Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 326
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

24 września (środa) Andzia ma zaplanowaną operację na Białobrzeskiej. Wcześniej trzeba zrobić badania: morfologię i echo serca (najlepiej u dra Niziołka). No i trzeba ją zawieźć: na badania i na tę operację. A potem odebrać i przywieźć do Otrębusów.
Ja niestety już nieco (czytaj: całkiem) wysiadam. (Zresztą podobno sama sobie jestem winna i to prawda, niestety)

Kto ją zawiezie? (Pytanie zwłaszcza do SZ.PP. członków :oops:)

Dzięki pomocy osoby, która ją wspiera finansowo, mamy już badanie RTG - przerzutów nie widać. ufff.

Posted

Nie robię. tylko jak ja mialam problem na Białobrzeską trafić a mieszkam tu 2 lata- to myślisz, że ona sobie poradzi tak od razu ?!:shake:

Zbieramy na mapę Warszawy dla Andzi....

Posted

Fela napisał(a):
24 września (środa) Andzia ma zaplanowaną operację na Białobrzeskiej. Wcześniej trzeba zrobić badania: morfologię i echo serca (najlepiej u dra Niziołka). No i trzeba ją zawieźć: na badania i na tę operację. A potem odebrać i przywieźć do Otrębusów.
Ja niestety już nieco (czytaj: całkiem) wysiadam. (Zresztą podobno sama sobie jestem winna i to prawda, niestety)

Kto ją zawiezie? (Pytanie zwłaszcza do SZ.PP. członków :oops:)

Dzięki pomocy osoby, która ją wspiera finansowo, mamy już badanie RTG - przerzutów nie widać. ufff.

Czy wizyta u Niziolka byla umawiana juz? Bo do niego to z wyprzedzeniem choc paru dni trzeba :(( trenowalam przy Samirze..
Jesli nie bylo terminu, to z badaniami serca moze byc problem - morfologie akurat mozna zrobic wszedzie w miare szybko.
A dlaczego ma miec robione echo serca - czy byly wskazania lekarskie, ze ma problemy - bo nie spotkalam sie z tym, ze to standardowe badanie przed operacja?
szkoda byloby termin operacji zmarnowac - w jej przypadku to sie juz przeciaga pare miesiecy...

Posted

Echo ma być zrobione "leko" na wyrost. Teoretycznie jest oki, ale jest starszym psem, na jednej operacji też się nie skończy, w takim przypadku padło zalecenie, żeby "dmuchać na zimne"

Posted

ludwa napisał(a):
Echo ma być zrobione "leko" na wyrost. Teoretycznie jest oki, ale jest starszym psem, na jednej operacji też się nie skończy, w takim przypadku padło zalecenie, żeby "dmuchać na zimne"

z tym wiekiem to jakas zagadka w koncu, ale zostawie bez komentarza..

ponowie pytanie - czy ktos wizyte u drNiziolka umawial?

Posted

Dla mnie z zamieszczonej informacji wynika, że poza operacją badania nie są umówione.Czy w Warszawie tylko dr Niziołek może zrobić echo? Wiem, że jest specjalistą, ale w tej sytuacji chodzio upewnienie się, ze wszystko jest ok, trzeba to tylko potwierdzić a nie diagnozować podejrzenia:cool3:

Posted

ludwa napisał(a):
Dla mnie z zamieszczonej informacji wynika, że poza operacją badania nie są umówione.Czy w Warszawie tylko dr Niziołek może zrobić echo? Wiem, że jest specjalistą, ale w tej sytuacji chodzio upewnienie się, ze wszystko jest ok, trzeba to tylko potwierdzić a nie diagnozować podejrzenia:cool3:

nie wiem czy tylko Niziolek..:shake:

Posted

szkoda byloby termin operacji zmarnowac - w jej przypadku to sie juz przeciaga pare miesiecy...[/quote]

jayo, jak to odczytywać w świetle informacji w lecznicach o wstrzymaniu zabiegów wykonywanych dla "niczyich"

Posted

ludwa napisał(a):
szkoda byloby termin operacji zmarnowac - w jej przypadku to sie juz przeciaga pare miesiecy...

jayo, jak to odczytywać w świetle informacji w lecznicach o wstrzymaniu zabiegów wykonywanych dla "niczyich"

Nic nie wiem o wstrzymaniu zaplanowanych zabiegow w lecznicach...

Ale przyznaje na odmiane, ze zadziwia mnie zostawienie na ostatnia chwile umowienie wizyty u Niziolka... skoro wiadomo nie od dzis, ze do specjalistow ciezko sie dostac, a termin operacji ktos na Bialobrzeskiej przeciez uzgadnial wczesniej... teraz to bedzie naprawde trudne.
A ja nie jezdze samochodem przez miesiac - a nikt wiecej sie tu nie odzywa...

Posted

nie oszukujmy sie, do Niziolka czeka sie min. tydzien.
Wiem, ze echo i pelny zestaw kardiologiczny ma w ofercie Magda Garncarz.

Nie chodzi tylko o zrobienie badania ale przede wszystkim dobra interpretacje.
U duzych psow bardzo czesto miesien sercowy jest powiekszony i mozna wyczuc lekka arytmie - taka przypadlosc.
Niestety zwykli lekarze daja na to np matazydyne... a nie powinno sie robic nic, tylko raz na 4 miesiace ekg i obserwowac.
Jezeli nie ma utraty przytomnosci, dusznosci, drgawek to nie nalezy sie przejmowac lekka arytmia, lub przerostem komory. Jak to sie mowi - ten typ tak ma.

Posted

U Samira tez dostalismy wskazanie na badanie serca - ze wzgledu na powiekszony obraz serca na RTG.
Okazalo sie o wizycie u Niziolka, ze serce jak dzwon :roll:
Ale kazdy przypadek indywidualny..

Posted

widze idusiek, ze zglosilas sie na ochotnika.
Beam6 ma wolny samochod, wiec na pewno ci go udostepni :razz:
(proponowala to na Walnym, zreszta moglas nie slyszec, bo bylas tak bardzo zajeta ploteczkami i chichotaniem )

Posted

Dr Jagielska zaleciła wykonanie echa serca po przeprowadzeniu badania ekg ze względu na ewentualne ryzyko podania narkozy, gdyby jednak z serce było coś nie tak (przy badaniu ekg miała wątpliwości). Można ewentualnie od razu zdecydować się na bezpieczniejszą (chyba - nie wiem, ja nie jestem wetem i wymądrzać się nie będę) narkozę wziewną.

Ponawiam prośbę o zajęcie się psem, a nie dyskutowanie.

Posted

Jutro z Bogną ( wybawicielką w sytułacjach kryzysowych:cool3:) jedziemy z Daszką na morfologię, obstawiam narkozę wziewną ze względu na ilość czekających ją operacji, ale będziemy to jeszcze jutro konsultować
(Herę też jutro czeka morfologia i dermatolog)