Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciotka Folen wyśle maila, posklejałam tekst a ona doda zdjęcia i gotowe.
Do sprawdzenia ewentualnego domku pewnie w Bydgoszczy kogos znajdziemy jak pisała Folen - może z mapy dogo.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mail do Pani poszedł, jeśli będzie trzeba domek sprawdzić, to tak jak pisała Umka, na pewno kogoś znajdziemy, widziałam, że są na dogo osoby z Bydzi.

Posted

Dostałam "prikaz" od cioteczki Enii, że zanim pójdę zrobić sobie kawkę muszę "podnieść" buldozię :evil_lol:, co niniejszym czynię i z czystym sumieniem zmykam na małą dawkę kofeiny ;)

Posted

O rany szczeniaczkowe dziewczyny są nie do poznania, tak mocno urosły :loveu: no cuda istne cuuudaa :crazyeye:

Co do pieniążków to jako skarbonka będę co jakiś czas informowała o wpłatach na konto a więc do tej pory uzbierało sie 45zł ( podaję wpłaty nie dotyczące bazarków) a nasi kochani ofiarodawcy to:
Artur S. 10zł
Krzysztof K. 10zł
Atlantyda 25zł

:smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol:

Posted

Ja dodam wpłaty które doszły z bazarków

Anna_33 - 7zł
eliza_sk - 32,70zł

+45 złoty wpłat od naszych cudownych ofiarodawców mamy w kasie na buldożki 84,7zł

Posted

Byłam w lecznicy. Wypuściłam towarzystwo z klatki, maluchy szalały wokół Gizma i Hery i ogólnie robiły wielkie zamieszanie. Nie mogłam im na to pozwolic za długo, bo w klatce obok jest yoreczka z maleńkim szczeniorkiem i ona się denerwowała trochę..

Kluski są grubiutkie i śliczne. Hera wciąż chudziutka. Dostała ode mnie cielęcinkę, baardzo jej smakowało .

Enia, jeśli będziesz w lecznicy póżniej, to proszę o to samo, co wczoraj :loveu: i od razu dziękuję.

Dziś bylismy z Gizmo na długim spacerze i kąpaliśmy się w tym bajorku po drugiej stronie ulicy. Nie wiem jak Gizmo, ale ja do tej pory śmierdzę mułem :diabloti:

Jeśli chodzi o maluchy, to myślę, ze spokojnie mozna je juz dokarmiać - zapytam , co mogą jeść i postaram się kupic jakąś paczuszkę - może sucha karma dla szczeniaczków ?

Posted

Witam serdecznie:)
Chciałabym zapytać się w jakim wieku jest mamusia maleństw i jakie są jej relacje w stosunku do ludzi (albo dzieci jeśli to wiadomo). Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

Posted

No to jestem.
Dziś z Martulinką razem zabawialyśmy buldozią rodzinke,Hercia sie wyspacerowala i potem gościla nas w swoim pokoiku. Maluchy pobiegaly , poogryzaly nam ręce i nogi, possaly mamę która stala! nawet tak jej nie popuszczą.......
Potem maluchy do klatki i buldożek Gizmo urzędowal z Hercią na salonach, towarzystwo wypieszczochane i wycaluskowane!
Zapraszamy wszystkie cioteczki do wizyt!!!!!!!!!!
ps.poprosilyśmy o odrobaczenie rodzinki, koszt malucha ok. 7 zl, Hercia ok. 15 zl- dobrze zrobilyśmy?

Posted

Wola napisał(a):
Witam serdecznie:)
Chciałabym zapytać się w jakim wieku jest mamusia maleństw i jakie są jej relacje w stosunku do ludzi (albo dzieci jeśli to wiadomo). Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

Nie jest stara to pewne ja bym jej dala max 2 lata, ale upewnie sie u wetki następnym razem.
Do ludzi jest wspaniala, a do dzieci nie bylo jak sprawdzić........

Posted

enia napisał(a):
Nie jest stara to pewne ja bym jej dala max 2 lata, ale upewnie sie u wetki następnym razem.
Do ludzi jest wspaniala, a do dzieci nie bylo jak sprawdzić........

W stosunku do dzieci z Brańska była taka jak do wszystkich kochana :loveu:

Posted

moniska napisał(a):
W stosunku do dzieci z Brańska była taka jak do wszystkich kochana :loveu:

no dziś na spacerku mijala malego chlopca z rowerkiem i byla zaciekawiona , nawet sie oglądala za nim.......
może pamięta te z Brańska?
niektóre psy obszczekuje, a niektóre olewa............
a do ludzi aniolek po prostu:loveu:i pieszczoch:loveu:

Posted

enia napisał(a):
a do ludzi aniolek po prostu:loveu:i pieszczoch:loveu:

dziś, weszła do gabinetu i wskoczyła na kolana do wetki, która akurat siedziała przed komputerem i tak sobie razem siedziały :lol:

Posted

Ja potwierdzam anielskość Herusi gdyż miała ona styczność z moim 2-letnim synkiem i bardzo sympatycznie to wyszło :loveu: dała sie nawet małemu poklepać po grzbiecie...

Eniu czy za odrobaczanie przelać pieniądze na konto Kliniki ,czy jak ma wyglądać to rozliczanie z nimi?

Posted

to super :) Nie będę na razie nic mówić żeby nie zapeszać. Przedstawiam domkowi różne propozycje i między innymi Hercię.
Tylko musiałam najpierw się dowiedzieć kilku informacji których nie doczytałam na pierwszej stronie :oops: Trzymam kciuki co by się domki poznajdowały a ja już przekazuje info o Herci ;)

Posted

Abwarka napisał(a):
Ja potwierdzam anielskość Herusi gdyż miała ona styczność z moim 2-letnim synkiem i bardzo sympatycznie to wyszło :loveu: dała sie nawet małemu poklepać po grzbiecie...

Eniu czy za odrobaczanie przelać pieniądze na konto Kliniki ,czy jak ma wyglądać to rozliczanie z nimi?

właśnie nie wiem, musimy to ustalić.......
ciotki proszę, w weekend mnie nie ma , niech ktoś odwiedzi Herusię w wolnej chwili:roll:

Posted

Lemoniada napisał(a):
Dla szczeniąt może gerberki byłyby dobre?
Aha, czy planujecie wysterylizować Herunię przed adopcją?

wiesz , sunia ma oplacony miesiąc pobytu w lecznicy przez Lavinię, póki karmi to chyba nie można sterylizować, plany mamy takie,że sterylka będzie- jak będą fundusze.Musimy zbierac kasę bo chyba potrwa to dłużej niż miesiąc.......
A gerberki byłyby super ale drogie są:shake:
kurczak i ryż też dobry pomysł, ale ja nie mam w pracy lodówki , więc przez cały dzień leżenia w biurze to mogłoby być nieświeże:roll: co tu robić?

Posted

Umka napisał(a):
Trzeba zaznaczać że sunie będą musiały po podpisaniu umowy adopcyjnej być wysterylizowane.

umowy najlepiej na fundacje podpisać- latwiej potem skontrolować i ew. odebrać psiaka.....tfu... tfu....