hanusia Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Słyszałam, że westy uwielbiają agility. Misia mogłaby się ich nauczyć. Tylko co lepiej: Flyball czy agility?? Quote
Inkaa Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Musisz zobaczyć co bardziej odpowiada twojemu psu. ;) Ja osobiście bardziej wolę agility (Wena chyba też) Pzdr. Wena(WHWT)&Kinga Quote
Guest ajsonowa Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 hanusia napisał(a): Tylko co lepiej: Flyball czy agility?? a kto powiedział, że nie mozna dwóch rzeczy naraz? :razz: Quote
Bzikowa Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 a ja bym powiedziała, że westie i flyball to dziwne połączenie :diabloti: Quote
MustaVeri Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 no ja jestem podobnego zdania. Mi westi bardziej do agility pasuje jak juz cos.Ale yor nalezy do Twojego psa;] Quote
bellatriks Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Bzikowa napisał(a):a ja bym powiedziała, że westie i flyball to dziwne połączenie :diabloti: Dlaczego? Nie za bardzo znam się na flyballu jako takim, ale kiedyś na pokazach widziałam nawet yorka, który to trenował:cool3: Quote
Mokka Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 York jest lekki i łapki ma dość długie w proporcjach do tułowia, natomiast westik... hmmm, chyba wręcz przeciwnie :evil_lol:. Z pewnością york o wiele lepiej sprawdzi się w każdym sporcie, gdzie liczy się szybkość, bo budowa westika nie predysponuje go do osiągania zawrotnych prędkości ;). Co nie znaczy, że nie warto próbować. Jeśli i pies i przewodnik dobrze się bawią, to niech się bawią. Byle nie mieć wygórowanych ambicji, bo można się rozczarować ;). Quote
dog_master Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Dokladnie, bawic sie mozna we wszystko, co pies lubi i jest bezpieczne :) Nie ma reguly, ze westie lubia zajecia X, nie lubia sportu Y - toz to od psa zalezy. A co lepiej - to sie psa zapytaj ;) Quote
Bzikowa Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Chyba Mokka napisała wszystko co chciałam ;) To, że york jest mniejszy nie zmienia faktu, że jest dużo zwinniejszy i bardziej gibki niż westik (choć zależy też jaki westik, nie? :eviltong: ja mam mutancika) Ja patrzę przez pryzmat mojego psa. Uwielbia agility, lubi obi (tak na własną rękę ćwiczymy troszkę), zaczyna lubić frisbee, ale flyball byłby chyba trochę dla niego... przynudny :evil_lol: Quote
Recommended Posts