Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Umka, najlepiej byłoby, zeby zbierać pieniądze na konto kogoś, kto będzie miał kontakt z lecznicą i kto bedzie jeżdził do suni. Albo inaczej - zbierać na konto którejś z Was, a gdy będzie coś do zapłaty w klinice, można wtedy na tę kwotę robić przelew dla kliniki, lub zawozić im pieniądze w gotówce i brać potwierdzenia wpłaty.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Umka usmaż grubą sól na patelni zawiń w lniane ściereczki i połóż na zatoki i pod kołdrę wskakuj, potem podgrzej i znowu okłady rób.
A co do allegro to tekst do aukcji cegiełkowej ma być? tylko cioteczki żeby zbierać kase to taka aukcja musi być "fundacyjna".

Posted

Chodzi o tekst o który prosi ciotka Wadna. Wiec aukcja jak i ogłoszenia adopcyjne.

Dzięki Enio za rady jak znajdę coś co przypomina len to tak zrobię.

Posted

Dziewczyny- super akcja :multi: Gratulacje. Dobrze że buldozia i dzieciaczki już bezpieczne. Mam jakieś płytki od syna Enii- postaram się zrobić jak najszybciej bazarek ;)

Posted

[quote name='enia']Umka usmaż grubą sól na patelni zawiń w lniane ściereczki i połóż na zatoki i pod kołdrę wskakuj, potem podgrzej i znowu okłady rób.
A co do allegro to tekst do aukcji cegiełkowej ma być? tylko cioteczki żeby zbierać kase to taka aukcja musi być "fundacyjna".

Nie musi być fundacyjna, tylko nie można pisać że aukcja charytatywna w tytule i w aukcji podawać nr konta .
W tytule można napisać BF PROSI O POMOC opisać sytuacje suni i maluszków gdzie przebywają i że potrzebne pieniążki na leczenie i utrzymanie .Tylko ktoś musi udostępnić swoje konto do wpłat i potem przelać do lecznicy .

Posted

Bylam u rodzinki -mają sie calkiem dobrze.
Sunia jest przekochana,lagodna, mila, kontaktowa, ale baaaardzo smutna.Dzieciaki kluski takie ,ta brązowa jest najmniejsza i najbardziej plakala dziś jak zabieralam od mamy do fotek.
Hera nie umie spacerowac na smyczy, staje jak slupek na chodniku , ale sposobem na karme suchą dobrej firmy szla poslusznie za mną, nie wolno jej szarpnąć za obroże ani ciągnąć za smycz, tylko cmokanie i kawaleczki smaczków - to skutkuje ,że idzie za czlowiekiem,ale nie wie co robić , chyba stolica i cala sytucja ją przerazila.
Ale myślę, że z czasem sie przyzwyczai, za to biegiem wracala do lecznicy i ciekawie zaglądala do każdego pomieszczenia.Herusia uwielbia glaskanie, zamyka wtedy oczka i nadstwia pychola. Pozwolila popieszczochać swoje dzieciaki, nawet wlazlam do jej klatki a ona stala z boku, macha ogonkiem na każde cieple slowo i gest, jest przekochana.Chudzina z niej straszna , cycunie wyciągnięte, trzeba ją odkarmić cioteczki.Maluchy dziś mialy lekki wysięk z nosa, pani doktor miala poobserwować co to takiego.Kluski są sporawe , mama jest niewielka i drobna, myslalam, że jest większa.Monika p. doktor sie pyta kiedy maluszki otworzyly oczka? to pozwoli ustalić ich wiek.
Szelek nie kupię bo będą zawadzaly jej cycunie- dziś się przyjzalam, obroża nie jest zla pod warunkiem ,że nie ciągniemy suni tylko zachęcamy do ruszenia sie za nami.
Mojemu tz też pozwolila się glaskać i trzymać maluszki mimo, że brązowa plakala.
Kochani ja będę u rodzinki dopiero w poniedzialek- bardzo proszę niech ktoś ją odwiedzi do tego czasu...........
można przychodzić śmialo.
Obrobie foty i wstawie.

