idusiek Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 do domku Andzia ! ! ! Jestes taka piękna...:cool3: Quote
wanda szostek Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 idusiek napisał(a):do domku Andzia ! ! ! Jestes taka piękna...:cool3: Piękna, ale taki pies to nie dla każdego. Quote
idusiek Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Przede wszystkim to pies dla kogoś odpowiedzialnego- za duzo juz przeszła ! Po drugie dla kogoś silnego i z dużym domem z ogrodem- bo to duzy pies potrzebujacy ruchu :) Quote
ludwa Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Hopaj do góry fajna lecz niechciana suczko:roll: Quote
Fela Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 24 września (środa) Andzia ma zaplanowaną operację na Białobrzeskiej. Wcześniej trzeba zrobić badania: morfologię i echo serca (najlepiej u dra Niziołka). No i trzeba ją zawieźć: na badania i na tę operację. A potem odebrać i przywieźć do Otrębusów. Ja niestety już nieco (czytaj: całkiem) wysiadam. (Zresztą podobno sama sobie jestem winna i to prawda, niestety) Kto ją zawiezie? (Pytanie zwłaszcza do SZ.PP. członków :oops:) Dzięki pomocy osoby, która ją wspiera finansowo, mamy już badanie RTG - przerzutów nie widać. ufff. Quote
ludwa Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Tłumy chętnych do pomocy widzę. A jakby Andzi dać smycz i napisać adres to sama nie trafi ? Quote
idusiek Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 nie jeszcze zna za dobrze Warszawy ...:roll: Quote
idusiek Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 nie zna jeszcze za dobrze Warszawy ...:roll: Quote
ludwa Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Idusiek, nie przesadzaj, była już tam, dorosłą jest, poradzi sobie. Nie rób z niej pierdoły:mad: Quote
idusiek Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Nie robię. tylko jak ja mialam problem na Białobrzeską trafić a mieszkam tu 2 lata- to myślisz, że ona sobie poradzi tak od razu ?!:shake: Zbieramy na mapę Warszawy dla Andzi.... Quote
ludwa Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Uzbierać nie zdążymy, ale może jakaś dobra dusza pożyczy? Szkoda by dziewczyna błądziła i czas marnowała Quote
jayo Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Fela napisał(a):24 września (środa) Andzia ma zaplanowaną operację na Białobrzeskiej. Wcześniej trzeba zrobić badania: morfologię i echo serca (najlepiej u dra Niziołka). No i trzeba ją zawieźć: na badania i na tę operację. A potem odebrać i przywieźć do Otrębusów. Ja niestety już nieco (czytaj: całkiem) wysiadam. (Zresztą podobno sama sobie jestem winna i to prawda, niestety) Kto ją zawiezie? (Pytanie zwłaszcza do SZ.PP. członków :oops:) Dzięki pomocy osoby, która ją wspiera finansowo, mamy już badanie RTG - przerzutów nie widać. ufff. Czy wizyta u Niziolka byla umawiana juz? Bo do niego to z wyprzedzeniem choc paru dni trzeba :(( trenowalam przy Samirze.. Jesli nie bylo terminu, to z badaniami serca moze byc problem - morfologie akurat mozna zrobic wszedzie w miare szybko. A dlaczego ma miec robione echo serca - czy byly wskazania lekarskie, ze ma problemy - bo nie spotkalam sie z tym, ze to standardowe badanie przed operacja? szkoda byloby termin operacji zmarnowac - w jej przypadku to sie juz przeciaga pare miesiecy... Quote
ludwa Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Echo ma być zrobione "leko" na wyrost. Teoretycznie jest oki, ale jest starszym psem, na jednej operacji też się nie skończy, w takim przypadku padło zalecenie, żeby "dmuchać na zimne" Quote
jayo Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 ludwa napisał(a):Echo ma być zrobione "leko" na wyrost. Teoretycznie jest oki, ale jest starszym psem, na jednej operacji też się nie skończy, w takim przypadku padło zalecenie, żeby "dmuchać na zimne" z tym wiekiem to jakas zagadka w koncu, ale zostawie bez komentarza.. ponowie pytanie - czy ktos wizyte u drNiziolka umawial? Quote
