Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzy tygodnie temu odszedł mój Ciapuś :placz::placz::placz:
W tej chwili mamy dwie wilczyce i Zadziorkę, to chyba i tak sporo. Jeśli chodzi o podhalany, to bardzo one nam się podobają, ale przy naszym szczęściu, to chyba nie będzie nam dane mieć tak ładnego psa. Zawsze znajdzie się jakieś nieszczęście, które będziemy "musieli " przygarnąć. Trzy lata temu poważnie myśleliśmy o suczce podchalance, a zabraliśmy z naszego schronu 19 kg wilka po wypadku, ze żle zrośniętą łapą. Jest po czterech operacjach, łapka jest krótsza o kilka cm , a Sara waży teraz 40 kg.
Dziewczyny jestem przekonana, że tak cudny pies szybko znajdzie odpowiedni dom.

Posted

On juz tyle czeka i jakos nikt logiczny go nie chce. Było kilku owszem, ale wszyscy chcieli Bacę jajecznego - bo mają podobne suczki :mad:. A Baca pójdzie po kastracji. Takiego nikt nie chce.:shake:

Posted

O Bacę nadal pytają tylko debile w stylu - mam suczke podobna, też nierasową...
A w schronie miejsca brak, doszedł 5 m-czny onek długowłosy piekny i nie ma gdzie go wpakować. Po 2-3 w 1 budzie. Trochę ciasno.
Baca - gdzie twój dom kudłatku

Posted

Niestety - w klatkach ciasno, za ciasno. Baca nadal czeka i nic. Cisza. Tylko rozmnażacze interesują sie tym psem. Nikt nie chce pokochac Bacy dla niego samego.:shake:

Posted

supergoga - czy jesteś pewna, że wszyscy, którzy interesują się Bacą są rozmnażaczami? sama informacja, że nie chcą psa kastrowanego nie jest jednoznaczna z rozmnażaniem

Posted

Wiesz co najlepsze, że oni, z jednym wyjątkiem - przyznają, że maja podobne suczki. Rozkosznie.
A ta jedna osoba - niestety nie budziła zaufania, nie chciała się zgodzić na kontrole itp.

Posted

a pytałaś o ew. sterylizację suczki?

już wyjaśniam moja upier... :cool3:
samo posiadanie podobnej suczki + chęc posiadania psa z jajami nie zawsze oznacza rozmnażacza, czasem trzeba spróbować negocjacji

niestety - wśród osób chcących byc właścicielami psa stróżującego wciąż panują różne naleciałości, przesądy czy jak to zwać, m.in. to, że kastrat traci instynkt terytorialny. Ludziom trudno wytłumaczyć :cool1: no i na prowincji ;) przyznanie się do posiadania psa bez jaj to powód do wstydu (ja tu nic nie tłumaczę czy usprawiedliwiam - to po prostu fakty).
Łatwiej im przetłumaczyć i przyjąc do wiadomości sterylizację suki...

Posted

Ja to wiem, ale te akurat osoby, naprawde kilka ich było - chciało szczeniaki z podobna suczką. Nawet jedna z osób stwierdziła, że nie szkodzi że Baca nie jest rasowy w pełni, bo jej sunia też nie, ale podobna i sliczne pieski będą.
Tylko ten jeden chciał nie kastrowanego z powodów opisanych przez Ciebie, ale nie podobało mi się, że nie zgadza się na żadną kontrolę przedadopcyjną i później. Cos mi nie pasowało.
Biedny Baca - a my mamy totalne przeładowanie.:shake:

Posted

Romek-Zamość napisał(a):
Zawsze myślałam, że tak piękne psy nie mają problemu ze znalezieniem domu.

ze znalezieniem domu dla podhalana nigdy nie jest łatwo :shake: