Koperek Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Niesamowite jesteście!!!:loveu: Działacie, jak burza z piorunem :multi: czyli majqa i Isadora :) Na transportowym (dwóch) ogłosiłam co potrzeba. Tak sobie myślę, że z Wrocka do np. Poznania, Warszawy, czy Łodzi to problemu aż takiego nie będzie. Gorzej, że pojęcia nie mam co dalej z tą trasą. Do Szczecina za bardzo z tych okolic się nie wybiera...:shake: Może jakimś trafem- poczekamy, podziałamy, zobaczymy ;) majqa- sprawdzę wszystko to co trzeba, jeśli chodzi o zdrowie suńci :) Quote
Isadora7 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 majqa doszedł mail, wrzuciłam tekst do aukcji no to czekamy i trzymamy kciuki. Quote
Koperek Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Wszystko może być, tylko nikt nie podaje propozycji, że jeżdzi w okolicach Szczecina :shake: I tu jest problem! Quote
majqa Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 [quote name='Isadora7']majqa doszedł mail, wrzuciłam tekst do aukcji no to czekamy i trzymamy kciuki. Isadoruś, aukcja max.:loveu:v:multi:v:loveu: Quote
nescca Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 ...aż sie miło czyta takie wątki gdzie akcja zmienia sie z godziny na godzinę i....oczywiście na dobre. Napiszcie mi gdzie można przelać pieniążki na sunię ,bo wyczytałam (tak zrozumiałam?) że na allegro zgłaszamy tylko chęc adopcji suni.... a kasa potrzebna jest przecież również a ja moge tylko wspomóc trochę....finansowo. Chyba ,że źle zrozumiałam :) Dziś taki padąjąco słoneczny dzień...wiec i stan umysłu blond :) Pozdrawiam cieplutko.... Quote
majqa Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Nescco chwileńkę się wstrzymaj. Bardzo jestem Ci wdzięczna za wolę pomocy.:loveu: Pieniążki będą potrzebne, a te pierwsze zapewne na transport. Do chwili zorganizowania go proponuję poczekać. Może wtedy od ręki by były przelane właściwej osobie na transport. Tak sobie gdybam, jeśli źle to mnie poprawcie. Oczywicie jeśli cokolwiek się na bieżąco wyklaruje daję cynk na wątku. Póki co transport!!!!!!!!!! Szczecin już czeka!!!!!!!!!!!! Quote
emilia2280 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Lo matko. Majqa noc zarwalas, czy Ty w ogóle dzis spalas, bo wczesnie rano tez juz bylas... Ta wspaniala kobieta, o której piszesz, to ta pani, do której sunka ma byc przewieziona, jesli dobrze zrozumialam, czy to jest hotelik, a wspomniana pani to darczyni? Quote
danka1234 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Ja mieszkam na pomorzu co prawda 300km od Szczecina ale mam samochód i jesli bede mogła pomóc w transporcie to jestem bo w te strony to faktycznie moze być problem. Quote
Doda_ Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 A co ze szczeniakami? Czytalam tylko pierwszą stronkę i ostatnią. Quote
majqa Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Doda_ napisał(a):A co ze szczeniakami? Czytalam tylko pierwszą stronkę i ostatnią. Na to pytanie będzie w stanie odpowiedzieć Koperek. Quote
majqa Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 [quote name='emilia2280']Lo matko. Majqa noc zarwalas, czy Ty w ogóle dzis spalas, bo wczesnie rano tez juz bylas...Spałam tylko 2h. Robiłam też inne ogłoszenia. :roll: Dopnę tylko spraw tej suni i Kudłaczki i...odpuszczam na jakiś czas z dogo, bo presja czasu + niedospanie stały się moimi wrogami, a mam masę zaległości do podciągnięcia... Ta wspaniala kobieta, o której piszesz, to ta pani, do której sunka ma byc przewieziona, jesli dobrze zrozumialam, czy to jest hotelik, a wspomniana pani to darczyni? Wspomniana Pani przechwytuje sunię na hotel lub do zaufanego domu tymczasowego (a być może sunia na początek trafi do Pani, gdyby była kwestia poczekania na DT lub hotelik dzień lub dwa), pomaga w kosztach i szukaniu domku, czyli full service i...nie wiem, znając sytuację tej Pani, skąd bierze siłę. :shake: Quote
