Ewusek Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 na razie kulawo chodzi mi net. Cos wymysle i wystawie allegro, oczywiscie, jak Fela nie ma nic przeciwko temu. Quote
beam6 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Ewusek - możesz wystawić kartki-cegiełki ( mam troszku w zapasie :razz:) Quote
Fela Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Fela nie ma nic przeciwko temu, tyle tylko, że prosi, by zająć się tez odpsywaniem na maile dotyczące aukcji i szybką wysyłką. Beata, ile masz cegiełek? Rozumiem, że trafiły do Ciebie te, które zostały po dniach SGGW? Quote
Ewusek Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 na maile dotyczace aukcji nie bede odpowiadala bo nie moge sie zalogowac na poczte... moge jedynie wystawic aukcje a po zakonczonej, wyslac do Beam liste adresow do wysylki, tak jak robilam to do tej pory. Obie z Beam dzialalysmy szybko, cegielki byly wysylane ok tygodnia po zakonczeniu aukcji, a jak ktos kupil cegielke pierwszego dnia trwania aukcji to otrzymywal ja mniej wiecej po 3 tygodniach. W aukcji jest wyraznie napisane, ze cegielki wysylamy po zakonczeniu aukcji Quote
beam6 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Nie liczyłam kartek - jest ich dużo. OlimpiaK zawiozła połowę do Wilanowa a połowę przywiozła do mnie żebym zabrała do Krasnosielca. Teraz (po imprezie w Ostrowi) wszystkie są u mnie. Dzisiaj mogę policzyć dokładnie :razz: Quote
beam6 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Ej tam cisza - aukcje chyba robi się po cichu ? Ewusek - działasz ? Quote
Astonik Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Na piątek potrzebny jest transport z Warszawy w kierunku Lublina – ok. 100 km. Wyjazd do godziny 14. Czy ktoś może pomóc? Quote
Ewusek Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 dt ? ds ? powiedz cos wiecej.... moze napisz do jayo, ona czesto jezdzi na poludnie, moze akurat bedzie w piatek mogla troche odbic.... Quote
esperanza Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Ja mogłabym prawdopodobnie robić za towarzystwo dla kierowcy, ale samochodu nie mam. Quote
Fela Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Towarzystwo dla kierowcy nie jest konieczne, Andziula ładnie jeździ samochodem, jest grzeczna (choć trzeba ją do środka wkładać, to znaczy brać na ręce i umieszczać na kanapie). Natomiast samochód jest absolutnie konieczny. Mogę ewentualnie samochód pożyczyć - deczko się rozwala, ale 200 km spokojnie przejedzie. Mógłby być do odebrania razem z suką w Otrębusach. Esperanza - masz prawo jazdy. Czy będziesz mogła pojechać? Quote
tifet Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 UWAGA! OD 7MEGO DO 10TEGO LIPCA PILNIE POTRZEBNY DOMEK TYMCZASOWY DLA LORDA- 8MIO LETNIEGO PODOPIECZNEGO DOGI ADOPCJE... NIESTETY OPIEKUN Z DOMU TYMCZASOWEGO, W KTORYM PRZEBYWA MUSI WYJECHAC W TYM CZASIE I NIE MOZE GO ZABRAC ZE SOBA... PROSIMY O WSZELAKA POMOC... NIESTETY NIE MAMY GDZIE GO ULOKOWAC NA TEN CZAS A I Z FINANSAMI CIENIUTKO CZY KTOS MOZE PRZYJAC TEGO PIEKNEGO PSIAKA NA 4 DNI POD OPIEKE JAKO DOM TYMCZASOWY LUB MA ZAPRZYJAZNIONY HOTEL(PIES NIE MOZE BYC W MALYM CIASNYM KOJCU BO SIE TAKICH BOI)? PIESEK AKTUALNIE PRZEBYWA POD WARSZAWA ALE TRANSPORT TO MNIEJSZY PROBLEM NIZ ZNALEZIENIE DLA NIEGO NOCLEGU... BARDZO PROSIMY O POMOC Quote
Fela Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Tifet, opssss.... Myślę, że warto w tej sprawie założyć osobny wątek. A wracając do Daszy/Andzi. Cóż, mimo propozycji pożyczenia samochodu, cisza kompletna. Allegro jak nie było tak nie ma, a ja nie mogę niestety powstrzymać się od złośliwości - ciekawe dlaczego? (bo jestem małpa) Ale to nic, najważniejsze, że sunia jest już w domu. Na początku miesiąca będzie sterylizowana, doktor zastanawia się jednak, czy połączenie sterylizacji z operacją guzków nie będzie zbyt ryzykowne. Na pewno potrzebne będą co najmniej dwa zabiegi. A to wiąże się z większymi kosztami. Zgodnie z umową z nowym domem, koszty operacji ponosimy my (i tak mieliśmy operować ją w Warszawie). Dlatego wielka prośba o pomoc w zorganizowaniu finansów na ten cel! (też sobie krzyknę, a co :razz:) Quote
tifet Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 [quote name='Fela']Tifet, opssss.... Myślę, że warto w tej sprawie założyć osobny wątek. A wracając do Daszy/Andzi. Cóż, mimo propozycji pożyczenia samochodu, cisza kompletna. Allegro jak nie było tak nie ma, a ja nie mogę niestety powstrzymać się od złośliwości - ciekawe dlaczego? (bo jestem małpa) Ale to nic, najważniejsze, że sunia jest już w domu. Na początku miesiąca będzie sterylizowana, doktor zastanawia się jednak, czy połączenie sterylizacji z operacją guzków nie będzie zbyt ryzykowne. Na pewno potrzebne będą co najmniej dwa zabiegi. A to wiąże się z większymi kosztami. Zgodnie z umową z nowym domem, koszty operacji ponosimy my (i tak mieliśmy operować ją w Warszawie). Dlatego wielka prośba o pomoc w zorganizowaniu finansów na ten cel! (też sobie krzyknę, a co :razz:) *Masz rację ale na wszelki wypadek wklejam też w inne miejsca... coż starszy piesek z problemami to i malo kto chce wziaść takiego choć na kilka dni... *co do allegro Dogi Adopcje(bo chyba o nie chodzi) to wszelakie pretensje proszę kierować do mnie i tylko do mnie... mało tu bywam- a moze i szkoda stad nie ma tutaj wielu informacji ktore pisze w innych miejscach i nie wiem co tu się dzieje... Przez paredziesiąt dni sunia wisiała na allegro szukając swego starego lub nowego właściciela. Potem dałam informacje że straciłam internet i przez niecałe 2 tygodnie nie miał kto mnie zastąpić na allegro... potem z powodu strajków poczty zostało zawieszone allegro(zajełam sie rozwiązywaniem sporów z ludzmi, poczta i samym allegro) poza tym pracowałam w terenie a niestety nie mam do tej pory awaryjnej osoby która umie wystawiać aukcje na allegro... w zeszły piatek porobiłam część zdjęć i materiałów na allegro (nadal czekam na wiele opisów) i tak jak informowałam jakoś w weekend ruszy... *stroną się nie zajmuję ale z powodu awarii serwera nie mamy określonego terminu jej aktualizacji... Quote
tifet Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 hmmm chyba ze chodziło o inne allego :icon_roc: ostatnio wszystko mi sie miesza... Quote
Fela Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 oj, faktycznie Ci się miesza :cool3:, chodziło o allegro, które Ewusek miała wystawić (a Fela, że niby ja;), się zgodziła), obiecała to kilka tygodni temu: Ewusek napisał(a):na razie kulawo chodzi mi net. Cos wymysle i wystawie allegro, oczywiscie, jak Fela nie ma nic przeciwko temu. Nic to, ważne, że dziewczyna w domu w Ostrołęce i jest bardzo, bardzo szczęśliwa. Nasz sprawdzony chirurg będzie ją operował, a wydobrzeje pod okiem swojej pani (która jest pielęgniarką, więc opieka zapewniona). Jednak zgodnie z obietnicą musimy pokryć koszty. Dalej z uporem maniaka apeluję więc o pomoc finansową: nie mamy pieniędzy na tę operację :-(, a będzie n pewno w 2 etapach. Quote
Astonik Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Na innych wątkach moc wrażeń a tu cisza… Fela jakie są koszty? Quote
Fela Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Trochę goopio, nikt się nawet nie ucieszy pro forma... Ale nic to, jak nie chcą się cieszyć to nie. Wystarczy, że Dasza się cieszy. Niestety sama sterylizacja to będzie co najmniej 400-500 zł (baaardzo duża krówka z tej Daszy), a jeśli chodzi o usunięcie guzków, nie wiadomo - wszystko zależy, w ilu ratach będzie robione. Myślę że co najmniej 2 operacje (łącznie ze sterylką), czyli ok. 1000 zł. Quote
reksio50 Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 [FONT=Times New Roman]Strasznie się cieszę że duża panna już we własnym domku, teraz oby tylko wszystko się udało i dziewczyna żeby była zdrowiutka i już tylko coraz bardziej szczęśliwa :loveu::sweetCyb:[/FONT] [FONT=Times New Roman]Szkoda tylko, że nie mam możliwości wspomóc jej i jej właścicielki finansowo :-( [/FONT] Quote
tifet Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Fela napisał(a):Trochę goopio, nikt się nawet nie ucieszy pro forma... Ale nic to, jak nie chcą się cieszyć to nie. Wystarczy, że Dasza się cieszy. Niestety sama sterylizacja to będzie co najmniej 400-500 zł (baaardzo duża krówka z tej Daszy), a jeśli chodzi o usunięcie guzków, nie wiadomo - wszystko zależy, w ilu ratach będzie robione. Myślę że co najmniej 2 operacje (łącznie ze sterylką), czyli ok. 1000 zł. moge prosic linki do tych aukcji to chociaż powysyłam je wśród znajomych a nóż ktoś kupi :roll: Quote
Fela Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 tifet, właśnie kurcze aukcji nie ma, na co (z wrodzoną i właściwą sobie złośliwością :evil_lol:) zwracałam uwagę kilka postów wcześniej. Quote
Recommended Posts