Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem co mam o tym myśleć... Z Panią rozmowa nie była zła, ale tak mnie zmartwiło to co mówił Pan... Z moich ustaleń wynika, że mieszka tam ona, mąż, syn z dziewczyną (nie żoną), i jej ojciec...

Musicie same powiedzieć co dalej, bo przecież nie mogę decydowac tu...
Pani chciała by sunia była u nich od jutra, wychodzi rano, potem ok.12 wraca. Moze wtedy ja zabrać, natomiast ok. 15 znów wychodzi, dlatego trzeba sie zmieścić w tych godzinach...

Martwi mnie ten brak sterylizacji... Przeciez nie upilnują jej, szczególnie, ze mówiac o ogrodzniu wspomniała, że "no pies to zawsze znajdzie wyjscie"... Z kolei fundować sterylkę komuś za rok? No jeśli nawet to z kolei nasuwa sie pytanie, czy jak pies zachoruje powaznie, też my będziemy za to płacić?

Powiedzcie szczerze prosze co o tym myślicie?

Z innej beczki: Hera jest wprost rewelacjnym psem!!! Dziś spedziła noc z babcią w łóżku, cały ranek kręciła się z mamą, która powiedziała, ze to jeden z bardziej komunikatywnych i inteligentnych psów jakie ma u siebie....

Podbija nasze serca skutecznie.... Naprawdę dla jeśli chodzi o domek dla niej to nie możemy niczego odpuścić, bo ta psina za duzo już przeszła i zasługuje wreszcie na taki który bedzie jej ostatnim, kochającym i odpowiedzialnym.... :)

ps. Właśnie miałam tel o nią z Kołobrzegu... Jak powiedziałam ze nie oddamy jej do budy jak Pan proponował to....wyzwał mnie od wariatek, zapytał czy moze jeszcze w łóżku ma spać, uświadamiał mnie że to tylko pies i kazał....standarowo wziać się za pomaganie ludziom..... :cool3:
Musze się powaznie zastanowić nad swoim życiem.... :evil_lol:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaraz wznowię Herci i dziewczynkom allegro. Przepraszam , że dopiero teraz, ale nie wyrabiam czasowo ostatnio, a wczoraj wieczorem niestety net mi się wymiksował ;)

Posted

może oni powinni wziąść już wysterylizowaną suczkę? i starszą trochę, okolo roczną?
Monia jest za mala na taki "ogród" i lejce.......
to ,że są biedni nie oznacza ,że nie pokochają psa-no tak uważam.
A ten pan z Kolobrzegu hm....... szkoda słów.....

Posted

nie koniecznie musi być im dana wysterylizowana, ale muszą sie wtedy w terminie zmieścić i ją ciachnąć. Albo niech sie choc dorzucą.
kurcze, najlepiej tam chyba jechać i zobaczyc jak tam w domku wszystko wygląda.

Posted

No, ale sterylizacja jest warunkiem adopcji... Monia jest piękna, ale czy oni zdają sobie sprawę co to znaczy upilnować suczkę przy cieczce? Skoro tamten pies żył tak długo, to pewnie starali się jak umieli, ale nie chcę oceniać, bo nie poznałam. Tylko z tego co oni mówili i co mówiono o nich, zapowiadało się dobrze. To może lepiej niech pomyślą o szczeniaku - piesku?

Co do kosztów. Rozmawiałam wczoraj w lecznicy z dr. Moniką - ona zajmuje się rozliczeniami i wyszło 310zł długu. No, to poczekajmy na wieści od Lavinii. Jeśli się pomyliłam, to przepraszam :oops:, to z wrażeń.... bo byłam pierwszy raz na spacerku z niesamowitym Luckiem. Było super, chociaż wszystko takie nowe, a on tak cierpliwiy.

I były też smutne wiadomości od Maupy.....Bardzo, bardzo Ci współczuję.....

Posted

niesterylizowana to bym dawala tylko osobie, do ktorej mam ogromne zaufanie, ze to zrobi, a obcym niestety doswiadczenie pokazuje, ze ufac nie nalezy

a ze pan Ci powiedzial otwarcie co mysli to chociaz masz jasnosc, gdzie psa nie wysylac (czasem lepiej taka reakcje sprowokowac wlasnie odpowiednio wczesnie)

Posted

Nie wiem czy oni przypadkiem nie mieli właśnie samca, stą nie przywiązywali wagi do problemu cieczek....

