Astonik Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Sunia jest urocza! Tulaśna, kochana i zagubiona... poszukiwany KTOŚ z Wielkim Sercem. Fela przesyłam fotki. Wrzuć proszę na forum. Ewusek, jakbyś mogła podać konkretną informacje. Kiedy Dasza/Ania będzie sterylizowana? . Quote
esperanza Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Nie rozumiem Felu, dlaczego zaatakowałaś Ewusek. Chęć pomocy należy chwalić, nie ganić. Co prawda informacja o wieku była nieprawdziwa, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by ją poprawić. Quote
ludwa Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Informacja o operacji podana była jako ważna i do zrobienia na szybko, ale nic nie jest ustalone. Wiadomo: PIENIĄDZE!!! A guzy sutków o ile mi wiadomo, to nie żart, niemniej jednak, sunia żadnego terminu ustalonego jeszcze nie ma...:shake: Quote
Fela Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Ewusek - zajmiesz się zoerganizowaniem sterylizacji Daszy/Andzi? Quote
Astonik Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 blacky dziękuje! Ewusek, proszę o edycję postu na molosach. Quote
Ewusek Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Fela napisał(a):Sorry, Ewusek, ale piszesz na molosach nieprawdę. A nawet bzdury. (Może warto wcześniej się dowiedzieć czegoś, zapytać kogoś, kto ją widział, a potem pisać :razz:). To nie jest babcia! Ona ma najwyżej 5 lat! Siwa morda nawet nie do końca jest siwa, to kwestia umaszczenia. Elu, przestan mnie atakowac ! Napisalam na molosach to co sie dowiedzialam na GG. Znajac molosy wiem jak siwieja i kiedy i wg mnie ta dama ma blizej 7 lat niz 4 - takie jest moje zdanie. Wg ciebie niektore psy, ktore maja naprawde ok 4 lat, przedstawiane sa jako 1,5-2 latki - dlaczego ? zeby szybciej wyadoptowac ? To blad ! Trzeba wszystkie fakty polaczyc i dopiero ocenic - nie tylko po zachowaniu, ale po zebach, pazurach, siersci, siwieniu - w kazdej grupie siwnienie postepuje inaczej a u molosow, dokladnie wiem kiedy zaczynaja siwiec policzki, kiedy czolo, brwi, uszy... I to ty piszesz bzdury... jakbys nie wiedziala u molosow 5-6 lat to juz sedziwy wiek... wiekszosc z nich umiera przed ukonczeniem 7 lat ! Patrzac na moja suke i jej zachowanie, napewno dalabys jej 2-3 lata a ma prawie 9... Napisalam, ze pojade do lecznicy wybadac suke jak sie zachowuje i zebrac potrzebne mi informacje, ale skoro nie moge, to nie. Zajmuj sie dalej sama, przeciez to "twoja suka", jak to ładnie ujęłaś... Ja jej chcialam dac tylko DT... Quote
Ewusek Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Astonik napisał(a): Ewusek, jakbyś mogła podać konkretną informacje. Kiedy Dasza/Ania będzie sterylizowana? . nie wiem... ja sie dowiedzialam, ze bedzie jechala tylko na usuniecie guzow sutkow. Quote
ludwa Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Wiek suki został określony przez lekarza (byłam tam i słyszałam). Suka na całym ciele ma również sporo siwości, więc stąd taki wiek szacunkowy. Mam też nadzieję, ze ktoś kto ją adoptuje, to na dłużej niż ostatnie dni życia. Niemniej jednak mam nadzieję, że nie jest to zła wróżba, bo guzy są a tutaj nawet młody wiek może nie pomóc. W każdym razie ostatnimi czasy coraz więcej energii marnujemy na przepychanki zamiast zająć się tym, co chyba jest najważniejsze (tak mi się zdawało..., chociaż od pewnego czasu zaczynam się zastanawiać, czy wszystkim chodzi o los zwierząt, czy dowartościowanie siebie). A ja głupia myślałam, że w tej dziedzinie liczy się cel i to on jest najważniejszy a nie osobiste przepychanki. Te może lepiej by było wyjaśnić poza forum i tam je pozostawić. Reasumując, Anula szuka domu i pieniedzy na pokrycie opreacji. Może ja jestem przewrażliwiona, ale te guzy wymagają interwecji a na pewno dalszej konsultacji. Jeśli będziemy się dale przepychać, to chociaż na koniec razem dół suce zgodnie wykopmy:angryy: Quote
Fela Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Przepraszam Wszystkich najmocniej, ja tylko krótko odpowiem: Ewusek napisał(a): Ja jej chcialam dac tylko DT... Na szczęście zawsze można się obrazić i napisać „chciałam”... Sunia jest w hotelu w Otrębusach, jeśli ktoś ma chęć, zawsze bardzo mile widziane odwiedziny. Quote
Ewusek Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 a ty swoje... Ela, zajmij sie prosze zwierzetami a nie tylko czepianiem sie do wszystkich na wielu watkach... Quote
Astonik Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Ewusek, cieszę się, że chcesz Daszy/Andzi zaoferować DT. Sunia jest naprawdę fantastyczna. Żaden nawet najlepszy hotel nie zagwarantuje jej takich warunków, jakie może mieć w DT. Z tego, co wiem Fela jej nie adoptuje. Kiedy możesz ją zabrać do siebie? Proszę edytuj wątek na molosach. Wet ocenił wiek tej damy na 5 lat i nie wypada dodawać jej lat :stop: Quote
ludwa Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Czyżby jednak kroił się jakiś domek dla suni? Dobry i tymczas, operacja realniejsza, bo opieka po operacji latem wymaga trochę czasu i zainteresowania...Czyli teraz tylko szukać pieniedzy na operację trzeba:multi: Quote
kiiniaa Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Teraz DT a może z czasem u Ciebie zostanie bo Andzia jest do zakochania od pierwszego wejżenia:iloveyou: Quote
Ewusek Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 wrzucilam ja na molosy na adopcje DN, moze znajdzie sie odpowiedni DT/DS Ja zastanawiam sie czy moze moglabym, ale musze porozmawiac z moim TZem. Boje sie troche, ze Dasza moze dominowac, a teraz mam w domu 2 suki, jedna bardzo dominujaca i psa z podejrzeniem padaczki i 4 koty. Na stale nie ma szans, bo w pazdzierniku przyjezdza do nas zamowiona suka... Quote
jayo Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 kiiniaa napisał(a):no to troszkę sporo:crazyeye:;) Kiiniaa, zapraszam do nas :-) Wyslalam zdjecia rodzinie z Krakowa, mieli doga. Bardzo przezyli odejscie suni, boja sie brac starszego zwierzaka, ale sprobowac nie zaszkodzi .. Quote
Astonik Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Ewusek, wrzuciłaś ją na molosy i bardzo ją postarzyłaś :oops: . Proszę edytuj swój post. Ocenianie wieku zwierzaka tylko na podstawie zdjęcia :crazyeye: jest ryzykowne i obarczone dużym ryzykiem popełnienia błędu. Wet stwierdził, że sunia ma 5 lat i to jest opinia, z którą nie powinniśmy dyskutować. Jayo, proszę Cię o mail! Kiiniaa masz 100% racji! KTOŚ będzie miał wiele radości! :iloveyou: KTOŚ będzie miał superziwerza w domu! Może, może KTOŚ :loveu: super pojawił się w jej życiu! Ale cicho… sza…:scared: Najważniejsze jest to, o czym pisała Ludwa. Potrzebne są pieniądze na szybką operacje suni! Quote
halbina Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Inka ma skończone w styczniu dwa latka i już posiwiałą mordkę... Quote
ludwa Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Tutaj naprawdę nie ma żarót, potrzebna dodatkowa diagnostyka guzów. na razie oglądał je jeden lekarz, ale tłuszczaki to nie są. Nie wiem jakie są statystyki guzów sutków u psów, ale u kotów ponad 90% to ta zła strona:razz: Quote
Ewusek Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 w moim poscie na molosach nigdzie nie napisalam wieku... teraz edytowalam i dopisalam, ze wg weta... Ja ja oceniam jednak na 7 i na podstawie dobrych zdjec mozna w przyblizeniu wiek oszacowac, I nie oszukujmy sie, kazdy molos w wieku powyzej 6 lat to juz staruszek... A wet wetowi nierowny... bylam kiedys na konsultacji u Dembele z moja wowczas 7 letnia mastinka a on stwierdzil, ze ona ma lekko ponad rok, burze hormonow i tradzik mlodzienczy... A podobno jest guru dla niektorych... A jezeli chodzi o zachowanie, to nieznajacy jej wieku moga dawac jej 3 lata, a niedlugo skonczy 9... Quote
kiiniaa Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Widziałam Andzię na żywo i po dokładnych oględzinach i obcowniu przez dłuższy czas szacowałam jej wiek na 4-5 lat okazało się że moje szacunki są potwierdzone przez weta; zdjęcia są bardzo mylne- Gucio na zdjęciu wyglądał na bardzo podrośnięteg , a wręcz dorosłego psa, jak do mnie przyjechał okazało się że ma jeszcze mleczaki ;) Quote
jayo Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Dziewczyny, o co sie spieracie ... wazne, zeby znalezc pieniadze na operacje i znalezc dom dla niej niezaleznie od tego ile ma lat :( Quote
Astonik Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 PROSZĘ POMÓŻMY JEJ!!! Nie wiemy, co przeszła. Nie wiemy jak żyła. Wiemy, że niezbędna jest operacja! Potrzebne są pieniądze na sterylizacje i usunięcie guzów. Proszę, dajmy jej szansę… Jeśli możecie… Stowarzyszenie na rzecz Bezpańskich Zwierząt "NICZYJE" ul. Sielska 1, 07-300 Ostrów Mazowiecka PKO BP 24 1020 1013 0000 0902 0150 0974 TYTUŁ: DLA DASZY Quote
ludwa Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Ewusek, wystawiałaś skuteczne allegro na zbiórkę pieniedzy, może i dla Daszy by się dało? Nie ma co zwlekać.... Quote
Recommended Posts