, oprócz opiekunów, troje przyjaciół. Jeden to ON 3,5-miesięczny, dwoje następnych to KONIE. :lol: Quote
Koperek Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 HURRRAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi: Wiesz Elza, jak Ci podziękuję, prawda?? :cool3::cool3: :lol: Quote
ElzaMilicz Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Dzwoniłam do p.Renaty. Mała zjadła już kilo mielonego :crazyeye:, trochę żółtego serka i inne rarytasy. Nocą trochę się kręciła, wpakowała do łóżka. :evil_lol: Mądra sunia- wie co dobre. Z Frankiem dokazują jak się patrzy. Nie bedę się rozpisywać bo opiekunowie, pewnikiem, wkrótce sami tu zajrzą !!! :p Quote
Zosia4 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Czekamy na opiekunów, bo wszyscyśmy ciekawi jak tam suńka się miewa. Quote
Koperek Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 ElzaMilicz napisał(a):Dzwoniłam do p.Renaty. Mała zjadła już kilo mielonego :crazyeye:, trochę żółtego serka i inne rarytasy. Nocą trochę się kręciła, wpakowała do łóżka. :evil_lol: Mądra sunia- wie co dobre. Z Frankiem dokazują jak się patrzy. Nie bedę się rozpisywać bo opiekunowie, pewnikiem, wkrótce sami tu zajrzą !!! :p O, jak świetnie!:lol: Mówiłam, że dama nie ma 12! A z tym kilogramem mielonego to duża przesada!:crazyeye::shake: Ona musi schudnąć, a nie przytyć!:roll: Bo ją te biedne nóżęta już niedługo będą nosiły!!! Quote
ElzaMilicz Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Przejechaliśmy 1050 km. Paliwo wyniosło 340 zł. Luna już wykąpana. :lol: Zabiegi pielęgnacyjne zniosła w iście królewskim stylu. Quote
Recommended Posts