Chyba te psiaki nie mają szczęścia... Mam coraz głupsze telefony... Dzwoniła właśnie dziewczyna z okolic Nowego Dworu Mazowieckiego o Goję... Bardzo miła, ale:
- ma buldoga w domu, a wilkowatego psa na łańcuchu
- jeśli Goja wyrośnie wieksza niż oczekują będzie mieszkała na zewnątrz-podwórko jest duże
- Ostatnio umarł im szczeniak na silną nosówkę, a lekarz nic nie mówił że potrzebna jest kwarantanna przed aopcją następnego maluszka..... :-o:-o:-o

Posted

Byłam w lecznicy

Uregulowałam resztę pozostałego długu - 300 zł. Konto Hery jest wyzerowane, wszystko jest ok. Mam pokwitowanie, wszystko w komputer wpisała dr Małgosia.

nie wiem jak to się stało - wczoraj jeszcze kwota była inna, ale generalnie jest to na naszą korzyść, więc kłócić sie nie zamierzam.

z rozliczenia wynika, ze całość pobytu i leczenia rodzinki kosztowała 1000 zł za miesiąc, z tego wpłacono;

Martulinek 100 zł
Aleksandra59 200 zł
lavinia 700 zł

jeśłi ktoś jeszcze wpłacał, a nie został tu uwzględniony, to proszę się ujawnić

Posted

[LEFT]Lavinio dzięki za pomyślne wieści, aż mi się słabo zrobiło jak przeczytałam o naszym długu. Także na dziś na koncie mamy 240zł chyba najlepiej przelać to na konto Tosi na utrzymanie dziewczynek. A na sterylizację Herusi uzbiera się, ja juz szukam fantów na bazarek :cool3:.

Co do adopcji dziewczynek to moje zdanie jest takie jak większości z Was: Sterylizacja muuuusi być warunkiem, nie chcemy przecież powtórki z rozrywki. Co do tych państwa interesujących sie Monią mam takie zdanie,że jeśli oni sami ze sobą nie dogadują sie (tekst Pani aby nie słychać tego co mówi jej mąż nie wymaga komentarza :angryy: ) to oddanie psa w ich ręce może skończyć się w najlepszym wypadku powrotem psa. Piszę najlepszy bo wiadomo,że różne rzeczy się zdarzają... Oczywiście nie znam tych państwa i nie chcę nikogo bezpodstawnie oczerniać ale takie miałam odczucia czytając to co pisała Tosia.

Cały czas trzymam kciuki i wierzę,że w końcu znajdzie się ktoś odpowiedzialny kto je pokocha.
[/LEFT]

Posted

Ustaliłam że Pani "któregomamy nie słuchać" jest ojcem tej Pani, a nie meżem.... ...choc niewile to zmienia.....

Umówiłyśmy się z Enia ze poczekamy na ich odzew...

Natomiast moim zdanim ta Pani nie jest złym człowiekiem, nie sądze by świaomie skrzywdziła psa... Nie mniej Monia ma szanse na lepszy dom...
Jeśli mówimy o tym czy kogoś stać na psa, to mamy przeciez na myślinie tylkojedzenie, ale równiez koszta weterynaryjne... Ja też tu uważam sterylkę za obowiazek, a Pani jasno powiedziała, ze nie będzie ich na to stać.... Nie mniej decyzja należy do Was.... :)

Posted

Piękna allegro:multi:
ja wczoraj dostałam od koleżanki dwa prezenty to wystawię na utrzymanie rodzinki, tylko nie wiem czy dziś dam radę bo mi siostra aparat buchnęla:mad:

Posted

poczekajmy ze zmianą tytułu na Monikę. Trzeba jej zaproponować konkretny tytuł a ona juz wstawi :)
Przepraszam że tak dawno mnie nie było ale zamieszanie mam małe. Ciesze sie wszystko tak dobrze sie układa. Tosia z nieba nam spadłaś ;)

Posted

Jeżeli macie choć cień wątpliwości nie wdawajcie małej do adopcji ,gdyby coś było nie tak to będziecie same złe na siebie ,ja w ogóle myślałam że do domu ma iść Goja .Mam nadzieję że znajdzie się domek ,domki najlepsze dla dziewczynek .

Tosia2 czy dziewczyny mają u Ciebie czas pobytu limitowany ?

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
Jeżeli macie choć cień wątpliwości nie wdawajcie małej do adopcji ,gdyby coś było nie tak to będziecie same złe na siebie ,ja w ogóle myślałam że do domu ma iść Goja .Mam nadzieję że znajdzie się domek ,domki najlepsze dla dziewczynek .

Tosia2 czy dziewczyny mają u Ciebie czas pobytu limitowany ?

Oczywisci ze nie!!! Czasu na adopcję nie da się zlimitowac jeśli ma być sensowna.. Mamy też takie co zasiedziały się 11 lat...ale to wyjątki.... ;)

Pani chętna na sunię zadzwoniła po rozmowie ze mną do Enii i bardzo prosiła by jej zaufać.... Zgodnie z ustaleniami jadę właśnie do Pani z suczką.... Zobaczymy.... Nie chcę mieć wyrzutyów sumienia ze straciła dobry dom.... ale jeśli cos tam nie bedzie grało to daję słowo ze jej nie zostawię.....mimo wszystko... :)
Trzymajcie kciuki...

ps. nie wiem czy bedę dzis miała dostęp do netu.... :( Jakby coś to smiało dzwońcie... :)

Posted

rozmawiałam z Tosią........sunia została w nowym domu :loveu::loveu:

Tosia nie ma dziś dostępu do netu, jutro sama tu napisze ze szczegółami

najważniejsze, że wszystko skończyło się dobrze :lol: