Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boksio już po operacji .Leży i popiskuje a mój tata klęczy nad nim i głaszcze. Operacja się udala, taką mam nadzieję. Mam zdjęcia rentgenowskie tych kości i gwożdzi.łapka nie jest w gipsie.
Wiecej informacji potem bo jade do kotki, ktorą pogryzl pies i urodziła 2 kocięta na miejskim targowisku, na ziemi wsód ludzi. zabieram ją.
Pani wet. skasowała nas na 500zl. Kasę wylożylam z pieniedzy mężowych i proszę Boga aby tz. sie nie doliczył, bo już po mnie ! jestem martwa !

Posted

Każdy grosz się liczy!
Zwracamy się z ogromną prośbą, do wszystkich, którzy kochają zwierzęta i chcą im pomóc, a także do tych którym po przeczytaniu tej historii zrobiła się smutno i przykro, z powodu okrucieństwa niektórych ludzi.
Mały 3-miesięczny szczeniak rasy Bokser, którego widać na zdjęciu poniżej…
[ fotka, na której wygląda najlepiej]
Dokładnie tydzień temu, został w brutalny sposób pobity przez swojego pijanego właściciela…
[ fotki z ranami, takie naj. Smutne. ]
Mężczyzna bez żadnych skrupulatności kopał i rzucał Axelem ( im. Psa ). Szczenię jest bardzo obolałe, ma złamaną kość udową i posiada wiele innych obrażeń. Z bólu nie może spokojnie spać w nocy, czasem słychać jak żałośnie skomle, a nikt nie jest wstanie uśmierzyć tego bólu jedynie niezwłoczna operacja, która jest kosztowna mogłaby mu pomóc. Niestety potrzebne są środki finansowe, których nie posiadamy. Dlatego apelujemy, abyście pomogli Axelowi i przekazali tyle pieniędzy ile tylko jesteście wstanie, nawet 1 grosz będzie mile widziany na naszym koncie.
Warm. Maz.Stowarzyszenie Obrońców Praw Zwierząt im. św. Franciszka z Asyżu
ul. Plac Grunwaldzki 8
14-400 Pasłęk
62 1020 1752 0000 0502 0096 5400
PKO BP O.1 Elbląg
82-300 Elbląg
z dopiskiem dla Axsela

Posted

[quote name='gazzy']
Każdy grosz się liczy!
Zwracamy się z ogromną prośbą, do wszystkich, którzy kochają zwierzęta i chcą im pomóc, a także do tych którym po przeczytaniu tej historii zrobiła się smutno i przykro, z powodu okrucieństwa niektórych ludzi.
Mały 3-miesięczny szczeniak rasy Bokser, którego widać na zdjęciu poniżej…
Dokładnie tydzień temu, został w brutalny sposób pobity przez swojego pijanego właściciela…
Mężczyzna bez żadnych skrupulatności kopał i rzucał Axelem ( im. Psa ). Szczenię jest bardzo obolałe, ma złamaną kość udową i posiada wiele innych obrażeń. Z bólu nie może spokojnie spać w nocy, czasem słychać jak żałośnie skomle, a nikt nie jest wstanie uśmierzyć tego bólu jedynie niezwłoczna operacja, która jest kosztowna mogłaby mu pomóc. Niestety potrzebne są środki finansowe, których nie posiadamy. Dlatego apelujemy, abyście pomogli Axelowi i przekazali tyle pieniędzy ile tylko jesteście wstanie, nawet 1 grosz będzie mile widziany na naszym koncie.
ul. Plac Grunwaldzki 8
14-400 Pasłęk
PKO BP O.1 Elbląg
82-300 Elbląg
z dopiskiem dla Axsela

Zwracamy się z ogromną prośbą, do wszystkich, którzy kochają zwierzęta i chcą im pomóc, a także do tych którym po przeczytaniu tej historii zrobiło się smutno i przykro, z powodu okrucieństwa niektórych ludzi...

Mały 3-miesięczny szczeniaczek…bezbronny, słodki, kochany.
Około tygodnia temu został w brutalny sposób pobity i skopany przez pijanego człowieka. Człowieka, który na miano bycia człowiekiem nie zasługuje.