Doda_ Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 No to czekam na odpowiedź, Koperku ;) A szczeniaki są onkowate ? Pani Monika jest chętna na suczkę onkę młodziutką, wiec jesli szczeniaki nadal czekają na domki to proszę dać znać i no oczywiście zdjęcia poprosze Quote
emilia2280 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 majqa napisał(a):Wspomniana Pani przechwytuje sunię na hotel lub do zaufanego domu tymczasowego (a być może sunia na początek trafi do Pani, gdyby była kwestia poczekania na DT lub hotelik dzień lub dwa), pomaga w kosztach i szukaniu domku, czyli full service i...nie wiem, znając sytuację tej Pani, skąd bierze siłę. :shake: Majqa, uklony po raz kolejny. Czyli teraz tylko kwestia transportu. Rozumiem ze sunia jest zaklepana i bezpieczna do tego czasu? Quote
majqa Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 emilia2280 napisał(a):Majqa, uklony po raz kolejny. Czyli teraz tylko kwestia transportu. Rozumiem ze sunia jest zaklepana i bezpieczna do tego czasu? Tak, schron już wie. Sunia zaklepana. Pani czeka, tylko...TRANSPORT! Quote
nescca Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Dziewczyny.... PEŁEN SZACUNECZEK. Sunia miała wiele szczęścia ,że oko jednej z Was wyłowiło ją z tłumu skazańców. Brak mi słów..... do jak cudownego ocalenia może dojść w ciągu zaledwie kilku dni ....dzięki wielkim serduchom kilku dziewczyn. Życzę suni już tylko słonecznych dni w jej życiu....a Pani ,która dała jej azyl....wiele szczęścia od losu.... za to co robi. Quote
majqa Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Snem sprawiedliwych to ja zasnę jak się sunia zaciągnie morską bryzą... Musi się udać...poprostu musi.:roll: Quote
Koperek Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Się na razie do majqi dodzwonić nie mogę, bo ma "telekonferencję":crazyeye:, a ja mam SUPER NIUSA!!!:lol::lol::lol: Zostałam totalnie zbombardowana telefonami i mailam przez panią, która KONIECZNIE CHCE ZAADOPTOWAĆ NASZĄ STARSZANKĘ!!!:multi:Pani jest z Lublina, ma aktualnie 4 msc owczarka niemieckiego (pieska) i zobaczyła aukcję na allegro jakąś godzinę/dwie temu. Zakochała się i już! Rozmawiała już z rodzinką. Budują domek- jest na wykończeniu, także dziewczyna będzie miala gdzie chodzić na siku;) Przed chwilą znowu do mnie dzwoniła, bo martwi się, bo nie ma jak po sunię podjechać i kombinuje, czy może jakimś kurierem, czy coś. Przejęcie w głosie słyszałam, więc traktuję poważnie. I MAM KŁOPOT BO CO TERAZ????????????:roll: p.s. oczywiście allegro ciotki Isadory działa takie cuda :) Quote
Doda_ Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 to wspaniale ze Pani chce ją zaadoptowac. Super. Koperku, pytalam sie o szczeniakow. Quote
Koperek Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Tak, tak. Z wrażenia zapomniałam napisać;) Szczeniaki z mamusią nie zostały znalezione. Więc prawdopodobnie "właściciel" sobie na niej pozarabiał, a gdy już nie była potrzebna (choć znaleziona z cyckami pełnymi mleka :angryy:) to nie raczył nawet odebrać mamuśki ze schronu. Ot- maszynka rozrodcza :-( Quote
Doda_ Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 :shake: :shake: :shake: Szkoda ze nie ma szczeniaków, mialabym dla jednego domek. Może i dobrze, ze do schroniska nie trafiły. Ale nie wiadomo co ten 'wlasciciel' zrobi z nimi :shake: Zycze mamusi duuuzo szczęscia w nowym domu! Zasluguje na super domek! Quote
Koperek Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Jeszcze nie wiadomo, który domek :roll: I czy w ogóle ten w Lublinie się nadaje. To była tylko wstępna rozmowa z bardzo napaloną panią. Natomiast rozmowa musi być dłuższa z dużą ilością pytań i dobrych odpowiedzi na nie:razz:. Sprawdzenie warunków swoją drogą;) Także na razie trzymajcie kciuki, żeby wszystko (tfu, tfu) wyszło pozytywnie! Quote
przyjaciel_koni Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 [quote name='Koperek']Tak, tak. Z wrażenia zapomniałam napisać;) Szczeniaki z mamusią nie zostały znalezione. Więc prawdopodobnie "właściciel" sobie na niej pozarabiał, a gdy już nie była potrzebna (choć znaleziona z cyckami pełnymi mleka :angryy:) to nie raczył nawet odebrać mamuśki ze schronu. Ot- maszynka rozrodcza :-( Właśnie - wydaje się, że sunieczka jest z pseudohodowli. Natomiast 12 lat, to ona zdecydowanie nie ma... Jest młodsza. I między innymi dlatego ja tu widzę konieczność sterylizacji... By już nikt jej nie wykorzystywał... Nie wiem, jakie macie możliwości, ale to podstawa (informacja o warunku sterylizacji, lub o wydaniu suczki już po, pomaga również przy wyborze domu - z automatu odpadają Osoby nieuczciwe i pseudohodowle !). A tak ogólnie, to znowu jestem pod wrażeniem - Majqa - super przeprowadzona akcja !!! Szybkie Allegro !!! I jak widzę przyciągasz same pozytywne i prawdziwie pomagające zwierzakom Osoby !!! Oby wszystko nadal dobrze się układało ! Życzę dziewczynce wspaniałych Opiekunów !!! Jeszcze tylko kwestia techniczna - czyli niestety jak to bywa najczęściej - pieniądze... Jeśli zechcecie je zebrać (bo sterylizacje niestety darmowe nie są...) nie zbierajcie na własne konta... Nie polecam. Już teraz niektóre Osoby z Dogo mają problemy z Urzędem Podatkowym ! Ktoś "życzliwy" zawiadomił fiskusa o ich dodatkowym źródle dochodu... Zbierajcie lepiej na konto Fundacji (np. AFN). Tylko pamiętajcie o konieczności posiadania faktur, na podstawie których otrzymacie zwrot gotówki. Druga możliwość, to płatności systemem przelewu bezpośrednio z konta Fundacji. Quote
Koperek Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Pani o sterylce już została przeze mnie zawiadomiona w pierwszym telefonie;). Nie miała nic przeciwko, byleby się dziewczynce nic nie stało, bo jak wiadomo starsza już jest. A jeśli chodzi o sterylkę to osłuchamy serducho i jak będzie wszystko w porządku to odbędzie się to za free. Więc róznego rodzaju zawirowania finansowe z góry odpadają;) A to, że wypatrzyłam dziewczynę i walczę o nie wciąganie jej na "listę strzykawki" to nic nie znaczy?? :mad::evil_lol: Wszystko tylko majqa i majqa- pewnie jeden zawsze laury zbiera:eviltong::lol::lol::lol: (bo taka to dziewczyna, że zakręci i samo się układa:loveu:) DZIĘKI ZA PODPOWIEŚCI:lol: Quote
majqa Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 [quote name='przyjaciel_koni'](...)I między innymi dlatego ja tu widzę konieczność sterylizacji... Strzeżonego Pan Bóg itd.;) (...)I jak widzę przyciągasz same pozytywne i prawdziwie pomagające zwierzakom Osoby !!! Widzę, że tworzy się mega team, dlatego cieszę się, że zawitałaś!!!:loveu:(...) Już teraz niektóre Osoby z Dogo mają problemy z Urzędem Podatkowym ! Ktoś "życzliwy" zawiadomił fiskusa o ich dodatkowym źródle dochodu...Braki jednak mam niezłe, bo o tym nie pomyślałam.:shake: (...) Niech Ci się tylko suniu uda, oby, oby maleńka...:-( :loveu: :-( Już dosyć Twoich krzywd. Quote
Recommended Posts