ludwa Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Nareszcie, to będą super święta dla nowego domku i samej Andzi. Już czas na szczęście dla niej. Wyczekała długo Quote
idusiek Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 myslę, że wszyscy odetchnelismy głęboko. Andzia w koncu znalazła domek ! Jestem pewna, że będzie w nim szczęsliwa ! :loveu: Quote
idusiek Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 wiecej o Andzi w nowym domu ;) Hehehe, spi na łóżku i cały czas chce, żeby ją głaskac :evil_lol: http://www.forum.**********/showthread.php?t=11126&page=7 Quote
Blancia Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Andzia to przecudny pies, była taka grzeczna i w Gorzowie w lecznicy pozwoliła obejrzeć brzuszek, przemyć szewki i na koniec łapka i całus dla pani doktor. Ciocia Blancia zakochana :loveu: Dominik mówił mi, jaka ona kochana, ale co innego słyszeć a co innego widzieć. A ludzie, do których trafiła, przefajni, nie zapomnę Kuby, jak wybiegł z domu w krótkim rękawku i na widok dziewczynki krzyknął "aleś Ty śliczna", no to Andzia od razu wtulona i całus... niech im się wiedzie. Zobaczę się z rodzinką w styczniu, to zdam relację... Quote
idusiek Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 a Andziowe zdjęcia z choinką juz wiedzieliście? :razz: [url=http://www.andzia.witryna.info/p100_andzia_w_nowym_domu.html][ANDZIA W NOWYM DOMU - andzia.witryna.info] Galeria zdj Quote
ludwa Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 jaka rozkoszna i słodziutka krówka....No miodzio samo:loveu::loveu::loveu: Quote
idusiek Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 szczególnie to na łóżku no nie ? :cool3::evil_lol: Quote
ludwa Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 na łóżku super. Mi się podobają jeszcze dzieciaki z taką wielką słodką krówką:loveu: Quote
onek Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Coś z tym linkiem:mad:trzeba zrobić o tak : http://www.andzia.witryna.info/ Quote
idusiek Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 o prosze, przyszła i zrobiła :evil_lol: Quote
kiiniaa Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 nareszcie!!!! Super!!!1:multi::multi::multi: Quote
idusiek Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 super foteczki , bo to super pies :loveu: Quote
Ewusek Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Przyszedł wynik badania histopatologicznego Andzi... "gruczolakorak gruczołu mlekowego o wzroście naciekowym komorek guza. W świetle naczyń obecne przerzuty komórek guza" Konieczna jest konsultacja ONKOLOGICZNA... A miałam nadzieje, ze wynik bedzie korzystny dla suczyny... Teraz ma dom, jest szczesliwa, a biedaczka musie cierpiec... Jezeli macie kontakt z nowym domkiem Andzi, bardzo prosze przekazcie ta informacje, bo liczy sie czas... Quote
Fela Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Ewa, a dlaczego dowiadujemy się o tym od ciebie na forum? Dlaczego tyle czasu nie można się było doprosi o wyniki? No i dlaczego osoba, która wiozła Andzię na pierwsza operację nie poprosiła o wykonanie badań histopatologicznych.:placz::placz::placz: Quote
Ewusek Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Ja mam kontakt z lecznica na Kosiarzy, Andzia była tam na moje nazwisko. Do mnie zadzwoniła dr Monika, ze sa do odbioru wyniki badania histopatologicznego w lecznicy. Poprosiłam, żeby mi przeczytała... Napisalam wiadomosc 5 minut po telefonie... Dlatego jak najszybciej podalam je tutaj, zeby można było zacząc działac ! Nie wiem dlaczego podczas pierwszej operacji nie zrobiono histopatologii ! Moim zdaniem przy kazdym guzie, norośli czy zwykłym włókniaku powinno się obowiązkowo robic takie badanie. W piatek bede w lecznicy, odbiore oryginal, tylko powiedzcie komu go przeslac ??? PS. Gdyby wyniki byly wczesniej napewno bym o tym wiedziala... Quote
ludwa Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Czy to daje dalsze przerzuty na narządy wewnętrzne? Bo coś takiego wyczytałam, o przerzutach odległych poprzez układ limfatyczny? Quote
ludwa Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Czy szacowny zarząd widział już że Hammer niestety wraca z adopcji???? Kolejne pytanie, czy przy usuwaniu pierwszej listwy mlecznej Andzia miała robioną histopatologię? Jayo, chyba Ty ją wtedy woziłaś, możesz odpisać? Quote
Ewusek Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 mam przy sobie oryginal badania histopatologicznego. Prosze o adres do wlascicieli na pw to im wysle poleconym... Andzi trzeba zrobic rtg pluc, bo bardzo czesto przerzuty sa wlasnie do pluc... Jezeli chodzi o pierwsza operacje Andzi to ja na 90% moge obarczyc wina lecznice, ktora ja operowala - popelnili kilka bledow: [LIST=1] [*]nie zrobili pelnej morfologii z biochemia, [*]nie zrobili badania histopatologicznego [*]zle zszyli... [/LIST] Tak wiec, nie wina Jayo tylko lecznicy... z Dorota rozmawialam przed druga operacja i pamieta, ze kazala zrobic morfologie z biochemia... a potem sie okazalo, ze zrobili tylko podstawowa morfologie... Teraz to juz jest musztarda po obiedzie... Nie mozemy zostawic Andzi samej a przede wszystkim jej nowych wlascicieli. Musimy im pomoc. Teraz wiemy co i jak i jak najszybciej trzeba dzialac ! Prosze rowniez o maila do wlascicieli to szybciej wysle scan wyniku badania. Quote
Fela Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Ewa, prześli skan do mnie na maila. Myślę, że niedobrze się dzieje, że dyskuskja o tym toczy się na forum - na forum znalazła się informacja, a właściciele jeszcze nic nie wiedzą. Tak być zdecydowanie nie powinno. Tak wiec, nie wina Jayo tylko lecznicy... z Dorota rozmawialam przed druga operacja i pamieta, ze kazala zrobic morfologie z biochemia... a potem sie okazalo, ze zrobili tylko podstawowa morfologie... Sprostowanie (Ewa nie zna sprawy dokłądnie, tylko ze słyszenia): przed pierwszą operacją były zrobione pełne badania - morfologia z biochemią. Wiem, bo sama wiozłam Andzię na badanie do lecznicy w Podkowie Leśnej. Wyniki zostały przesłane w dniu operacji do lecznicy, gdzie była operowana, faxem. Bez tych badań nikt nie zrobiłby tak poważnej operacji! (Skąd więc Dorota pamięta, że kazała zrobić morfologię z biochemią :roll: ciekawostka) Dorota najprawdopoidobniej nie odebrała kompletu dokumeentów. Nie zleciła też wykonania badania histopatologicznego - rozmawiałam o tyum z lecznicą, niestety po fakcie (cytuję odpowiedź na pytanie o histopatologię: pani, która przywiozła sukę na operację, badania nie zleciła). Rozumiem, że Dorota miała wtedy (jak zwykle) dużo na głowie. Quote
ludwa Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Nie wiem jak biochemia itp. Wiem, że histopatologię zleca właściciel (w tym przypadka zakładam, ze osoba zajmująca się psem). Sama wycinałam swojemu psu guza i rozmawiałam o tym z lekarzem. Lekarz może ewentualnie odradzić, jeśli sądzi, że to zbędne albo zalecić, jeśli ma jakieś podejrzenia. Ewusek, wycianając swojemu psu guza co byś zrobiła? Quote
Ewusek Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 W teczce, ktora przywiozl Dominik do lecznicy NIE BYLO biochemii ! Byla tylko morfologia z wrzesnia.... Gdyby biochemia byla to byalaby ciachnieta od razu 6 grudnia... Ludwa, mnie nie musisz pytac, co bym zrobila. Ja bym sie zapytala CZY NAPEWNO ZROBIA HISTOPATOLOGIE. Dla mnie przy kazdej zmianie skorne, niewazne czy to wlokniak, czy kaszak czy zwykły guzek badanie histopatologiczne jest STANDARDEM !!!! Nie wiem dlaczego nie zrobiona zostala wtedy histopatologia, nawet jak Dorota nie zlecila to LEKARZ MIAL OBOWIAZEK POWIEDZIEC, ZE TAKIE BADANIE POWINNO SIE ZROBIC. Dorota jest obeznana, ale sa inne osoby, ktore nie maja o tym zielonego pojecia... Lekarz powinien zasugerowac, podpowiedziec, lub zapytac czy chce... Chyba, ze Dorota powiedziala, ze chce a oni zapomnieli pobrac... niestety tak tez sie zdaza... Elu, nie miej do mnie pretensji, ze napisalam tutaj o wynikach Andzi, ale nie wiedzialam komu mam to przekazac. Andzia byla w klinice pod moim nazwiskiem i ja dostalam info o wyniku. Andzia zostala adoptowana, a ja nie mam namiarow na wlascicieli i nie wiem kto ma. Wiem, ze udzielali sie na watku... Do kogo mialam napisac ? Na nasza wewnetrzna liste, na ktorej od bardzo dawna nic sie nie dzieje ? Napisalam na wszelki wypadek na watku ostrowskim, ale nawet jedna osoba nie odpisala na moja informacje... Jutro zeskanuje wynik i przesle ci na maila. Quote
Recommended Posts