Mężczyzna bez żadnych skrupułów kopał i rzucał Akselem. Kopał do momentu aż pies zaczął krwawić.
Szczenię jest bardzo obolałe, ma złamaną kość udową, pęknięte zebra, złamaną szczękę (oczywiście czekam na Basie co do jego obrazeń bo nie wiem dokładnie co mu jest).
Konieczna była bardzo pilna i kosztowna operacja gwoździowania łapy.
Dziś ją wykonano w klinice w Elblągu. Koszt tej operacji wyniósł 500 zł. Niestety jest to bardzo duzo pieniążków. Za dużo dla nas, nie jesteśmy w stanie pokryć jej kosztów sami.

Dlatego też zwracamy sie z prośbą do Państwa - pomóżcie nam pomóc Akselkowi.
Liczy sie każdy grosz.
Dla wielu z nas 5 zł to niewiele, dla Akselka wielki krok do normalności, do życia bez bólu i lęku. Do życia w bezpieczeństwie i miłości. To krok do życia na czterech łapach!

Tu dane do przelewu.

Posted

[quote name='basia0607']500zl. Kasę wylożylam z pieniedzy mężowych i proszę Boga aby tz. sie nie doliczył, bo już po mnie ! jestem martwa

Basia czy Ty masz i męża i TZa?:cool3:

Posted

[quote name='Charly'][quote name='basia0607']500zl. Kasę wylożylam z pieniedzy mężowych i proszę Boga aby tz. sie nie doliczył, bo już po mnie ! jestem martwa

Basia czy Ty masz i męża i TZa?:cool3:
Raz mam męża raz Tz-ta.
Piesek ma pękniete żebra i wybite 2 zęby. Musi go bardzo boleć bo placze i nie wstaje. Poprosilam koleżanke wetke aby przyjechala podać mu lek przeciwbolowy. Tekst na allegro jest dobry.
Kocieta są bezpieczne, 2 male robaczki.
Zdjęcia wkleje potem, zaraz jede z Magd oczytac czipa psa porzuconego w lesie. To moze byc pies adoptowany z elblskiego schroniska !

Posted

mam kilka pytań

1. czy 'wypadek' psa został zgłoszony na policję czy winnemu ujdzie to bez żadnych konsekwencji?
2. co z kotka, która urodziła na targowisku
3. podajcie numer konta wpłace 100,-

Posted

konto:

ul. Plac Grunwaldzki 8
14-400 Pasłęk
PKO BP O.1 Elbląg
82-300 Elbląg
z dopiskiem dla Axsela

Posted

Własnie wrócilam z inerwencji, trafilysmy na idiotę . Rzucil w nas psem, wyzwal , Magde chcial bić. Była policja ale nic nie zrobila bo to znany we wsi czubek.
Kotka już jest w domu tymczasowym. Akselek śpi w łóżku, dostal lek przeciwbólowy a ja jestem padnięta.

Posted

[quote name='basia0607']Własnie wrócilam z inerwencji, trafilysmy na idiotę . Rzucil w nas psem, wyzwal , Magde chcial bić. Była policja ale nic nie zrobila bo to znany we wsi czubek.
Kotka już jest w domu tymczasowym. Akselek śpi w łóżku, dostal lek przeciwbólowy a ja jestem padnięta.

ech... głupich nie sieją.. sami się niestety rodzą...:shake:
oby maluszek już tylko zdrowiał i nie cierpiał...

Posted

popatrzcie bardzo uważnie: one są łudząco podobno ale to nie ten sam pies: ten poniżej nie ma skarpetek-ten powyżej ma widoczne mimo że kawałek zdjęcia z dołu przycięty.

czy sprawca zostanie ukarany?:angryy:

Posted

Dziewczyny czy ktoś zechce zająć sie bazarkami?
Mam mnóstwo rzeczy w tym świetny organizer z Casio z możliwością podłaczania do komputera, świetna rzecz, nówka, normalnie chodzi po 80-100pln, wystarczy ze wystawicie za 40.
Mam tez sporo ciuszków, książki, filmy, maskotki, ramki i moge wystawić kilka portretów psów ale ktos by sie tym musiał zająć. Co wy na to?
Wysłałabym wszystko jedną wielką paczką do kogoś kto chciałby sie tym zająć i oczywiscie pieniażki były by przeznaczone na Axelka;)