Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
Rodzinka nasza liczna dzieciaków mamy 4 .

a miejsce dla jeszcze jednego(dnej) się nie znajdzie? ;) takiej (:evil_lol:) co i z dziećmi świetnie współgra (Abwar Adi sie o tym przekonał w drodze do wawrszawy) jak i z psami (to trzeba jeszcze sprawdzić) :lol:

ATLANTYDA napisał(a):
Przy zapaleniu uszu polecam amertil lub zyrtec pomaga sama testowałam ;) .

ona to ropne zapalenie ma i tu antybiotyki wchodzą w grę jak i przeciwbólowych masa.
ATLANTYDA napisał(a):
czekam na ewentualne namiary :lol:

namiary na Abwar podane były w PW - trzeba się zapytać Ciotki czy na wątku można umieścić:roll:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Folen nie jest usłuchana, ale Umka mnie szturmuje ciągle ;] Podzielam zdanie Evity ;)

Po weekendzie (bo znowu szkołę mam) poogłaszam trochę rodzinkę.

Posted

Umka napisał(a):

ona to ropne zapalenie ma i tu antybiotyki wchodzą w grę jak i przeciwbólowych masa.

jako dodatek leki p alergiczne zmniejszają obrzęk i wysięk z ucha skracają czas choroby ;)

namiary mam na pw,a na wątku lepiej chyba nie umieszczać

Posted

Byłam w lecznicy i niby byłam z suniakiem na "spacerze" - tj. wyniosłam ją na zewnątrz i usiłowalam nakłonić do spacerowania. Nic przy sobie nie miałam bo prosto z pracy byłam, ale sunia pospacerowała - biegusiem do lecznicy :oops: A w lecznicy znowu ją wmurowało w podłogę :roll: Trochę pojadła i popiła i baaaardzo machała ogonkiem :loveu:, ale do dzieciaków wrocić jakoś nie chciała - one chyba już ją bardzo męczą.
Szczeniory wygłaskane, ale bez mamy trochę mordeczki darły. One są takie grube, że jak któryś na "plecki" się wywali ma problemy z powrotem do normalnej pozycji i straszne darcie mordeczki wtedy odchodzi:evil_lol:

Posted

Witam wieczorkiem,

Mój mąż cały czas o Herusi wspomina, jaka to fajowa dziewczynka :cool3:, hm nie wiem zakochał się czy cuś :lol:

Ja na razie żyję w innym wymiarze bom głucha jak pień :look3: więc proszę o cierpliwość z moim bazarkiem, bo na prawdę nie mogę się pozbierać, ewentualnie zrobie zdjęcia fantów i wyśle do Umeczki :eviltong:

Co do mojego konta to ok, namiary będę wysyłać na pw.

Posted

Biedna ciotka Abwar! Jak mi wyślesz to chętnie zrobię 2 bazarek. Oj wracaj Ty do świata słyszących... A pieseczki szukajcie domków!

Posted

Oddaję na aukcję bizuterię i kurka potrzebuję modelki, bo przecież nie sfotografuję naszyjników na moim mężusiu, Umka wyobraź to sobie :laugh2_2: ...

Posted

Chciałabym wesprzeć suniaka i maluszki - i mam pytanie, czy mogę wpłacić jakąś kasę bezpośrednio na konto lecznicy? Dla mnie to byłoby najwygodniejsze, ale nie wiem na jakich zasadach rozliczany jest pobyt Hery i szczeniorów. Jeżeli nie wpłata na konto lecznicy to proszę o PW na jakie konto mam zrobić przelew;)

Abwarka - nie dziwię sie, że Twój mąż wspomina Herunię, BO TO JEST SUNIAK DO ZAKOCHANIA SIĘ :loveu::loveu::loveu: "Moja" Vivunia, która też jest w lecznicy też jest do zakochania się :loveu:

Posted

Aleksandro, możesz oczywiście wpłacić coś bezpośrednio w lecznicy - kartę suni zakładała dr. Monika i to jej najlepiej dać kasę, z prośbą o zasilenie konta małej. Rozliczenie suni wygląda prosto - ma opłacony miesiąc pobytu w klinice przeze mnie, reszta, tzn cokolwiek, co będzie robione, badania, leczenie itp, bedzie wpisywana w konto jako dług, dopóki się go nie spłaci. Czyli każda złotówka się przyda :lol: Nie wiem jak to wygląda na dzień dzisiejszy, będę w lecznicy w poniedziałek, wtedy wszystko sprawdzę. W poniedziałek stan uszu suni ma skonsultować dr Bissenik, więc będzie wiadomo co i jak .

