Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest ajsonowa
Posted

hanusia napisał(a):

Tylko co lepiej: Flyball czy agility??

a kto powiedział, że nie mozna dwóch rzeczy naraz? :razz:

Posted

Bzikowa napisał(a):
a ja bym powiedziała, że westie i flyball to dziwne połączenie

:diabloti:

Dlaczego?

Nie za bardzo znam się na flyballu jako takim, ale kiedyś na pokazach widziałam nawet yorka, który to trenował:cool3:

Posted

York jest lekki i łapki ma dość długie w proporcjach do tułowia, natomiast westik... hmmm, chyba wręcz przeciwnie :evil_lol:. Z pewnością york o wiele lepiej sprawdzi się w każdym sporcie, gdzie liczy się szybkość, bo budowa westika nie predysponuje go do osiągania zawrotnych prędkości ;).
Co nie znaczy, że nie warto próbować. Jeśli i pies i przewodnik dobrze się bawią, to niech się bawią. Byle nie mieć wygórowanych ambicji, bo można się rozczarować ;).

Posted

Dokladnie, bawic sie mozna we wszystko, co pies lubi i jest bezpieczne :)

Nie ma reguly, ze westie lubia zajecia X, nie lubia sportu Y - toz to od psa zalezy.

A co lepiej - to sie psa zapytaj ;)

Posted

Chyba Mokka napisała wszystko co chciałam ;)
To, że york jest mniejszy nie zmienia faktu, że jest dużo zwinniejszy i bardziej gibki niż westik (choć zależy też jaki westik, nie? :eviltong: ja mam mutancika)

Ja patrzę przez pryzmat mojego psa. Uwielbia agility, lubi obi (tak na własną rękę ćwiczymy troszkę), zaczyna lubić frisbee, ale flyball byłby chyba trochę dla niego... przynudny :evil_lol: