maciaszek Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 A kto może skontrolować taką fundację? I na jakiej podstawie? Quote
ARKA Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Met, czujesz sie odpowiedzialna za to co sie stalo z Kongą? Quote
Alicja Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Czy np taki TOZ ma w swym władaniu jak kontrola takiej :roll:fundacji Quote
Guest Elżbieta481 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Ciekawe czy wspomniana wczesniej ,,Spokojna Przystań,,wie i o kotach z łodzi,co zostały przewiezione do Met i zaginęły.. i o Kulfoniku co to prawdy o jego losach nie można się dowiedzieć... o Kondze co chora ma się na dniach szczenić?Ciekawe,czy gdyby wiedzieli też umożliwiliby przekazywanie tego procentu na rzecz ,,Naszej Szkapy,,za swoim pośrednictwem... Elżbieta Quote
justynavege Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 może warto by było tę fundację poinformować ? Quote
Guest Elżbieta481 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Czytam właśnie o tej fundacji.To młodzi ludzie-koniarze..6 koni mają pod swoja opieka.Zarejestrowali się..Może ich tu poprostu zaprosic..Sama nie wiem..Nie jestem mściwa,ale Kulfona nie mogę darować.. Mogą tez żle odebrać takie informacje,także naprawdę nie wiem co można zrobic.Dawniej to bym się ,,odróciła na pięcie,,i niechciała znać,ale Kulfon... -- Elżbieta Quote
Alicja Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Elżbieto ...młodzi czy starzy ...pewne zasady obowiązują bez względu na wiek ....ale dla mnie osoba która ma zamiar pod swe skrzydla brać opiekę nad zwierzetami , powierzonymi jej przez innych MUSI wykazać się odpowiedzialnością ....a 2o kilka lata ...czy to tak mało :cool1:.....nie mściwa tez nie jestem ale jest pewne ale ....jeśli KTOŚ zasłużył na krytykę , jeśli ewidentnie zrobił cośźle ...to bez względu czy ma lat naście czy dziesiąt powinien znać kilka zasad .....nie kłamać , znać takie słowo ....które coraz częściej znika ze słownictwa ....słowo Prezpraszam i z ręką na sercu przyznać sie do swoich win :cool1: Quote
ARKA Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 waldi481 napisał(a):Czytam właśnie o tej fundacji.To młodzi ludzie-koniarze..6 koni mają pod swoja opieka.Zarejestrowali się..Może ich tu poprostu zaprosic..Sama nie wiem..Nie jestem mściwa,ale Kulfona nie mogę darować.. Mogą tez żle odebrać takie informacje,także naprawdę nie wiem co można zrobic.Dawniej to bym się ,,odróciła na pięcie,,i niechciała znać,ale Kulfon... -- Udało mi się wysłać e-mail. Elżbieta Ela a ta fundacja jest nic nie winna(ta z linku co podalam) oni tylko wyciagneli reke do met bo zgodzii sie aby 1% pomogl tez met. A KTO jest w fundacji met oprocz niej??? Quote
ARKA Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 waldi481 napisał(a):Ciekawe czy wspomniana wczesniej ,,Spokojna Przystań,,wie i o kotach z łodzi,co zostały przewiezione do Met i zaginęły.. i o Kulfoniku co to prawdy o jego losach nie można się dowiedzieć... o Kondze co chora ma się na dniach szczenić?Ciekawe,czy gdyby wiedzieli też umożliwiliby przekazywanie tego procentu na rzecz ,,Naszej Szkapy,,za swoim pośrednictwem... Elżbieta No chyba o wszystkim nie wiedzieli...:shake: Quote
ARKA Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Alicja napisał(a):Czy np taki TOZ ma w swym władaniu jak kontrola takiej :roll:fundacji Pod jakim wzgledem, co masz na mysli? Quote
justynavege Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 ARKA napisał(a):Ela a ta fundacja jest nic nie winna(ta z linku co podalam) oni tylko wyciagneli reke do met bo zgodzii sie aby 1% pomogl tez met. A KTO jest w fundacji met oprocz niej??? o ile się nei myle jej babcia ( figurant tylko ? )adres fundacji np jest inny niz ten pod którym jest fundacja... Quote
Guest Elżbieta481 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Ja nie mówię,że ta fundacja jest cokolwiek winna...Powinno się chyba jednak wiedziec-choćby na przyszłość-z kim się współpracuje.. Za Kulfona..:angryy::angryy::angryy: Jedna z fundacji jest tu na dogo.. Elżbieta Quote
Alicja Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 ARKA napisał(a):Pod jakim wzgledem, co masz na mysli? konkretnie pod względem opieki nad zwierzętami ...warunkow socjalno-bytowych Quote
met Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 http://nasza-szkapa.idl.pl/onas.html oprocz mnie szkape tworza Katarzyna Cheba i Magdalena Sosniak - wybaczcie, ale nie sa moimi babciami. aktualnie jestesmy w trakcie zmiany skladu i siedziby (kupilismy gospodarstwo, jak szkapa byla juz zarejestrowana), poniewaz Magda ze wzgledu na zmiane pracy i przeprowadzke nie moze dalej uczestniczyc w zyciu fundacji. nowym czlonkiem rady bedzie Anna Zamrowska. z tego, co sie orientuje, TOZ moze nas skontrolowac Quote
caal Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Met, chyba mijasz się z prawda, sama twierdziłaś, że gospodarstwo kupili Twoi rodzice, że tylko użyczaja je FNSz i że jest całkowicie prywatne, zdecyduj sie w końcu na jakąś wersję. Jestem osobą, która założyła wątek na miau, na temat met. Założyłam go m.in po to, żeby nikt nie musiał mieć do siebie pretensji, że oddał tam zwierzę, a ono zaginęło. Tak jak to się stało z łódzkimi kotami. Gdyby ktokolwiek wiedział co naprawdę dzieje się w FNSz, koty nigdy by tam nie trafiły. Co do zachodzenia suk w ciążę, znam dwa takie przypadki oprócz Kongi. W zeszłym roku osobiście wiozłam do Miasteczka Śląskiego i do Łodzi dwa szczeniaki od met urodzone z suki, która tam zaszła w ciążę. Jestem zbulwersowana tym co się dzieje i przyzwoleniem na takie działania. Jestem w pełni odpowiedzialna za swoje słowa, nie boję się żadnych gróźb o pozwanie do sądu za zniesławienie. Jeśli ktokolwiek zechce ze mną nawiązać kontakt w sprawie podjęcia działań przeciwko działalności FNSz to prosze o pw. Quote
andzia69 Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 caal napisał(a):Met, chyba mijasz się z prawda, sama twierdziłaś, że gospodarstwo kupili Twoi rodzice, że tylko użyczaja je FNSz i że jest całkowicie prywatne, zdecyduj sie w końcu na jakąś wersję. cześć casica;) dokładnie tak met pisała chyba na wątku na miau - ze gospodarstwo podarowali czy użyczają met rodzice..... Quote
ARKA Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 [quote name='caal'] Gdyby ktokolwiek wiedział co naprawdę dzieje się w FNSz, koty nigdy by tam nie trafiły. Co do zachodzenia suk w ciążę, znam dwa takie przypadki oprócz Kongi. W zeszłym roku osobiście wiozłam do Miasteczka Śląskiego i do Łodzi dwa szczeniaki od met urodzone z suki, która tam zaszła w ciążę. Pomalu 'wychodzi szydlo z worka":angryy::angryy::angryy: Trzeba zmienic tytul watku-Dlaczego nie oddawac zwierzat do met!!! Ten tytul niknie i nie zacheca do czytania:shake: a ludzie zdesperowani, zacheceni niską ceną za "hotelik' beda nieswiadomie oddawac jej zwierzeta 'pod opieke"!!!:angryy: Quote
Asia_Klero Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Mam nadzieje,ze nowa osoba w fundacji skonczy z oszustwami!Ja tez nie boje się poniewaz są paragrafy mi przychylne i nie pozwole na żerowanie kosztem życia zwierzat! Quote
caal Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Bardzo wstrząsnęła mną sprawa Kulfona:-( Btw Asiu jestem juz dostepna. Quote
justynavege Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Asia_Klero napisał(a):Mam nadzieje,ze nowa osoba w fundacji skonczy z oszustwami!Ja tez nie boje się poniewaz są paragrafy mi przychylne i nie pozwole na żerowanie kosztem życia zwierzat! Asiu na to ja raczej nei mam nadzieji Arko moze Ty jako osoba obeznana w prawie odnosnie zwierzat pomozesz caal w działaniach ? :lol: Quote
jusstyna85 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 caal napisał(a):Bardzo wstrząsnęła mną sprawa Kulfona:-( Btw Asiu jestem juz dostepna. Asia ma problem z komputerem, miejmy nadzieje, że w tym tygodniu już będzie. Quote
caal Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Arko, jeśli masz jakiś sugestie, to bardzo chętnie posłucham Quote
met Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 caal :) gospodarstwo zostalo kupione w 2007 roku (jest wlasnoscia moich rodzicow, szkapa uzytkuje je na podstawie umowy o bezplatnym udostepnieniu), w 2006 fnsz zostala zarejestrowana - fundacja musi miec siedzibe, dlatego podalam adres, pod jakim bylam zameldowana. przepraszam, ze nie sklamalam... ciekawa jestem tej trzeciej suki zaciazonej u mnie? Quote
caal Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Met, trzecia suka, to suka powierzona przez FFA, którą widziała Amica gdy przywoziła Ci Piekną, kotkę po księdzu Twardowskim. Quote
Recommended Posts