Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ha, ha, ha... Bardzo śmieszne.... :mad: Ciekawe co robi tam druga cwaniara z aparatem... Dawaj 4-ro łapki, bo znacznie bardziej interesujące na tym wątku... a zdjęcie powinno mieć tytuł "oblężenie"... :evil_lol:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny ,Hercię trzeba dac na adopcję razem z tymi 4 suczkami z pseudohodowli, przecież wzrośnie jej szansa na domek..chyba że ona już ma domek;)

Posted

oj widze ze z Tosia2 to nie przelewki,pilnuje dobrze swoich pupili i nikomu bez walki nie odda zadnego psiaka, ale ja jestem wytrwala i poczekam na mojego psiaka moze w koncu przekonam Tosie ze Asikowi u mnie bedzie dobrze, nie odpuszczam.:Rose::thumbs:Duzo zdrowia Tosiu i dalej szukaj wspanialego domku dla Hery:loveu:

Posted

Wiecie najchętniej wzięła bym Herę i Pumę z 4 suniek wczoraj pokazałam obie dziewczyny TZ z pytaniem czy bierzemy ???.Nawet nie skomentował mnie że jestem szalona czy coś w tym stylu ale stwierdził "wiesz jak one chrapią" ,apotem dodał "mieszkanie duże to mogą spać w innym pokoju ":cool3:.
Ja natomiast mam wątpliwości takie czy suniom nie będzie przeszkadzało często występujące u nas zamieszanie w związki z dużą ilością ludzi w domu ,ruchliwe dzieci ,no i czy nie będą zazdrosne o siebie i Bono .
Wiem że bulwki są dosyć wrażliwe .
Już sobie wyobrażam spacer z dwoma takimi pannami i Bono do towarzyswa :razz:.

Posted

Nie wiem jeszcze wszystkiegio o Pandzie, ale Hera lubi zamieszanie, jest bardzo energiczna i nie chrapie ! :) Panda chrapie jak autobus, hehe, ale to boskie chrapanie...

Natomiast to wiejska baba i koniecznie powinna zamieszkać w domku z ogródkiem, bo wprost uwielbia ogród i możliwosć poruszania się jak chce.... Panda póki co też przejawia taką potrzebę...

Posted

Kogo nazywasz wiejską babą????:mad:
tą laseczkę co ma bosko pręgowane plecki w kolorze hm....lekkiej czekoladki z domieszką żółtego słoneczka??? i oczka cudne??? i uroczo krzywe z lekka łapinki?:iloveyou:

Posted

My niestety mieszkamy w mieście posiadamy wprawdzie ogródek ale to nie to samo co możliwość korzystania z ogródka przydomowego :roll:.
Pisząc wiejska baba masz namyśli Herę ?

Posted

No jasne! Moja niunia to wieśniak straszny! Nadal łazi po stole, po szafkach kuchennych, kradnie zakupy, rządzi się "jak u siebie", rozstawia psy po kątach, a co.... Kiedy do niej przychodzę to po prostu mogłabym na palcach wchodzić, oddech wstrzymać a ona i tak wyczuje że ide i leci szalony gremlin na powitanie... :)
Z całą pewnością Hera zadomowiła się już, jest pewna siebie, wiecznie uśmiechnięta...no po prostu cudowna !!! :loveu:

Posted

Hera to mały diabelec jest !!! Doprowadziła mojego Pepe do stanu przed-zawałowego :diabloti:

ona potrzebuje towarzystwa psów, które dadzą jej radę - żadne delikatne piesiulki nie wchodzą w grę, bo Herunia to żywiołowa babka jest

Posted

To prawda... Z kolei jest też zazdrosna więc w domu chciałaby być jedyną gwiazdą, ale kontakt z psami też baaaaardzo lubi, pod warunkiem, że nie są konkurencją do kolanek Pańci... :)

Posted

lavinia napisał(a):
Hera to mały diabelec jest !!! Doprowadziła mojego Pepe do stanu przed-zawałowego :diabloti:

ona potrzebuje towarzystwa psów, które dadzą jej radę - żadne delikatne piesiulki nie wchodzą w grę, bo Herunia to żywiołowa babka jest

Nasz Bono to też szalony jest:crazyeye::razz: więc jeśli chodzi o zabawy to na pewny by sie dogadali i podejrzewam że Hera by go pod pantofel wzięła bo on wszystkim kobietom ustępuję :cool3:

Posted

ani hera ani pumka - z tego co je znam:cool3:nie są zazdrosne przesadnie, nie to co mój bajt:cool1:
a puma dzisiaj na spacerze sama wrażeń szukala, to bardzo aktywne dziewczyny, zamieszanie to one raczej lubią:cool3:

Posted

Czekam z niecierpliwościa na decyzję:lol: Herunia jest jak lustrzane odbicie mojej Zuli prawie...tylko bez ogonka. Morda taka sama i pewnie jest tak samo zwariowana półbuldozką: kochającą ludzi, domagającą się pieszczot 24h, rozstawiającą konkurencyjne psy po katach i szaloną, szaloną, szaloną-czyż nie?!:razz::loveu:

Nie to żebym namawiała do pochopnej decyzji...ale jestem za:p

Posted

aneczka0106 napisał(a):
Czekam z niecierpliwościa na decyzję:lol: Herunia jest jak lustrzane odbicie mojej Zuli prawie...tylko bez ogonka. Morda taka sama i pewnie jest tak samo zwariowana półbuldozką: kochającą ludzi, domagającą się pieszczot 24h, rozstawiającą konkurencyjne psy po katach i szaloną, szaloną, szaloną-czyż nie?!:razz::loveu:

Nie to żebym namawiała do pochopnej decyzji...ale jestem za:p

Jak jeszcze Hera była w Brańsku to przeglądałam dogomanie i trafiłam na Twoj wątek i patrze Hera na dogo! :evil_lol:

Posted

Atlantyda- do chrapania można się przyzwyczaić...potem już nawet tego sie nie słyszy...a Barney śpi ze mną w łóżku i przesypiam całą noc bez problemu mimo chrapania, charkania, fukania, kaszlenia i innych buldozich odgłosów...acha jeszcze głośniej chrapie Gucio- dogue de bordeaux :) ten to ma odrzut!

Posted

To jeśli o chrapaniu mowa, to moja Zulka (półbulwa jak i Hera:razz:) nie chrapie wcale...bardzo sporadycznie się zdarzy:cool3:. Taka mieszanka ma mnóstwo plusów:
-dłuższa mordka=lepsza filtracja powietrza, lepsze oddychanie
-mniejsza masa, niż bulwek=mniejsze narażenie na wady serca, mniejsze obciażenie stawów
-lepsze przystosowanie do wysiłku fizycznego oraz do znoszenia upałów na przykład:cool3:

Oczywiście większa zdlonosc do wysiłku fizycznego przy buldozkowym temperamencie może byc sporym ADHD:evil_lol: ale nasza w domu jest aniołem...nie żebym namawiała:diabloti: