Czaka Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Jaki on jest śliczny !!! :loveu: Nam od dawna marzy się taka suczka ;) Quote
supergoga Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 To może zmienimy mu płeć i przywieziemy do Was?;) Quote
agusiazet Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 A może Asia z Romkiem zmienią marzenia na psiego benka!!!? Byłoby łatwiej:) Quote
Czaka Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Trzy tygodnie temu odszedł mój Ciapuś :placz::placz::placz: W tej chwili mamy dwie wilczyce i Zadziorkę, to chyba i tak sporo. Jeśli chodzi o podhalany, to bardzo one nam się podobają, ale przy naszym szczęściu, to chyba nie będzie nam dane mieć tak ładnego psa. Zawsze znajdzie się jakieś nieszczęście, które będziemy "musieli " przygarnąć. Trzy lata temu poważnie myśleliśmy o suczce podchalance, a zabraliśmy z naszego schronu 19 kg wilka po wypadku, ze żle zrośniętą łapą. Jest po czterech operacjach, łapka jest krótsza o kilka cm , a Sara waży teraz 40 kg. Dziewczyny jestem przekonana, że tak cudny pies szybko znajdzie odpowiedni dom. Quote
supergoga Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 On juz tyle czeka i jakos nikt logiczny go nie chce. Było kilku owszem, ale wszyscy chcieli Bacę jajecznego - bo mają podobne suczki :mad:. A Baca pójdzie po kastracji. Takiego nikt nie chce.:shake: Quote
supergoga Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 W zasadzie czekam na dom, chciałabym żeby zrobić to przed adopcją. Boje się po kastracji wsadzać go do budy, a nie mam tymczasu dla Bacy. Quote
supergoga Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 O Bacę nadal pytają tylko debile w stylu - mam suczke podobna, też nierasową... A w schronie miejsca brak, doszedł 5 m-czny onek długowłosy piekny i nie ma gdzie go wpakować. Po 2-3 w 1 budzie. Trochę ciasno. Baca - gdzie twój dom kudłatku Quote
agusiazet Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Kiedy znajdzie się ten prawdziwy człowiek dla Bacy? Quote
supergoga Posted May 28, 2008 Author Posted May 28, 2008 Niestety - w klatkach ciasno, za ciasno. Baca nadal czeka i nic. Cisza. Tylko rozmnażacze interesują sie tym psem. Nikt nie chce pokochac Bacy dla niego samego.:shake: Quote
Camara Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 supergoga - czy jesteś pewna, że wszyscy, którzy interesują się Bacą są rozmnażaczami? sama informacja, że nie chcą psa kastrowanego nie jest jednoznaczna z rozmnażaniem Quote
supergoga Posted May 29, 2008 Author Posted May 29, 2008 Wiesz co najlepsze, że oni, z jednym wyjątkiem - przyznają, że maja podobne suczki. Rozkosznie. A ta jedna osoba - niestety nie budziła zaufania, nie chciała się zgodzić na kontrole itp. Quote
Camara Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 a pytałaś o ew. sterylizację suczki? już wyjaśniam moja upier... :cool3: samo posiadanie podobnej suczki + chęc posiadania psa z jajami nie zawsze oznacza rozmnażacza, czasem trzeba spróbować negocjacji niestety - wśród osób chcących byc właścicielami psa stróżującego wciąż panują różne naleciałości, przesądy czy jak to zwać, m.in. to, że kastrat traci instynkt terytorialny. Ludziom trudno wytłumaczyć :cool1: no i na prowincji ;) przyznanie się do posiadania psa bez jaj to powód do wstydu (ja tu nic nie tłumaczę czy usprawiedliwiam - to po prostu fakty). Łatwiej im przetłumaczyć i przyjąc do wiadomości sterylizację suki... Quote
supergoga Posted May 29, 2008 Author Posted May 29, 2008 Ja to wiem, ale te akurat osoby, naprawde kilka ich było - chciało szczeniaki z podobna suczką. Nawet jedna z osób stwierdziła, że nie szkodzi że Baca nie jest rasowy w pełni, bo jej sunia też nie, ale podobna i sliczne pieski będą. Tylko ten jeden chciał nie kastrowanego z powodów opisanych przez Ciebie, ale nie podobało mi się, że nie zgadza się na żadną kontrolę przedadopcyjną i później. Cos mi nie pasowało. Biedny Baca - a my mamy totalne przeładowanie.:shake: Quote
Czaka Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Zawsze myślałam, że tak piękne psy nie mają problemu ze znalezieniem domu. Quote
supergoga Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 A jednak Baca ma choc bardzo przydałaby sie jego klatka gdyby poszedł do super domku.:roll: Quote
Camara Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Romek-Zamość napisał(a):Zawsze myślałam, że tak piękne psy nie mają problemu ze znalezieniem domu. ze znalezieniem domu dla podhalana nigdy nie jest łatwo :shake: Quote
Czaka Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Camara napisał(a):ze znalezieniem domu dla podhalana nigdy nie jest łatwo :shake: nie rozumiem :shake: Quote
Recommended Posts