I dzięki za wizytę u suni wczoraj :loveu:

Ja będę tam dopiero w poniedziałek, wiem, że Umka ma grafik "wizyt" na przyszły tydzień, ale jeśli ktos będzie tam, to proszę odwiedzajcie malutką .

Posted

Dla ułatwienia też poprosiłam Monikę by w pierwszym poście umieściła konto Abwarki.
Nie wiem co z tymi dyżurami, jakoś tyle ludzi a nikt się za bardzo nie angażuję - ciotki pomocy!
Bazarek już ruszył a ja ok. południa powstawiam nowe rzeczy:)

Posted

Abwarka napisał(a):
Oddaję na aukcję bizuterię i kurka potrzebuję modelki, bo przecież nie sfotografuję naszyjników na moim mężusiu, Umka wyobraź to sobie :laugh2_2: ...

:hmmmm: Twojego TZ w biżuterii chętnie zobaczę :lol!:

Posted

Byłam dzisiaj w lecznicy, ale tylko na chwilkę do suniaka wpadłam, spacerku nie było, ale towarzystwo dobrze wygląda - wyadoptowałam dzisiaj Vivę, która też "trochę" czasu w lecznicy spędziła - tj. przywiozłam nowy domek Vivuni do lecznicy i zawiozłam potem Vivę do nowego domku (z Wilanowa na Targówek). I ze stresu związanego z wydaniem Vivy zapomniałam p. Moniki zapytać o kasę dla Hery :oops:
Teraz jestem już urlopowo wyjechana - wracam do Warszawy 4 czerwca, także po powrocie mogę wesprzeć spacerami i oczywiście obiecaną kasę wpłacić ;)
Ja nie umiem robić ogłoszeń :oops:, ale polecam ogłoszenia w Metrze - tej bezpłatnej gazecie. To tam nowy domek Vivę wypatrzył, a ja miałam kilka telefonów po tym ogłoszeniu. Poszukam linka i wkleję.

Posted

Moniska - ja tylko wskazałam dobre miejsce do ogłoszeń, przynajmniej w mojej ocenie. A kiedy zaczynać - nie mam bladego pojęcia :oops: Ja bym już robiła - z informacją kiedy szczeniory mogą być od Hery zabrane, ale ja w adopcjach psich doświadczenia nie mam. Niech bardziej doświadczeni się wypowiedzą;)

Posted

Właśnie znalazłam ten wątek i przeczytałam go narazie bardzo pobieżnie, dlatego chciałam zapytać kiedy najlepiej można przyjść i wyprowadzać Herę na spacerek? Mieszkam niedaleko tej lecznicy i chętnie pomogę. Niestety nie codziennie, ale co drugi dzień powinno się udać.

Posted

Martulinek napisał(a):
Właśnie znalazłam ten wątek i przeczytałam go narazie bardzo pobieżnie, dlatego chciałam zapytać kiedy najlepiej można przyjść i wyprowadzać Herę na spacerek? Mieszkam niedaleko tej lecznicy i chętnie pomogę. Niestety nie codziennie, ale co drugi dzień powinno się udać.

możesz przychodzić kiedy chcesz. w poniedziałek, środę i piątek u psiaków jest Lavinia. Więc żeby sie nie dublować może pomożesz w pozostałe dni :)

:loveu::loveu::loveu:

Posted

Chciałabym wkleić banerek Hery i szczeniorów do mojego podpisu - ale te dostępne są nieaktualne, bo jeszcze w banerkach jest Brańsk, a teraz Hera jest w Warszawie i w lecznicy. Czy mogę mieć prośbę o nowy banerek dla Hery ;)