basia0607 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Tego 3-miesięcznego pieska, pijany facet skopał i rzucał nim o ścianę.O tym incydencie dowiedziałam się od dzwoniącej do mnie dziewczyny, właścicielki psa.Ten zwyrodnialec to konkubent jej matki.Axel jest bardzo obolały, ma złamaną kość udową, a facet był umazany jego krwią.Dziewczyna nie ma pieniędzy na operacje, płakała i prosiła mnie o pomoc.Wie, że pies u niej pozostać nie może,ponieważ mieszkaja we wspólnym mieszkaniu.Obiecałam psu pomóc pod warunkiem, że się go zrzeknie na nasze stowarzyszenie.Zgodziła się.Axelek jest cudownym, pełnym życia szczeniaczkiem.Wiadać ,że go bardzo boli,leży i popiskuje.Jutro czeka go operacja, którą lekarz określił na 500zł., jeżeli nie będzie komplikacji. PROSZĘ BARDZO o jakis grosik, może allegro, abym mogła opłacić ten zabieg.Nasze mozliwości finansowe nie pozwalają nam na tak duze wydatki, ale nie mogłam postąpić inaczej i zostawiać pieska bez pomocy.Na faceta poszło doniesienie o popełnieniu przestepstwa z ustawy o ochronie zwierząt. Kasia wklei fotki. Gdyby ktos zechcial nas wspomoc podaje nr. konta Warm. Maz.Stowarzyszenie Obrońców Praw Zwierząt im. św. Franciszka z Asyżu ul. Plac Grunwaldzki 8 14-400 Pasłęk 62 1020 1752 0000 0502 0096 5400 PKO BP O.1 Elbląg z dopiskiem dla Aksela 82-300 Elbląg z dopiskiem dla Aksela http://www.allegro.pl/item362062243_brutalnie_skopany_i_pobity_akselek_prosi_o_pomoc_.html Quote
lothia Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 co za ch...... na kaczych łapach,ręce opadają poprostu,niestety nie moge pomóc ale moze napiszcie do doddy,może fundacja AST będzie mogła cosik pomóc w jakikolwiek sposób, choćby szukanie wspaniałego domu Quote
Kasia Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 tak samo rzucić tym dziadem o ścianę, nie raz i nie dwa a do skutku porządnego!!! :angryy: Zdjęcia naszego przystojniaka Quote
Kasia Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Basiu co do cegiełkowego allegro to niestety nie mogę jego wystawić na chwilę obecną. Mam do zapłaty 120 zł za miesiąc poprzedni czyli kwiecień i na razie nie mam z czego zapłacić. Wystawiając allegro cegiełkowe trzeba sie liczyc z zapłatą za prowizję od sprzedanych ilości. Jeśli doszłoby mi do zapłaty kolejne 100 zł nie poradziłabym sobie niestety. Poszukam kogoś innego kto wystawia takie aukcje albo Ty poproś czy fundacja AST nie mogłaby takiej aukcji wystawić? Quote
Kasia Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Wystawie jakis bazarek, poszukam coś jutro. Tak mogę pomóc... Quote
Kasia Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Dziękuję, że zajrzałaś. Rozsyłajcie prosze alej ten wątek... On ma dopiero 3 miesiace :-( Quote
Alicja Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 podniosę , roześlę zaraz info ..... dopiero wyprawiłyśmu Qdłaczka do kolejnego domku ....myślę jak mogę pomóc :-( Quote
Selket Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Biedny maluszek :placz: Jak mu pomóc, jak nie mam jak...... :( Quote
emilia2280 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Kasia napisał(a):Basiu co do cegiełkowego allegro to niestety nie mogę jego wystawić na chwilę obecną. Mam do zapłaty 120 zł za miesiąc poprzedni czyli kwiecień i na razie nie mam z czego zapłacić. Wystawiając allegro cegiełkowe trzeba sie liczyc z zapłatą za prowizję od sprzedanych ilości. Jeśli doszłoby mi do zapłaty kolejne 100 zł nie poradziłabym sobie niestety. Poszukam kogoś innego kto wystawia takie aukcje albo Ty poproś czy fundacja AST nie mogłaby takiej aukcji wystawić? Kasiu, wystaw prosze takie allegro cegielkowe a ja zaplacé prowizjé od tego allegra- niezaleznie od jej wysokosci. Quote
Marlena:) Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Ja podniosę :-(.......niech więcej osób Cie zobaczy maleńki :-( Quote
desideratum Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Boże! Za każdym razem czytając tragedie tych zwierząt nie chce się wierzyć, że ludzie są do tego zdolni.. :-( Złapać takiego i połamać mu te giry i łapy.. powoli.. kosteczka po kosteczce!!!:mad::mad::mad: Płakać sie chce, patrząc na to maleństwo :placz: Quote
emdziolek Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Matko jaki cudak:placz: Biedaczek:placz: basiu jeden szczegół to nei jest ast, t o raczej Boksio albo mix Boksia z Astkiem. Jezeli ktoc bedzie chciał sie zająć to moge wysłać w paczce rzeczy na bazarek, sporo tego mam ale nie mam czasu na wystawianie bazarku a póxniej na wysyłki.Moze ktos ma ochote? Quote
basia0607 Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 Aksel śpi w piernatach, nie wie biedak co go jutro czeka !:placz: Quote
andzia69 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 emdziolek napisał(a): basiu jeden szczegół to nei jest ast, t o raczej Boksio albo mix Boksia z Astkiem. no właśnie też mi to przyszło do głowy...no ale moze to zdjęcia tak ukazują:cool3: niewazne - mały, sponiewierany przez ludzi psiapsiunek:placz::placz::placz: Basia - podaj nr konta w 1 poście, dopisz w tytule, że potrzebna pomoc finansowa.... Quote
basia0607 Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 Jeden wet, mówił , ze to boksio inny mówił , że to ast. Dziewczyna mówiła , że kupiony z hodowli. Nie mialam nigdy do czynienia z amstafami, nie znam tej rasy. Quote
ATLANTYDA Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 biedny maluszek :-(:-(,fakt sznupka trochę boksiowa ,mogę wpłacić 20 zł ale po 10 maja podajcie jakieś namiary na pw Quote
andzia69 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 to jest boksio od aldonki z Wwy szukający domu: no to teraz porównajcie! Quote
nika28 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Dla mnie to jest boxer. Mogę mu zrobić wątek na forum boxerów??? Quote
basia0607 Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 andzia69 napisał(a):to jest boksio od aldonki z Wwy szukający domu: no to teraz porównajcie! Kurcze są identyczni !!! Quote
Recommended Posts