Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aneczka0106 napisał(a):
To jeśli o chrapaniu mowa, to moja Zulka (półbulwa jak i Hera:razz:) nie chrapie wcale...bardzo sporadycznie się zdarzy:cool3:. Taka mieszanka ma mnóstwo plusów:
-dłuższa mordka=lepsza filtracja powietrza, lepsze oddychanie
-mniejsza masa, niż bulwek=mniejsze narażenie na wady serca, mniejsze obciażenie stawów
-lepsze przystosowanie do wysiłku fizycznego oraz do znoszenia upałów na przykład:cool3:

W przypadku Heruni to 100% prawdy... :)

Posted

Mnie chrapanie też nie przeszkadza ,napisałam o tym raczej w odniesieniu do posiadania kolejnego i czy kolejnych psów myślałam że TZ KATEGORYCZNIE OZNAJMI NIE, a tym czasem on ma problem kto gdzie mógłby spać więc to raczej napawa optymistycznie ;).

Posted

Hera się nie da z łóżka usunąć !!! Właśnie gadam z mamą przez tel i słyszałam jak coś wali głosno... Okazało się że to Hera domaga się picia i wali łapą w metalową miskę! Ta to wie czego chce... :) Rano z kolei nie daje się zagonić do domu, bo uwielbia biegać po ogodzie... Wraca dopiero ok. 13, choć ma drzwi otwarte... :)
Aha.. Jedna uwaga... Nie moze isć do domu z płytą elektryczną w kuchni, bo będzie nieszczęście... Ona łazi po szafkach, łaziła dziśnawet też po kuchence, na szczęście gazowej... Robi to i na bezczela i jak nikt nie patrzy.... Diabełek nasz taki.... :evil_lol:

Posted

Tosia2 napisał(a):
Dla chcącego nic trudnego! na narożnik w kuchni, potem na stół z którego "kulturalnie" przechodzi na szafki... :)

Lol heheheh :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
Mam jeszcze jedno pytanie czy Hera jest już po sterylce bo zdaje mi się że tak ?

Atlantydo czyżby jednak?:p

Posted

Jak nie znajdzie sie jakiś sensowny dom z ogrodem do biegania dla Hery to myślę że tak muszę jednak jeszcze pozbawić jajek naszego Bono to w najbliższych dniach .Na pewno dziewczyna była by u nas kochana niestety nie będzie biegania po ogródku od rana tylko spacerki na ogródek lub do parku .
A no i mogła by ja wziąć niestety dopiero po 15 września to prawie dwa miesiące ale ja wyjeżdżam nie wiem jak sobie poradzą sami z nowym psem .
Ale to jeszcze do dogadania jak już Bono będzie bez jajek to może wcześniej i do tego czasu Hera sie zaaklimatyzuje u nas .Mam nadzieję że większych zgrzytów miedzy psami nie będzie bo tak naprawdę tego najbardziej sie obawiam ale z tego co piszecie Hera nie jest konfliktowa .

Posted

Może wreszcie skontaktowałabys sie w jej sprawie telefonicznie? Wydaje mi się że rozmowa to podstawa, a rozterki techniczne są w tym momencie mniej wazne....

Posted

Tosia2 napisał(a):
Może wreszcie skontaktowałabys sie w jej sprawie telefonicznie? Wydaje mi się że rozmowa to podstawa, a rozterki techniczne są w tym momencie mniej wazne....

No żaden problem mogę zadzwonić tylko podaj nr tel wiem że szukasz domu najlepszego dla Hery ;) ,

Posted

:diabloti::diabloti::diabloti: Atlantydy dom to bardzo sensowna opcja...

Juz tyle wywiadów na temat Twoj kiedyś zrobiłyliśmy że lepszego kandydata nie można se wymarzyc :evil_lol: czekamy na Ciebie dziewczyno juz tyle czasu:mad::mad::mad:
i czekać będziemy :roll:

Posted

Hera podbiła moje serce tak jak wielu z Was co mogę jej ofiarować już pisałam.
Na pewno miłość ,opiekę i wiele ciepła .Niestety z rozmowy Tosia2 wynika że szuka dla Hery tylko domu z ogrodem , raczej w okolicy (sama chce dowieźć Herę do nowego domu )w którym Hera najlepiej jak była by jedynym pieskiem .
No i raczej bez małych dzieci :roll:.
Tak że ja powyższych kryteriów nie spełniam :roll:
Mam nadzieję że Hera znajdzie najwspanialszy dom pod słońcem czego jej szczerze życzę :lol:
Mam nadzieję że Tosia2 jeszcze się wypowie odnośnie domu dla Hery .