Posted

Enia, to super, że u niej byłas - ona bardzo, bardzo potrzebuje ciągłego kontaktu z człowiekiem. Ktoś tę sunię strasznie skrzywdził i trzeba jej pomóc odzyskać wiarę w ludzi.

Posted

Zapomniałam wczoraj napisac - razem z sunia przyjechały do lecznicy dwa worki karmy. Nie wiem tylko, czy doktorki w klinice nie ustalą, że ona musi jeść tylko tę karmę dla suk karmiących, bo jeśli może jeść wszystko, to karmy jest pełno. Ale i tak, ja , gdy będę do niej jechała zawiozę jej gotowane jedzenie.

Posted

enia napisał(a):
Monika p. doktor sie pyta kiedy maluszki otworzyly oczka? to pozwoli ustalić ich wiek.

Dwa szczeniaczki otworzyły oczy 6 maja, a brązowy dzień po nich otworzył

Posted

Lawinio ta suka bardzo jest ufna ale przeraźliwie smutna, na pewno zostala skrzywdzona, ale jest fantastyczna i kochana! a ten jej ogonek nawet merdal kilka razy.........
odnośnie tej karmy to stal jeden worek obok klatki, ale jej ona marnie idzie , miala w miseczce niechętnie ją zjada........leżala w misce a suka kręcila sie na dole wśród royalowych worków.........
wetka mowila ,że można jej kupić wysoko energetyczną karmę dla szczęniąt to sunia troszkę sie poprawi......
a gotowanego kurczaka plus ryż plus marchew odwiedzający mogą przynosić jak najbardziej!!!!:)
dziś na spacer dostalam próbke karmy dla molosów royala i suka szla za mną jak osiolek za marchewką:) baaaaaardzo jej smakowalo.

Posted

moniska napisał(a):
Dwa szczeniaczki otworzyły oczy 6 maja, a brązowy dzień po nich otworzył

Lecznica już o tym została poinformowana - przed chwilą zadzwoniłam ;)
A ja dzisiaj widziałam suniaka i szczeniorki - ślicznościowe :loveu::loveu:
Sunia jest przepiękna, ale taka strasznie smutna - chociaż jak do niej zagadałam, że taka dzielna itp, itd - ogonek pomerdał delikatnie, ale pomerdał :loveu:
Enia - to ja ta wielka baba, która wlazła do lecznicy jak było ostatnie zdjęcie robione brązowej :cool1:
Ja jutro i w sobotę będę w lecznicy - czy mam suniaka na spacer zabrać???

Posted

O rety! to coś nic nie mówila ,że to Ty????
weź ją na spacer proszę ale tak z nagrodą bo ona nie da sie nawet lekko pociągnąć na smyczce...........staje i stoi w stresie biedulka kochana.

Posted

:oops: No bo po pierwsze myślałam, że fotujecie Pulpeta od Vivy (Viva to suniak, który ma DT w lecznicy, a Pulpet to jej dziecko które ma już dom :loveu:) Po drugie byłam w dużym stresie bo dzisiaj miała być wizyta DS Vivy i nic z tego nie wyszło, ale w sobotę Viva do DS jedzie :loveu:A po trzecie zostałam "wezwana na lecznicowy dywanik", bo Viva przyatakowała klientkę lecznicy:oops:
Dobra - to suniaka na spacer postaram się zabrać. I poszukam karmę jaką kupiłam Vivie - po tym jak urodziła Pulpeta, ona dobra:cool1:

Posted

przepraszam, że tak duszę na fotach te szczeniory ale balam sie je wypuścić z rąk........ Boziu jakie to slodziaki i jak posapują! a moja faworyta piaskowa to istna histeryczka.......