ludwa Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Dla mnie z zamieszczonej informacji wynika, że poza operacją badania nie są umówione.Czy w Warszawie tylko dr Niziołek może zrobić echo? Wiem, że jest specjalistą, ale w tej sytuacji chodzio upewnienie się, ze wszystko jest ok, trzeba to tylko potwierdzić a nie diagnozować podejrzenia:cool3: Quote
jayo Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 ludwa napisał(a):Dla mnie z zamieszczonej informacji wynika, że poza operacją badania nie są umówione.Czy w Warszawie tylko dr Niziołek może zrobić echo? Wiem, że jest specjalistą, ale w tej sytuacji chodzio upewnienie się, ze wszystko jest ok, trzeba to tylko potwierdzić a nie diagnozować podejrzenia:cool3: nie wiem czy tylko Niziolek..:shake: Quote
ludwa Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 szkoda byloby termin operacji zmarnowac - w jej przypadku to sie juz przeciaga pare miesiecy...[/quote] jayo, jak to odczytywać w świetle informacji w lecznicach o wstrzymaniu zabiegów wykonywanych dla "niczyich" Quote
jayo Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 ludwa napisał(a):szkoda byloby termin operacji zmarnowac - w jej przypadku to sie juz przeciaga pare miesiecy... jayo, jak to odczytywać w świetle informacji w lecznicach o wstrzymaniu zabiegów wykonywanych dla "niczyich" Nic nie wiem o wstrzymaniu zaplanowanych zabiegow w lecznicach... Ale przyznaje na odmiane, ze zadziwia mnie zostawienie na ostatnia chwile umowienie wizyty u Niziolka... skoro wiadomo nie od dzis, ze do specjalistow ciezko sie dostac, a termin operacji ktos na Bialobrzeskiej przeciez uzgadnial wczesniej... teraz to bedzie naprawde trudne. A ja nie jezdze samochodem przez miesiac - a nikt wiecej sie tu nie odzywa... Quote
Ewusek Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 nie oszukujmy sie, do Niziolka czeka sie min. tydzien. Wiem, ze echo i pelny zestaw kardiologiczny ma w ofercie Magda Garncarz. Nie chodzi tylko o zrobienie badania ale przede wszystkim dobra interpretacje. U duzych psow bardzo czesto miesien sercowy jest powiekszony i mozna wyczuc lekka arytmie - taka przypadlosc. Niestety zwykli lekarze daja na to np matazydyne... a nie powinno sie robic nic, tylko raz na 4 miesiace ekg i obserwowac. Jezeli nie ma utraty przytomnosci, dusznosci, drgawek to nie nalezy sie przejmowac lekka arytmia, lub przerostem komory. Jak to sie mowi - ten typ tak ma. Quote
jayo Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 U Samira tez dostalismy wskazanie na badanie serca - ze wzgledu na powiekszony obraz serca na RTG. Okazalo sie o wizycie u Niziolka, ze serce jak dzwon :roll: Ale kazdy przypadek indywidualny.. Quote
idusiek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Bedziemy duskutować o arytmii i dr Niziołku czy o tym gdzie i kto ją zawiezie na badania i operację??:roll: chyba dyskusja zmieniła zupełnie tor... Quote
Ewusek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 widze idusiek, ze zglosilas sie na ochotnika. Beam6 ma wolny samochod, wiec na pewno ci go udostepni :razz: (proponowala to na Walnym, zreszta moglas nie slyszec, bo bylas tak bardzo zajeta ploteczkami i chichotaniem ) Quote
Fela Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Dr Jagielska zaleciła wykonanie echa serca po przeprowadzeniu badania ekg ze względu na ewentualne ryzyko podania narkozy, gdyby jednak z serce było coś nie tak (przy badaniu ekg miała wątpliwości). Można ewentualnie od razu zdecydować się na bezpieczniejszą (chyba - nie wiem, ja nie jestem wetem i wymądrzać się nie będę) narkozę wziewną. Ponawiam prośbę o zajęcie się psem, a nie dyskutowanie. Quote
kiiniaa Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Jutro z Bogną ( wybawicielką w sytułacjach kryzysowych:cool3:) jedziemy z Daszką na morfologię, obstawiam narkozę wziewną ze względu na ilość czekających ją operacji, ale będziemy to jeszcze jutro konsultować (Herę też jutro czeka morfologia i dermatolog) Quote
ludwa Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Codzienność. Do mądrzenia się chętnych mnóstwo a murzyni wciąż ci sami;). Dzięki kiinia Quote
Recommended Posts