Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapomnialam napisac o dalmatynce, ktora niedawno zabralam ze schroniska.

Byla na badaniach u pani doktor zaraz nastepnego dnia. Okazalo sie, ze miala stan zapalny trzustki.
Bierze leki i jest juz znacznie lepiej. Zebra juz nie stercza, przytyla slicznie i jest kochana sunia.
Jest jeszcze u mojej mamy. Niedlugo bedzie miala sterylizacje ( ale ma teraz cieczke i trzeba bylo to przesunac ).
Jej przyszla pani juz sie nie moze jej doczekac .....

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dalmatynka z Dluzyny ....
Jest sliczna i kochaniutka. Ma wlasnie cieczke, a jak sie skonczy robimy sterylizacje ( ci panstwo z Bogatyni sie nie odezwali ).

.

Posted

* 13. luty 2010 -> 100 % finansowane / 1. = 100 €
* 06. marzec 2010 -> 100 % finansowane / 2. = 100 €
* 09. marzec 2010 -> 6,7 % finansowane / 2. = 6,70 €

Posted

tak chyba było od początku, chodzi im o to, aby chyba za każdym zalogowaniem przesyłac, wówczas dostajesz 1=1ec

husky schilla adoptowana ze schronu, zaraz ją ściagam i wrzucę foty od Kasi z wczoraj

Posted

Kasiuchna jak możesz to sprawdź czy czegoś tradycyjnie nie pomyliłam

1.
FRANEK
nr 60 chip 516295
w schroo od 20.08.2008
5 lat
uwielbia drapanie doopki, łagodne psisko

2.
boks Joanna chip 340550
w schroo od 10.01.2010
tradycyjnie niby ma 8 lat !?!?
duży, bardzo łagodny a jednocześnie boidudek...nieśmiały zarówno do ludzi jak i psiaków

3.
prawdopodobnie mama i syn , obydwoje trafili 05.03.2010
chłopak to ten ciemniejszy ...niby 6 letni, ma stare złamanie z przemieszczeniem kości udowej...wymaga operacji, ma problemy ze sprawnym poruszaniem
jego nr to 287 chip 342479

sunia ta jaśniejsza i mniejsza
to 14-16 letnia psinka z obustronną zaćmą
jej nr 288 chip 337797

4.
biała MISIA
taka mikro sarenka - zdrowa
ma 3 lata, trafiła 01.03.2010
jej nr 178 chip 809813

Posted

kasia310 napisał(a):
Magda, jeśli chodzi o Franka, to jest taki mieszaniec dobkowaty;) ma długi ogonek, jest przemiły, kocha pieszczoty.

oki, to go zgłoszę Kasi, może sie uda. Kasiu czy pamiętasz czy ta kudłata sunia jescze siedzi - to ufo z hotelowych boksów, było tam kilka mniejszych pikusiów

Posted

Nasza kochana seaside powoli szykuje się do powrotu do nas:) Hania rośnie zdrowo i jej mama zaplanowała wspomóc nas bazarkami za jakiś czas - wielkie buzi dla Was dziewczyny.
a teraz przegląd sytuacji:
mamy Semira i Lalkę, dwie cc i szykuje się Ramzes. Kto może to robi bazarki, bo już nie wiemy w co ręce wkładać. Kudłacze mają Tibbiego, którego możemy jedynie ogłoszeniami wspierać - Lupi już poszeł do domu:) W najgorszym stanie zdrowotnym na dzień dzisiejszy jest Eccia.
Semir i Lalka mają ode mnie ogłoszenia, ale zapadła cisza, ogólnie, mam nadzieję, ze jak bardziej słońce przygrzeje to i telefony się rozruszają, bo nawet szczeniaki od Beaty nie mają wzięcia.
ogólnie to mamy duzy kryzys, chyba w każdym aspekcie naszej działalności. Na coraz powazniej szukamy kogoś kto zlokalizuje źródło pecha cc:(

Posted

w moim banerku - córka i matka - one już zaliczyły każdą ewentualnosć, jaka mogła nas spotkać. To tak pechowe psy, że już gorzej chyba być nie moze. Obie wróciły, w okolicznościach mało przyjemnych, teraz walczymy o Eccię i jej zdrowie, bo baba ją wyrzuciła i w schronie w Bytomiu ją znalazłyśmy - dobrze, ze kierownik nam pomógł i wraca bez kwarantanny. Ja to bym najchętniej o nich jakiś artykuł napisała - reklama i to mini pigułka, co spotyka wolontariuszy i być może komuś by cos przyszło do pomyslenie zanim by się zdecydował na adopcję i ją przemyślał 2 razy. Matka-ta podpalana wróciła jako pies morderca - okreslenie behawiorystki, a nasz szkoleniowiec, mówi, że to pies do dogoterapii nawet. Według tamtej babki miała plan, aby wyeliminować całą rodzinę - no comment, zresztą Wasz kudłacz jeden też wracał, po tym jak kolejny specjalista to doradził. Ja się zastanawiam teraz, czy w ogóle komuś polecać takich ludzi, bo tzreba naprawdę mieć sprawdzonego człowieka.

Posted

Nie, behawiorystów to zdecydowanie nie polecać, co niektórych to bym przez wyżymaczkę przecisnęła :mad: Ostatnio taki jeden "mądry inaczej" (nie pytany o zdanie, tylko sam z siebie) powiedział że mała sunia ma "porąbaną psychikę" a ona z dziećmi jest, przytulaśna, kochana. Normalnie nie wiem co tym ludziom odwala, same durne pały?
Tylko szkoleniowcy mają właściwe podejście chyba